Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, shilo_v כתב:

להעמיד אותך בצד הדרך זה חמור, זה קו אדום, זה כמו בגידה!

לא רק עניין של בגידה, אלא גם עניין של סכנת חיים.

תאר לך שזה קורה לך בכביש 6 או בחור בשטחים או בנגב באמצע יולי.

עכשיו דבר כזה קרה לי גם עם הונדה פעם (נתפס מדחס מזגן), אבל לזכותה של אותה הונדה היא הייתה 18 שנה על הכביש, ועדיין הביאה אותי מאילת לכפר סבא, מרחק הליכה מהבית.

שלא תגידו שלמכוניות יפניות אין נשמה.

אם יש אוטו שאני מתבאס שמכרתי, זה אותה הונדה סיוויק 2002.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, tamir3000 כתב:

כשעברתי ליפנית הנחותה הפחות נוחה בשנות התשעים, פתאום ההתעסקות התמידית וכאב הראש עברו מן העולם. 

בדיוק התחושה שלי שעברתי מקסנטיה למיצובישי.

אוטו שמשרת אותך ולא אתה את האוטו. אתה בא אליו בבוקר ויודע שהוא יתניע ויסע לאן שצריך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

היה למשפחה שלי רנו אקפרס (כשהם היו חדשים) ולא עשתה בעיות.

אחר כך היתה לנו טראפיק (שנות ה90 המוקדמות) שגם נחשבה לרכב אמין.

לי היתה רנו 11 שהיתה הרכב הכי לא אמין שהיה לי אי פעם.(זה היה ב2006, והרכב היה מ1989, אז זה לא מייצג ממש)

ב2008 היתה לי 106. אמינות סבירה מאוד.

אחר כך טווינגו שנת 94 (זה היה ב2011) שגם היתה מלאה בעיות ואף מכונאי לא רצה לעבוד עליה.

ב2013 קניתי קליאו חדשה ומכרתי אחרי שנתיים וחצי בלי שום תקלה. החלפתי אותה בקליאו חדשה יותר, שגם היתה אחלה עד שמכרתי אותה.

התקלה היחידה היתה מזגן שמקרר טיפה פחות טוב.

עכשיו כבר 3 שנים יש לי (לאשתי) C4 פיקאסו קצרה.

הלך הממיר הקטליטי, משולשים, בולמי זעזועים קדמיים ושאר התקלות הן כאלו שקשורות יותר לדגם הספציפי, אבל שום דבר מוזר לא קרה.

ביומיום אני נוהג על 107 שנת 2014, שאני הבעלים הראשון שלה אז היא טופלה אצל המוסך המרכזי של פיג'ו מהיום הראשון.

עד היום התקלה היחידה שהיתה ב80,000 ק"מ זה החלפה של המאייד והמדחס של המזגן.

אבל זה טכנית טויוטה אז לא בטוח שזה באמת רלוונטי.

רכב צרפתי יכול להראות אמינות מעולה אם מטפלים בו טוב ולא מתעללים בו.

מי שמזניח יסבול.

עריכה:

לחמי היה רנו קפטור.

איזה זבל של רכב!

אכלנו ממנו מרור כל הזמן והוא היה בלתי נסבל מבחינת אמינות.

כשגילו את הבעיה בגיר הרובוטי אמרתי לו להחליף אותו באופן מיידי.

עריכה אחרונה על ידי יוסי פרנקוס
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 39 דקות, vadim6385 כתב:

אני מוכן לקבל את הגישה הזאת אם מדובר ברכב ספורט או יוקרה. רוצה להנות - תהיה מוכן לשלם.

במקרה של סופרמיני או משפחתית שהן ברמה של סוויפט או קורולה - לא.

וזה מטריף אותי, כי אני יודע שמהנדס צרפתי לא יותר טיפש ממהנדס יפני או קוריאני. זאת הגישה של ההנהלה שהחליטה שאין סיבה לייצר אוטו ל200-300 אק"מ.

בסופר מיני אני חולק, עד שהגיעו מנועי הטורבו לקוראיניות, הפיורטק השאירו אבק מבחינת ביצועים למנועי 1.4  ביונדאי/קיה או 1.3 ביאריס, המזגה 2 נתנה פייט, אבל נפלה בתחום הנוחות.

נכון להיום עדיין אני חושב שהקורסה/208 מציעות חבילה מעולה ועדיפה על קוראיניות/יפניות בתחום הביצועים ונוחות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 5 דקות, yulianx כתב:

בסופר מיני אני חולק, עד שהגיעו מנועי הטורבו לקוראיניות, הפיורטק השאירו אבק מבחינת ביצועים למנועי 1.4  ביונדאי/קיה או 1.3 ביאריס, המזגה 2 נתנה פייט, אבל נפלה בתחום הנוחות.

נכון להיום עדיין אני חושב שהקורסה/208 מציעות חבילה מעולה ועדיפה על קוראיניות/יפניות בתחום הביצועים ונוחות.

אולי.

אבל עדיין לא בגדר "רוצה להנות - תשלם". עם כל הכבוד, זה לא ב.מ.וו ולא אודי. ברכב עממי אני לא מוכן לקבל את הקביעה הזאת.

ומה בדיוק מונע מסטלנטיס לגרום לאותן קורסה/208 להראות אבק ליפניות גם בתחום האמינות? במיוחד ליאריס שתוכננה בצרפת ומיוצרת בצרפת.

המהנדסים בצרפת יותר טיפשים מיפנים וקוריאנים? לא נראה לי.

פורסם

הצרפתים פשוט מנסים דברים חדשים, לא תמיד זה מצליח.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 56 דקות, vadim6385 כתב:

לא רק עניין של בגידה, אלא גם עניין של סכנת חיים.

תאר לך שזה קורה לך בכביש 6 או בחור בשטחים או בנגב באמצע יולי.

עכשיו דבר כזה קרה לי גם עם הונדה פעם (נתפס מדחס מזגן), אבל לזכותה של אותה הונדה היא הייתה 18 שנה על הכביש, ועדיין הביאה אותי מאילת לכפר סבא, מרחק הליכה מהבית.

שלא תגידו שלמכוניות יפניות אין נשמה.

אם יש אוטו שאני מתבאס שמכרתי, זה אותה הונדה סיוויק 2002.

לא רוצה לחשוב על זה בכלל 😆

אגב, גם לי קרה עם אימפרזה 08' שפתאום נקרע צינור מים (תקלה יחידה שחוויתי איתה והייתה עם 190K ו-12 שנים על הכביש), תקלות תמיד יכולות להפתיע ולהעמיד אותך בצד הדרך, אבל אחרי כמה יפניות וכמה צרפתיות,

לדעתי אין מקום להשוואה בכלל וזה לא רק בגלל העמידה בצד הדרך שזה בסה"כ הגיוני מבחינת הצרפתיות גם כאלו שמטופלות בקפדנות בחברה אלא כמו שהזכרתי, מלא בעיות קטנות, מציקות שחוזרות על עצמן שוב ושוב .

ואכן ויש יפניות עם נשמה גדולה (אם כי זה עניין אינדיבידואלי באופן כללי),

האקורד '05 שהייתה ברשותי ללא ספק הייתה עם הגדולה שבהן. 

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם (נערך)

לי היו מהעבודה צרפתיות משומשות. תמיד היו איתן בעיות - לרוב בעיות קטנות.

השיא היה כשקיבלתי סיטרואן סקסו עם מנוע 1.4 דיזל (כן, היו כאלה בארץ).

יום אחד באמצע הכביש, ההגה הפסיק להגיב ונתקע (!)

למזלי הייתי בדרך איטית כך שיכולתי לעצור בבטחה. הרכב נגרר למוסך, ואחרי כ-  15 דקות יצא ממנו.

"מה היה?" שאלתי.

"בסה"כ מילאתי נוזל הגה כח" אמר המוסכניק.

"ואיך זה קרה?" שאלתי

"ובכן," אמר "בדיזלים, בגלל שהמנוע זז (ויברציות), אז האום של ההגה כח יצא מהמקום וכל הנוזל יצא. כך שהוספתי נוזל, והידקתי את האום.

סע לשלום".

"והאם זה יכול לחזור?" הקשיתי.

"כן, מדי פעם זה קורה", אמר המוסכניק.

עריכה: שאלתי אותו אם יש מה לעשות כדי למנוע את חזרת הבעיה. קיבלתי תשובה שלילית.

אחרי התקרית הזאת, נשבעתי שלצרפתיות אני לא חוזר (אבל הפרתי אותה לא מעט...).

עריכה אחרונה על ידי ntd
  • אהבתי 1
פורסם

לי אישית הייתה רנו מגאן 2001 שהאכילה אותי מרורים עם מנוע מתחמם שלא משנה מה לא הסתדר.

פה במשפחה הייתה רנו פלואנס דיזל שהוחלפה בגראנד קופה דיזל חדשות מליסינג עם אפס תקלות (פעם אחת גיר התחמם אבל אחרי עצירה בצד של 5 דקות התקלה נעלמה ולא חזרה על עצמה)

ועוד רנו קליאו פרטית שהגיעה לגיל 8-10 המופלג בלי שום תקלה.

כך שמבחינתי המאזן לא כזה מפחיד ולכן רכשתי 3008 דיזל. עם ההסתייגות שאני לא מתכוון להחזיק בה הרבה שנים ומקווה שהיא תשרת אותי את השנה/שנתיים האלה בלי הפתעות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לא יודע, הפיג'ו שלי בת 50 ומניעה בנגיעה גם אחרי חודשיים שעמדה, ולא נוזלת שמן או מים...

פעם ידעו לייצר אותן כנראה ;-)

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יוסי פרנקוס כתב:

היה למשפחה שלי רנו אקפרס (כשהם היו חדשים) ולא עשתה בעיות.

אחר כך היתה לנו טראפיק (שנות ה90 המוקדמות) שגם נחשבה לרכב אמין.

לי היתה רנו 11 שהיתה הרכב הכי לא אמין שהיה לי אי פעם.(זה היה ב2006, והרכב היה מ1989, אז זה לא מייצג ממש)

ב2008 היתה לי 106. אמינות סבירה מאוד.

אחר כך טווינגו שנת 94 (זה היה ב2011) שגם היתה מלאה בעיות ואף מכונאי לא רצה לעבוד עליה.

ב2013 קניתי קליאו חדשה ומכרתי אחרי שנתיים וחצי בלי שום תקלה. החלפתי אותה בקליאו חדשה יותר, שגם היתה אחלה עד שמכרתי אותה.

התקלה היחידה היתה מזגן שמקרר טיפה פחות טוב.

עכשיו כבר 3 שנים יש לי (לאשתי) C4 פיקאסו קצרה.

הלך הממיר הקטליטי, משולשים, בולמי זעזועים קדמיים ושאר התקלות הן כאלו שקשורות יותר לדגם הספציפי, אבל שום דבר מוזר לא קרה.

ביומיום אני נוהג על 107 שנת 2014, שאני הבעלים הראשון שלה אז היא טופלה אצל המוסך המרכזי של פיג'ו מהיום הראשון.

עד היום התקלה היחידה שהיתה ב80,000 ק"מ זה החלפה של המאייד והמדחס של המזגן.

אבל זה טכנית טויוטה אז לא בטוח שזה באמת רלוונטי.

רכב צרפתי יכול להראות אמינות מעולה אם מטפלים בו טוב ולא מתעללים בו.

מי שמזניח יסבול.

עריכה:

לחמי היה רנו קפטור.

איזה זבל של רכב!

אכלנו ממנו מרור כל הזמן והוא היה בלתי נסבל מבחינת אמינות.

כשגילו את הבעיה בגיר הרובוטי אמרתי לו להחליף אותו באופן מיידי.

יוסי יש לך רומן ארוך עם צרפתיות :) גמור אותו.

לאבי ז"ל היו שתי מכוניות של רנו שהאחרונה היתה רנו 4 שהפגינה אמינות נהדרת והוחלפה בפורד קורטינה - עולם אחר מבחינת רכב בזמנו.

לחברים שהיו עם צרפתיות היו כל הזמן תקלות מעצבנות ומצבי רוח גרועים משל אלפא 🤣

לפי מה שרואים בתוכניות ולא רק ב TOP GEAR הסטיגמה הינה כלל עולמית

לפני 26 דקות, EliC25 כתב:

לא יודע, הפיג'ו שלי בת 50 ומניעה בנגיעה גם אחרי חודשיים שעמדה, ולא נוזלת שמן או מים...

פעם ידעו לייצר אותן כנראה ;-)

אלי כניראה רכב שמטופל טוב טוב מיומו הראשון יפגין אמינות לאורך שנים, אולי הרכבים הצרפתיים "מפונקים" יותר ודורשים טיפול מסור יותר שאם אכן מספקים אותו מקבלים רכב טוב

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

הרכב שלי טופל טוב רק בשנותיו הראשונות. לאחר מכן לא הייתי אומר שהוזנח, אבל בטח שלא 'טופל'. הוא עמד חסר תנועה שנים רבות.

• מעניין 1
פורסם

היה לי רנו פלואנס 2010, החזקתי אותו במסך כ-5 שנים.

הדבר היחידי שהיה טוב בו זה שהיה נוח לשבת, כל השאר - זבל, בחיים שלי לא מתקרב יותר לצרפתיות.

אני למדתי: ״צרפתית קנית - ברגל ירית״.... 😆

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...