Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון חיפשתי רכב לקנייה, אך לצערי לא הצלחתי למצוא רכב שיענה על דרישותיי ובמסגרת התקציב שהצבתי(30 אשח). חיפשתי מספר דגמים ספציפיים, עבור חלקם פשוט לא הייתה זמינות בשוק, ודגם אחר שכן הייתה לו זמינות מכובדת בשוק(פיג׳ו 208) - לא מצאתי רכב שטופל כראוי בעל קילומטראז׳ נמוך.

הקטע הוא שאני מאוד רוצה שיהיה לי רכב למילואים בצפון הרחוק שמתחילים בקרוב. לכן חשבתי לשנות אסטרטגיה והיא כדלקמן: לקנות רכב שלא ממש מאבד ערך והוא גם מבוקש וקל למכירה, להשתמש בו לתקופת המילואים(חודש), למכור אותו לאחר מכן במינימום הפסד, ולחפש מחדש רכב שיענה על דרישותיי הקודמות בנחת.

עבור המטרה הזאת אני מוכן להגדיל את התקציב ל40 אשח, וגם פחות משנה לי קילומטראז׳, צריכת דלק, אבזור, נוחות, ומראה של הרכב.

אך כן חשובה לי אמינות מוכחת, שלא בטעות יתקלקל לי משהו רציני ואני אפול עם רכב שאני אפילו לא רוצה, כמו כן חשוב מחירי ביטוח כמה שיותר זולים, בגודל סופר מיני וצפונה, וכמובן רכב מבוקש עם שמירת ערך חזקה. בנוסף הרכב חייב להיות אוטומט.

חשבתי על רכב כמו סוזוקי גרנד ויטרה בעלת קילומטראז׳ גבוה יחסית, או אולי rav4  ישנה, אבל אשמח לשמוע על אופציות נוספות.

כמו כן אשמח לחוות דעת כללית על הרעיון שלי, האם זה רעיון חכםֿֿֿ/הגיוני? מה הסיכונים? והאם זה יעלה פחות מלשכור רכב(לפי מה שבדקתי לשכור רכב בגודל נורמלי(לא מיני) יעלה לי מינימום 4000 שח)?

אני גם חושש שצרכים והדרישות שלי קצת סותרים את עצמם, מצד אחד אני רוצה רכב שיהיה קל למכירה, אבל מצד שני אני צריך דגם שתהיה לו זמינות טובה בשוק כדי שאוכל למצוא אחד לקנות בפרק זמן קצר(שבוע-שבוע וחצי), מהניסיון הלא מאוד ארוך שלי זה לא ממש הולך ביחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

לדעתי יהיה די קשה למכור רכב שרק קנית לפני חודש- חודשיים, זה יכול לעורר שאלות אצל המתעניינים.

גם אי אפשר לדעת מה יקרה בתקופת הבעלות. יכול להיות שתקנה, תהנה ואפילו תמכור מהר, אבל יכול להיות שדווקא אצלך הרכב יצטרך טיפול יקר בתקלה או אחזקה.

עריכה קלה:
אל תשכח ש- 30-40 אלף שקל קונים רכב בן 10 שנים לפחות, כזה שכבר עבר כמה בעלים וקילומטרים על הכבישים וגם צבר בלאי.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik
חידוד הדברים
  • אהבתי 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

דעתי שעדיף לשכור. אתה שם 3 אלף שקל ובזה תם הטקס.

בניגוד לרכישה-מכירה ששם יש אלמנט גדול יותר של סיכון ואפשרי ש3 זה רק הסיפתח על ענייני סחירות ומשא ומתן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם

לדעתי

חד וחלק:  להשכיר ולא לקנות

ברכב ישן הכל יכול לקרות, מה גם שבוודאות שמכירה לאחר חודש... תעורר שאלות / הרמת גבה אצל הקונה הפוטנציאלי

פורסם

האם הכנסת לחשבון הקניה גם עלות ביטוח לחודש?

אם אין לך היסטוריית ביטוחים, שמעתי על הצעות מחיר של איזור ה-12,000 ש"ח, דהיינו כאלף ש"ח לחודש. את הסכום הזה לא תצטרך לשלם ברכב מהשכרה.

פורסם

אם זה לחודש , חד משמעית לשכור רכב .

מעבר לביטוח שכבר הוזכר ,  מה עם הסיכון ? בלבול המוח X 2 גם למצוא רכב טוב וגם למכור אחר כך ? כל אלו שווים כסף וגם השקט והנוחות שווים כסף

פורסם

הבעיה היא שמדובר במילואים - ואז צריך לוודא שיש כיסוי ביטוחי באזורים בהם הוא צפוי להסתובב. נכון גם לרכב  שכור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עדיף לשכור רכב, אם אתה עדיין מתעקש לרכוש אז - איביזה, פולו, פאביה , מזדה 2, טויוטה יאריס, סוזוקי סוויפט/ספלאש.

הרכבים האלה בלי סוף נקנים ונמכרים.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בתאריך 9.6.2024 בשעה 17:33, sperial כתב:

הבעיה היא שמדובר במילואים - ואז צריך לוודא שיש כיסוי ביטוחי באזורים בהם הוא צפוי להסתובב. נכון גם לרכב  שכור.

מה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תחשוב מה קורה אם הרכב נפגע בפעולה מלחמתית. אפילו אם מדינת ישראל תשלם בסופו של דברה צפה לביורוקרטיה. ולפני שאני חותם על הסכם שכירות לצורך מילואים אני קורא 3 פעמים את החוזה כדי לחפש החרגות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אם הרכב ברמת השרון חברת הביטוח לא תפצה על שום נזק כתוצאה מפעולה מלחמתית

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

תחשוב מה קורה אם הרכב נפגע בפעולה מלחמתית. אפילו אם מדינת ישראל תשלם בסופו של דברה צפה לביורוקרטיה. ולפני שאני חותם על הסכם שכירות לצורך מילואים אני קורא 3 פעמים את החוזה כדי לחפש החרגות.

כן ולא. הרכב שלי ניזוק בפעילות מלחמתית. תוך פחות מחודש קבילתי החזר על העלויות (החלפת השמשה).

למה לא? כי בדרך ניזוק לי עוד חלק שבגלל העלות הפסיכית שהיבואן נתן לו (והעלות הנמוכה של הרכב) היתה גורמת לטוטל לוסט ולא רציתי לאבד רכב טוב על זה. אז בלעתי את הצפרדע וויתרתי על הנזק הזה.

פורסם
בתאריך 9.6.2024 בשעה 17:33, sperial כתב:

כיסוי ביטוחי יש בכל תחומי מדינת ישראל, הוא לא צפוי להסתובב בבינת ג'בל. 

אף חברת ביטוח לא תעז להחריג מהכיסוי רכב שנמצא במטולה או זרעית (אני לא מתכוון לנזקי מלחמה ומניח שגם אתה לא, זה ענין אחר לגמרי ולא ביטוחי).

לגבי תחב"צ -- מניסיון, רכב במילואים בצפון זה די מאסט, שלך או של חבר/ים שתקחו ביחד (לא חייב רק לעצמך, זה גם רעיון - להסתדר עם חבר), זה לא רק להגיע/לצאת משם (איזו מונית תאסוף אותך בשתולה בתקופה הזו?) אלא גם לחיים שם. 

מה שכתבו לך על קניה מהירה - מכירה מהירה זה נכון, הסיכוי הוא להפסיד הרבה יותר מהשכרה. 

הפיתרון הכי טוב הוא למצוא רכב טוב וכבר להישאר איתו, אבל קל להגיד מלמצוא. 40K תקציב לא רק ל-208.

לו היה לי כעת תקציב של 40K והייתי לפני מילואים הייתי קונה גרנד ויטרה סביבות 2011-12 ואז היה לי רכב שיכול לנסוע גם בשטח כשצריך לחתוך פה ושם באיזה שביל. אמין, מרווח -- אבל שתיין לא קטן. אלא שלא כתבת אם מתאים לצרכים שלך כשתשחרר. 

בתאריך 9.6.2024 בשעה 11:17, במבליק כתב:

האם הכנסת לחשבון הקניה גם עלות ביטוח לחודש?

אם אין לך היסטוריית ביטוחים, שמעתי על הצעות מחיר של איזור ה-12,000 ש"ח, דהיינו כאלף ש"ח לחודש. את הסכום הזה לא תצטרך לשלם ברכב מהשכרה.

אתם מוכנים להפסיק? 208 ישנה, חובה+צד ג', שוק הביטוח אמנם משתולל אבל מאיפה מספרים כאלה?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...