Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע איך שפר עליי מזלי ככה והטלפון שלי הגיע לאיזה מאגר שכמעט על בסיס יומי מתקשרים אלי מאיזו עמותה לבקש כסף.

אין שום סיכוי בעולם לחסום את המספרים האלה כי זה כנראה איזה קו מתגלגל כזה וכל פעם מספרים שונים.

עכשיו ישבתי וחשבתי עם עצמי. מי תורם להם? 

מי האנשים שמתקשרים אליהם אנשים זרים. מבקשים תרומה. אין להם מושג מי/מה/מו. העמותה קיימת/לא קיימת. עושה מה שהיא טוענת או לא.

ופשוט מוסרים להם מספר אשראי בטלפון.

מצד אחד אם זה לא היה קורה, לא היו מתקשרים יותר.

מצד שני, מה שטענתי. מי יעשה דבר כזה?

פורסם

אני תורם, לא ישירות בטלפון.

בדרך כלל נכנס לאתר העמותה, קורא קצת ואם אני רואה שזה מתאים תורם באשראי/ביט (חד פעמי, לא הו"ק).

פורסם

יש בארצנו הקטנה מספר אוכלוסיות, שבוא ונקרא להן יותר תמימות מאחרות.

שם זה נחשב לדבר חשוב ומקובל לתרום לכל מיני עמותות לקידום זכויות ההצבעה של הפיל האנטארקטי הסגול\ עידוד ילודת זבובי הבננות המקראיים\ עזיבת עז"ב לעוזבי הארץ\ ארגוני הצלת יבחושים ועוד כל מיני כאלו. 

אז הם תורמים. 

יש עוד כמה אנשים שלא מפריע להם להוציא כמה שקלים למטרה שנתפסת בעיניהם כראוייה. אז הם תורמים. 

מהצד השני של המתרס, יש אנשים שאין להם מאיפה לתרום, יש אנשים שפשוט לא מעוניינים לתרום, ויש את אלו שהתיאשו כבר ממבול הטלפונים האלו ועונים להם בשלל דרכים, כגון: 

-"让我和你妈妈单独相处" 

-"אני שמח שהתקשרתם, אני אחד מהנזקקים שאתם מדברים עליהם! מתי תעבירו לי את הכסף שלי? אני לא מצליח ליצור קשר אתכם"

-"שלום, בבקשה להמתין על הקו רגע" (שם על השתק, עוזב את הטלפון על השולחן ויוצא לארוחת צהריים)

ועוד כל מיני.

אם אף אחד לא היה תורם, כמו שאמרת- זה היה מפסיק כמעט לחלוטין.

או לחילופין, שמדובר על סוג של חברת קש שמטרתה היחידה היא התחמקות מתשלומי מיסים או הלבנת הון (או גם וגם).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בציבור החרדי זה מקובל מאוד ותורמים המון (במיוחד ביחס להכנסות)

אז כן אם זו עמותה מוכרת עם פעילות מוכחת 

למשל - 

עזר מציון

איחור הצלה

כדוגמא יש אני מניח עוד עשרות כאלו.

אז אני מדי פעם תורם סכום ח"פ. אם כי אני מכיר מספיק נזקקים מסביבי כך שאני בד"כ מעביר ישירות למי שנראה לי צריך.

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

איחור הצלה

זו כבר נשמעת עמותה בעייתית...

• אהבתי 3
  • מצחיק 7

פורסם

אני כמובן לא מדבר על לתרום בכלליות, או לעמותות מוכרות/שעוסקות בנושא קרוב לליבכם.

אני מדבר על טלפון ממספר לא מוכר, של מישהי שמדקלמת טקסט שכתוב לה מול הפנים בצורה עייפה, לעמותה שבחיים לא שמעת עליה.

אגב גם אם מתקשרים ואומרים לי: "שלום, מדברים מהעמותה שאתה מכיר ואוהב, תתרום לנו בטלפון". אין מצב. מאיפה לי שאתם משם?!

עוד עניין דומה לזה שקרה לי גם לאחרונה שהתקשרו אליי כמה פעמים מכל מיני מקומות שעוזרים למיצוי זכויות/הטבת תנאי משכנתא ואשכרה שאלו אותי האם יש מישהו שאני מכיר שלדעתי יוכל להיעזר בשירותים שלהם.

סליחה?! אני אמור לגייס לכם לקוחות?! 

• אהבתי 1
פורסם

תלוי!

אם בשירותים שלהם יש נייר טואלט, נקי ומסודר שם, אז למה לא?

• מצחיק 1

פורסם

אצלי זה לאו דווקא תרומות, מתקשרים אלי מחברות ביטוח, טלוויזיה, מפעל הפיס, ועוד...

אני תמיד משתדל לומר: תודה, לא רלוונטי. כשזה לא עוזר ומנסים בכח אני יספר למוקדן שהשיחה מוקלטת ואם רק צריך יהיה אפשר לעשות סאטירה ביחד. לרוב זה נגמר פה.

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 24 דקות, טרט כתב:

אני תמיד משתדל לומר: תודה, לא רלוונטי.

יש בודדים שמבינים ומנתקים. 

הרוב לא. 

"עברו הכשרה של טיפול בהתנגדויות".

כששומעים "לא מעוניין, תודה ויום נעים" - השיחה משנה כיוון: "אבל למה?!!?".

יש ימים שאני מקבל את הקריזה ואז אני משתעשע במחשבות יחד עם הנציגים, לרוב אני לא- אם לא הבינו את מה שאמרתי, לא יבינו שום דבר אחר, אז אני פשוט מנתק.

אישית, אני מתחרפן משיחות מוקלטות שאין לך עם מי לדבר. רק הם מדברים.

פורסם

ויש גם כאלה שמתקשרות (זה תמיד בחורות שם) וזה תמיד ככה:

- "שלום, מתקשרת מ-שיט כלשהו- יש לנו הזדמנות נדל"ן עסקי מצויינת, זה יכול לעניין אותך?"

- לא, תודה

- "אז הלוואה בערבות המדינה, רוצה לשמוע פרטים?"

- לא

ניתוק (ותמיד הן משיגות אותי בניתוק, ומשאירות לי את החשק לנתק בפנים לא מסופק)

אני שואל את עצמי, איך זה נראה המקום שהן עובדות בו?? איך מישהו בכלל הופך להיות לקוח שלהם??

פורסם

הא. אני לא עובר את כל התהליך.

איך שאני מבין במה מדובר אני ישר מנתק.

אני חושב שלהתנהג בשיא הגועל למי שעובד בזה יגרום לאנשים לא לרצות לעבוד בזה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא נופל לזה ובאמת צריך להיות ממש תמים כדי כן, אבל אם אקבל את הירושה מהנסיך הניגרי (זה בתהליכים מתקדמים מול שגריר הרבוליקה הניגרית) אז אולי אחשוב על זה. 

פורסם

אני בגדול תורם מדי פעם לשתי עמותות, שמדי פעם מתקשרות, אומרות תודה על התרומה הקודמת ומבקשים שוב, אני לעולם לא תורם דרך הטלפון, מבקש שישלחו sms עם פרטי העמותה ומספר חשבון ומעביר כסף חד פעמית דרך הבנק. לזכותן ייאמר שהם כנראה לא מעבירות את הטלפון שלי כי לא מתקשרים ממקומות אחרים.

פורסם

מוקדנית עולה פחות מ100 שח לשעה (שכר +משרד+טלפון+מים לקפה)

אם היא תצליח לגייס מעל ל100 שח כל שעה. היא משתלמת 

והן מצליחות.

.

• תוכן חדש...