Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Michazzz כתב:

כל כך פשוט שזה מפחיד:

החסם המרכזי הוא שהעלויות של המכשירים הללו + הרישיונות (צריך לרוב לקנות רישיון פר יצרן רכב) יחסית יקרים
ככה שלאדם הפשוט זה לא משתלם, אבל למקום שעושה כמה רכבים כאלה ביום, פשוט מאוד.

עכשיו נכון שאם הק"מ מדווח בטסט כל שנה זה ממעיט מהקלות, אבל זה עדיין בר ביצוע
דמיינו אתם נוסעים 30-40 אלף ק"מ בשנה, אז כל שנה לפני הטסט מורידים 30-35 אלף
ואז לאחר 3 שנים מוכרים "מציאה" עם רק 20 אלף ק"מ על השעון
ואם הרכב במצב טוב (קוסמטי, מכני), אף אחד לא ישים לב.

לא מעודד חלילה את התופעה, רק מסביר.

אוסיף שברכבים מודרניים יחסית לפעמים צריך לפרק את הדאשבורד כדי להתחבר לאיפה שצריך, אבל בעבר התהליך היה הרבה יותר פשוט דרך חיבור הODB ושלום על ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Balthazar
  • אהבתי 1
  • תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי נתקלתי ברכבים מסוחרים ביד 2 שעשו כיסוח לקילמוטראז,

תמיד אני מסתכל בתמונות על הדוושה של הגז, אוטו שעה 30 אלק"מ, לעולם לא יהיה דומה לאוטו שעשה 150 אלק"מ,

ברכבי ליסינג הם כל שנה מכסחים לפני הטסט בכדי להשאיר את האוטו עם קילומרטאז נמוך

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

אתה יכול לקחת רכב עם 300.000 לדוגמא

להוריד ל200.000 וההוא בטסט ששואל כמה קילומטר אתה אומר 200.000 וככה הוא ירשום - זה לא עיקבי מטסט לטסט

ככה שההצעה בחוק לרישום קילומטר לטובת הקונה היא זאת שמכשילה אותו על ידי רשימה מזוייפת בקומבינה

פורסם
לפני שעה, WE988244 כתב:

מי מכסחים? 

איך מכסחים?

יש טסט, האוטו חוזר אלי אחריו בלי שנוגעים בקילומטרז'. מישהו יעז לכסח איזו עשירייה - אני פונה למשטרה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

פעם ראשונה שאני שומע על זה. לא נראה לי שמשתלם לחברת ליסינג לעשות את זה.. יותר משתלם לסוחרים להוריד ק"מ.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, WE988244 כתב:

לצערי נתקלתי ברכבים מסוחרים ביד 2 שעשו כיסוח לקילמוטראז,

תמיד אני מסתכל בתמונות על הדוושה של הגז, אוטו שעה 30 אלק"מ, לעולם לא יהיה דומה לאוטו שעשה 150 אלק"מ,

דוושת גז של מי שנוסע כל יום מכפר סבא לרמת גן בשעות העומס תהיה שחוקה יותר מדוושה של מי שנוסע כל יום מפתח תקווה ליקנעם עם קרוז קונטרול.

אבל הראשון עושה חמישית מהקילומטראז של השני

• אהבתי 4
פורסם
לפני 45 דקות, פריג'י כתב:

מי מכסחים? 

איך מכסחים?

יש טסט, האוטו חוזר אלי אחריו בלי שנוגעים בקילומטרז'. מישהו יעז לכסח איזו עשירייה - אני פונה למשטרה.

אני לא מדבר על חברת הליסינג,

אני מדבר על לקוחות שמקבלים אוטו עם מגבלה של 20 אלק"מ שנתי, ועושים בפועל 30/40 אז לא צריך להיות חכם גדול להגיע לאלו שמכסחים קילומטראז.

לפני 24 דקות, EliC25 כתב:

דוושת גז של מי שנוסע כל יום מכפר סבא לרמת גן בשעות העומס תהיה שחוקה יותר מדוושה של מי שנוסע כל יום מפתח תקווה ליקנעם עם קרוז קונטרול.

אבל הראשון עושה חמישית מהקילומטראז של השני

נכון, ועדין כשאתה רואה אוטו מנתניה/חולון/חיפה וכדו' ורשום לך שמור כמעט לא עשה קילומטראז ועוד מילים יפות,

אבל הדושה שחוקה אתה מבין מי יושב מאחוריך!

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

יש חובת גילוי נאות במכירת רכב וכמובן על חברה/סוחר. בתי המשפט אוהבים לבוא לקראת הלקוח הקטן במקרים כאלו ומכירים את כל השיטות של סוחרים. מוסכניק יכול להעיד שהתיקון לא נעשה סמוך לתביעה. אם תרצה ממש ותמצא עו''ד מומחה. בתחום אתה יכול להוציא מהם לפחות את סכום הרכב. אל זמן שווה כסף ולא לכולם יש זמן ומעצבים להוציא על כזה דבר. 

זה עוד סיבה למה אני עושה ליסינג פרטי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, WE988244 כתב:

אני מדבר על לקוחות שמקבלים אוטו עם מגבלה של 20 אלק"מ שנתי, ועושים בפועל 30/40 אז לא צריך להיות חכם גדול להגיע לאלו שמכסחים קילומטראז.

רמאים תמיד יהיו, אבל מי שעושה דבר כזה מסתבך גם בגניבה ממקום העבודה שמשלם על הדלק.

אם קצין הרכב יתפוס אותו זה יכול להיגמר בכלא בנוסף לפיטורין ושריפה בתעשיה.. 

פורסם
לפני 8 שעות, WE988244 כתב:

נכון, ועדין כשאתה רואה אוטו מנתניה/חולון/חיפה וכדו' ורשום לך שמור כמעט לא עשה קילומטראז ועוד מילים יפות,

אבל הדושה שחוקה אתה מבין מי יושב מאחוריך!

אצלנו בחברה יש מערכת דיווח קילומטרים חודשית בsms , בנוסף לוקחים לך את הרכב לטיפולים ותיקונים ומתעדים אז זה מסבך את הזיוף. ללא קשר אני לא חושב שהעובדים עושים את הקומבינה הזו..אולי אני תמים. סוחרי רכב כן אבל לא החברות הגדולות כניראה.

פורסם
לפני 11 שעות, WE988244 כתב:

IMG_20250126_081401.thumb.jpg.ed4aa44d9bb7e111e01b41a273efa36b.jpg

לדוגמא האוטו הזה, עשה יותר מ 30 אלף ק"מ?

ואם כן, כמה? 100? 150?

• אהבתי 4

פורסם

אין זיוף קמ בליסינג תפעולי או פרטי בתנאי תפעולי מלא לדעתי. או באף רכב שיש בו דלקן.

יתכן שיש זיוף בליסינג לא תפעולי, שם גם מוגבל לקמ וגם עושה טיפולים בעצמך. אז יתכן שלקוח פרטי, עושה 30 או 40 אלף ומשלם רק על 20, עושה טיפול ב20 ומוריד לפני הטיפול.

ממה שראיתי -

יש המון זיופים, ראיתי המון ברכבים היברידיים, גם של כאלה מיד ראשונה פרטי שהגלגלו לסוחר.

רוב הזיופים שראיתי, היו כשרכב היה תקופה אצל סוחר (תאונה). כאשר היה רצף של שני סוחרים, אז אז היו רוב הזיופים. לא ברור לי למה אבל כנראה שזה עוזר לטשטש את מקור העבירה איכשהוא.

יש מספיק אנשים שנתקעו עם רכב כזה, ואז צריכים למכור תוך שקר והסתכנות בתביעה או לחתוך במחיר.

ממה שראיתי - אף אחד לא מזייף תיעוד טיפולים, זה גם משהו שיהיה קל לעלות עליו.

אתר CARZONE נותן היסטורית רישום קמ בטסט. וגם היסטורית בעלויות. צריך לשים לב טוב טוב מי היה הבעלים של הרכב בזמן כל טסט. הרבה פעמים הסוחרים היו עושים עוד טסט...

רכב פרטי מחוייב אחרי 3 שנים בטסט, זה כר פורה לזיופים של סוחרים, שקונים רכב ומעבירים אותו טסט ראשון אחרי 3 שנים ומעלימים לו המון קמ ממישהו פרטי שנסע בכל הארץ.

רכב ליסינג מחוייב אחרי שנתיים וזה גם כר פורה. יש מצב שזה לא רק רכב שזייפו לו קמ אלא גם שעשה תאונה וחברת הליסינג מכרה אותו לסוחר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יש עוד כמה דרכים לעלות על זיופי קילומטר - כמו ריפוד שטוח ללא תמיכה בצידי המושב והמשענת, שחיקת ידית הילוכים

ואני מאמין שיש עוד שיטות שאני לא מכיר (חוץ מבדיקה ממוחשבת), ככה שאם מישהו מכיר עוד אני אשמח שהוא יוסיף

כמובן שזה לא ייתן מידע אם הבנאדם יזיז 50K ק"מ אבל בשחיטות קילומטרים זה ייתן ריזיקה לק"מ

וכבר נתקלתי בכאלה שקנו רכב עם 100K בשעון והרכב עשה 400K 

עריכה אחרונה על ידי shlomiko
פורסם

למה לא אהבתם את האוטו? נשמח לשמוע חסרונות. 

ובנוגע לתאונה - אני מסתכל רגע על הצד של הנציג. הוא עצמו לא לקח את הרכב למוסך, לא יודע מה עבר על כל רכב במגרש (ואנא תקנו אותי אם אני טועה) בטח ובטח כשזה מגיע מאדם פרטי. 

אני כמובן מתייחס לחברות הגדולות (אוטוסנטר, שלמה וכו) ולא איזה ״אמינם ובניו רכבים בעמ״). 

לטובת הקונים הבאים בשלל החברות - חוץ מבדיקה במכון בעצמך מה עוד היית עושה בנושא? נסיעת מבחן כדי לשלול את הבעיה שתיקנו לכאורה בגיר?

תתחדשו על הרכב החדש! :) 

Ford Fiesta 2014 Manual

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...