Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אוהב להיות חייב כסף לדברים(גם ליס) זה עושה לי מגרד בעור(משכנתא זה הדבר היחיד שלקחתי בהלוואה).

לגבי האוטו, אני עקרונית צריך קרוזרית(סטייל טנדר גדול או סדאן אמריקאית מפנקת) אבל אני חייב ידנית(כי אני שונא גיר אוטומטי) אז איכשהוא אני תמיד נופל על איזה סדאן/האצ'בק ספורטיבית שתאפשר קצת כיף בכביש מפותל אבל תהיה מספיק נוחה כדי להתגלגל 500 מייל ביום בראודטריפ בלי שישבר הגב.

במאזדה היה חסר לי קצת כוח ואבזור(נשבר לי כבר מהמסך אפטרמרקט לאנדרואיד אוטו שהיה מסתיר שדה ראיה ונופל כל הזמן מהמנשא שלו), היה חסר לי סאנרוף לדוגמא מאוד ורציתי משהו קצת יותר כוח קצת יותר ספורטיבי בלי לאבד פונקציונליות - לכן הSI מאוד קרצה לי, חשבתי גם על ג'טה GLI אבל אם מדברים על אחזקה לא בא לי להתעסק עם VAGית משומשת.

אולי אם אצא מהעיר אל הפרבר אתפנק לי באיזה סילברדו 1500 כרכב שני.

• אהבתי 2

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סליחה, אני רוצה להבהיר

לא התכוונתי להכנס לאף אחד לכיס, ואני מתבאס שככה זה נראה

כל הכוונה שלי היא להתייחס למספרים עצמם, ולהסביר שהפער הוא לא מחיר הרכישה בין חדש לישן, אלא הפער בין המכירה של האלטרנטיבות.

ברמה האישית, שכל אחד יעשה מה שטוב לו. מי אני שאבקר החלטות של אחרים.

תוציא 20, תוציא 200, לא ענייני 

רק מברך אותך שתהנה ותצליח

אחלה יום

וחג שמח עד כמה שניתן

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 9 שעות, noknok כתב:

אני לא אוהב להיות חייב כסף לדברים(גם ליס) זה עושה לי מגרד בעור(משכנתא זה הדבר היחיד שלקחתי בהלוואה).

כמוני כמוך. לא אוהב להיות חייב כסף. אני יודע שמבחינה כלכלית זה לא נכון (ועם תואר ראשון בכלכלה ותואר שני MBA) יכול גם להסביר בידיוק למה. אבל עדיין היום שבו סגרתי את המשכנתא שלי היה אחד המאושרים בחיי.

אוהב לישון בשקט.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

כמאכר רציני גם בישראל וגם בארהב אצטרף לחגיגה - 

מעולם לא קניתי רכב חדש בישראל, המספרים לא הסתדרו. מעולם לא קניתי רכב משומש בארה"ב, המספרים לא הסתדרו.

את המיאטה שלי (בישראל) קניתי ב 45K הנחה או 55K הנחה (מתוך 250K) אם מחשיבים את המדבקת Xpel על רכב עם 2000 ק"מ בן כמה חודשים. שאר הרכבים המשומשים עשו שכל מבחינה כלכלית בצורה דומה. עד שהעולם התחרפן בקורונה 20% ירידת ערך ברגע היציאה מהסוכנות היה דבר שכיח. 

פה בארה"ב? אין חיות כאלו. אני ליטרלי קניתי את המיאטה החדשה שלי, דור חדש, בצבע שרציתי, הראשונה שירדה מהאוניה בארהב מסוג ND3 - בפחות מאותו רכב משומש ND2 שנה אחורה. אני פשוט לא מצליח להבין את זה. גם טיעון של "אמריקאים מטומטמים" לא עובד ממש בביי אראה כי פשוט כולם פה מהגרים - ולכן המסקנה שלי היא שיש פה כשל שוק כלשהו - משהו שמבחינה כלכלית לא אמור לקרות - אבל קורה. אולי אנשים נכנסים לסוכנות בלי לעשות מחקר וחושבים אוט' שמשומש==זול.

כל הרכבים שהיו לי בארהב, הג'ולייה שלי, המיני של האשה, הפורשה שלי - כולם נמכרו ביותר ממה שנקנו. אני לא קוסם. משהו פה פשוט שבור. 

לקנות רכב משומש בארה"ב פשוט לא מסתדר כלכלית.

בתאריך 28.4.2025 בשעה 15:50, noknok כתב:

לא יודע כמה בעסה או לא, עלתה 21 אלף דולר - הSi יחסית נדירות.

מצטער אבל זה פשוט לא מייק סנס. KBB מעריך את הרכב הזה 2013 ב 13K עם 86,000 מיילס, כלומר, הקניה של רכב בן 6, עם טכנולוגיה בת 6, לא בצבע שאתה רוצה (וכו' וכו') חסך לך (במקרה הממש ממש ממש טוב והלא באמת ריאלי) 2000 דולר על פני 6 שנים.

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

תשמע, אולי אתה צודק - אבל במהלך 6 שנים בS&P ה10K האלה כמעט יכפילו את עצמם.

ככה שחסכתי לעצמי 12 אלף דולר - שזה לא רע, הקצתי לעצמי להוציא 21K ששמרתי בצד לטובת בזבוז "תחביב רכב" וזה מה שהיה לי להוציא.

אולי עוד 3-4 שנים(אולי אפילו 6 אם ממש אהנה ממנה) אקצה לעצמי יותר וארכוש משהו חדש, לך תדע =].

image.png

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
לפני כשעה, noknok כתב:

תשמע, אולי אתה צודק - אבל במהלך 6 שנים בS&P ה10K האלה כמעט יכפילו את עצמם.

ככה שחסכתי לעצמי 12 אלף דולר - שזה לא רע, הקצתי לעצמי להוציא 21K ששמרתי בצד לטובת בזבוז "תחביב רכב" וזה מה שהיה לי להוציא.

אולי עוד 3-4 שנים(אולי אפילו 6 אם ממש אהנה ממנה) אקצה לעצמי יותר וארכוש משהו חדש, לך תדע =].

image.png

זה בהנחה ולדילר אין מבצעים שווים על הלוואות לרכישת רכב חדש בלבד, מה שלכמעט כולם יש. מאזדה נתנו לי 2.99% ל 3 שנים, בזמן שהריבית במשק היתה 5% - להרים כסף מהרצפה. לג'יפונים שלהם הם נתנו 0%.

עריכה - הסיבה שהם יכולים לעשות את זה כי ביפן הריבית נמוכה מאוד. אני מניח שלהונדה יש דילים דומים (יפנים).

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
פורסם (נערך)
בתאריך 1.5.2025 בשעה 10:10, garicho כתב:

כמוני כמוך. לא אוהב להיות חייב כסף. אני יודע שמבחינה כלכלית זה לא נכון (ועם תואר ראשון בכלכלה ותואר שני MBA) יכול גם להסביר בידיוק למה. אבל עדיין היום שבו סגרתי את המשכנתא שלי היה אחד המאושרים בחיי.

אוהב לישון בשקט.

מחשבה מאד שמרנית ופחדנית שאכן פוגעת כלכלית וחבל!

אני בדיוק הפוך, לא ישן בשקט אם הכסף שלי לא עובד.

להשכיב כסף מזומן על רכב שמאבד מערכו למשך כמה שנים במקום שהכסף יעבוד מלחיץ אותי.

לכן קונה רכבים תמיד עם הלוואות ולא במזומן שלי ומשקיע את המזומן שלי בתשואה גבוהה יותר.

לגבי דירת מגורים הסיפור הוא אחר כי היא גם סוג של השקעה שהרי ערכה גם עולה, אבל עדיין העדפתי להשיג תשואה עודפת על ידי מינוף הרכישה עם הלוואת משכנתה בסכום גדול יותר ממה שהייתי צריך בפועל, שכן שיעור עליית מחירי הדירות גבוה יותר משיעור הריבית על הלוואת המשכנתה ובכסף המזומן שנשאר אצלי השקעתי בתשואה עודפת.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני מבין שיש לך מגע מידאס שמבטיח תשואה גבוהה מהריבית על ההלוואה.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא צריך מגע מידאס, צריך מגע של איש רגיל לחלוטין, יש השקעות מוכחות שמשיגות תשואה ממוצעת גבוהה יותר משמעותית גם מהריביות היחסית גבוהות שקיימות כיום בהלוואות.

אם זאת השקעה בשוק המניות ואם זאת השקעה בנדל"ן (ויש עוד אפיקים פחות שמרניים).

מי שלקח הלוואה בריבית פריים או ריבית משתנה, הריבית של ההלוואה שלו גם תלך ותרד שכן הריבית של בנק ישראל תלך ותרד החל משנה זו ולכן הכדאיות בלקיחת הלוואות בריביות כאלו גם היום אפילו תלך ותגדל.

עריכה אחרונה על ידי bigzoltar
פורסם

אני שמח שכדור הבדולח שלך תקין ואתה בטוח מה יהיה עם הריבית כי שלי מקולקל...

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 2.5.2025 בשעה 07:01, bigzoltar כתב:

השקעות מוכחות שמשיגות תשואה ממוצעת

לא מכיר את המונח המוזר הזה. אתה מתכוון להשקעות שהממוצע ROI גבוהה? לדוגמה ה 11% של ה SP500 ב 150 שנה האחרונות? כי גם בהשקעות כאלו יש לך פה ושם עשרות שנים של הפסדים. אם אתה במקרה צריך את הכסף בזמן הזה - אתה תפסיד.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...