Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה עוד בקטנה.. אתה יודע איזה מסוכן זה לעבור באופן תדיר בין רכב עם תיבת 5 הילוכים ידנית כשהרוורס בצד ימין למטה, ורכב עם תיבת 6 הילוכים ידנית?

ובחזרה לבלם יד החשמלי - למי שאין סבלנות לחכות לשבוע הבא שהסרטון יעלה בגרסה העברית, זה התהליך המלא, באנגלית:

• אהבתי 1
  • תגובות 241
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 5.8.2025 בשעה 20:21, Fazer כתב:

ופראקטית, היתרון הגדול של בלם יד חשמלי הוא ב packaging טוב יותר של אזור הקונסולה המרכזית.

ניתן לקבל את אותו יתרון באמצעות בלם יד ברגל😉אצלי, נעילת הבלם מתבצעת באמצעות דוושה מצד שמאל ושיחרור באמצעות משיכת ידית. אותו יתרון ללא תוספת רכיבים (עוד יתרון הוא שנעילת ידית השיחרור וכיבוי ה ESP מאפשרת זריקת זנב באמצעות הדוושה מצד שמאל...)

בתאריך 6.8.2025 בשעה 10:33, amosbmw כתב:

ברמזור אדום ובפקק.

עמוס, מה השימוש שלו באוטו הולד? חשבתי כי העצירה/החזקה מתבצעת באמצעות הבלמים הרגילים.

אני לא אוהב את הרעיון הזה מהסיבות שהוזכרו כבר מספר פעמים אבל ישנו גם חשש נוסף, מה אם האלקטרוניקה תתקלקל תוך כדי נסיעה או סתם לא תקין ומתעלמים ממנו ויהיה צורך בבלימת חירום? בלם יד מכני ישן עדיף לטעמי.

פורסם

אני גם חושב שהאוטו הולד עובד באמצעות הבלמים הרגילים, אבל איכשהו משתמש ברכיבים של הEPB. עוד לא ראיתי רכב עם בלם יד מכאני ואוטוהולד. יכול להיות שקיים אבל לא נתקלתי.

לגבי הנקודה השנייה שלך, אנחנו כבר מזמן תלויים בחשמל כי גם כבל גז מכאני לא קיים כבר שנים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

דווקא יש בלם יד מכאני ואוטוהולד...

אומנם הבלם יד הוא דוושה ברגל שמאל, אבל מתפקד כמו משיכת ידית הנדברקס... המנגנון עובד שבתוך הצלחת ברקס האחורית יש סוליות של הבלם יד/רגל... (מוכר לך מאיפשהו??)

לגבי האוטוהולד נראה לי שזה בכלל נעילה של הקונברטר בגיר .

פורסם
לפני 22 שעות, Fazer כתב:

רכב של VAG?

לא, אבל גם בגולף שהייתה לפני כן זה היה כך, בהבדל ששם היה מתג אוטו הולד. באוטו הולד לא השתמשנו, הן מכיוון שזה מעכב את תחילת הנסיעה והן בשל חשש מבלאי של המנגנון (שב- 2017 כשרכשנו את הרכב היה דבר חדש יחסית, אבל היום בדיעבד לא זכור לי ששמעתי על בעיות בבלם יד חשמלי ברכבי VAG). 

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

ניתן לקבל את אותו יתרון באמצעות בלם יד ברגל😉

לא לא לא לא!!! אני מסרב לחזור לשטות האמריקאית הזו!!! היתה לי פעם ונדורה לתקופה לא קצרה, והבלם רגל האדיוטי הזה עושה לי ויברציות לא טובות עד היום - אני אפילו לא יודע למה, כי מה בסה"כ ההבדל בין להרים ידית ובין ללחוץ על דוושה... אבל אני מסרב לחזור לשם!!! 😄 

לפני 12 דקות, שי כתב:

בשל חשש מבלאי של המנגנון

לזוגתי יש גולף 2015 שמאז שהוא חדש משתמשים בו באוטו הולד ובבלם היד האוטומאטי בצורה חופשית אנשים שלא ממש מבינים יותר מדי ברכב, וזה עובד בלי בעיות כל השנים (famous last words....). אני חושב שהרכבים היום מספיק אמינים כדי שלא יהיו בדברים האלו בעיות, והם מיועדים גם לאנשים רגילים ולא בהכרח לאנשים כמונו שמפנקים את האוטו ומחזיקים אותו בצמר גפן.

פורסם
לפני 26 דקות, Fazer כתב:

שהרכבים היום מספיק אמינים

שנת 2003 עברה

חזרנו אחורה מהבחינה הזו, אחושילינג.

• מעניין 1
פורסם

נכון, אני סאקר של מקוריות. אבל זה חצי חצי... בכל זאת ג'אנט מקורי של 508, פשוט משנתון 2019. לדעתי הולם את הצורפתיה (עוד לא מצאתי לה שם... עזרה נדרשת) הרבה יותר.

20250725_084456.jpg

20250815_122755.jpg

20250815_121858.jpg

• אהבתי 6
פורסם

זה אחלה שדרוג - למרות שאני אישית פחות אוהב diamond cut.

יש מצב שעם הסניק אני הולך לעשות משהו דומה:

Product photo of סט גנטים  מקוריים של מגאן רנו 2 אחרונים

מצאתי רביעיה כזו (17 אינץ') ב 1200 ש"ח, הם אומנם קצת משופשפים, אבל אני אנסה לוודא שהם לפחות ישרים, ואז אשלח אותם לרייטק לצביעה באבקה, כנראה במשהו כמו ברונזה:

How To : Painting My Rx7 Wheels BRONZE

(אני לא אוהב חישוק כהה, אבל גם בא לי משהו קצת שונה מהכסוף הסטאנדרטי, וחשבתי על זהב של אימפרזה אבל זה נראה לי קצת אקסטרים מדי)

פורסם (נערך)
בתאריך 15.8.2025 בשעה 19:05, EliC25 כתב:

נכון, אני סאקר של מקוריות. אבל זה חצי חצי... בכל זאת ג'אנט מקורי של 508, פשוט משנתון 2019. לדעתי הולם את הצורפתיה (עוד לא מצאתי לה שם... עזרה נדרשת) הרבה יותר.

תתחדש! אני בדעה שהרכב שלך צריך גאנט 18 כסוף עם עיצוב קלאסי ;)
גם הרכבים שלנו בצבע דומה למדי..
לדוגמא מה שעשיתי בדיזל שלי (אמנם 19 אבל עיצוב סולידי)
IMG_6708.thumb.jpg.2543edbf6090d7c9e0c47f4cab07f9fb.jpgIMG_6709.thumb.jpg.ae7fc924fba0e4e99a6b9276b933c0b9.jpg

מי יודע להגיד מאיזה רכב הגאנט הזה הגיע? 

עריכה אחרונה על ידי eden-h
פורסם

אני מעדיף פחות ג'אנט ויותר צמיג. ה508 נוחה הרבה יותר בעיר עם מידה 16 מאשר 17

והג'אנט שלך נראה שייך ליגואר xe

jag-xe-r-dynamic-s-p250-caesium-blue-080-jpg-1555965014.jpg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...