Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אומר מראש שאני לא מתמצא בתחום (שלא לומר clueless לגמרי...), אז סליחה על החפירה ואם השאלות בסיסיות.

יש ברכב (מאזדה 2) ירידה לא סימטרית בלחץ האוויר - באחד הצמיגים איבוד האוויר הרבה יותר משמעותי מאשר באחרים.

בפנצ׳ריה בדקו את הצמיג ולא מצאו פנצ׳ר (בבחינה של הצמיג לא ראו שום דבר, וגם בבדיקה באמבט עם המים).

הבחור הבכיר יותר אמר שזה בגלל שהצמיג ישן והאוויר בורח מסדקים בדפנות.

הרכב בן 4 (וטיפה. עלה לכביש בסוף 2019. צמיגים מ- 2019), נסע פחות מ- 30 אלף ק״מ, וחונה רוב הזמן בחניון תת קרקעי.

האם סביר שצמיג שנסע מעט והיה פחות חשוף לפגעי מזג האוויר ידרוש החלפה אחרי 4 שנים? (זה הצמיג המקורי של הרכב, של dunlop).

האם יש סיבה שזה יקרה רק לצמיג אחד מבין ה-4, ולא בכולם בצורה דומה?

הוא אמר שצריך להחליף את כל ארבעת הצמיגים כי הם בני יותר מ-4. הגיוני? (הוא היה מאוד אגרסיבי במכירה שלו, אז החלטתי להתייעץ אתכם לגבי מה כדאי, ועלויות)

בהנחה שהגיע הזמן להחליף את הצמיגים - מה מומלץ?

מידת הצמיגים ע״פ רישיון הרכב היא: 185/65R15 88T

האם יש סיבה/עדיפות לבחור בצמיג זהה (לפחות אותה החברה) כמו ה״מקורי״ של הרכב?

הרכב נוסע כ- 7,000 ק״מ בשנה, אני מעריך שיותר נסיעות עירוניות מאשר בדרכים בינעירוניות. אני מניח שבנסועה כזו צריכת דלק פחות משמעותית  :)

כמובן שבטיחות הכי חשובה (הבחור בפנצ׳ריה אמר שמבחינת בטיחות כל הצמיגים בדירוג A), אבל אין צורך באחיזה של רכבי מרוצים כי אופי הנהיגה ״סטנדרטי״/ממוצע.

האם יש עוד פרמטרים? עד כמה הצמיג משפיע על איכות הנסיעה ועל רעש? (כמובן שעדיף שיהיה נוח ושקט, אבל אני לא יודע עד כמה או על חשבון מה זה בא...)

אם יש דרך להעריך את איכות הצמיג הנוכחי לשם השוואה זה יהיה מעולה.

אם מחליפים את הסט - האם יש סיבה להחליף גם את הרזרבי? (הוא מעולם לא היה בשימוש, אבל אם מדובר בבלאי מפגעי הזמן אז אולי גם הוא מושפע?)

הבחור לחץ להחליף במקום ״כי המחיר יכול לעלות מחר״, אבל נכון ללפני שבוע:

Falken ב- 400 ש״ח לצמיג. (הצמיג שהוא הצביע עליו היה דגם ZE310)

Dunlop ב- 450 ש״ח לצמיג. (אני חושב שמה שהוא הצבע עליו זה דגם LM705W, אבל לא בטוח).

Michelin ב- 500 ש״ח לצמיג. (הצביע על דגם Primacy 4). טען שהם איכותיים יותר ויכולים להחזיק גם 8 שנים (ופחות מושפעים מפגעי הזמן). יש בזה משהו או שזה סתם קישקוש?

אמר שיש גם סיני ב- 290 ש״ח לצמיג, ולא ציין שם של חברה ספציפית, אבל אני נוטה להעדיף משהו מחברה מוכרת ובתקווה איכותי יותר כאשר מדובר על הדבר היחיד שמחבר את הרכב לכביש... (ובטח כשההפרש מהדגם הבא אחריו הוא רק 100₪ לצמיג)

האם אחד הדגמים האלה מומלץ? אולי דגם אחר?

(האם המחיר בסדר?)

(אשמח אם יש המלצה לצמיגאי באיזור רחובות)

כולם 185/65R15 88H. אני מניח שזה מתאים כי T=190 ו- H=210, אני מבין נכון?

תודה מראש לכל העוזרים  :) 

פורסם

יתכן שיש איזה נקב זעיר שלא התגלה, או פגם בוונטיל.

סביר בהחלט שהצמיגים בני ה-5 שלך (אנחנו כבר ב-2024, לא ציינת את תאריך הייצור של הצמיג המוטבע על דופנו) כבר יבשים ומצריכים החלפה.

צמיגי הפאלקן שהוצעו לך נחשבים בעלי יחס עלות תועלת מצויין ומומלצים מאוד בפורום. צמיגי המישלן נחשבים טובים, אבל לא עמידים בשמש הישראלית. חייב לציין כי בשנה האחרונה התקנתי צמיגי פאלקן ZE310 ברכב שלי ומישלן פרימסי 4 ברכב של אשתי.

אני מניח שבהמשך יוצעו לך עוד סוגים, אם קיימים במידה הדרושה לך.

מכל מקום צמיגים הם אבזר בטיחות מהדרגה הראשונה, לא מומלץ להתקמצן על 400 ש״ח פעם ב-3-4 שנים. כמובן להתרחק מהסיניים, שטיבם לא ברור וכנראה ייזקקו להחלפה לאחר זמן יותר קצר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלום,

כל כמה זמן צריך למלא אוויר בגלגל הזה? 

אם זה יורד כמה PSI בודדים בשבועיים , לא הייתי מתרגש.

האם הצמיגים נראים יבשים וסדוקים? 

יש עוד אפשרות - בריחה איטית של האוויר דרך הונטיל. החלפתו יכולה לעזור.

בהנחה ואכן הצמיגים יבשים, אפשר להסתפק ב Falken ZE310.

דנלופ שהציעו לך לא עדיף על פאלקן. 

ומישלין דווקא מתייבש מהר יותר. יש למישלין פרימסי 4 יתרונות אחרים - הוא שקט ונוח, ומחזיק המון קילומטרים עד שנשחק ( לך זה לא רלוונטי ).

פאלקן ze310 או Kleber HP4 ניתן למצוא סביב 300₪ לצמיג.

https://tires4u.co.il/dimensions/185-65r15?type=private&page=2

אין בעיה להרכיב צמיגים עם קוד מהירות H אם חסר במלאי עם קוד T

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי,

החלפת הצמיגים נדחתה קצת (איבוד האוויר לא היה רציני, אז פשוט מילאתי פעם בחוד-חודשיים), אבל עכשיו הרכב כבר כמעט בן 5 אז אני רוצה להחליף את הצמיגים.

טלפנתי לפצ׳ריה באיזור שלי (היה מחיר טוב לפי אתר tires4u שצורף באחת התגובות הקודמות), ואמרו לי שהם לא מחזיקים את ה- Falken ומסתייגים ממנו, ומה שמביאים לארץ הוא תוצרת תאילנד (או טורקיה) ולא יפן.

זה מערער את ההמלצה על ה- Falken או שהוא עדיין הבחירה המועדפת?

הוא המליץ על צמיג אירופאי של ״חברת בת של מישלן״ בשם רייקן (Riken) (הוא לא היה סגור על איך מבטאים את השם, וגם אני לא, אבל אני מניח שזה זה). האם זה צמיג עדיף?

האם ההמלצה השתנתה היום? (ההודעה שלי מלפני חצי שנה, אז אולי נוטים להמליץ היום על חברות/דגמים אחרים)

פורסם

מציע שתתרכז בפאלקן או מישלין לפי התקציב שאתה מעוניין להוציא.

יכול להיות שהמסתייג מסתייג כי אין לו במלאי או שיש לו רווח קטן יותר על הפאלקן שכצמיג עדיף על הרייקן.

ראיתי שכתבת בעבר שאתה מעדיף באזור רחובות, תוכל לפנות לצמיגי אנטון חנניה מרחוב היצירה 6 ברחובות 08-946-7227

המחירים שלהם לרוב תחרותיים. תברר מלאי לפני הגעה. 

פורסם

גם בסט צמיגים חדשים צריך למלא אוויר פעם בחודש- חודשיים .

פאלקן כבר שנים רבות לא מיוצרים ביפן. 

הם עדיין מומלצים, אבל עכשיו יש מחסור במלאי של פאלקן.

אל תקנה שום Riken, זאת דוגמה לחברת בת לא מוצלחת.

Kleber גם חברת בת של מישלין,  אבל הצמיגים מדגם Dynaxer HP4 כן מוצלחים.

עוד המלצה - Hankook  Kinergy Eco2 ( k425/435, תלוי במידה ).

https://tires4u.co.il/tire/24029/185-65r15-hnk-kinergyeco2-88h-oe-tl

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התגובות.

(אלך עם רשימה של הצמיגים המומלצים ואחליף).

לפני 6 שעות, Moshe c כתב:

מציע שתתרכז בפאלקן או מישלין לפי התקציב שאתה מעוניין להוציא.

ההבדל במחיר זניח (בערך 500 ש״ח פעם בארבע שנים, לא?) בהשוואה לחשש מרכישת צמיג לא איכותי (בעיקר מבחינת בטיחות, אבל גם מבחינת עמידות לאורך זמן, נוחות נסיעה ורעש).

לפני 6 שעות, Moshe c כתב:

תברר מלאי לפני הגעה. 

דיברתי עם פנצ׳ריה אחרת, מאוד מוכרת ברחובות (ולהבנתי מומלצת), ולא הצלחתי לקבל מהם תשובות בטלפון לגבי מלאי (שלא לדבר על ארץ ייצור או תאריך). כל מה שהיה לפקידה להגיד זה להגיע לשם ושיש להם כל מיני צמיגים במידה שלי.

לא יודע אם זה מאפיין את התחום או רק אותם...

לפני 6 שעות, vladclar כתב:

Kleber גם חברת בת של מישלין,  אבל הצמיגים מדגם Dynaxer HP4 כן מוצלחים.

עוד המלצה - Hankook  Kinergy Eco2 ( k425/435, תלוי במידה ).

https://tires4u.co.il/tire/24029/185-65r15-hnk-kinergyeco2-88h-oe-tl

לפי tires4u שניהם בדירוג אחיזת כביש B (ולא A כמו ה- Falken או המישלן).

זה לא אמור להטריד אותי? (נשמע לי כמו אחד הפרמטרים הכי חשובים ברכב משפחתי ״סטנדרטי״)

פורסם (נערך)

לכל הדגמים האלה נערכים מבחנים של בלימה, אחיזה ביבש ורטוב ועוד פרמטרים.

התוצאות יותר חשובות מהרישום על הצמיגים עצמם.

במקרה שלך, עם כמות נסיעות קטנה, אני לא ממליץ על מישלין שמתייבשים מהר.

פאלקן לא תמצא כי אין במלאי.

אז האנקוק או קלבר יהיו בסדר מכל הבחינות לרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...