Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתונים אחריות מלאה לשנה 4 ו5.

זה נותן שקט נפשי באופן מוחלט ב1650 שקל בלבד לשנתיים שכוללים 1000% מהתקלות,

הלוואי עלי בסקודה שלי ככה, מוכר אותה כעת בגלל שנגמרת האחריות לאחר 3 שנים.

פורסם
לפני 9 שעות, סולל הדרך כתב:

יש להם אחריות כזו...

מטפלים בגבע והיא פשוט עולה כמו התקלות

אני גר בצפון אז זה בעייתי, בנתיים מטפל ביבואן.

גבע מקצועי, אבל הייתי בכיף משלם 500 בשנה לאחריות בשביל הביטחון שלי במיוחד ברכב עם פיורטק.

לפני 9 שעות, Zvie כתב:

קודם שהם ייקחו אחריות על מיכל אוריאה ומנוע 1.2

עם אחריות כמו של טויוטה הם יפשטו רגל.

לכן זה משהו שמעיד על ביטחון של טיוטה, בסופו של דבר כשמדברים על טיוטה מדברים על אמינות.

כשאתה מדבר על סיטרואן, אמינות היא לא הדבר הראשון שחושב עליו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הבעיה היא שבתור לקוח אני לא חשוף לסטטיסטיקת תקלות בקורולה היברידית, ייתכן ששום דבר לא מתקלקל בה במשך שנים והארכת אחריות זאת זריקת כסף לפח וייתכן שיש תקלות והשאלה כמה מהותיות הן ומה התדירות שלהן וכו'.

שמעתי פה ושם רק על מעט מקרים שהתקלקלו סוללות ברכבי טויוטה היברידיים, למיטב זכרוני ב- 100 - 150 אלף ק"מ ומעלה, אבל מדובר בסוללות בדגמים היברידיים ישנים יותר וזה אולי לא רלבנטי לקורולה עם מערכת היברידית חדשה יותר וסוללות אחרות אולי.

ואולם אני נוסע באזור הררי ומחזורי הטעינה והפריקה רבים יותר מאזורים אחרים (כי הסוללה נטענת הרבה יותר מהר בבלימות בירידות) וייתכן שהבלאי שלה גבוה יותר עקב כך.

לא שמעתי על שום בעיה אחרת בקורולה היברידית או בדגמי טויוטה היברידיים אחרים כגון מנוע, תיבת הילוכים וכו'.

חוסר המידע מונע החלטה מבוססת על עובדות אלא החלטה שמבוססת על רצון לשקט נפשי.

בינתיים "זרקתי" כסף על הארכת אחריות שנה רביעית וחמישית כי לא היו בפועל שום תקלות, אבל דווקא ככל שהרכב מתיישן יש יותר סיכוי לתקלות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 11 שעות, אליהו שבת כתב:

הלוואי עלי בסקודה שלי ככה, מוכר אותה כעת בגלל שנגמרת האחריות לאחר 3 שנים.

למה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עיסקה גרועה לדעתי.

כמו שאמרו, זה ביטוח ולא אחריות.

אתה חייב לשלם, ומן הסתם גם חייב לטפל ברשת שלהם.

וכשמשהו יקר יתקלקל, זה בדיוק יהיה אחד מהמכלולים שלא ברשימה.

אני דואג לטיפולים ליאריס 2019 של חמי. כל פעם הציעו לי "הארכת אחריות" במחיר מפולפל, וגם דמי חבר מועדון. עשיתי חשבון פשוט שזה לא משתלם.

מדובר בהמשך של אותה שיטה.

העברתי את הרכב לטיפול במוסך עצמאי.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

גם בניגוד לאחריות של רכב חדש, האחריות כאן מוגבלת ל-15 אלף לשנה. 

בקיצור, אין פה יותר מדי בשורות. בטח שלא כשהרכב עדיין צעיר יחסית.

זה יהיה בעיקר בשורות עבור רוכש טויוטה כזאת משומשת. זה לגמרי היה מביא נקודות זכות לקנות כזאת בת 10 בידיעה שיש אחריות. 

פורסם

בדקתי, בארה"ב האחריות של טויטה קורולה קרוס היבריד (סתם לקחתי דגם רנדומלי) - 8 שנים ו100K מיילים עד המערכת ההיברידית, 10 שנים או 150K מיילים על בטריה היברידית, על ה Power train  שלא ברור לי אם זה מנוע רק יחידת העברת הכח, 5 שנים או 60K מיילים, אחריות בסיסית זה 3 שנים או 36K מיילים.

מניח שהמספרים דומים אצל הקוריאניים, אולי אפילו טובים יותר.

בקיצור - אורזים פה יפה יפה את הmanor ושמים פחית ריח שלא תריחו את הסירחון.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

עיסקה גרועה לדעתי.

כמו שאמרו, זה ביטוח ולא אחריות.

אתה חייב לשלם, ומן הסתם גם חייב לטפל ברשת שלהם.

וכשמשהו יקר יתקלקל, זה בדיוק יהיה אחד מהמכלולים שלא ברשימה.

אני דואג לטיפולים ליאריס 2019 של חמי. כל פעם הציעו לי "הארכת אחריות" במחיר מפולפל, וגם דמי חבר מועדון. עשיתי חשבון פשוט שזה לא משתלם.

מדובר בהמשך של אותה שיטה.

העברתי את הרכב לטיפול במוסך עצמאי.

אתה לא חייב לטפל במוסכי הרשת אבל חייב לטפל על פי הוראות היצרן.

אבל ביטוח כמו ביטוח ברוב המקרים אתה משלם פרמיה אבל לא מקבל "תמורה" כי אין אירוע ביטוחי ובכל זאת ממשיך לעשות למשל ביטוח מקיף לרכב כל שנה. ואולם אם וכאשר קורה מקרה ביטוח אתה שמח שהיה לך ביטוח.

השאלה מה הסיכוי לתקלה ברכיבים הכלולים בהארכת האחריות/ ביטוח.

דרך אגב ביררתי בסוכנות טויוטה:

העלות לביטוח סוללה היא 600 ₪ כולל מע"מ.

העלות לביטוח הרכב היא כאמור 515 ₪ כולל מע"מ.

העלות המשולבת של שני הביטוחים זולה בכמה שקלים: 1,079 ₪ לשנה.

לסוללה לדעתי כדאי לדעתי לעשות ביטוח בכל מקרה לאור ריבוי מחזורי הטעינה אותה היא עוברת.

לשאר הרכב כנראה שהסיכוי ל"אירוע ביטוחי" נמוך מאד עד לטווחי קילומטרים גבוהים כי טויוטה זה טויוטה וספיציפית לקורולה היברידית לא שמעתי עד כה על תקלות אבל אני לא שומע הכל 😁

מעניין יהיה לשמוע מנהגי קורולה היברידית שנסעו בה הרבה.

הנטיה שלי למען השקט הנפשי לעשות את הביטוח לכל הרכב גם, אבל נראה עוד 4 חודשים כשהקורולה שלי תהיה בת 5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לפני 51 דקות, green כתב:

תשמע, גם אני חשבתי על זה.

הרי גם במסגרת הטיפולים הרגילים אתה מחוייב עפ"י חוק לעשותם במוסך מורשה משרד התחבורה. לא חייב במוסכי היבואן. אם אתה מטפל מסודר עם חלפים מקוריים (החוק מחייב? אולי מאפשר גם תחליפי) במוסך שהוא לא מורשה יבואן. במידה ותהיה תקלה יתנערו ממך? מישהו כאן נתקל בזה ממקור ראשון? איזה הוכחות היבואן יבקש ממני כדי לקיים את האחריות אם אני לא מטפל אצלו?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

זה כל כל כך קל להתנער מאחריות, הרי התוכנית טיפולי יצרן מלאה בשטויות, שאף אחד לא עושה.

נניח החלפת נוזל בלמים. לדעתי ב99% בכלל לא עושים את זה. ב0.9 שכן עושים את זה, זה רענון שזה מילה מכובסת ל"שאבתי לך כמה מל מהמיכל ומילאתי כמה מל חדש".

למה לא עושים? מניח שזה הרבה עבודה לעומת ההגדרה של זה בשעתון. כלומר לא רוויחי.

אבל אם זה לא יהיה רשום, יהיה קל להתנער מהאחריות.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, green כתב:

כן על פי חוק זה נכון, במציאות אם יהיה לך בעיה כנראה שיוציאו לך את המיץ ויחפשו 1001 סיבות להתנער ממך.

האחריות שהם מציעים מאוד ספציפית,  כנראה מדובר בחלקים שלא נוטים להתקלקל, וככה הם מרווחים עלייך דמי מנוי ובנוסף מרווחים עלייך כשאתה תמשיך לטפל במוסך היבואן. סליחה שאני ציני. 

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

למה אתה חושב שאתה ציני? זה הכי ברור מאילו. 

יש להם מספיק דאטה+ דאטה מהיצרן בשביל לדעת ברמת המאקרו מה אורך החיים של רכיבים מסויימים, ועליהם לתת את הביטוח הזה. 

הכול מנוטר מהתחת. 

מי שחושב שהם מביאים את הביטוח הזה כי זה טויוטה וזה אמין ויהיה בסדר, חיי כניראה בעולם מקביל. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

שני הדברים יכולים להיות נכונים.

טויוטה מייצרים רכבים אמינים וגם הם יודעים לבנות ביטוח שמעטים יצטרכו להפעיל אותו.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

ההרחבות האחריות האלה, זה ביטוח למעשה. הקטע בביטוח, שלא בטוח שיסכימו לחדש לך.

אם היבואן עושה לך ביטוח, אז הוא יודע אם זה משתלם לו. המידע גלוי לו.

לכן אני מניח שזה יוזמה של היבואן המקומי. וכל הקטע בביטוח שנתי, שאפשר להעלות אותו שנה הבאה.

הרי אם יצא לטויוטה דגם לא מוצלח, אז כל הבעלים שלו יקנו את הביטוח, נכון? אז או שיחריגו אותו או שיעלו לכולם את המחיר.

למה? למה לא? המחירים בארץ יקרים. יבואן עושה הרבה כסף. ביטוח זה עוד מקור הכנסה, בנוסף נותן מאגר מידע עדכני שרק הוא שווה הרבה כסף, בנוסף אפשרות להגדיל הכנסות מוסכים.

מזכיר שוב,  בארהב נותנים אחריות ארוכה בהרבה. ארהב, מדינה עם איזורים קרים שמפזרים מלח על הכבישים (קורוזיה מטורפת במרכב התחתון), חום מטורף (אריזונה ניו מקסיקו).

היו שנים בארץ שקיה נתנו 7 שנים אחרריות. סיטרואן נתנו 5 שנים. מישהו היום נותן 5 ומעלה? על מנוע טורבו או היברידי??

• תוכן חדש...