Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז עדכון: אני טס ל-5 ימים עם חברת KLM,  והמידות לטרולי עליה למטוס הן כמו אלה של Air France  - גובה 55 ס"מ, רוחב 35  ס"מ עומק 25  ס"מ.

מותר לקחת גם עוד תיק, והמשקל המקסימלי הכולל של הטרולי והתיק צריך להיות 12 ק"ג.

מותר לי גם לשלוח מזוודה של עד 23 ק"ג לתא המטען של המטוס.

הטרולי הכי קל שמצאתי הוא של מותג של קל גב שנקרא Marco Polo והוא שוקל 1.5 ק"ג ועולה כ-260 ש"ח.

יש עוד דגם עם עוד כיס חיצוני ששוקל 1.7 ק"ג.

הבעיה עם הדגמים האלה שמידת הרוחב היא כ-38.5 ס"מ (לפי האתר זה בכלל 40 ס"מ אבל מדדנו בחנות עם מטר).

השאלה היא כמה קפדניים KLM לגביי המידות? האם בגלל רוחב של כ- 40 ס"מ במקום 35 ס"מ יאלצו אותי לשלוח את הטרולי לבטן המטוס?

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם

עם ביטולי הטיסות בימים האלה (וזה חוצה מדינות) הטיסות מלאות כמעט עד אפס מקום וגם אם הטרולי במידות יש סיכוי טוב שהוא יישלח לבטן המטוס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

@Night Driver אז אולי מלכתחילה כדאי כבר לקחת מזוודה בינונית במקום טרולי?

ושוב השאלה כמה קפדניים KLM לגביי מידות הטרולי והמשקל הכולל של ה-12 ק"ג, למישהו יש נסיון איתם?

פורסם

אני בדרך כלל שולח לבטן המטוס. חוסך להיגרר עם הטרולי ועולה לי כמה דקות להמתין לה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

אני בדרך כלל שולח לבטן המטוס. חוסך להיגרר עם הטרולי ועולה לי כמה דקות להמתין לה.

לא רעיון טוב בתקופה הנוכחית, שכן המחסור בכוח אדם פוגע בין היתר בהורדת המזוודות מבטן המטוס.

ספציפית בסכיפהול יש בעיות קשות של כח אדם (אם להסתמך על טמקא...)

פורסם

לא רק בסכיפול.

בוורשה הרבה יותר גרוע מסכיפול וגם במינכן לא גן עדן (אלה השדות שעברתי בחצי השנה האחרונה) אבל באף אחד מהן לא נתקלתי במישהו שנעלמה לו מזוודה.

ככלל אני תמיד שם בתיק הגב סט בגדים להחלפה למקרה והמזוודה תתעכב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

לא רק בסכיפול.

בוורשה הרבה יותר גרוע מסכיפול וגם במינכן לא גן עדן (אלה השדות שעברתי בחצי השנה האחרונה) אבל באף אחד מהן לא נתקלתי במישהו שנעלמה לו מזוודה.

ככלל אני תמיד שם בתיק הגב סט בגדים להחלפה למקרה והמזוודה תתעכב.

ספר לי על זה... אני עכשיו בדרך לגאטוויק (אופטימיסט חסר תקנה), הבעיות החמירו בחודש האחרון, טסתי כמה וכמה פעמים בחצי שנה האחרונה ועד לטיסה הנוכחית לא היו בעיות מיוחדות.

אישית לא שמעתי על מזוודות שנעלמו אבל לחכות שעה שעה וחצי למזוודות- זה כן.

לא אישית, היו כבר כמה כתבות על מזוודות שהגיעו לשדה הלא נכון, וסיפורים יותר מזעזעים על נכים שהושארו על המטוס (אחד ניסה לרדת בכוחות עצמו ונפל למותו)

עריכה: ואיך שאני לוחץ על ה"שלח הודעה" אני מקבל סמס על עיכוב של שעה ורבע... אני כבר בשדה 🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

הנסיעה האחרונה למינכן היתה בסוף מאי. חיכיתי 10 דקות למזוודה אבל זה עניין של מזל.

פורסם
לפני 5 דקות, flytomars כתב:

וסיפורים יותר מזעזעים על נכים שהושארו על המטוס (אחד ניסה לרדת בכוחות עצמו ונפל למותו). 

נא לדייק - טס עם אשתו, לא הייתה לו סבלנות להמתין עד שיסיימו להסיע אותה דרך המסדרון עם העגלת גולף ויחזרו בשבילו, ירד בהצלחה מהמטוס, ואז נפל מהדרגנוע הארוך בטרמינל הצפוני משום שבאופן תמוה לא השתמש במעלית. 

במקרה את הטרמינל הזה בגאטוויק שאליו מגיעות רוב טיסות איזיג'ט אני מכיר יותר טוב מהתחנה המרכזית בנתניה שבה גדלתי, לכן לא קונה את ההסבר על אשמת צוות השדה במקרה דנן. נראה כמו סתם freak accident שנגרם ע"י נוסע לא ממושמע. 

לשאלה אודות KLM והדיון על טרולי שנשלחים לבטן המטוס - @nitchבז לחברות שעושות את זה, ואני תמיד טס עם תיק גב בין היתר כדי להימנע מהתופעה. אין לנוסעים באמת דרך לשלוט על כך (מקסימום אפשר לקבל עדיפות בתור חבר מועדון), בדיוק כמו שלפורום של מכוניות באינטרנט אין דרך להבטיח שלא תיפול על פקיד קפדן בדלפק של חברה זו או אחרת שיתעקש על המידות הנקובות.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הניסיון שלי הוא שזה תלוי לא רק בחברה אלא גם בשדה, וכבר היה לי אירוע שתיק שאושר בצ'ק אין נפסל בעליה למטוס (בסופו של דבר הצלחתי להתארגן, אבל בלי זריזות אריזה זה היה עולה לי כמה עשרות אירו).

בחלק מחברות הלואו קוסט מגדירים מראש את מספר הטרולי הכולל שאפשר להעלות לקבינה, ויש אשפרות  לשריין את הזכות תמורת תשלום. מי שמגיע אחרי שהמכסה מתמלאת נפרד מהטרולי בדלת המטוס, והוא נשלח לבטן. במצב זה לפחות מובטח שיגיע עם המטוס ולא ישאר בנמל היציאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השיא מבחינת חברות תעוה שראיתי היה עם LOT בנתב"ג. קבוצת חרדים הגיעה לשער עם ציוד בשקיות של הפח הכתום (שקית על כל ילד) ושלחו אותם לקנות תיקים כי לא מעלים שקיות.

פורסם
לפני 3 שעות, Coresh כתב:

אז עדכון: אני טס ל-5 ימים עם חברת KLM,  והמידות לטרולי עליה למטוס הן כמו אלה של Air France  - גובה 55 ס"מ, רוחב 35  ס"מ עומק 25  ס"מ.

מותר לקחת גם עוד תיק, והמשקל המקסימלי הכולל של הטרולי והתיק צריך להיות 12 ק"ג.

מותר לי גם לשלוח מזוודה של עד 23 ק"ג לתא המטען של המטוס.

הטרולי הכי קל שמצאתי הוא של מותג של קל גב שנקרא Marco Polo והוא שוקל 1.5 ק"ג ועולה כ-260 ש"ח.

יש עוד דגם עם עוד כיס חיצוני ששוקל 1.7 ק"ג.

הבעיה עם הדגמים האלה שמידת הרוחב היא כ-38.5 ס"מ (לפי האתר זה בכלל 40 ס"מ אבל מדדנו בחנות עם מטר).

השאלה היא כמה קפדניים KLM לגביי המידות? האם בגלל רוחב של כ- 40 ס"מ במקום 35 ס"מ יאלצו אותי לשלוח את הטרולי לבטן המטוס?

טסתי עשרות טיסות עם KLM ועליתי עם טרולי למטוס בגודל הסטנדרטי 55*40*20. אף אחד לא שאל כלום. כן הציעו כמה פעמים להטיס בבטן המטוס בחינם. לפעמים הסכמתי לפעמים לא, תלוי במצב. אבל זה היה בזמנים יותר סטנדרטיים.

מה שכן פעם אחת בהיטרו אשכרה שקלו את הטרולים בגייט עצמו. אבל בעשרות טיסות נתקלתי בזה רק פעם אחת.

• אהבתי 1
פורסם

אז מה לדעתכם ההמלצה בימים אלו - טרולי קשיח שבמקרה הצורך יוכל להשלח בבטחה לבטן המטוס, או פשוט מזוודה בינונית שטיפה גודלה יותר מטרולי שגם ככה תישלח לבטן המטוס?

אני מעדיף טרולי לא קשיח כי אין לו  כיסים חיצוניים, אבל אם אין ברירה..

לפני 3 דקות, garicho כתב:

טסתי עשרות טיסות עם KLM ועליתי עם טרולי למטוס בגודל הסטנדרטי 55*40*20. אף אחד לא שאל כלום. כן הציעו כמה פעמים להטיס בבטן המטוס בחינם. לפעמים הסכמתי לפעמים לא, תלוי במצב. אבל זה היה בזמנים יותר סטנדרטיים.

מה שכן פעם אחת בהיטרו אשכרה שקלו את הטרולים בגייט עצמו. אבל בעשרות טיסות נתקלתי בזה רק פעם אחת.

תודה רבה, זה נשמע מאוד מעודד.  נשמע שלא תהיה בעיה עם הטרולי של קל גב.

פורסם
בתאריך 11.6.2022 בשעה 04:45, Fazer כתב:

אני טס כמעט כל שבוע, ופשוט הלכתי ל"ריקושט" המקומי (ווק אין בהוד השרון), ראיתי מה הכי נוח לי ממה שיש להם והשקעתי בזה בערך 300 ש"ח - טרולי בד שחור, 4 גלגלים כפולים, קל, ידית אחיזה נוחה לי, וזהו. מבחינתי כל השקעה נוספת בטרולי היא בזבוז כסף - הקודם שלי, שנבחר בצורה דומה, החזיק מעל 6 שנים של נסיעות אינטנסיביות.

חייב לציין שאני לא מסכים עם התגובה הזאת, ואני חושב שאתה עושה חוסר צדק עם עצמך גם.

מי שטס פעם בשבוע - הטרולי שלו זאת הדירה שלו והעבודה שלו בתיק אחד. בניצול כזה מבינים למה טומי לדוגמא עולים כמה שהם עולים. זה הנוחות והדברים הקטנים. הידית אחיזה הנשלפת שמרגישה מוצקה ומאפשרת לכוון את הטרולי בקלות. גלגלים בולמי זעזועים ומאוד נוחים לסיעה על כל מיני מדרכות חצי שבורות. חלוקה פנימית חכמה שמאפשרת סדר וארגון שחוסך זמני התארגנות. כל הדברים האלה ויותר.

אם אתה טס פעם ב, אז כן. תיק ב-300 יהיה סבבה לגמרי. אם אתה טס פעם בשבוע, תקנה לעצמך משהו באמת טוב, והחיים בדרכים יהיו טיפה יותר נוחים. זה כלי עבודה. כמו ששיפוצניק אמיתי שזה המקצוע שלו לא ירכוש כלי בוש ירוקים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההמלצה שלי- מזוודה רכה, ולהגיע 3.5-4 שעות לפני הטיסה ולהשתדל לעמוד ראשון בתור עליה למטוס. אמנם הניסיון שלי בעיקר עם וויז ואיזיג'ט אבל לא ביקשו ממני אף פעם למדוד את המזוודה וגם לא ראיתי מישהו שהתבקש לעשות זאת.

כמובן שאני לא לוקח שום אחריות על הנאמר, תמיד קיים סיכוי שמרפי המניאק יתעלק דווקא עלייך

• תוכן חדש...