Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו קיבל דוח מהירות על שמי

פוסטים מומלצים

בתאריך 26.5.2023 בשעה 21:23, fatboy1340 כתב:

אל תתן לעובדות לבלבל אותך😂. פתח גוגל "מצלמת גוף משטרה נוהל". תקרא את הנוהל. בסעיף 5 ג יש פירוט מקרים בהם לא תופעל מצלמה. יש כמובן מקרים נוספים, פחות שחור ולבן. 

לגבי מתנדבי תנועה בכל הארץ - לא יודע להגיד בוודאות. אני מכיר מספר יחידות תנועה במרחבים שונים בארץ, אשר מתנדבי שלב ב ומורשי טאבלט, יוצאים למשמרת עם מצלמות גוף (כולל אנוכי)

עכשיו ראיתי. היה לי אישית מקרה שבו הוידאו נקטע באמצע "כי היתה תקלה". באופן מאוד מעניין זה היה בחלק שבו השוטר התחיל לאיים עלי.

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 103
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 14 שעות, Be roo כתב:

מה המגבלה של קביעת מועד הדיון? כבר עברה שנה וחצי, הרי לא סביר שלא תהיה מגבלה כלשהי.

לפי הנתונים שמסר, אין התיישנות (אלא אם יש טעות בתאריכים שרשם) :

בתאריך 1.11.2024 בשעה 01:27, M H כתב:

כאמור למעלה, קיבלתי הודעה על זימון למשפט ב 21/05/2023 על עבירה שנעשתה (לכאורה) ב 21/02/2023

עריכה אחרונה על ידי guya72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פותח האשכול, קראתי את האשכול בקפידה.

אני מופתע קצת מחלק מהמגיבים, בתור מי שהיה תובע במשטרה (אמנם בפלילי ולא בתעבורה), עדיין יש לאנשים חזקת חפות ולא הגיוני שמפנ"א יתעלמו מטענת בסיסית של הנהג שאפשר לבדוק בקלות. 

לכן, כמה סוגיות רלוונטיות לדו"ח:
לעניין ההתיישנות:

סעיף 230 לחוק סדר הדין הפלילי קובע:

"הודיע אדם לפי סעיף 229(א) שברצונו להישפט על העבירה, תישלח לו הזמנה למשפט תוך שנה מיום שנתקבלה הודעתו.."

לכן את התתיישנות צריך לספור מהיום שהגשת בקשה להישפט, עד ליום שבו ישלח לך מכתב ובו המועד לזימון.

לא כל כך ברור,  איזה מכתב קיבלת, אני מאמין שקיבלת מכתב שאומר שהם קיבלו את הבקשה להישפט ומועד ישלח, כאשר זימון לבית המשפט יהיה בו את התאריך שעליך להתייצב . (צירפתי לך איך המכתב צריך להיראות)

לעניין העבירה עצמה:
קודם כל, על התביעה להוכיח את האשמה ולא להיפך.

כל בדיקה של נהג באמצעות המערכת המשטרתית, מתועדת ונרשמת כולל הזמן שלה (כל תובע יכול לבדוק את זה באמצעות מערכת שירת הסירנה)

גם לעניין מצלמות הגוף, על השוטר לתייג את הסרטון לדו"ח, ואז הוא יהיה חלק מחומר החקירה ואתה תוכל לעיין בו. אם השוטר לא תייג את הסרטון לדו"ח, עדיין ניתן לבדוק פר מצלמה ופר שוטר, את הסרטונים אותם תיעד בימים ושעות מסוימים. (יש גם מערכת ייעודית לזה בשם , אבל לא הרבה שוטרים מכירים ובעיקר מתעצלים)  אם זה חלק מהטענה הבסיסית של הנאשם, זכותו יהיה לדרוש את זה, והייתי מנסה אם לא היו מעבירים באמצעות בקשה לפי סעיף 74 לחסדפ.

הזימון לבית המשפט

ממליץ לך, מדי פעם להיכנס לאתר של נט המשפט, הזדהות ממשלתית - איתור תיקים שלי - שם תראה את התיק שלך ברגע שהוא יפתח, לחילופין נסה גם לאתר אותו באמצעות איתור תיקים - איתור לפי מס מקור - דוח תעבורה - הזן את מספר התיק.

מה שהייתי ממליץ לך לעשות, זה לעקוב אחרי הדו"ח, ברגע שיפתח בבית המשפט, להזמין את החומר חקירה בתיק, לאחר עיון בו אולי תגלה שקיים סרטון מצלמות גוף שבו ניתן לראות שזה לא אתה (את המצלמות גוף אם קיים - תצטרך ללכת לצלם פיזית בשלוחת תביעות גם לא מקבלים את זה דרך האינטרנט).

לאחר מכן,  לשלוח הודעה לשלוחת התביעות בצורה מסודרת להסביר את ה דברים בבקשה לביטול הדו"ח, תוך שאתה מפנה לחומר החקירה הרלוונטי.

אם לא יענו או לא יקבלו, תגיע לבית המשפט, בדיוק הראשון תכפור, תטען שמדובר בטעות בפרטי הנהג , תטען שלא היית במקום בזמן ביצוע העבירה וזה לא אתה. את הטענות שלך תוכל להוכיח באמצעות סרטוני מצלמות הגוף אם קיימים, באמצעות הבדיקה במערכת המשטרתית שלך שבוצעה חצי שעה טרם רישום הדוח, חוסר רישום דוח עיכוב (הרי אם עיכבו אותך מעל חצי 20 דקות, היה צריך לרשום דוח  - אי רישום הדוח מעיד שמדובר באדם אחר, עד מטעמך כפי שציינת שדיבר איתך בשעת ביצוע העבירה במקום אחר, זימון בעל הרכב לעדות ולהראות שאין בינכם שום קשר ווהוא לא נתן לך את הרכב שלו, נסה לחפש כל ראיה שתראה שלא הייתה במקום בזמן ביצוע העבירה. 

זכותך להתעקש על חפותך ולא לוותר ובטח לא לעשות למשטרה חיים קלים, בטח אם הם בוחרים לא לבדוק את הטענה שלך.

image.png

• אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 שעות, guya72 כתב:

לפי הנתונים שמסר, אין התיישנות (אלא אם יש טעות בתאריכים שרשם) :

בתאריך 1.11.2024 בשעה 01:27, M H כתב:

הגשתי בקשה להישפט בתאריך 17/05/23

קיבלתי אישור אוטומטי למייל עם העתק הפניה.

החל מ 21/05/23 הופיע באזור אישי ממשלתי שלי בראש העמוד שורה שבה כתוב 

"נקבע עבורך זימון לדיון בתיק XXXXXX בבית משפט השלום אשדוד בתאריך -טרם נקבע- בשעה -טרם נקבע- "

(הציטוט מהזיכרון, אם כי המילים "בית משפט השלום" זכורים לי כי התפלאתי למה זה שלום ולא תעבורה.)

מתישהו שחודשים האחרונים השורה הזו נעלמה מהאזור אישי שלי, וכעת אין שם אף אזכור לדו"ח / זימון לדין.

מעבר לזה לא קיבלתי שום מכתב. לא במייל, ולא בדואר.

(אההם... דואר ישראל ?)

לפני 58 דקות, yakirbh כתב:

לא הגיוני שמפנ"א יתעלמו מטענת בסיסית של הנהג שאפשר לבדוק בקלות. 

זה נחמד, משהו משעשע להתחיל איתו את השבוע :-)

ובנימה רצינית,

לפני 59 דקות, yakirbh כתב:

את התתיישנות צריך לספור מהיום שהגשת בקשה להישפט, עד ליום שבו ישלח לך מכתב ובו המועד לזימון.

אז כבר התיישן הדו"ח, לא ?!

לפני כשעה, yakirbh כתב:

(צירפתי לך איך המכתב צריך להיראות)

לא קיבלתי שום מכתב.

לפני כשעה, yakirbh כתב:

מה שהייתי ממליץ לך לעשות, זה לעקוב אחרי הדו"ח, ברגע שיפתח בבית המשפט,

אמת.

אבל ממזכירות בית המשפט אמרו לי כי התיק עשוי להיפתח כשבוע לפני המשפט,

אז זה קצת הטרדה לבדוק כל הזמן, שלא אפספס בשבוע וישפטו אותי בהעדרי.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, M H כתב:

אז כבר התיישן הדו"ח

אם המכתב שקיבלת הוא לא הזימון עצמו, אז כן.

לפני 3 שעות, yakirbh כתב:

"הודיע אדם לפי סעיף 229(א) שברצונו להישפט על העבירה, תישלח לו הזמנה למשפט תוך שנה מיום שנתקבלה הודעתו.."

שאלה, הסעיף מתיחס לשליחת הזימון אבל לא לתאריך המשפט עצמו. מה מונע מהמערכת לשלוח זימון תוך שנה למשפט שחל בעוד 5 שנים? יש מגבלה כשלהי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היות והדו"ח נשא 8 נקודות, אז אפשר לראות אם הוא התבטל לפי הנקודות, לא ?

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, M H כתב:

רעיון, אם  היות והדו"ח נשא 8 נקודות, אז אפשר לראות אם הוא התבטל לפי הנקודות, לא ?

הנקודות נרשמות רק אחרי שהדוח שולם/חלוט, היות וביקשת להשפט אז רק אחרי שינתן פסק הדין. אז לא תדע אם אין נקודות בגלל שבוטל או ממתין למשפט.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, M H כתב:

הגשתי בקשה להישפט בתאריך 17/05/23

קיבלתי אישור אוטומטי למייל עם העתק הפניה.

החל מ 21/05/23 הופיע באזור אישי ממשלתי שלי בראש העמוד שורה שבה כתוב 

"נקבע עבורך זימון לדיון בתיק XXXXXX בבית משפט השלום אשדוד בתאריך -טרם נקבע- בשעה -טרם נקבע- "

(הציטוט מהזיכרון, אם כי המילים "בית משפט השלום" זכורים לי כי התפלאתי למה זה שלום ולא תעבורה.)

מתישהו שחודשים האחרונים השורה הזו נעלמה מהאזור אישי שלי, וכעת אין שם אף אזכור לדו"ח / זימון לדין.

מעבר לזה לא קיבלתי שום מכתב. לא במייל, ולא בדואר.

(אההם... דואר ישראל ?)

זה נחמד, משהו משעשע להתחיל איתו את השבוע :-)

ובנימה רצינית,

אז כבר התיישן הדו"ח, לא ?!

לא קיבלתי שום מכתב.

אמת.

אבל ממזכירות בית המשפט אמרו לי כי התיק עשוי להיפתח כשבוע לפני המשפט,

אז זה קצת הטרדה לבדוק כל הזמן, שלא אפספס בשבוע וישפטו אותי בהעדרי.

תמתין, מאמין שישלחו לך הודעה שהדוח בוטל.

לפני 13 שעות, Be roo כתב:

אם המכתב שקיבלת הוא לא הזימון עצמו, אז כן.

שאלה, הסעיף מתיחס לשליחת הזימון אבל לא לתאריך המשפט עצמו. מה מונע מהמערכת לשלוח זימון תוך שנה למשפט שחל בעוד 5 שנים? יש מגבלה כשלהי?

לכאורה היה אפשר לעשות את זה, אבל התאריכים של בית משפט גם מוגבלים. ועדיין גורם אנושי מקבל את הפנייה, מאשר אותה, ואז גם תובע משטרתי ביחידה הטריטוריאלית שנעברה העבירה מאשר את הדוח והוא בעצם הופך לכתב אישום.  זה לוקח זמן, יש עליהם עומס גדול וככה יוצא שעובר שנה בקלות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, yakirbh כתב:

לכאורה היה אפשר לעשות את זה, אבל התאריכים של בית משפט גם מוגבלים. ועדיין גורם אנושי מקבל את הפנייה, מאשר אותה, ואז גם תובע משטרתי ביחידה הטריטוריאלית שנעברה העבירה מאשר את הדוח והוא בעצם הופך לכתב אישום.  זה לוקח זמן, יש עליהם עומס גדול וככה יוצא שעובר שנה בקלות

לא הבנתי את התשובה.

השאלה היא האם יש מגבלת התיישנות על מועד תחילת המשפט.

מטרת קביעת ההתיישנות היא למנוע עיוות דין.

יש התיישנות על שליחת הזימון.

אבל אין התיישנות על תאריך תחילת המשפט? מה הטעם להבטיח משלוח זימון תוך שנה, אם הדיון עצמו יכול להקבע לעוד 10 שנים?

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Be roo כתב:

לא הבנתי את התשובה.

השאלה היא האם יש מגבלת התיישנות על מועד תחילת המשפט.

מטרת קביעת ההתיישנות היא למנוע עיוות דין.

יש התיישנות על שליחת הזימון.

אבל אין התיישנות על תאריך תחילת המשפט? מה הטעם להבטיח משלוח זימון תוך שנה, אם הדיון עצמו יכול להקבע לעוד 10 שנים?

בפועל דיון לא ייקבע לעוד 10 שנים, גם אם אין הוראה חוקית מפורשת האוסרת זאת. לבית המשפט אין שום אינטרס בעולם לקבוע דיון לתקופה כה ארוכה קדימה. המערכת המשפטית שואפת לסיים תיקים כמה שיותר מהר, קביעה של תיקים לעוד 10 שנים יגרום להקרסה של המערכת.

תקבע תיק לעוד 10 שנים, הנאשם יטען שפגעת בצורה אנושה ביוכלת שלו להתגונן, אתה תתקשה להביא עדים ושוטרים (שגם לא יזכרו את האירוע, וגם פרשו מהמשטרה, נמצאים בפנסיה, ביחידות אחרות וכו'), גם אם אדם יורשע על עבירה לפני 10-11 שנה איזה עונש הוא יקבל? בחלוף זמן כה ניכר אין משמעות לענישה והענישה תהיה מגוחכת.

לכן, אין שום סיבה בעולם שבית המשפט יקבע דיונים לעוד שנים קדימה בשביל לעזור למשטרה שלא יתבטלו דוחות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה. השאלה היתה עקרונית, המספר 10 היה רק דוגמה.

מוזר בעיני שחוק ההתישנות לא מתייחס לכל השלבים של ההליך ובחר לסיים את התייחסותו בשלב שליחת הזימון, כאשר תאריך המשפט יכול להיות רחוק בהרבה.

יש סיבה או אין סיבה, זה לא משנה, המחוקק ראה צורך להגביל את זמן מיצוי ההליך, חבל רק שעצר באמצע.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלתי תאריך לדיון לכמעט 4 שנים קדימה בבימ"ש לעניינים מקומיים י-ם על "עבירה" שהתבצעה שנה וחצי לפני כן, דהיינו 5 שנים לאחר האירוע...

• מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...