Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת חלקי רכב מרכב שהוכרז אובדן להלכה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

אני מעוניין לרכוש מנוע וגיר מרכב כמו שלי (סיאט לאון מודל 2011) שעבר תאונה והוכרז אובדן להלכה (המנוע שלי צריך אוברול והרכב שעבר תאונה ביצע אוברול למנוע לפני כחצי שנה) על מנת להתקין ברכב שלי.

בעל הרכב שעבר תאונה יכול כמובן לרכוש את הרכב מחברת הביטוח בכ 10% משווי הרכב. אני אשלם לבעל הרכב סכום גבוה ממה שהוא ישלם לחברת הביטוח.

העניין הוא שהסוכן ביטוח של אותו בחור וגם השמאי טוענים שאת המנוע ניתן למכור רק לסוחר רכב.

מבדיקה שערכתי אין דרישה כזו בחוק, ניתן לבצע את ההחלפה של המנוע במוסך, המוסך מוציא שטר מכר שאיתו אני מסדיר את החלפת המנוע במשרד הרישוי.

האם מישהו יכול אולי לסייע במתן קישור שמצייןמשלא קיימת חובה בחוק למכור מנוע לסוחר רכב על מנת שהבחור יהיה רגוע ושנוכל לקדם את העסקה?

הם (הסוכן והשמאי) דורשים שבעל המוסך יציג תעודת סחר, נשמע לי כדרישה לא חוקית והתחושה היא שהם רוצים להעביר את הרכב לסוכן מטעמם, כנראה גוזרים קופון על הדרך.

אשמח לכל מידע ממי שבקיא בנהלים הללו.

תודה רבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם חברת הביטוח מסכימה להשאיר את הרכב אצל הבעלים (ולשלם לו את רק את ההפרש) זכותו לעשות איתו מה שהוא רוצה, ולסוכן ולשמאי אין שום סמכות להתערב. אין שום דרישה בחוק שמנוע ניתן למכור רק לסוחר.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...