Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תורם רק לעמותות שראיתי את הדוחות שלהם, שעלות ההתרמה סבירה, שכר הבכירים סביר (לא שכררעב אבל לא שכר של ראש ממשלה חלופי שנותן הרצאה של שעה) ושאחוז הגיוני הולך למטרה.

אחרי כל זה רק דרך אתר/מייל/פקס עם מסמך כתוב ובשום פנים לא הוראת קבע.

השיא היה דווקא אתמול כשמתרימה של עזר מציון תפסה אותי באיזה מרכז מסחרי (עמותה שאני מעריך, הייתי רשום במאגר מח העצם ותרמתי לא פעם). זה התחיל בהרצאה של רבע שעה על הפעילות שלה כשכל כמה דקות אני מסביר לה שאני מכיר ויודע ואז בא השוס. יש טפסים להוראת קבע או מינימיום 180 שקל תרומה חד פעמית. כאן כבר אמרתי לה שהגזימו ושתסביר לבוסים שלה שכשאני תורם אני מחליט כמה ואם לא מוצא חן בעיניהם שילכו לחפש פראיירים אחרים.

לטלפנים תמיד אני עונה בנימוס ורק אם הם לא מבינים מה זה לא אני עובר לטון יותר תקיף, אומר שאמרתי לא ושלום ואז מנתק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

היה לי ניסיון לא נעים עם עזר מציון, הייתה לי הוראות קבע לפני לא מעט שנים, ואז התחלתי ללמוד ובשנה הראשונה לא יכולתי לעבוד, התקשרתי לבטל את הוראת הקבע. אמרו לי בטח, יחזרו אליך ויבטלו, מפה התחיל מסע שכנועים בלתי פוסק כדי שאשאיר את הוראת הקבע, כל שיחה הסתיימה בזה שיחזרו אליי לבטל והשיחה הבאה שוב שיחת שכנוע. בפעם האחרונה יצאתי עליהם בעצבים וביטלו לי במקום. מאז נהיה לי קצת אנטי נגדם. בנאדם תורם שנים ואתם מעבירים אותו מסכת עינויים כי הוא רוצה לעשות הפסקה עד שיחזור לעבוד. מן הסתם לא תרמתי להם מאז, יש מספיק עמותות שצריכות כסף. הלקח שלי מהמקרה הזה הוא שלעולם לא לעשות הוראת קבע בתרומות.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

צלצלו שוב ושוב עד שיום אחד הייתי בעבודה והטלפון צלצל, נציג נחמד על הקו מנסה להתרים לילדים חולים ומשאלות שמגשימים להם.

הוא נתן הרצאה של 45 דק' ואני הייתי בעיסוקיי,

לאחר בערך שעה הגענו לשלב התשלום ואז אמרתי לו "אין שום בעיה אני אשמח לתרום, רק אחרי שאשוחח עם אחד הילדים במחלקה".

הוא החל להתבלבל וניסה להסביר שאין אפשרות כזו.. ולסיום הסברתי:

"אין ילד - אין כסף".

מעולם לא צלצלו אלי שוב.

• רעיון טוב! 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

לרוב עונה "לא מעוניין" ומנתק. ניסיתי פעם את השיטה של סיינפלד, היה נחמד לנסות.

בדר"כ אני תורם לעמותה אחת - האינטרס שלנו, דואגת להפוך את המחיה בישראל ליותר נורמלית. כשמתחשק לי אני זורק פה ושם כמה מאיות - באופן חד פעמי.

בנתיים עשו ועדיין עושים דברים טובים שמשפיעים על כולנו. ויותר חשוב לדעתי הופכים את העניים לעניים פחות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, Mr.Hybrid כתב:

"אין ילד - אין כסף".

יש עמותות שזה אין כסף אין ילד.

עצוב וכואב לכתוב את זה אבל כבר שנים שהמדינה מתחמקת מתפקידה לדאוג לאזרחים ומעבירה את הטיפול בהם לעמותות שנשענות על תרומות.

פורסם
לפני 11 שעות, aviaviavi כתב:

בנאדם תורם שנים ואתם מעבירים אותו מסכת עינויים כי הוא רוצה לעשות הפסקה עד שיחזור לעבוד.

יש פרק בסאותפארק על קבצנים שמבקשים כסף ברחובות, וכשמביאים להם, לא עוברות 10 שניות והם חוזרים לבקש מאותו בנאדם.

אז האסטרטגיה של הטלפנים בעמותות היא כזאת- תרמת? אפשר לבקש ממך עוד. כול השאר לא מעניין. 

לא אגיד שאני תורם גדול, או אפילו בינוני, אבל כשאני כן תורם, אף פעם לא נותן גישה למספר הטלפון שלי. 

ולמה? כי הכרתי מישהי שכן תרמה לאחד העמותות דרך טלפנית. ומאז, כמות הטלפונים משלל עמותות שונות גדלה משמעותית . מקרי? אולי. 

אני אישית חושב שעבורם מי שתורם, הוא פוטנציאל לכספומט מהלך ואפשר להתלבש עליו. 

פורסם

כל טלפון כזה שאני מקבל, אני אומר שהקו בעייתי, ומבקש להתקשר למספר טלפון שני שלי.

נותן טלפונים של מנהלים אחרים בקארספורום, וזהו. 

פעם נתתי לקבר רחל את הטלפון של קברי צדיקים בעמוקה, (או שזה היה הפוך).

פעם אחרת ביקשתי לתרום כסף להתפלל לעילוי נשמת אבי, ונתתי שם ערבי מובהק. הטלפנית נחנקה, 'לא, לא, זה לא בשבילכם!' שאלתי אם זה בגלל שהנפטר ערבי? ואנחנו כולנו בנים של יצחק, כעסתי שזה גזענות! אבל לא קיבלתי מהם יותר שום צלצול. 

היום הזדקנתי. אומר 'לא מעוניין, וסוגר את הטלפון'.

אם אני לא טועה, מנגנון התרומות הוא כזה שהנציג שהמגייס מקבל נתח גדול מאוד ממה שהוא מצליח לגייס, עשרות אחוזים, וזה שכרו. היתרה לשימון המנגנון, והמיעוט שבמיעוט למטרה המקורית עבורה תרמתם

• אהבתי 3

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

כל טלפון כזה שאני מקבל, אני אומר שהקו בעייתי, ומבקש להתקשר למספר טלפון שני שלי.

נותן טלפונים של מנהלים אחרים בקארספורום, וזהו. 

למה אתה מפנה אותם אלי?

אצלי זה מאוד פשוט, אם פונים בעברית אני אומר שלא מבין עברית ומנתק. 

אם פונים ברוסית אני אומר שלא מבין רוסית ומנתק. 

שזה לא רחוק מהאמת בשני המקרים.

תנסה מנהלים אחרים, אולי איתם יהיה לחברה' האלו יותר מזל. 

• מצחיק 4

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

יש עמותות שזה אין כסף אין ילד.

עצוב וכואב לכתוב את זה אבל כבר שנים שהמדינה מתחמקת מתפקידה לדאוג לאזרחים ומעבירה את הטיפול בהם לעמותות שנשענות על תרומות.

זה קצת דמגוגי.

יש עמותות שעושות דברים מדהימים עבור אוכלוסיות מסויימות.

אבל אם תסתכל על העמותות הגדולות יותר. כמו אלו״ט, חלק זניח מגיע מהכנסות מתרומות. החלק הארי מגיע מתקציבים מהמדינה שמעסיקה אותם כקבלן משנה. 

ולגבי ריבוי עמותות, זה גם לדעתי לא אומר המון. מזמן הבינו שעמותה זה אחלה עסק. ואפשר להתפרנס מזה יופי. 

פורסם
לפני 20 דקות, Buki כתב:

למה אתה מפנה אותם אלי?

אצל זה מאוד פשוט, אם פונים בעברית אני אומר שלא מבין עברית ומנתק. 

אם פונים ברוסית אני אומר שלא מבין רוסית ומנתק. 

שזה לא רחוק מהאמת בשני המקרים.

תנסה מנהלים אחרים, אולי איתם יהיה לחברה' האלו יותר מזל. 

טוב שעובד לך.

באחד מהאמשים שטלפנו אלי.

פנו אליי בעברית, אני שואל גאבריד פרוסקה?

(מדברים רוסית)

(זה מה שאני ברוסית חוץ מקללות וכלי עבודה.)

ואז מתחילים לדבר איתי ברוסית שוטפת. לי לא נעים לעצור את הדוברת, לכן אני נותן לה לדבר ומדיי פעם זורק - דא - דא.

רק אחרי 5 דקות נפל האסימון לדוברת, שמי שרק אומר כן - כן כל הזמן או שהוא אידיוט מושלם או שהוא לא מבין אף מילה ממה מדברים איתו.

• מצחיק 1
פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

אצלי זה מאוד פשוט, אם פונים בעברית אני אומר שלא מבין עברית ומנתק. 

אם פונים ברוסית אני אומר שלא מבין רוסית ומנתק

אם המוקדן/ית דוברים את שתי השפות, אפשר לענות להם באנגלית או אוקראינית.

קרה לי לא מזמן שהתקשרתי לבנק בקייב, והם סירבו לדבר איתי רוסית, רק אוקראינית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 דקות, Nakamichi כתב:

שמסתבר שזאת לא אותה שפה?! 🤪

לא ממש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Nakamichi כתב:

זה קצת דמגוגי.

יש עמותות שעושות דברים מדהימים עבור אוכלוסיות מסויימות.

אבל אם תסתכל על העמותות הגדולות יותר. כמו אלו״ט, חלק זניח מגיע מהכנסות מתרומות. החלק הארי מגיע מתקציבים מהמדינה שמעסיקה אותם כקבלן משנה. 

ולגבי ריבוי עמותות, זה גם לדעתי לא אומר המון. מזמן הבינו שעמותה זה אחלה עסק. ואפשר להתפרנס מזה יופי. 

נתת דוגמא את אלו"ט אז אתייחס אליה.

יש דברים שהיא קבלן משנה (הפעלת הוסטלים בקהילה למשל) אבל יש הרבה דברים (כמו תמיכה במשפחות ופעילות הפגה) שממומנות נטו על ידי תרומות. לא סתם הרבה משפחות מתפרקות ולא מעט מהם (גם הורים אבל בעיקר אחים) נעזרים בטיפולים פסיכולוגיים.

• תוכן חדש...