Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לשוכני הפורום,

כחלק מפרויקט תמ"א 38 חיזוק בניין שאני חלק בו בתור משקיע, צריך לסדר את המטבח ליתר דיוק, צריך להתכונן להחלפת המטבח או להזזתו לקיר הנגדי. כעת התחילו לעבוד על חיזוק הקומה הראשונה.

מאחר ומדובר בדירה שהיא נטו לפליפ, שלא ממש בא לי להשקיע כל כך בדירה יותר ממה שצריך. עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי בעיקר שרשורים שרלוונטים לכאלה שגרים בדירה שהם משפצים, פחות כאלה שמשקיעים בה.

אז כל השיח שהיה שם לא כל כך רלוונטי עבורי, לכן עלו לי כמה רעיונות ואשמח לשמוע מה אתם אומרים לגביהם או שיש לכם המלצה אחרת.

בדקתי בהסכם שאני חתום עליו והקבלן/יזם לא מתעסק בהזזת המטבח עצמו ולכן אני נדרש למצוא פתרון כלשהוא (חוץ מהזזת נקודת מים של הכיור)

להלן התוכנית:

screenshot-drive.google.com-2023_02.14-01_16_15.thumb.png.1d56717e7fe489f75d5b2e497dea4ba0.png

ועלו לי לראש 2 אופציות 

1. להביא נגר שיקח את כל המטבח הקיים ויעביר לצד השני של המטבח - כמה עולה בימינו שעת נגר? הבעיה שאני רואה, היא שיש מצב שהארונות הישנים לא יתאימו לצד השני - ואולי נדרש להביא שיש חדש לחלוטין או הוספת יחידות ארון נוספות (כנראה לפי התוכנית שלמעלה).
  2. לפרק את המטבח הקיים ולהרכיב במקומו מטבח ב3000 שקל - הנה כמה דוגמאות שמצאתי ברשת

https://www.livorno.co.il/page/cheap-kitchens-up-to-3000

https://alfakitchen.com/shop

https://mitbahim4u.com/

מה אומרים?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

המקווקו שיש שעל הדלת זה הישן ואיפה שהכיור השני זה החדש?

בגדול אין מניעה להזיז את הארון שלך. כולל השיש. 

לא יודע כמה זה עולה. אבל הארונות ב-3000 שקל שמצאת זה כולל הובלה התקנה כיור שיש וברז?

פורסם
לפני 7 דקות, Nakamichi כתב:

המקווקו שיש שעל הדלת זה הישן ואיפה שהכיור השני זה החדש?

המקווקו זה התצורה הישנה של המטבח

הקו הרציף זה התצורה החדשה של המטבח

הקירות המסומנים במקווקו (שני קווים מקווקוים מקבילים) במטבח ובסלון כבר לא קיימים.

לפני 9 דקות, Nakamichi כתב:

לא יודע כמה זה עולה. אבל הארונות ב-3000 שקל שמצאת זה כולל הובלה התקנה כיור שיש וברז?

לפי מה שאני רואה זה תוספת של 400 שקל בשביל להעלות לדירה ועוד בערך אלפייה להרכבה.

במטבחי נונו לובורינו

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

בכל מקרה אתה צריך להביא מישהו שיםרק את המטבח. תבדוק עם אותו אחד כמה הוא רוצה כדי להזיז אותו ואז תוכל לקבל החלטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קח בחשבון שהסיכוי שאיזה שהוא מטבח ישרוד פירוק נמוך למדי, במיוחד אם יש משטח שיש בתמונה. צילום יעזור.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שיש הרבה פעמים לא שורד העברה 

שאר המטבח עובר די טוב.

זה קוביות עץ מוכנות שמחוברות בברגי סיבית אחד לשני.

מצד שני,

אם כבר המטבח בלוי. הייתי שוקל מטבח חדש פשוט 

.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

בכל מקרה אתה צריך להביא מישהו שיםרק את המטבח. תבדוק עם אותו אחד כמה הוא רוצה כדי להזיז אותו ואז תוכל לקבל החלטה.

אני כנראה אפרק את המטבח אבל כנראה גם אשבור אותו לגורמים..

לפני שעה, hans כתב:

קח בחשבון שהסיכוי שאיזה שהוא מטבח ישרוד פירוק נמוך למדי, במיוחד אם יש משטח שיש בתמונה. צילום יעזור.

אז אתה בכלל לא נותן סיכוי למטבח הקיים

לפני 35 דקות, om2 כתב:

שיש הרבה פעמים לא שורד העברה 

שאר המטבח עובר די טוב.

זה קוביות עץ מוכנות שמחוברות בברגי סיבית אחד לשני.

מצד שני,

אם כבר המטבח בלוי. הייתי שוקל מטבח חדש פשוט 

אז אתה נותן סיכוי למטבח הקיים

כנראה שאצטרך לעשות שיעורי בית בנוגע להזזה של המטבח. עלות שעת נגר מישהו מכיר?

Ready To Rock
Ready To Rumble

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא שווה להעתיק את המטבח הקיים. השיש לא באותו אורך כמו הקיר שאתה רוצה להעביר, ישאר לך רווח מכוער וזה סתם יראה גרוע. לדעתי עדיף לשבור הכל ולעשות חדש, פשוט לבחור באופציה הזולה ביותר. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

אז אתה נותן סיכוי למטבח הקיים

בן כמה הוא? כמה איכותי היה במקור?

מהנסיון שלי שום רהיט שפורק והורכב לא חוזר בדיוק לקדמותו.

נכון שזה תלוי באיכות הרהיט, וגם אולי באיש המקצוע, אבל אני אאריך שגם לגיל יש השפעה.

וגם אם הוא לא מאוד ישן, הרבה פעמים צריך לקדוח חורים חדשים, נוצרים מרווחים ולא הכל יושב בול.

אם ההפרש בין עלות ההרכבה למטבח חדש לא גדול, נראה לי שעדיף חדש.

פורסם

כנראה שהמבנה של החוזה מול היזם, הטעה אותי לחשוב שמדובר במשהו שאני אצטרך לטפל בו באופן עצמאי אבל מסתבר שמדובר במשהו שהקבלן יצטרך לטפל בו ולהרכיב/לבנות מטבח חדש. 

תודה בכל מקרה על התגובות שלכם

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

רק אוסיף למען הדורות הבאים...

כשקניתי את הדירה שלי הוחלט להחליף את המטבח שהיה מטבח קבלן בן ארבע. מצאתי חברה שקונה מטבחים תמורת כמה גרושים. מכיוון שהם חסכו לי לשלם למישהו בשביל לפרק את המטבח, אז זה היה אחלה דיל מבחינתי.

בא בחור אחד שבעברו היה מתקין מטבחים. פירק הכל בצורה מסודרת כולל השיש. אפילו לימד אותי כמה דברים על התחום בזמן העבודה. הוא אכן אמר שלפעמים השיש נשבר בפירוק. אצלי זה לא קרה. זכור לי שהוא דחף את הכיור מלמטה עם ג'ק וזה היה הרגע המסוכן.

כמו שכבר נאמר, המטבח הוא קוביות עץ סנדוויץ', שכל עוד הן לא נרטבו לא יקרה להן כלום. אין שום בעיה לפרק ולהרכיב אותן. הקוביות עומדות על רגליים מתפלסות, כך שהכל חוזר בדיוק למקום גם לאחר הזזה.

• אהבתי 1
פורסם

יכול לשתף שגם אני בעבר חיפשתי לקנות מטבח לאחת הדירות שלי. מצאתי מגוון מטבחים חדשים בגרושים למכירה מדירות מחיר למשתכן שאנשים מעוניינים לשדרג.

לא הצלחתי למצוא בעל מקצוע אחד שהסכים בכלל לתת הצעת מחיר, שלא לדבר על לבצע את העבודה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שים לב שקיימת אפשרות במקום משטח שיש להדביק אריחי קרמיקה קטנה. זה יכול לעזור מאוד כשמדובר בהבדלים קטנים של אורך ואיזון גובה וחוץ מזה לדעתי  יפה יותר משיש חברון פשוט והיתרון שיש המון בעלי מקצוע שיודעים לעשות את זה.

בקשר לנגר - אל תתן יותר מידי חשיבות להגדרה. אם יש בחור עם נסיון וידיים טובות הייתי הולך עליו. מכירים כאלה רק מפה לאוזן. 

אם תחליט לפרק את המטבח הקיים תבקש לראות את אם יש רטיבות מאחורי הדלתות בחלק שצמוד לקיר. אם יש אז זה מוריד מאוד את הכדאיות. בגדול עץ הוא חומר שאפשר לחדש כל הזמן כולל תיקון צירים וחורים קטנים לצפות בפורמייקה

פורסם
לפני 4 שעות, redroze כתב:

יכול לשתף שגם אני בעבר חיפשתי לקנות מטבח לאחת הדירות שלי. מצאתי מגוון מטבחים חדשים בגרושים למכירה מדירות מחיר למשתכן שאנשים מעוניינים לשדרג.

לא הצלחתי למצוא בעל מקצוע אחד שהסכים בכלל לתת הצעת מחיר, שלא לדבר על לבצע את העבודה.

כוונתך פירוק המטבח של מחיר למשתכן והרכבה מחדש בדירה השכורה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 18 שעות, DareDevil כתב:

כוונתך פירוק המטבח של מחיר למשתכן והרכבה מחדש בדירה השכורה?

חיובי.

• אהבתי 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...