Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמנו ה14/3 השנה, כשקיבלתי את האוטו הנציג מסירה אמר שאת מתג האורות ניתן ורצוי להשאיר על מצב AUTO. רציתי לשאול אם מישהו יודע מה שאר המצבים? 

אני אקרא בספר הרכב, אבל האם יש הבדלים בחוזק התאורה? 

ואם יכול להיות מצב שכשמאותתים פנס אחד לא מאיר בפניה? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• פיתרון
פורסם

בפנסי לד מקובל מאוד שבצד המאותת ה-DRL לא פועל בזמן איתות, וכך זה אצל מרבית, אם לא כל, היצרנים.

לגבי מצב הבורר - אני משאיר אותו כל on (שעה 3) כך שבהתנעה הפנסים דולקים ובהדממה כבים. אם אתה עושה זאת וודא שזה המצב גם אצלך (ויתכן שיש השהיית מה בכיבוי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצב "אוטו" כלומר הדלקת פנסים אוטומאטית כשמתחיל להחשיך. (יש חיישן לקליטת אור יום בשמשה הקידמית).

היתרון שבמצב זה לא שוכחים להדליק אורות דרך בזמן שקיעת החמה.

לאור מה שאני רואה כל יום בכבישים וברחובות זה מצב מומלץ מאוד.

אנשים פשוט שוכחים, כי לוח השעונים כבר מזמן לא קשור למתג אורות.

ופנסי הDRL מאירים את הכביש כמה מטרים.

רוב הכבישים בעיר ובין עירוני מוארים הייטב  ע"י עמודי תאורה, אז לאנשים שהראש שלהם לא בדיוק בנהיגה, לא מורגש להם שהשמש כבר שקעה.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

היתרון של מצב on שהזכרתי הוא שתמלא את תקנות תאורת החורף (כל השנה). בניגוד לרכבים יפאניים, בוואגיות (וגם אירופיים אחרים) במצב זה הדממת הרכב תכבה את הפנסים (במודרניים עם השהיה קצרה), כך שלא תהיה בעיה ששכחת להדליק או לכבות אותם.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

היתרון של מצב on שהזכרתי הוא שתמלא את תקנות תאורת החורף

ה-DRL ממלא תקנה זו, ובתנאי שגם התאורה האחורית פועלת. אם לא כך הדבר ברכב שהגיע לארץ, יתכן (ואף סביר ברכבי VAG) ואפשר לתכנת זאת בחיבור למחשב. 

פורסם

התשובה חיובית. תקנה 97 (ג), תיקון מ- 2016.

ממילא ברוב כלי הרכב הפנסים האחוריים אינם דולקים בלי הדלקת פנסי החזית, הרי שהצבת הבורר במצב on כפי שציינתי קודם היא הפתרון הפשוט ביותר, מציבים את הבורר פעם אחת וזהו לכל חיי הרכב.

פורסם

אני לא בטוח שזה נכון אבסולוטית (לגבי להשאיר על ON). למעשה יתכן ופונקציות אחרות כמו אור גבוה אוטומטי וגם coming/leaving home דורשות שהמתג יהיה על Auto. סידור של הפעלת תאורה אחורית עם ה-DRL והשאר על AUTO הוא הפתרון היותר עדיף לדעתי (אם כי גם לא מושלם), במידה ורוצים להפחית התעסקות בנהיגה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
בתאריך 30.9.2024 בשעה 16:56, sperial כתב:

בפנסי לד מקובל מאוד שבצד המאותת ה-DRL לא פועל בזמן איתות, וכך זה אצל מרבית, אם לא כל, היצרנים.

יש הסבר או סיבה לכך?
אותי זה ממש עיצבן אז החלפתי להתנהגות הרגילה בעזרת קידוד

עריכה אחרונה על ידי נומד
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 1.10.2024 בשעה 20:00, Tom_22 כתב:

אני לא בטוח שזה נכון אבסולוטית (לגבי להשאיר על ON). למעשה יתכן ופונקציות אחרות כמו אור גבוה אוטומטי וגם coming/leaving home דורשות שהמתג יהיה על Auto. סידור של הפעלת תאורה אחורית עם ה-DRL והשאר על AUTO הוא הפתרון היותר עדיף לדעתי (אם כי גם לא מושלם), במידה ורוצים להפחית התעסקות בנהיגה. 

בשביל Ch/Lh אתה חייב שהמתג יהיה על Auto 

פורסם
בתאריך 30.9.2024 בשעה 16:56, sperial כתב:

עוד לא הבנתי מה הפואנטה בשטות הזו. 

האמת שאני לא יודע אם יש לי AUTO או לא, אני פשוט על ON וזהו (כיבוי אוטומטי עם כיבוי הרכב ופתיחת דלת הנהג). כך אני לא שוכח להדליק אורות ביום בשעון חורף. 

(אני לא יודע כי או שלא בדקתי או שאני לא זוכר...)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 2 דקות, ברווז כתב:

עוד לא הבנתי מה הפואנטה בשטות הזו. 

בארה״ב, ישנה רגולציה שקובעת שבמידה וה-DRL הוא גם האיתות עצמו או שהוא במרחק מסוים מה-DRL, אז ה-DRL חייב להיות כבוי כאשר האיתות פועל. אני לא חושב שיש רגולציה זהה באירופה, אך אני מניח שאו שכנראה שכן, או שזה נעשה כדי שהאיתות יהיה ברור יותר - זו הסיבה ההגיונית היחידה שאני יכול לחשוב עליה.

המצב האידיאלי הוא Auto, בכל רכב, ולא On. הסיבה העיקרית לכך היא שפונקציות ה-Coming/Leaving Home עובדות רק במצב הזה, וזה המצב ההגיוני היחיד - ״שגר ושכח״. ברכבי VAG, הפנסים האחוריים לא דולקים במצב Auto, אך ניתן להפעיל זאת באמצעות קידוד שנקרא "Scandinavian DRL". הסיבה שהוא נקרא כך היא משום שבמדינות סקנדינביה ישנה חובה שהפנס האחורי יהיה דלוק בנוסף ל-DRL לרכבים מעל שנה מסוימת (2009 אאל״ט). בישראל אני לא מכיר חובה כזאת, אך אני קודדתי את זה ברכבים שלי כי למה לא.

2016 BMW M235i.

פורסם

כבר הזכרתי במעלה השרשור: בישראל בחורף (1 בנובמבר עד 31 במרס) מחוייבים אורות מעבר או אורות יום (DRL) וכן אורות אחוריים.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מעדכן: בעקבות השירשור הזה, בדקתי. 

1) יש לי מצב AUTO.

2) אין לי DRL...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...