Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד כמה קשה/קל למכור רכב ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Deutz912 כתב:

אם הוא כבר הגיע איך שולחים אותו לדרכו ?

מכרתי לא מעט מכוניות ישנות במחירים 20 אלף ומטה, היו כמה שרצו לקחת לבדיקה, לכולם אמרתי אין בעיה תקחו תבדקו איפה שרוצים.

בפועל אחרי המשפט הזה אף אחד לא לקח לשום בדיקה, קנו ככה.  המכוניות אצלי היו יחסית במצב נורמלי. 

כמו שכתבית, לדעתי אם מתחילים להסביר לקונה למה לא כדאי לקחות לבדיקה, זה מרתיע.

מעדיף לא להתערב בשיקולים של הקונה. 

פורסם

מכרתי מכוניות משומשות מאד על סף הגרוטאה כמה פעמים בחיי.

תמיד הדגשתי את הבעיות ברכב ולא ניסיתי ליפות.

אולי קיבלתי 1000-2000 ש"ח פחות ממה שהייתי יכול לקבל לו הייתי עומד על כך שמדובר בבונובוניירה.

העדפתי למכור לסוחר או לחבר שידע מה הוא רוכש מאשר למכור לאדם מזדמן יותר כסף.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

המפתח הוא לתת כמה שיותר מידע עוד בשלב המודעה. מודעה כמו שהיית רוצה לראות כשאתה מחפש לקנות. הרבה תמונות ברורות.

כמה שיותר מידע אמיתי.

כשבא אליך קונה להציג לו את כל היתרונות והחסרונות, להראות מה תיקנת וטיפלת או גם מה לא טיפלת.

אם המחיר הגיוני הרכב יימכר מיד, לעולם לא נתקלתי בקושי.

לא זכור לי אי פעם שמישהו ביקש לקחת לבדיקה או ביקש התחייבות. 

לא הייתי מתחייב על שום דבר.

מי שגר במקום נידח זאת יכולה להיות בעיה, אולי עדיף במקרה כזה למכור לסוחר.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

המפתח הוא לתת כמה שיותר מידע עוד בשלב המודעה. מודעה כמו שהיית רוצה לראות כשאתה מחפש לקנות. הרבה תמונות ברורות.

צריך אתר פרסום שלא יאפשר לפרסם מודעות בלי זה.

סט תמונות של כל הכיוונים, הפנים, והגג. דוח סליקה. ואולי גם היסטוריית טיפולים, או שמות מוסכים כדי שיהיה אפשר לברר.

ציטוט

לא זכור לי אי פעם שמישהו ביקש לקחת לבדיקה או ביקש התחייבות. 

גם לא במוסך?

פורסם
לפני 4 שעות, Deutz912 כתב:

כן אבל אנשים מבחוץ לא מכירים אותו שיודעים איך הוא טיפל בהם..

מכירים מספיק אנשים כדי שיהיה 'תור' של לקנות ממני רכב ברגע שהוא יוצא למכירה. גם הנוכחי

• אהבתי 1
פורסם

בבדיקה, בלי קשר לגיל ולשווי, יתרון מובנה לקונה. בדיקה כמעט תמיד תראה תמונה מורכבת ובעייתית בדו"ח, גם כשמדובר בכסת"ח, שחור בעיניים למוכר ויתרון עצום לקונה במו"מ על המחיר. 

פורסם

מי שרוצה לקחת את האוטו לבדיקה, אהלן וסהלן. מי שרוצה "התחייבות" מקבל הסבר למה אני לא מוכן להתחייב, ובפעם הקודמת (והיחידה ששאלו אותי), זה הספיק והאוטו נקנה.

(למרות שבראש העין, הבוחן אמר לקונה הירושלמי שהאוטו 3 צילנדרים "חלש. לירושלים, למשל, לא היייתי נוסע איתו...")

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני שעתיים, רועי5 כתב:

בבדיקה, בלי קשר לגיל ולשווי, יתרון מובנה לקונה. בדיקה כמעט תמיד תראה תמונה מורכבת ובעייתית בדו"ח, גם כשמדובר בכסת"ח, שחור בעיניים למוכר ויתרון עצום לקונה במו"מ על המחיר. 

זה נכון כשקונים רכב נפוץ

לא רלוונטי במה שלא

פורסם
לפני 3 שעות, elera כתב:

גם לא במוסך?

מכרתי כ 10 - 11 מכוניות זולות באיזור התקציב 20 אלף ש"ח או פחות מזה, חלקן באיזור 10 אלף ש"ח.

במקרה אחד הקונה לקח את האוטו ל"מוסך של חבר" ובעוד מקרה אחד הקונה הביא איתו "מכונאי חבר". 

בכל המקרים האחרים לא נעשתה שום בדיקה חוץ מסיבוב על האוטו על ידי הקונה עצמו, ספר טיפולים אף אחד לא רצה לראות גם כן, למעט  ברכב אחד שנמכר לחבר פורום. 

חלק מהקונים דיברו על לקיחת האוטו למכון בדיקה, אמרתי להם אין בעיה, בסוף לא לקחו. 

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, רועי5 כתב:

במקרים בהם המוכר לא מבין וחושש.

בכל מקרה אחר, זה הרכב, זה המחיר.

בעל הרכב יודע יותר טוב מהמכון מה מצב הרכב שלו, אם הוא אדם נורמלי ולא סוחר הוא כבר מתמחר את זה במחיר ההתחלתי תוך ידיעה שלקונה רציני הוא יוריד עוד אלף אלפיים ש"ח.

ככה אני נוהג לעשות וכל מי שקניתי ממנו רכב התנהל +/- בצורה דומה.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם
בתאריך 13.11.2024 בשעה 13:04, Buki כתב:

אכן אנחנו מוחקים מודעות מהלוח אחרי שהמכור מעדכן שהרכב נמכר. 

זה כי בהרבה פעמים אפילו שרשום שהרכב נמכר אשנים קוראים רק את הפוסט הראשון ומתקשרים למוכר, לפעמים חודשים או שנים  אחרי שהמודעה כבר לא רלוונטית. 

לא עדיף לערוך את ההודעה הראשונה ולכתוב שנמכר מאשר למחוק שרשור?

פורסם

אז מה הגבול התחתון שלכם?

מאיזה סכום תלכו לבדיקה?

מאיזה שנתון?

דאסטר בת 10 ב-40 אלף זה כן? וספייסיאר מאותו שנתון ועם אותו קילומטראז' ב-12?

מה השיקול? גודל הסיכון מול גודל ההוצאה?

וקחו בחשבון, שחברי הפורום כאן עוד יודעים מה לבדוק ומה לחפש. חייל צעיר שה-12 אלף הללו הם כל החסכונות שלו, ויכולים לתקוע לו אוטו עם מנוע מנפח בלי שיהיה לו מושג, לא ידע לראות צינורות קשים וטחינה בלי בדיקה מקצועית.

גם לו תגידו בחב שלם לחסוך זמן ו500 שקל?

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למי שצעיר וקונה רכב בפעם הראשונה הייתי ממליץ ללמוד בעצמו איך לבדוק רכב או לחפש מוסך שיעשה את זה ולא מכון. והכי חשוב, לא להוציא את כל החסכונות על משהו כמו רכב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, natco כתב:

אז מה הגבול התחתון שלכם?

מאיזה סכום תלכו לבדיקה?

במכוניות שאני קניתי, נגיד 30.000 ש"ח ופלוס מינוס 10 שנים על הכביש. 

לפני שעתיים, natco כתב:

חייל צעיר שה-12 אלף הללו הם כל החסכונות שלו, ויכולים לתקוע לו אוטו עם מנוע מנפח בלי שיהיה לו מושג, לא ידע לראות צינורות קשים וטחינה בלי בדיקה מקצועית.

זה אכן בעייתי. אין בארץ שרות אחר זמין שמחליף מכוני בדיקה. אבל גם ברכב במצב יחסית תקין עם 180 אלף ק"מ יכולים לרשום בבדיקה "לחץ עוקה גבוה, מנוע שורף שמן" אז  בדיקה במכון לא בדיוק תעזור לאותו בן אדם שקונה רכב בפעם הראשונה. 

ולכן אין ברירה אלא ללמוד את החומר, להביא אבא/דוד/חבר שמבין יותר ומשם למוסך שמטפל במכוניות של המשפחה שיעף מבט,  אם קיים מוסך כזה.  

אם האבא נוסע כבר 20 שנה במכוניות ליסינג חדשות ואף פעם לא פותח מכסה מנוע  ואין חברים שמבינים אז אין ברירה, מכון בדיקה. רק גם פה ללמוד את התחום ולהבין אין מתייחסים לטופס בדיקה שמקבלים שם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
בתאריך 13.11.2024 בשעה 11:47, Shmelov כתב:

תעבור פה על הלוח למכירה ותראה בערך כמה זמן לוקח למכור סוגים שונים של רכבים.

אם תגלול אחורה, אחרי כמה עשרות מודעות, אתה כבר תוכל לזהות לבד כמה המודעה אטרקטיבית וכמה המוכר מחובר למציאות. לפעמים זה אפילו ממש מצחיק לראות את זה. היו פה מודעות מכירה של אנשים שכתבו מגילה וחשבו שיש להם זהב ביד או לפחות שיווקו את זה ככה, אמרו שלא יורדים שקל במחיר! ואז אתה רואה את המודעה ואומר לעצמך שגם ב-30% פחות ממה שביקשו הם לא ימכרו בחיים. ואכן, כל חודש הם מקפיצים את המודעות ומתחילים להוריד כמה אלפים כל פעם ועדיין לפעמים לא מוכרים גם במשך כמה חודשים ואפילו שנה. ויש כאלה שמפרסמים רכב מבוקש עם נתונים טובים ודורשים מחיר ריאלי ואז אתה רואה שהרכב נמכר ממש מהר. נראה לי שמודעות חדשות כאלה, ברגע שהרכב נמכר פשוט נעלמות, אז תהיה במעקב בלייב וזה יעזור לך להבין.

לא יודע עד כמה הלוח מכירה פה מעיד על השוק האמיתי.

פרסמתי פה שלושה רכבים: דאסטר דיזל 4×4, רומסטר וטיפו.

שלושתם יד ראשונה.

שלושתם היו 3 שנים אצלי.

הטיפו מקוריות ליסניג ”0” ק”מ וכמובן שהורדתי מחיר בהתאם.

רומסטר וטיפו נקיות מתאונות או מכות.

דאסטר שתי תאונות פח (לא שלדה, אפילו לא קצה שלדה), כמובן שהורדתי במחיר.

הטיפו ק”מ מצחיק כמעט ולא נסעה.

שלושתם טופלו אך ורק במוסכי היבואן ויש קבלות על כל דבר.

שלושתם היו נראים בפנים כאילו יצאו אתמול מהחברה.

שלושתם מבחוץ במצב שמור מאוד, הרכבים חונים בחנייה מקורה.

פרסמתי תמונות מכל כיון פנים/חוץ שלא יראה כאילו אני מסתיר משהו.

מחיר פורסם לפי לוי יצחק, ונכתב שיש גמישות.

על אף רכב מהנ”ל, לא קבלתי אפילו הודעה אחת! של התעניינות.

שלושתם פורסמו גם באחת מהלוחות האינטרנטיות.

הדאסטר והרומסטר עפו תוך ימים בודדים, הרומסטר אפילו לא נלקחה לבדיקה.

הטיפו... במשך שבועיים לא היה אפילו טלפון אחד. ואז טלפון, הבן-אדם מגיע אפילו לא לקח את הרכב וקנה את הרכב.

בשלושת הרכבים הורדתי אולי 3% מהמחיר שבקשתי, רק בשביל ההרגשה הטובה של הקונה.

כך שבהחלט הלוח פה לא מעיד על כלום.

לפני 8 שעות, natco כתב:

אז מה הגבול התחתון שלכם?

מאיזה סכום תלכו לבדיקה?

מאיזה שנתון?

דאסטר בת 10 ב-40 אלף זה כן? וספייסיאר מאותו שנתון ועם אותו קילומטראז' ב-12?

מה השיקול? גודל הסיכון מול גודל ההוצאה?

וקחו בחשבון, שחברי הפורום כאן עוד יודעים מה לבדוק ומה לחפש. חייל צעיר שה-12 אלף הללו הם כל החסכונות שלו, ויכולים לתקוע לו אוטו עם מנוע מנפח בלי שיהיה לו מושג, לא ידע לראות צינורות קשים וטחינה בלי בדיקה מקצועית.

אתה נותן הרבה קרדיט לחברי הפורום.

לדעתי במומצע הם לא שונים הרבה משאר תושבי המדינה... בסדר, אולי נמצאים באחוזון טיפלה יותר גבוה.

כן אולי נותן קרדיט בידע לגבי ניירת/הסטוריה וכיו”ב. לשאול על תאונות, דו”ח סליקה, לוודא מס’ יד, טיפולים כנדרש וכד’.

אולי בבסיס יסתכלו על הצמיגים או דברים שמבחינה מכנית על משהו בולט. אבל אני דיי בטוח שרובם לא ישתחלו אפילו מתחת למכונית בשביל להסתכל.

לפני 14 שעות, רועי5 כתב:

צודק.לפני שנים רבות מכרתי סיאט איביזה יד ראשונה, טופלה רק במוסך יבואן, ללא תאונות.

נמכרה כשהייתה בת 15.

בדו”ח בדיקה יצאה כזה ”שחור” שהייתי כבר בטוח שיש לי גורטאה ביד שעומדת להתפרק עוד רגע. 

ו... מרוב פחד ירדתי דיי הרבה במחיר.

היום כמובן אני יודע שאין סיבה שרכב בן 15 ייצא נקי בבדיקה, אפילו שמטופל בזמן ולפי כל הכללים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...