Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה עולה להחזיק רכב 'ישן' בישראל?

EliC25

פוסטים מומלצים

אחלה סרטון. תודה רבה על השיתוף!

מתגעגע לגיר ידני..!

שמחתי לגלות שעוד אנשים שמים ריפודים על הכסאות (למרות שבאוטו החדש ויתרתי על הרעיון..פשוט כי אני מתעצל..).

נ.ב יש לי שאלות על היוטיוב, ועל העריכה של הסרטון.

אגב, צפיתי עד הסוף, מי המחליפה? איזה אוטו קנית חדש? ואני לא מדבר על האספנות..

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 45 דקות, elera כתב:

ניקית לפני הצילום, אבל יש נזילה מהפנס השמאלי לפגוש! 😉

(אגב, העיצוב החדש של YouTube מעיק...)

איזה עיצוב?

לגבי הפנס  - אנחנו בישראל בכל זאת, מדובר בשפשוף ממזדה 5, שקרה כמובן 5 ימים אחרי שצבעתי את הטמבון (אי שם לפני 5 שנים...) החלטתי להשאיר נגד עין הרע.

זה התמונה הכי קרובה שמצאתי :) כשעשיתי חידוש לפנסים

20240429_152857.jpg

לפני 1 דקה, saar5555 כתב:

שמחתי לגלות שעוד אנשים שמים ריפודים על הכסאות (למרות שבאוטו החדש ויתרתי על הרעיון..פשוט כי אני מתעצל..).

@slavai הוריד את הכיסויים ברגע שקנה את הרכב, מצד אחד זה שומר ויפה, מצד שני זה מוסיף קצת עובי למושב ולכן פוגע בנוחות. מבין אותו.

לפני 2 דקות, saar5555 כתב:

נ.ב יש לי שאלות על היוטיוב, ועל העריכה של הסרטון.

מוזמן לשאול בפרטי או כאן

לפני 2 דקות, saar5555 כתב:

אגב, צפיתי עד הסוף, מי המחליפה? איזה אוטו קנית חדש? ואני לא מדבר על האספנות..

זה כרגע 'סוד' למרות שהרבה אנשים כבר יודעים כי כך וכך... אבל אשתף בשבועות הקרובים. אפשר להגיד שהיום סיימתי 'רשמית' ישור קו :) 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 26 דקות, EliC25 כתב:

הוריד את הכיסויים ברגע שקנה את הרכב, מצד אחד זה שומר ויפה, מצד שני זה מוסיף קצת עובי למושב ולכן פוגע בנוחות. מבין אותו.

זה גם עלול לפגוע בפתיחה של כריות אוויר שלא נצטרך.. (באיביזה יש כריות במושבים..).

אבל קניתי באמאזון ריפודים, ואפילו את המושב חרוזים האלה כמו של נהגי המוניות של פעם... (פשוט שנה שעברה, עם האוטו הקודם היו לי כאבי גב..). 

לפני 26 דקות, EliC25 כתב:

מוזמן לשאול בפרטי או כאן

אשאל כאן בלי להסיט את נושא השרשור. 

1. כמה זמן לקח לך לערוך את כל הסרטון?

2. ערוץ היוטיוב, הבנתי שכדי לפתוח ערוץ אני צריך לחשוב מראש על לוגו לערוץ, ולא מומלץ שהוא יהיה מקושר ליוזר של המיילים שלי למשל, כי זה סתם יעמיס.. האם זה תהליך מסובך לפתוח חשבון יוטיוב (חדש, מאפס..)

3. התחלתי קצת ללמוד לערוך וידיאו.. 😁 גם קצת בזכותך. אז תודה!!!

4. אם יש לך טיפים לגבי מה צריך לערוץ יוטיוב, אשמח לשמוע... אפשר בפרטי. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - DSG7

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, saar5555 כתב:

זה גם עלול לפגוע בפתיחה של כריות אוויר שלא נצטרך.. (באיביזה יש כריות במושבים..).

במקרה הזה יש תפר פתוח במושבים (ניתן לראות ב27:44) למרות שזה מצחיק כי אין בדגם שלי בכלל כריות אוויר במושב.

לפני 7 דקות, saar5555 כתב:

1. כמה זמן לקח לך לערוך את כל הסרטון?

מניח שבמצטבר משהו כמו 15-20 שעות, עבדתי עליו ממש בחלקים.

את הרבע שעה הראשונה פשוט הקלטתי 'ספונטנית' בדרך לעבודה בבוקר, ואז זה רק לעשות חיתוכים, לוקח גג שעה.

את החלק של ההקלטה כתבתי במשך שעה בערך כמה ימים קודם לעריכה.

עברתי עם הטבלת אקסל של התחזוקה בזמן הפנוי שלי מול הגיבוי גוגל (הצלבת תאריכים) והתחלתי לארגן 'תיקיה' עם כל התמונות הרלוונטיות. אחרי שהורדתי את כל התמונות חילקתי אותן לשנים ושמתי אותן בתוך הפרמייר.

אחר כך הקלטתי ברציפות את התמליל של מה שכתבתי (18 דקות הקלטה) והכנסתי את זה לפרוייקט.

אחרי שכבר כל התמלול במקום, העבודה 'הקלה' זה להכניס את התמונות הרלוונטיות שממחישות את מה שאני מדבר עליו, והעבודה הקשה הייתה לייצר את האנימציות של הסיכומים של השנים. קודם כל למדתי איך לייצר את ההנפשה של הרקע עם הלוגו, זה לקח משהו כמו שעה-שעתיים. אחר כך יצרתי template לסיכומי שנה ומשם זה די רץ על כל השנים, החלק הזה לקח אולי 6-7 שעות.

החלק האחרון היה הדקות האחרונות שמדברות על המכירה, זה לקח עוד איזה שעתיים. השמירה עצמה גם לוקחת המון זמן, בשמירה הראשונה 'נחתכו' לי 5 דקות אחרונות משום מה בגלל תקלה. אחר כך בשמירה השניה ראיתי שהשמירה תקועה על 88 אחוז, אז ביטלתי את השמירה אבל בסוף הסתבר שזה בסך הכל עיבוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד איטי של ההנפשות בטקסט (בערך 7-8 דקות עיבוד על שניה אחת).

וזהו, thumbnail זה עניין של כמה דקות שאני עושה תוך כדי שהסרטון נמצא בהעלאה.

לפני 17 דקות, saar5555 כתב:

2. ערוץ היוטיוב, הבנתי שכדי לפתוח ערוץ אני צריך לחשוב מראש על לוגו לערוץ, ולא מומלץ שהוא יהיה מקושר ליוזר של המיילים שלי למשל, כי זה סתם יעמיס.. האם זה תהליך מסובך לפתוח חשבון יוטיוב (חדש, מאפס..)

לא חושב שצריך לחשוב על שום דבר מראש. מתגלגלים תוך כדי ותמיד מוסיפים עוד דברים  ומשתפרים. הרעיון המרכזי הוא לעשות וללמוד תוך כדי תנועה ולהשתפר, ולהבין שאי אפשר להצליח בפעם הראשונה. זה לא ערוץ היוטיוב הראשון שלי, אבל בהחלט הראשון שלקחתי ברצינות מבחינת תוכן ותכנון שלו.

היוטיוב שלי לא מקושר למייל האישי, למה שיהיה תהליך מסובך?

לפני 18 דקות, saar5555 כתב:

3. התחלתי קצת ללמוד לערוך וידיאו.. 😁 גם קצת בזכותך. אז תודה!!!

בהצלחה. בעידן של היום הכל נמצא ביוטיוב בשפע, אפשר ללמוד כל דבר שתרצה לעשות בלי לשלם לאף אחד. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השקעה יפה ויסודית

אני אוהב את הסרטונים שלך נטו בשביל לראות איך רכב עובד - אני אוהב לחקור כאלה דברים...

אני מחזיק היום מאזדה 3 2007 שלא תזיק לה קצת יד אוהבת... יש רעש מקדימה בבמפרים קשים, אפשר להחליף בולמים וגם נר התמיד שלה דולק על חיישן חמצן אחורי, בקרוב אולי יוחלפו רפידות כי יש צפצוף בבלימה

וזה חוץ מהבעיות הגדולות שכבר התרגלנו אליהם - דוושת בלם שוקעת ובולמת טוב רק בפמפום מהיר (abs?) או בלחיצה חזקה ומנוע שמתעייף בקיץ ובעליות של ירושלים. טוב, לזה אין פתרון חוץ מליסוע למקום אחר...

אולי אם הייתי בטוח מה נובע ממה ומה צריך לעשות בדיוק כדי שזה ייפתר היה לי יותר סבלנות לעבוד עליה, אבל עד היום מה שנגעתי יותר קלקלתי... אז בנתיים אני נהנה מהסרטונים שלך.

לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

אשמח שמי מכם שמנהל רישום לגבי הוצאות הרכב ישתף ככל הניתן בעלויות שהוא הגיע אליהם, כדי לקבל טווחים אפשריים בהתאם לשימושים שונים

אני החזקתי לפני שנה סוזוקי יורו סוויפט 2003 ועליה למדתי את המכניקה הפשוטה עד כמה שאפשר 

בגדול היא עלתה 2k שיפוצים 4 והלכה אחרי שנה בתאונה שלא באשמתה...

עלתה עוד 10 דלק ביטוחים וטסט וזהו,

היום המאזדה עלתה 9 טיפולים 2 והדלק והביטוח בערך 800 עד אלף ש"ח בחודש

אני לא נוסע הרבה - בערך 500 ק"מ לחודש - ולכזו צריכה משתלם לי רכב זול אמין ושתיין כמו מזדה, מה שמסתבר פחות טוב לרוב הציבור.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, נקודה טובה כתב:

השקעה יפה ויסודית

אני אוהב את הסרטונים שלך נטו בשביל לראות איך רכב עובד - אני אוהב לחקור כאלה דברים...

אני מחזיק היום מאזדה 3 2007 שלא תזיק לה קצת יד אוהבת... יש רעש מקדימה בבמפרים קשים, אפשר להחליף בולמים וגם נר התמיד שלה דולק על חיישן חמצן אחורי, בקרוב אולי יוחלפו רפידות כי יש צפצוף בבלימה

וזה חוץ מהבעיות הגדולות שכבר התרגלנו אליהם - דוושת בלם שוקעת ובולמת טוב רק בפמפום מהיר (abs?) או בלחיצה חזקה ומנוע שמתעייף בקיץ ובעליות של ירושלים. טוב, לזה אין פתרון חוץ מליסוע למקום אחר...

אולי אם הייתי בטוח מה נובע ממה ומה צריך לעשות בדיוק כדי שזה ייפתר היה לי יותר סבלנות לעבוד עליה, אבל עד היום מה שנגעתי יותר קלקלתי... אז בנתיים אני נהנה מהסרטונים שלך.

אני החזקתי לפני שנה סוזוקי יורו סוויפט 2003 ועליה למדתי את המכניקה הפשוטה עד כמה שאפשר 

בגדול היא עלתה 2k שיפוצים 4 והלכה אחרי שנה בתאונה שלא באשמתה...

עלתה עוד 10 דלק ביטוחים וטסט וזהו,

היום המאזדה עלתה 9 טיפולים 2 והדלק והביטוח בערך 800 עד אלף ש"ח בחודש

אני לא נוסע הרבה - בערך 500 ק"מ לחודש - ולכזו צריכה משתלם לי רכב זול אמין ושתיין כמו מזדה, מה שמסתבר פחות טוב לרוב הציבור.

בקשר לבלימה, כנראה abs

היה לי אותה בעיה במאזדה ונפתר לאחר החלפת ה abs (2000+ שקל

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, saar5555 כתב:

ערוץ היוטיוב, הבנתי שכדי לפתוח ערוץ אני צריך לחשוב מראש על לוגו לערוץ, ולא מומלץ שהוא יהיה מקושר ליוזר של המיילים שלי למשל, כי זה סתם יעמיס.. האם זה תהליך מסובך לפתוח חשבון יוטיוב (חדש, מאפס..)

לא צריך, על כל חשבון אתה יכול לפתוח מספר ערוצים נוספים ולעבור מהאחד לשני בקליק. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב, אני מניח שהתחזוקה היא כזאת בגלל פדנטיות ואהבה בלימוד וההתעסקות בתחזוקה עצמאית. 

כי אם זה זה לא היה המצב, והיית צריך לתחזק את כול מה שעשית במוסך, זה היה נגמר במשהו שיותר מתקרב ל-60 אלף שקל, מאשר ל-20 אלף. 

אז סתם מתוך כול הטיפולים שהרכב עבר, אם לא הייתה כזה פדנט(לא תחזוקת שבר, אלא קצת פחות קפדני), כמה התחזוקה הייתה עולה לך? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, EliC25 כתב:

כולל עלויות לרמת האגורה.

אשמח שמי מכם שמנהל רישום לגבי הוצאות הרכב ישתף ככל הניתן בעלויות שהוא הגיע אליהם

בקארספורום אתה יכול למצוא פסיכים שמנהלים מעקב מדוייק על כמה עולה להם החזקת האוטו שלהם. בחוץ- אנשים ממש לא יודעים להגיד כמה זה באמת עולה להם, ולפעמים זה גורם להם לבצע  החלטות שגויות במחשבה שהם צודקים.

וכי ביקשת יפה, הסוזוקי אלטו עלתה לי כ40 אלף ש"ח על פני 46 אלף ק"מ ב3 שנים ו8 חודשים

https://carsforum.co.il/topic/636741-גם-אני-רוצה-לסכם-3500-קquotמ-וחמישה-חודשים-עם-אלטו-2012-ידנית/?do=findComment&comment=6269891

הג'ימני עלתה לי עד עתה כ60 אלף ש"ח, בערך חצי מזה לדלק, על פני 3 שנים וקרוב ל50 אלף ק"מ (ללא ירידת ערך).

הקורולה 2013 עולה לנו כ1500~ ש"ח לחודש.  ברשותנו כ8 וחצי שנים וקרוב ל150 אלף ק"מ. הייתה האוטו של חמי ז"ל, ותחזיק אצלנו עוד כמה שנים בכיף.

היו שנים שגם עלתה 1700 ממוצע, כשהנסועה הייתה גבוהה יותר. כרגע היא סביב 1000-1200 קמ בחודש, והמעקב פחות אדוק (כל ההוצאות פרט לדלק מוזנות לאקסל) 

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • אהבתי 2

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אגב, אני מניח שהתחזוקה היא כזאת בגלל פדנטיות ואהבה בלימוד וההתעסקות בתחזוקה עצמאית. 

כי אם זה זה לא היה המצב, והיית צריך לתחזק את כול מה שעשית במוסך, זה היה נגמר במשהו שיותר מתקרב ל-60 אלף שקל, מאשר ל-20 אלף. 

אז סתם מתוך כול הטיפולים שהרכב עבר, אם לא הייתה כזה פדנט(לא תחזוקת שבר, אלא קצת פחות קפדני), כמה התחזוקה הייתה עולה לך? 

נכון.

הייתי מוריד - גלגל תנופה (2500), מחזיר שמן בין קראנק לגיר (120 שקל), זרועות אחוריות (עוד איזה 250 שקל ופרונט 350 שקל), כנראה מרווח טיפולים שונה, שיביא פה להוזלה של עוד כמה מאות שקלים או 1000-2000. חלקים נלווים לבולם אחורי (גומיה ותושבת) זה עוד כמה מאות..

וזה רק מהתקופה האחרונה.

יוצא שכרי בהפסדי בהסתכלות הכלכלית נטו, אבל אני מורווח ברכב יותר מתוחזק ומטופל.

גם אם אדם מהשורה היה מטפל בהכל במוסך והיה מגיע ל60 אלף שקל, עדיין מדובר בעוד 7000 שקל בשנה, שזה בסך הכל עוד 500 שקל לחודש, וזה עדיין עלות מאוד נמוכה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, EliC25 כתב:

אשמח שמי מכם שמנהל רישום לגבי הוצאות הרכב ישתף ככל הניתן בעלויות שהוא הגיע אליהם, כדי לקבל טווחים אפשריים בהתאם לשימושים שונים.

להלן, כולל ירידת הערך והדלק לנסועה של כ 22000 ק"מ בשנה:

איביזה 2017, FR מנוע 1.0, כשנמכרה בגיל שנתיים, עלתה כ 2200 ש"ח בחודש.

הברז הקודמת (2019), כשנמכרה בגיל 3.5, עלתה כ 3800 ש"ח בחודש כאשר תרומת ימי המסלול להוצאה הייתה כ 1200 ש"ח בחודש.

הברז הנוכחית (2023) עולה 5900 ש"ח לחודש כאשר תרומת ימי המסלול להוצאה היא כ 1500 ש"ח בחודש.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...