Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני לא לגמרי מסכים אתך. כל פעם שאמרתי שאני עוזב ( ושיש לי הצעות אחרות ) העלו לי את השכר, ככל שתוספת יותר גדולה היא ממתיקה את זמן העבודה.

לבחור הייתי ממליץ לא לעזוב ללא מכתב פיטורין.

פורסם
בתאריך 3.11.2022 בשעה 09:31, stum כתב:

סלח לי, אבל מגיע לו. ולא אני לא בן אדם רע, הוא פשוט למד שיעור מאוד חשוב בקריירה.

אם החלטת לעבור עבודה, ולא משנה הסיבה, אתה אף פעם לא "מקבל" הצעה נגדית מהמעסיק הנוכחי.

נכון מאוד. וזה לא רק בקריירה. כמעט בכל תחום יש איזו נקודה שחייבים להמשיך ממנה, צעד ריקוד שאם אתה לא מתחייב אליו אתה מסובב/שובר את הקרסול.

בנוגע לחזרה אל המעסיק השני אחרי דחיית ההצעה - אם עושים את זה בצורה מכובדת ומסודרת עם התנצלות והסבר על מה שקרה, אין מה להפסיד מזה. אני מכיר מקרים זהים לגמרי שבסופו של דבר הסתיימו בהצלחה בקליטת העובד במקום החדש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מה המוסר השכל מכל הסיפור? ללכת בדרך שבוחרים לטוב ולרע, הוא מצא מצא מקום עבודה אחר שנראה לו..הגיע לחתימת חוזה... פה נגמר הסיפור היה צריך להמשיך ולהתחיל לעבוד בעבודה החדשה ולא להתפתה לכל מיני הבטחות בדרך (במיוחד שהם לא בכתב) לקח להבא.

פורסם (נערך)

סלח לי, אבל מגיע לו. ולא אני לא בן אדם רע, הוא פשוט למד שיעור מאוד חשוב בקריירה.

אם החלטת לעבור עבודה, ולא משנה הסיבה, אתה אף פעם לא "מקבל" הצעה נגדית מהמעסיק הנוכחי.

1. מעסיק לא צריך לראות אותך רגל אחת בחוץ לפני שהוא משפר לך את התנאים.

מעסיק שמשפר תנאים רק בגלל שהוא נתקע על הזרנוק ביד, זה מעסיק שבשניה שתקבל את ההצעה הנגדית, הוא כבר יחפש אסטרטגיית יציאה לפעם הבאה.

ואז, שהיא תגיע אז אתה כבר בעמדת נחיתות.

2. מהרגע שקיבלת הצעה נגדית, יום אחרי, זה כבר ירחף באוויר בכל שיחה בכל ישיבה בכל אינטרקציה זה תמיד יהיה שם באוויר.

3. עובד שהחליט לעזוב, בדר"כ זה מגוון סיבות ולא מדובר רק בשכר.

גם אם יעלה לך את השכר, זה נחמד לחודש חודשיים, ואז אתה נזכר שאותן סיבות נשארו, הסביבה אותה סביבה, ההתעסקות בשטויות אותה התעסקות, והאנשים אותם אנשים.

4. תלוי בגובה השכר, יש הבדל יום ולילה בין הברוטו לנטו וזה לא משהו שתמיד מבינים מראש.

ההפרשים עלולים להיות משמעותיים יותר ממה שחושבים ואז בשקלול אחורה, בהינתן שהיו עוד דברים חוץ משכר, רואים שאולי לא היה כזה משתלם לקבל את ההצעה הנגדית.

מה זאת אומרת? מה אתה במערכת יחסים אינטימית ומחוייבת עם המעסיק שלך?  שוק העבודה הוא שוק פתוח, ומותר לך להגיד שקיבלת הצעה של X ממקום מסויים ואתה מעדיף לעבור לשם. השוו לך את ההצעה ואתה מעוניין להשאר? המנהל שלך לא אמור להתנכל לך בגלל זה - ואם כן, אז זאת כבר סיבה בפני עצמה כן לעבור למקום אחר, אבל כעקרון זה לא משהו נורמלי. אם " זה תמיד יהיה שם באוויר" , זאת בעיה של המנהל שלך, לא שלך. אתה צריך לבוא להתפרנס לא להתנדב.

עריכה אחרונה על ידי Yossi dashti
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 2.11.2022 בשעה 13:42, liav12 כתב:

לא כתוב אלא בעל פה מול המנכל עצמו

וזהו מוסר השכל בסיפור.

הבטיחו לך בעל פה - תתנהג כאילו לא הבטיחו שום דבר. אם יקיימו - בונוס.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, Yossi dashti כתב:

מה זאת אומרת? מה אתה במערכת יחסים אינטימית ומחוייבת עם המעסיק שלך?  שוק העבודה הוא שוק פתוח, ומותר לך להגיד שקיבלת הצעה של X ממקום מסויים ואתה מעדיף לעבור לשם. השוו לך את ההצעה ואתה מעוניין להשאר? המנהל שלך לא אמור להתנכל לך בגלל זה - ואם כן, אז זאת כבר סיבה בפני עצמה כן לעבור למקום אחר, אבל כעקרון זה לא משהו נורמלי. אם " זה תמיד יהיה שם באוויר" , זאת בעיה של המנהל שלך, לא שלך. אתה צריך לבוא להתפרנס לא להתנדב.

אמור זה יפה, אבל השאלה מה קורה בפועל.
זה כמו להגיע ולבקש העלאת שכר - אם נתנו לך, הכל טוב. אם אמרו לא, שני הצדדים יודעים שאתה מתחיל לרענן ולהגיש.
זה מסוג הדברים שהעובד אמור להגן על עצמו ולא לחפש את הצדק, אם העובד יישב בבית בלי לעבוד המשכנתא שלו תהיה בבעיה, המעסיק לא יתרגש מזה.

• אהבתי 1
פורסם

אני ממליץ למכר שלך, לכתוב ביקורת באתר the worker אם מדובר בחברה ישראלית בינונית שלא בתחום ההייטק, אם מדובר בתחום הייטק, אז יותר מתאים לרשום ביקורת בglassdoor.

כמובן שאפשר לעשות את זה בעוד אי אלו שנים ולא חייב במיידי לכתוב את הביקורת.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מסכים (מסכימים אפילו) עם רובכם, בסופו של דבר העניין נסגר המכר ממשיך למקום אחר ועוזב את מקום העבודה הנוכחי שלא עשה לו טוב בכללי.

לדעתי זו הזדמנות להתקדם הלאה למקום עם מנהלים נורמלים ונחמדים.

מסתבר שבמקום העבודה הנ"ל אנשים עוזבים כל כמה חודשים ובודדים שרדו, אומר מספיק על המקום.

שכר לימוד.

תודה רבה לכם על המענה ❤️

• אהבתי 2

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 10 דקות, liav12 כתב:

מסכים (מסכימים אפילו) עם רובכם, בסופו של דבר העניין נסגר המכר ממשיך למקום אחר ועוזב את מקום העבודה הנוכחי שלא עשה לו טוב בכללי.

לדעתי זו הזדמנות להתקדם הלאה למקום עם מנהלים נורמלים ונחמדים.

מסתבר שבמקום העבודה הנ"ל אנשים עוזבים כל כמה חודשים ובודדים שרדו, אומר מספיק על המקום.

שכר לימוד.

תודה רבה לכם על המענה ❤️

שיהיה לו בהצלחה ועוד יותר מחזק את מה שכתבתי בהודעה הקודמת - אם זה היחס אז צריך לרשום ביקורת. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

1. מעסיק לא צריך לראות אותך רגל אחת בחוץ לפני שהוא משפר לך את התנאים.

מעסיק שמשפר תנאים רק בגלל שהוא נתקע על הזרנוק ביד, זה מעסיק שבשניה שתקבל את ההצעה הנגדית, הוא כבר יחפש אסטרטגיית יציאה לפעם הבאה.

ואז, שהיא תגיע אז אתה כבר בעמדת נחיתות.

2. מהרגע שקיבלת הצעה נגדית, יום אחרי, זה כבר ירחף באוויר בכל שיחה בכל ישיבה בכל אינטרקציה זה תמיד יהיה שם באוויר.

3. עובד שהחליט לעזוב, בדר"כ זה מגוון סיבות ולא מדובר רק בשכר.

גם אם יעלה לך את השכר, זה נחמד לחודש חודשיים, ואז אתה נזכר שאותן סיבות נשארו, הסביבה אותה סביבה, ההתעסקות בשטויות אותה התעסקות, והאנשים אותם אנשים.

4. תלוי בגובה השכר, יש הבדל יום ולילה בין הברוטו לנטו וזה לא משהו שתמיד מבינים מראש.

ההפרשים עלולים להיות משמעותיים יותר ממה שחושבים ואז בשקלול אחורה, בהינתן שהיו עוד דברים חוץ משכר, רואים שאולי לא היה כזה משתלם לקבל את ההצעה הנגדית.

ממש לא מסכים עם החלק הראשון,
את העליה הכי גדולה של השכר תקבל (בדרך כלל, וביחוד אם אתה מרוויח פחות מהשוק) במעבר לחברה אחרת ואת זה מרבית החברות מכירים,
ולכן אם אתה עובד טוב החברה לרוב תבקש ממך לא לפרסם את ה"עזיבה" שלך ותעשה חושבים האם לתת הצעה נגדית...
וזה מקובל מאוד בשוק

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...