Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

האם הפרמטר:  %tp בסורק מייצג עד כמה פתוחה. המצערת?

במידה וכן... מה המשמעות שבסרק זה עומד על 30%? כאשר להבנתי בסרק זה צריך להיות 5%.

האם רק ה tps הוא הגורם לזה או יש עוד אופציות?

אסטרה 1.4 t

תודה מראש.

פורסם

לא יודע להגיד לך מה המשמעות, אבל גם במיאטה שלי זה ככה. אולי הערך לא לינארי או משהו, אבל לפחות לגבי הרכב שלי אני יכול להגיד שלאור שאר הדברים (הכל תקין, כולל סל"ד בסרק), נותר רק לקבוע שהערך תקין.

פורסם

הרכב שלי מציג את הנתונים האלה כבר קרוב לעשור, ולא קורה איתו שום דבר מיוחד - צריכת דלק תקינה, סל"ד תקין בסרק. לכן המסקנה שלי שהערכים שמחשב המנוע עובד איתם, תקינים. או ש-30% זה הערך הנכון במצב כזה ואנחנו סתם לא מבינים מדוע, או שיש טעות בחישוב הערך על ידי הסורק. אני נוטה לאופציה הראשונה.

וההנחה שלי לגבי האוטו שלך היא לגמרי ניחוש על בסיס מה שרשמתי לעיל על האוטו שלי (ועל הסיבה שאני מניח). כמובן שאני לא יודע אם יש לך בעיות כלשהן באוטו שגרמו לך לבדוק את הנושא, ואולי אופל עובדת אחרת. סה"כ הבעתי את דעתי.

פורסם

אז זהו שאצלי זה כן משפיע על צריכת הדלק, מלכתחילה מדובר בשני רכבים שונים,

לא בשביל לפגוע אבל לא מבין במה התגובה שלך מועילה.

כל דבר שיזכיר לי משהו שיש אצלי, ואני לא באמת יודע עד הסוף איך הוא עובד והאם הוא תקין, אני ארוץ ואגיב? אני לא.

• רעיון גרוע 1
פורסם

מלבד הערך בסורק... איך הרכב עובד? האם הסל"ד בסרק גבוה מהתקן, ואם כן - עד כמה? ואיך הוא עובד במהלך נסיעה? מה זה צריכת דלק גבוהה - ביחס למה?

אם המצערת הייתה פתוחה פי 6 מהאמור (כפי שאתה מתאר), אז היה קורה אחד מהשניים: או שמחשב ניהול המנוע היה מזריק פי 6 יותר דלק, ואז הסל"ד היה קופץ הרבה מעל סל"ד סרק רגיל (כפי שקורה כשלוחצים על דוושת המצערת בסרק). או שהמנוע היה נכבה, כי היית רחוק שנות אור מהיחס הסטוציומטרי של אוויר לדלק של 14.7 ל-1. היות ולא התלוננת על אף אחת מהבעיות האלה, ניסיתי להסביר על סמך הידע שיש לי למה הערך שאתה רואה בסורק ככה"נ תקין. אתה לא צריך לרוץ להגיב לכל דבר אקראי, אבל מנסים לעזור לך כאן, אז נסה לפחות לשתף פעולה ולא להתלונן.

אבל רק כדי לסבר את האוזן (ובפעם הבאה - גוגל גם יכול לעזור) - הערך בסורק שאתה מסתכל עליו מוגדר לפי SAE להצביע על המתח שמגיע למצערת בסקאלה בין 0 ל-5 וולט. בפועל, המתח הוא לא 0 במצערת סגורה, ומתחת ל-5 במצערת פתוחה, אז הטווח שתראה בפעולה הוא מעל 0% ועד פחות מ-100%. לפיכך, בהיעדר נתונים אחרים, כל מה שהערך בסורק אומר לך זה שברכב שלך, המצערת נסגרת ב-1.5 וולט - אין שום מניעה שזה יהיה ככה.

• אהבתי 3
פורסם

קטע כזה עם מכוניות אופל ובכלל גנרל מוטורס, סורקים זולים או כאלה שלא יודעים להתמודד עם אופל נותנים תוצאות שונות. לא בטוח שאני יודע להסביר למה.

הרכבתי פעם סורק לאופל אסטרה K 2017 שהיתה לי, קיבלתי 4-5 קודי תקלה שכללו לפי האינטרנט החלפת חיישני חמצן וחיישן MAF, (לא דלקה שום מנורה, החיבור היה ממטרת בדיקת הסורק של חבר) נכנסתי למוסך אופל ולא היתה שום תקלה באף חיישן, דף תקלות ריק לגמרי.

במילים אחרות יכול להיות שהערך שמתקבל מהחיישן ונותן תקלה ברכב אחר הו אתקין לחלוטין אצל האופל שלך.

אתה מדבר על מצערת שפתוחה פי 6 מהנורמה, זה מספר מאוד גבוה שחייב יהיה להשפיע על הסלד בסרק ולא מדובר פה על עליה של 200-300 סיבובים לדקה אלא הבדל משמעותי בהרבה, האם הסל"ד בסרק כלכך גבוה ?

האם הרכב מעשן בסרק ? האם המנוע עובד עגול או מגמגם ?

פורסם

הוא פשוט לא פי 6 מהנורמה, כי אין נורמה. כמו שרשמתי, זה PID כללי של תקן OBD2 ולא ייעודי של אופל. הוא לא מצביע על כמה המצערת פתוחה, אלא רק על כמה מתח נשלח אליה. כתלות במצערת ואופן הפעולה שלה, יכול מאוד להיות שהיא מתוכננת להיסגר ב-1.5 וולט (שהם 30% מהטווח שבין 0 ל-5 וולט עליו מדווח ה-PID). אני בטוח שיש PID ייעודי של אופל שמדווח כמה המצערת פתוחה, אבל בשביל לבדוק מהו, ואיך קוראים את הערך שהוא מדווח.

• אהבתי 1
פורסם

משנתי בנושא היא כשאין בעיה אין מה לתקן או לחפש לתקן.

האם חיברת את הסורק כדי לנסות למצוא את הסיבה לתקלה כלשהי ? אם כן תכנס למוסך של אופל שיש להם סורק מתאים וידע מקצועי וניסיון לפענח את תוצאות הבדיקה.

אם חיברת מסיבה אחרת כלשהי ואז ניתקלה בנתון הזה שכהכניס בך חששות שמשהו לא בסדר באוטו אבל אתה לא מזהה תקלה או בעיה או תופעה מוזרה כלשהי אז כנראה ומדובר פשוט בסורק שלא יודע לקרוא את הנתון הנכון השייך לרכב הספציפי שלך ואין פה שום בעיה.

1/7 זה גבוה לרכב הזה, השאלה היא אם המדידה מדוייקת, האם התנאים זהים למה שהיה קודם (פתאום אתה נוסע יותר עם מזגן או שבגלל הטמפרטורה בחוץ המזגן (אינוורטר) עובד יותר קשה.

פורסם

וגם - האם השינוי בצריכת דלק הוא עקבי, או לא?

אם לא (כלומר רק מדידה אחת כזו) - יכול להיות שהדלק היה לא טוב בתחנה (ובפרט אם זו תחנה שלא תדלקת בה לפני כן).

אם כן - האם עברת לתדלק בתחנה שונה? האם תוואי הנסיעה השתנה? האם הצמיגים מנופחים; האם הייתה מכה כלשהי בגלגלים שיכלה לגרום לפגיעה בכיוון פרונט?

ישנם המון גורמים שיכולים להשפיע על צריכת דלק, חלקם חיצוניים לרכב ולא נובעים משום תקלה. כך או כך, הערך שאתה רואה בסורק לא רלוונטי. אם אתה רוצה לבדוק שהמצערת תקינה, אתה צריך לעשות את זה עם סורק ייעודי ו/או בהסתמך על הוראות היצרן לגבי הבדיקה של המצערת. PID כללי כמו זה שבדקת לא ייתן לך הרבה מלבד לבלבל אותך ולהתמקד בדברים הלא נכונים.

פורסם

חיברתי על מנת למצוא פתרון לצריכת דלק.

מדידה מדוייקת, חוזר על עצמו הרבה זמן.

באותה תחנה (גם בעבר)

צמיגים, פרונט, שינוי בנהיגה - לא הייתי כותב אם היה מדובר באלה.

פורסם

הייתי נכנס למוסך מורשה אופל, לא מוסך רכב כללי עם סמל של אופל בשלט כניסה יחד עם עוד מליון סמלים אחרים אלא מוסך מורשה של לובינסקי במיטפל ברכבי היבואן.

המורק שלהם יתן לך את כל התשובות שאתה מצפה לשמוע.

פורסם

באמת שהתייאשתי מלהבין את המסקנות שאנשים מסיקים כאן,
מניין לכם שלא הייתי באחד כזה? (יותר נכון כמה כאלה)
פתאום מוסכים מורשי יבואן הם חזות הכל?

• רעיון גרוע 3
פורסם

אם אתה לא רוצה שאנשים יסיקו מסקנות, אז בבקשה - תכתוב באופן מפורט מה הבעיה ומה בדיוק עשית ובדקת עד כה. לאנשים אין כדור בדולח, הם לא יכולים לנחש שעשית משהו בלי שתגיד שעשית אותו. אתה מבקש עצות ועזרה מצד אחד, ומתעצבן פעם אחר פעם מהתוכן של התגובות מצד שני. אתה צריך להפסיק לבקש עזרה בחינם, ולהתחיל לשלם. ככה או שתהיה יותר פתוח לשמוע מה אומרים לך (תגובה פסיכולוגית טבעית), או שלפחות האדם בצד השני יוכל להתנחם בכך שמשלמים לו לשמוע את התלונות.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...