Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכנסתי רכב, טרנטה ללא עוררין, יד 200 בערך, שנתון חדש יחסית: 2014, ללא מצבר למוסך, בכדי שיבדקו מה חסר לו בכדי שיהיה מוכן לטסט - הבחור נתן לי הצעה של 13 ומשהו אלף ש"ח כ"הכנה לטסט", אישרתי את ההצעה, אחרי שהודיעו לי שהרכב מוכן - מסתבר שנושא שולי כמו המנוע לא נבדק בכלל.. ואחרי שבוצעו כל מיני תיקונים מכסים ושמנים, הוא נזכר להודיע לי שגם ראש המנוע הלך, וצריך להחליף אותו ב-8,000 ש"ח, ו"אולי יש עוד כמה בעיות".

כששאלתי מה זה "הכנה לטסט" והאם בדיקת המנוע לא כלולה, התברר לי שבמוסך הספציפי הזה (כך לטענתם) לא בודקים מנוע כחלק מהכנה לטסט..

סביר?! 

פורסם

סביר בערך כמו שרופא לא יקשיב ללב של מטופל שלו בזמן בדיקה

בעיני נשמע הזוי

הרכב לא הניע בכלל לפני שעשו את התיקון ב13 אלף? (עם מצבר חדש כמובן)

אפשר עוד קצת פרטים על ההסכם בינך לבין המוסך?

פורסם

בהכנה לטסט אכן מתמקדים יותר בחלקים בטיחותיים יותר כמו בדיקת בלמים , היגוי, ציריות, חופשים/מתלים וכו',

אולם מצד שני זה לא סביר שהמוסך לא ישימו לב בכלל לזה שיש תקלה קריטית במנוע והוא אינו כשיר לנסיעה.

13 אלף זה גם לא סכום סביר לתיקוני מוסך , אלא אם כן מדובר בהחלפת מנוע או גיר אוטומטי (שבהרבה מקרים זה לא כדאי כלכלית)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא שמתי לב שהגיבו לי (אני אמור לקבל התראה למייל, לא?!)

בכל אופן, אני הכנסתי את הרכב, כל התקשורת התבצעה דרך הטלפון (אני בתמימותי סמכתי על הודעתם בפתיח שכל השיחות מוקלטות, עכשיו הם משום מה "לא מוצאים" את ההקלטות) הסברתי שאני ממש לא מבין ברכב, ושיבדקו אם יש בכלל מה לעשות עם כזה אוטו - התעקשתי לקבל הצעת מחיר "שהרכב יעבור טסט בטוח" הם נתנו הצעת מחיר עם איזה 15 סעיפים להחליף מה לא - ווידאתי בברור שהרכב עובר טסט אם אני עושה את זה והם אישרו.

אחרי איזה שבועיים מתקשרים שהרכב מוכן, ושאני יעביר להם את הכסף - ככה עשיתי (תמימות נוגעת ללב, כבר אמרנו:) ורק אחרי זה מתברר שפתאום הם בדקו והמנוע מוציא המון עשן שחור וחייבים להחליף ראש מנוע - לכן אני צריך לשלם עוד 8000 ש"ח - אחרי וויכוחים הם הסכימו ל-8,000 כולל מע"מ..

תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות - ואז אני שומע טיעון שכמעט נפלתי ממנו על  הרצפה - הכנה לטסט לא קשורה בכלל למנוע.. הם בכלל לא בודקים את המנוע לפני שהרכב עובר טסט..

בעל המוסך לא התבייש לומר לשופט שהוא יכול לסדר שהרכב יעבור טסט, הוא יגיע איתי והוא "ידאג" שהרכב עובר טסט (כאמור, רכב שפולט כמויות עשן שחור בכל לחיצה על הדוושה).

לא האמנתי שיש דבר כזה - לכן אני שואל כאן חבר'ה שמבינים ברכבים יותר ממני - האם מישהו שמע על "הכנה לטסט" בלי בדיקה של המנוע?!

פורסם

אני מבין שאתה בוחר להאכיל אותנו מידע במנות קטנות?

אולי פשוט תגיד מה הייתה תגובת השופט לדברים השערורותיים (לדעתך וגם לדעתי) של בעל המוסך?

או במילים אחרות:

מה יצא בסוף במשפט ?

אנא דווח, מעניין לדעת.

(*) אגב באיזה רכב מדובר ?

דגם מדוייק, שנה, יד, קילומטראז'

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, IsraCar כתב:

אני מבין שאתה בוחר להאכיל אותנו מידע במנות קטנות?

אולי פשוט תגיד מה הייתה תגובת השופט לדברים השערורותיים (לדעתך וגם לדעתי) של בעל המוסך?

או במילים אחרות:

מה יצא בסוף במשפט ?

אנא דווח, מעניין לדעת.

(*) אגב באיזה רכב מדובר ?

דגם מדוייק, שנה, יד, קילומטראז'

זהו, שהשופט ניסה להבין מה זה "הכנה לטסט" ומה סיכמנו, והזמין את המזכירה מולה התנהלתי  שתעיד, הוא ביקש לקבל גם את תמלול השיחות, או הצהרה שאין להם הקלטה של השיחות (הזוי, כל ההתחייבות שלי הייתה בשיחת טלפון..)

הרכב הוא אופל מריבה 2014 (מהשנים האיומות של אופל שהייתה תחת ידיים צרפתיות - אבל זה נודע לי רק אחרי שהשקעתי 😞) 160 ק"מ יד? לא ספרתי, נראה לי 5

פורסם
לפני כשעה, חכם בבוקר כתב:

מהשנים האיומות של אופל שהייתה תחת ידיים צרפתיות

אופל הייתה תחת gm, ז"א שברולט עד 2017, כנל גם האוטו שלך.

ב 2017 עברה לבעלות צרפתית וכך גם הדגמים.

פורסם

אין שום קשר בין הכנה לטסט לבין מצבו המכאני של הרכב (כן יכול להיות קשר כזה אם המנוע במצב ירוד ולא יכול לעבור בדיקת זיהום אוויר)

אני מניח שההסכמה שלך לתיקון נבעה מכך שחשבת שתמורת 13000 ש"ח תקבל רכב שמיש ותקין (תוציא את ההכנה לטסט מהלופ)

כאן המקום לציין גם שגם הכיוון ההפוך אינו נכון   העובדה שרכב עבר טסט אינה מעידה על תקינותו המכאנית 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מה לעזעזל החליפו לך ב13 אלף?

תעלה צילום של החשבונית שצירפת לתביעה. גם אם אני מחליף את כל המתלים קומפלט, חלקים בהגה, בלמים וצמיגים לא מגיע לסכום כזה (וזה בעיקר מה שבודקים בטסט חוץ מהזיהום אוויר).

• רעיון טוב! 1

פורסם

אם נניח שטענת המוסך והמנוע פולט עשן שחור, 

אתה היית מודע לנושא?

האם זה משהו שהתפתח בעקבות התיקונים או שתמיד היה שם? 

עשן שחור לא עובר טסט (זיהום אוויר) לכן הטיפול היה אמור לכלול את המנוע בכדי שיעבור טסט בצורה תקינה. 

הערות אגב, האם הייתה לך הצעה כתובה מה מחליפים ב 13 אלף ש"ח? 

אני מקווה בשביל המוסך שהוא לא אמר לשופט שהוא יכול "להעביר" את האוטו טסט (לא חוקי וכי מה הטעם בתיקון בכלל) 

ואם הם טוענים שהשיחות מוקלטות, חובת ההוכחה עליהם, אני חושב שיש צורך בחתימה שלך לפני תחילת עבודה בסכום שכזה. 

לדעתי זאת קלות דעת על סף רשלנות לא לבצע סקר שוק ופירוט התיקונים לפני תחילת העבודה. 

המוסך כנראה הריח עקיצה עסיסית וניסה לעקוץ שוב. 

• אהבתי 1

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לפני 22 שעות, zvit כתב:

אין שום קשר בין הכנה לטסט לבין מצבו המכאני של הרכב (כן יכול להיות קשר כזה אם המנוע במצב ירוד ולא יכול לעבור בדיקת זיהום אוויר)

את זה אני מבין כעת, אבל במקרה הזה אין שום אפשרות חוקית שהרכב עובר טסט, עשן שחור בכל לחיצה על הדוושה

לפני 22 שעות, zvit כתב:

אני מניח שההסכמה שלך לתיקון נבעה מכך שחשבת שתמורת 13000 ש"ח תקבל רכב שמיש ותקין (תוציא את ההכנה לטסט מהלופ)

נכון, הבנתי שאני לא מקבל רכב חדש מהניילונים, אבל לתומי חשבתי שרכב שעובר טסט הוא רכב שתקין ברמה סבירה לשנה הקרובה - די הסברתי בהתחלה שאני רוצה שיבדקו את כל מצבו המכני של הרכב, רוב התיקונים לא קשורים לבטיחות אלא למכניקה.

לפני 22 שעות, zvit כתב:

כאן המקום לציין גם שגם הכיוון ההפוך אינו נכון העובדה שרכב עבר טסט אינה מעידה על תקינותו המכאנית 

פורסם
בתאריך 1.8.2022 בשעה 14:44, חכם בבוקר כתב:

סביר?! 

הדר?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תוכן חדש...