Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C3, דיווח 90,000 ק"מ + חידוש ביטוח

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

טיפול 90K כלל החלפת פלאגים. ללא הפלאגים עלות הטיפול 600 ש"ח (כולל בדיקה כללית ונסיעת מבחן - נשארתי במוסך להתרשם). ספציפית ביקשתי לפתוח קארטר ולבדוק רצועת טיימינג (שהוחלפה ב-60K) -- הכל בסדר. לפי המוסך נותרו לרפידות כמה אלפי ק"מ כך שתידרש החלפה בין טיפולים, ביקשתי להחליף כבר עכשיו. 

עד היום טפו טפו, אף תקלה ברכב שנוסע כמו ביום שיצא מהמפעל (אני יד ראשונה). החריג היחיד: לאחר הטיפול הקודם (מוסך יבואן) ההילוכים משום מה "משכו" קצת יותר וצריחת הדלק עלתה מ-14.7 משולב ל-13.8, כאילו אני במצב sport. ביקשתי לאפס את מחשב הגיר והוא חזר להתנהגות רגילה. על הצריכה אדווח אחרי כמה אלפי ק"מ כשתתייצב. (השערה: תוסף כלשהו שהוכנס בטיפול הקודם).

תודה למוסך גבע שאת איפוס הגיר עשה בחינם וגם החליף 2 נורות חלשות על הדרך.   

דובר כאן הרבה על עלויות ביטוח לאחרונה. 

חובה 1,200 בחברה אחת, 1,050 בחברה שניה. מקיף 2,200 לנהג יחיד מעל 40, לא כולל שירותי דרך (עוד 300). אין דרישות מיגון. הרכב שנת 2017.

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

כמה לקחו על פתיחת קרטר?

היית במוסך יבואן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 29.3.2024 בשעה 15:34, yulianx כתב:

כמה לקחו על פתיחת קרטר?

היית במוסך יבואן?

מוסך גבע.

עלות העבודה שוקללה עם הטיפול כך שאיני יכול לתת לך סכום מדויק. חצי שעה עבודה? שלושת רבעי? יותר אם צריך לנקות. 

אגב, רק בבית שמתי לב שהם גם עברו עם קצת צבע שחור על ספרות שחוקות בלוחית הרישוי הקדמית, מסוג הדברים שבטסט מתים להכשיל. לא אמרו לי אפילו. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 11 דקות, Jack457 כתב:

מוסך גבע.

עלות העבודה שוקללה עם הטיפול כך שאיני יכול לתת לך סכום מדויק. חצי שעה עבודה? שלושת רבעי? יותר אם צריך לנקות. 

אגב, רק בבית שמתי לב שהם גם עברו עם קצת צבע שחור על ספרות שחוקות בלוחית הרישוי הקדמית, מסוג הדברים שבטסט מתים להכשיל. לא אמרו לי אפילו. 

רשמת שעלות הטיפול היא 600 ש"ח, תוריד את זה מהסכום הכללי.

זה מנוע 1.2 ? זכור לי שבשרשור של המנוע הזה ב-2019 הם רשמו שהם עושים בדיקת טיימינג חינם (פירוק קרטר), הם חייבו אותך ? אם כן המבצע הזה נגמר..

פורסם
לפני 5 שעות, Deutz912 כתב:

ב-2019 הם רשמו שהם עושים בדיקת טיימינג חינם (פירוק קרטר), הם חייבו אותך ? אם כן המבצע הזה נגמר...

עברו מאז כמה שנים, אתה מצפה שימשיכו לעבוד חינם?

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

ממשיך בדווח... מד אוץ על קצת פחות מ-100,000 וחזרתי למוסך גבע לטיפול (היצרן אומר כל 15K, אני מקצר מרווחים ל-10K).

יודע שיש כאלה שפוכרים ידיים בתקווה לשמוע זוועות פיורטק... מצטער לאכזב...

אפס תקלות ברכב מיום היוולדו, ונוסע חלק זריז וכיפי.

בטיפול הקודם עשינו צלחות ורפידות מאחור, הפעם מקדימה. טיימינג נעשה יזום ב-60K, ומתכנן שוב ב-120K .

שנה טובה ומצטער לשעמם! 😄

עריכה: אה נזכרתי, יש תקלה! לטובת מי שממש מחכים לזה. החיישן שמצפצף כשיושבים על המושב האחורי בלי חגורה? נעשה רגיש יותר ומצפצץ בכעס על כל תיק או חבילה שמניחים על המושב האמצעי בלי חגורה. 

אז החגורה האמצעית מאחור סגורה תמיד (אף אחד לא יושב שם אף פעם). 

זהו. שלא תגידו שהכל טוב

הרכב (2017) על המצבר השני שלו שכרגע עוד לא מראה סימני עייפות (אני מנתק את הS&S כמעט תמיד), וסט צמיגים שלישי (הגיע עם גודייר אפיגריפ, עכשיו עם הנקוק). 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Jack457 כתב:

יודע שיש כאלה שפוכרים ידיים בתקווה לשמוע זוועות פיורטק... מצטער לאכזב...

אפס תקלות ברכב מיום היוולדו, ונוסע חלק זריז וכיפי.

אין לי שום תקווה לשמוע סיפורי זוועות פיורטק, הפוך, שמח בשבילך. 

אבל כן, אם לא לשמוע סיפורי פיורטק צריך לטפל במורשה יבואן(כן, גבע זה לא מורשה, אבל עבור מי שלא גר במדינת תל אביב, האלטרנטיבה זה מורשה), כול 10 אלף, ולהחליף טיימינג כול 60 אלף, אז תודה רבה, אני אוותר. 

אני נוהג 30 אלף בשנה, זאת אומרת שבמהלך שנתיים אני אעשה 6 טיפולים+ טיימינג, וכול זה עם פרמיה של מוסך מורשה. כיף. 

נוסע בסיטרואן, ומשלם אחזקה של לקסוס. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

צריך להתאים את הרכב לדרישות, מי שנוהג 30 אלף, כן, זה לא הרכב המתאימים לו. 

אבל אותו דבר אפשר להגיד שמי שנוהג הרבה בפקקים לא כדי לקחת גיר רובוטי.

או שמי שנוסע הרבה כדי דיזל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

צריך לטפל במורשה יבואן(כן, גבע זה לא מורשה, אבל עבור מי שלא גר במדינת תל אביב, האלטרנטיבה זה מורשה), כול 10 אלף, ולהחליף טיימינג כול 60 אלף,

נכון, אבל זו לא טרחה גדולה. אני גר בצפון ומגיע לגבע אחת לשנה לטיפול, מחבר את זה לסידורים בתל אביב. את הטיימינג הם החליפו לי בצמוד לטיפול שבו ממילא פותחים קרטר, זה באמת לא היה סיפור. היות שהטיפולים יחסית זולים -- יחסית, כי השמן מנוע של הפיורטק למשל יקר מאוד, אבל נכנס בקושי גלון -- אני לא חושב שמשלם אחזקה יקרה. (אכן המורשה יבואן שטיפלתי בו כשהרכב היה באחריות היה מאוד יקר. שם היה פינוק שלוקחים ומחזירים את רכב). 

אבל אתה צודק, הנסועה שלי ברכב הזה פחות מחצי משלך, הגעתי ל-100K (עוד לא) אחרי 7.5 שנים. כמו שיוליאן אומר כל רכב לצרכים שלו.  

אגב בקיץ שכרתי C3 ידנית והיא היתה הרבה הרבה יותר כיפית מאשר האוטומטית, אבל בארץ אין. 

ולא ניסיתי לשכנע אף אחד בכלום, רק לדווח. 

לפני 16 שעות, davemustaine87 כתב:

שמח בשבילך. 

תודה!

פורסם

אם אתה רוצה c3 ידנית יש לך את הקקטוס😉.

• רעיון טוב! 1

פורסם

כתבתי פעם שאני לא אוהב רכבים קטנים ולא אוהב אוטומאט ולא אוהב מסכים.

אז קניתי C3  😹 אוט'... 

בדיעבד יתכן שקקטוס זה מה שהייתי צריך, אבל כרגע יש לי רכב יד 1 מתוקתק שאני אוהב ומכיר והחלפה שלו ברכב בן 7 לא מוכר לא הגיונית רק כדי לקבל ידני. מה גם שהתרגלתי, והוא מהיר ונמרץ יותר משציפיתי גם בצירים הרריים.

יש לי גולף ידנית ישנה שמדי פעם נהנה ממנה כפיצוי, כמובן לא כדיילי. 

פורסם

ברור, אני צוחק לגבי הקקטוס. לצערי הקקטוסים הידנים הולכים ומתיישנים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...