Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה , 

הרכב טויוטה ספייס ורסו 2012 , קניתי אותו לפני כשנתיים מאדם פרטי -יד ראשונה עם ספר טיפולים מפורט מיום עליית הרכב לכביש, 

הרכב צורך שמן בצורה מוגזמת,  שבתקופה האחרונה הבעיה הולכת ומחריפה, (הרבה הרבה  יותר מ5 ליטר בין טיפול לטיפול)

לאחרונה היתה בעיה בקויל מספר 4 שהוחלף, אחרי שבנסיעה מחוץ לעיר נדלקה נורת צ'ק והרכב איבד כח בצורה משמעותית, 

במוסך שבו אני מטפל הוא טוען שהשמן נשרף ויש בריחת שמן לפלאגים(החלפתי לפני 15K ולטענתו בטיפול הבא אצטרך להחליף שוב), 

לטענתו הפיתרון הקל והפשוט הוא פשוט להיפטר מהרכב בניכוי מחיר של אוברול או החלפת מנוע, 

או לחילופין להישאר עם הרכב ולהחליף מנוע / אוברול למנוע, 

בינתיים אני ממלא שמן כל עשרה ימים בערך כמעט בלי הבדל אם נסעתי רק בתוך העיר או נסיעות משולבות , 

ברור לי שהבעיה רק מחמירה וככה א''א להמשיך, 

מצד שני לא מעוניין כרגע להשקיע בהחלפת רכב , 

אשמח לשמוע חוות דעתכם איך להתקדם מפה 

פורסם

מה בדיוק אתה מצפה לשמוע?

לאוטו יש בעיה... או שתתקן או שתמכור במחיר נמוך (אנשים לא קונים רכבים פגומים אלא במחיר רצפה).

איזה תובנות נוספות אפשר לספק?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

צודק, כנראה לא הייתי מספיק ברור, 

עיקר ההתלבטות שלי היא האם במידה ואתקן את הרכב זה יחזיק מעמד? או שהבעיה תחזור על עצמה שוב תוך כמה חודשים?

אולי יש למישהו מידע או נסיון בנושא?

פורסם (נערך)

כדי לבדוק כדאיות כלכלית , מה הצעת המחיר לשיפוץ שקיבלת ומה היא כוללת?

כמה ק"מ עבר הרכב? נבדקו נזילות?

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם

בהנחה שתהיה כנה עם הקונה, תצטרך לעשות גילוח מרשים במחיר.

המחיר של הרכב סביב 20-25

תצטרך להוריד 5-7 אלף לפחות

ישאיר אותך עם 18-20 אלף ביד 

האם יש לך עוד 20-30 להוסיף כדי לקבל רכב ראוי?

כי ב20 אלף תקבל רכב דומה רק שאין לך מושג איזה בעיות יש לו ואיפה.

בריחת שמן לפאגים יכול להיות גם גומיות שסתומים תקולות

ברוב הרכבים זה תקלה סביב 1000-1500 שח.

לא בגללה מוכרים רכב טוב.

5 ליטר בין טיפול לטיפול זה לא מעט.

אבל זה עדיין לא צריכה קטסטרופלית.

יש רכבים שצורכים ליטר שמן ל1000 קמ בסטנדרט

איזה שמן שמת?

אולי עליה בצמיגות שעדיין מותרת על ידי היצרן (ובתקן הנכון)  תוכל להפחית את צריכת השמן

.

פורסם

תודה על התגובות, 

אבדוק איזה שמן, כשטיפלתי פעם אחרונה במוסך ביקשתי עוד גלון וזה מה שאני שם, 

לפני שעתיים, om2 כתב:

בריחת שמן לפאגים יכול להיות גם גומיות שסתומים תקולות

אשאל במוסך האם שללו בעיה כזו

לפני 4 שעות, TZR84 כתב:

כדי לבדוק כדאיות כלכלית , מה הצעת המחיר לשיפוץ שקיבלת ומה היא כוללת?

כמה ק"מ עבר הרכב?

ההצעה שקיבלתי היתה בין 5K ל7K,  נאמר לי ש 5K זה אוברול ואולי יצטרכו שוב פלאגים וקווילים ו7K פחות או יותר זה החלפת מנוע, עוד לא קיבלתי הצעה קונקרטית רק סדר גודל של עלויות, 

הרכב עומד על 185K ק''מ, חוץ מהבעיה הזו לא נתקלתי בכלל בבעיות למעט טיפולים שוטפים, 

פורסם

לפני שמחליטים על אוברול למנוע, צריך לנסות להבין מאיפה מגיעה הצריכה של השמן. האם הוא נוזל? האם נכנס לתאי הבעירה ונשרף? אם מוסך יידע לאבחן את זה, כתלות בתוצאה יכולים להיות פתרונות פשוטים וזולים יותר מאוברול למנוע. כמו שאמרו, לדוגמא - אם ישנה נזילה ממכסה שסתומים, אז החלפת אטם מכסה שסתומים זה דבר פשוט ולא אמור לעלות הרבה (1000-1500 ש"ח שאמרו כאן נשמע לי כמו גבול עליון ממש, והגיוני גם שיעלה פחות). כדי לבדוק את זה, צריך להוריד את הקוילים ולהביט על הפלאג: האם השמן על החלק הקרמי (לא מה שמוברג פנימה)? אם כן, זו בעיה של אטם מכסה שסתומים. לעומת זאת, אם האזור יבש, וכשמוציאים את הפלאג - האלקטרודה והסביבה שלה מלאים בשמן שחור, זה מצביע על כך שהשמן נכנס דרך הבוכנות, ואז צריך אוברול למנוע כדי לתקן את התקלה כמו שצריך. אם כי, כאמור, אתה יכול פשוט להמשיך להשלים שמן ולקוות שזה לא יחריף - 5L שמן בין טיפול לטיפול זה מאוד זול בהשוואה לאוברול למנוע.

• תוכן חדש...