Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן, לא בטוח שהייתי נוהג אחרת מהאיש שירות הזה. אנחנו לא יכולים לדעת מה היה חייב החלפה ומה לא, ואם תמתין עד שהרכב ייתקע בצד הדרך אבוי לך.

תחזוקה מונעת הינה דבר מבורך, ואתה רוצה רק לדעת שלא דוחפים לך סתם, לשם כך תצטרך לחשוף את הסודות הנ"ל

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא נכנס למוסך שאני לא סומך ב100% על כל מילה שלו, גם מבחינה מקצועית ןגם מבחינת אמינות 

לכן, כל מה שמתגלה תוך כדי טיפול- אני מאשר להם לבצע

תמצא לך מוסך כזה שניתן לסמוך עליו, ותוכל לתחזק את האוטו בלב שלם ולדעת שמצד אחד אין בו תקלות שלא מטופלות ומצד שני אין הוצאות לא הכרחיות

• רעיון טוב! 5
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 6 שעות, tinoki כתב:

פות"ש, אם תגלה לנו את הסוד: איזה רכב יש לך ואזור המגורים, יוכלו לתת לך כאן יופי של המלצות לאיזה מוסך ללכת.

אזור המגורים זה מרכז.

את סוג הרכב אני לא אגיד כי זה יכול לחשוף לכיוון שם המוסך ואיני מעוניין בכך. כי לא בטוח שהוא עשה דבר רע.

אם אתה ממש מסוקרן אני יכול לומר לך בפרטי

פורסם (נערך)

אני והמוסך חברים טובים. אין מה לעשות ככה זה כשאתה חובב צרפתיות מזדקנות😅 הנה התובנות שלי לשמירה על הכיס:

1. לעשות את הטיפול השנתי מיד אחרי טסט. הטסט יתן לך חוות דעת אוביקטיבית לגבי מצב הרכב.

אם מבקשים ממך במוסך להחליף חלק שזה עתה אושר בטסט זה מעלה סימני שאלה..

2. כשבאים אלי במוסך עם הצעה לתחזוקה מונעת עבור חלק יקר אני מיד שואל "כמה ק"מ/זמן נשאר לחלק המדובר לפני שיכשל סופית?"

אם ההחלפה לא נחוצה (כרגע) שמתי לב שמכונאי בד"כ מתפתל בתשובתו ומאבד ביטחון.

3. חשוב מאד מערכת יחסים עם המוסכניק שלך. במדינתו הקטנה זה לא פשוט למצוא מוסכניק שלא רואה בלקוח כספומט.

מצד שני כן חשוב לשדר למוסכניק שאתה סומך עליו. המוסכניק מבקש להחליף חלק לא יקר שאולי הגיע זמנו? כדאי לשקול לזרום עם זה.

אם המוסכניק שלך באמת טוב לך, תן לו גם להרוויח, אם הוא מרוצה אתה תהיה מרוצה.

איך מוצאים מוסכניק ישר? ואיך דואגים שהמוסכניק יכיר אותך? זה כבר נושא בפני עצמו.

4. לא לחסוך בתחזוקה מונעת. אל תחכה לכשל במנוע, למשל, שים מראש את השמן הכי טוב (ולא מה שיש למוסך במחסן ב DEFAULT). 

תבדוק מה אורך החיים של החלקים ברכב ותחליף אותם מיוזמתך (ולא תוצרת סין כדי לחסוך שוב). הקיצר, אל תחכה לכשל ואז לא תתאכזב מהמוסכניק.

עריכה אחרונה על ידי danielisot
פורסם (נערך)

לגבי סעיף 1 - שגוי.  הבדיקה בטסט היא רק של רכיבים בטיחותיים, וגם זו אינה יסודית. אתה יכול לעבור את בדיקת הבלמים כאשר מה שנותר לשחיקת הרפידות הוא עוד כמה שבועות. במוסך יפרקו את הגלגלים ויראו לא רק שהן פועלות, אלא מתי צפוי שחהיה צורך להחליפן.

לגבי חלקים חלופיים - יש ויש. צריך להתייעץ עם בעל מקצוע, מכונאי שיש לך אמון בו הוא כזה.

ולגבי שמנים - כמובן שצריכים לעמוד בתקן היצרן לדגם המטופל. אבל כבר שנים רבות שאני מנסה להבין במה השמפניה האירופית עולה על תוצרת הארץ, עדיין לא קיבלתי תשובה מעבר ל"ככה". בינתיים מכוניות שלי הגיעו ל-160-180 אלפי ק"מ עם שמנים ישראליים ולא התלוננו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

הבדיקה בטסט היא רק של רכיבים בטיחותיים, וגם זו אינה יסודית

צודק.

לאחרונה נתקלתי ברכב שבצמיג הקדמי שלו הייתה בליטה די גדולה בדופן.

הוא עבר אצל הצמיגאי הקבוע שלו כמה ימים לפני הטסט שפסק חד משמעית: אין סיכוי שתעבור טסט עם זה.

והוא עבר.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

הטסט הוא לא אינדיקציה לכלום. צריך פשוט למצוא מכונאי טוב שאתה סומך על דעתו. זה לא פשוט, זה יותר פשוט בתחום מכוניות ספורטיביות/שטח, כי שם לרוב בצורה זו או אחרת מתפתחים יחסים חבריים עם מכונאים ובעלי מוסכים, שחלק מהם גם בעסק. אין פתרון קסם אחר. וחובה להיות קשוב לרכב שלך.

• רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כביכול צריך להפריד בין השאלה האם התיקונים דרושים לגישה של נציג המוסך.

אבל גישה כזו גורמת לי לחשוב פעמיים לגבי המקצועיות שלהם. נציג שעונה ככה ללקוח נותן רושם שכל מה שעניין אותו זה ה- up sale (מכירה של מוצר נוסף לזה שהלקוח התכוון לקנות).

לפיכך, גם אם התיקונים דרושים, בחלקם או במלואם, זה לא המקום שאבחר לבצע אותם.

ולגבי מה צריך לתקן, אני לא בגישה של תחזוקת שבר, בסיכום היא עולה יותר. עדיף להחליף חלק בלוי לפני שהוא מת לגמרי כי הבלאי שלו עשוי לגרום לנזקים בחלקים אחרים.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, RK כתב:

הטסט הוא לא אינדיקציה לכלום. צריך פשוט למצוא מכונאי טוב שאתה סומך על דעתו. זה לא פשוט, זה יותר פשוט בתחום מכוניות ספורטיביות/שטח, כי שם לרוב בצורה זו או אחרת מתפתחים יחסים חבריים עם מכונאים ובעלי מוסכים, שחלק מהם גם בעסק. אין פתרון קסם אחר. וחובה להיות קשוב לרכב שלך.

ומצד שני אתה יכול לקחת את זה למקרה אחר, שיש לקוחות שמכניסים את הרכב  למוסכים להכנה לטסט, ושם מוחלפים לרוב חלקים שלא קשורים לטסט עצמו, שגם אם לא בוצעה ההחלפה, הרכב היה עובר את הטסט.

זו גם תופעה שאני אישית לא אוהב.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

זה בגלל שהשתרשה פה תרבות עקומה מחוסר ידע/אכפתיות של אנשים של ״הכנה לטסט = טיפול שנתי״, למרות שלרוב אין שום קשר בין השניים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

במוסך עם מספר עובדים קטן, יכולה לצמוח תרבות של עבודה בעיניים. במוסך גדול ממוסד לא סביר שתהיה הנחייה גם בשתיקה לסחוט טיפולים ותיקונים. מאידך לא נראה בעייתי לזהות במוסכים גדולים , מכונאים עם המון מוטיבציה להחזיר רכבים למצב חדש, מנסים והרבה פעמים מצליחים להשחיל עוד בוחטה כסף לקופת המוסך. המכונאי המשקיען אומנם הוא לא מקבל את חלקו לכאורה בסחיטה, אבל זוכה בלוח המודעות של המוסך במוניטין של מכונאי 10 שעושה עבודה מושלמת. שווה לא מעט לזוכה בתואר. חברים , צדיקים יש ב 99 אחוז רק בסיפורים, אם אתם לא רואים או מרגישים שעבדו עליכם, זה לגמרי לא בטוח שאתם לא מושחלים.

כבר  חוויתי נסיונות השחלה בדרישה לאשר תיקונים, כאלה שאם לא אבצע, צפוי נזק משמעותי ויקר והחתימו אותי על סירוב תיקון בחשבונית. כל התחזיות הרעות של המחתימים על החשבונית לא קרו, מה לעשות פשוט יודע את מצבו המכני של הרכב לפרטים ומבין דבר או שניים במכונאות רכב ודחיפת היד לכיס שלי נתקלה בכספת.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, danielisot כתב:

אני והמוסך חברים טובים. אין מה לעשות ככה זה כשאתה חובב צרפתיות מזדקנות😅 הנה התובנות שלי לשמירה על הכיס:

1. לעשות את הטיפול השנתי מיד אחרי טסט. הטסט יתן לך חוות דעת אוביקטיבית לגבי מצב הרכב.

אם מבקשים ממך במוסך להחליף חלק שזה עתה אושר בטסט זה מעלה סימני שאלה..

2. כשבאים אלי במוסך עם הצעה לתחזוקה מונעת עבור חלק יקר אני מיד שואל "כמה ק"מ/זמן נשאר לחלק המדובר לפני שיכשל סופית?"

אם ההחלפה לא נחוצה (כרגע) שמתי לב שמכונאי בד"כ מתפתל בתשובתו ומאבד ביטחון.

3. חשוב מאד מערכת יחסים עם המוסכניק שלך. במדינתו הקטנה זה לא פשוט למצוא מוסכניק שלא רואה בלקוח כספומט.

מצד שני כן חשוב לשדר למוסכניק שאתה סומך עליו. המוסכניק מבקש להחליף חלק לא יקר שאולי הגיע זמנו? כדאי לשקול לזרום עם זה.

אם המוסכניק שלך באמת טוב לך, תן לו גם להרוויח, אם הוא מרוצה אתה תהיה מרוצה.

איך מוצאים מוסכניק ישר? ואיך דואגים שהמוסכניק יכיר אותך? זה כבר נושא בפני עצמו.

4. לא לחסוך בתחזוקה מונעת. אל תחכה לכשל במנוע, למשל, שים מראש את השמן הכי טוב (ולא מה שיש למוסך במחסן ב DEFAULT). 

תבדוק מה אורך החיים של החלקים ברכב ותחליף אותם מיוזמתך (ולא תוצרת סין כדי לחסוך שוב). הקיצר, אל תחכה לכשל ואז לא תתאכזב מהמוסכניק.

1. הטסט תיאורטית אמור לבדוק חלפים בטיחותיים. בפועל - זה מאוד תלוי בבוחן. ביום. בעומס. בקיצור, יש שם לא מעט פספוסים לשני הכיוונים (פסילה על שטויות, העברת טסט רכבים במצב לקוי).

2. אני לא יודע מה זה חלק יקר. 100 שקל? 1500 שקל? ולמה אתה לא שואל את זה בחלקים זולים? זה בסדר להחליף חלקים זולים בלי סיבה? 

והגמגום של המוסך - אתייחס בסוף.

3. זה לא מסתדר עם הסעיף הקודם, כי בעצם אתה אומר - תשמע, בוא תגנוב אותי קצת בקטנה. 

4. זה בכלל לא מסתדר עם כלום ממה שאמרת.

אתה מצד אחד אומר להחליף חלפים באופן יזום (שזה ההפך מלחקור מוסכניק שמתריע לך על בלאי בחלק), מצד שני אתה בודק מייד שמבקשים ממך להחליף חלק שעולה יותר מסכום מסויים שאתה החלטת עליו. לא אכפת לך שהמוסך שלך מרמה אותך, כי מגיע לו להרוויח, אבל כן אתה בנית מערכת יחסים עם אותו מוסכניק. 

אל תחכה לכשל ואז לא תתאכזב מהמוסכניק?! אבל אם אמרת לו אל תחליף כי זה יקר? אז כן תתאכזב? 

מוסכניק הוא לא נביא. כמה זמן נשאר לחלק? מי יודע? 500 קמ? יומיים? שנה וחצי? נגיד רצועת מנוע סדוקה. זה יכול להחזיק עוד 5 שנים או להקרע ביציאה מהמוסך. 

אם הוא ייתן לך הערכה לכמה זמן החלק יחזיק הוא פשוט שולף לך מהמותן.

יש חלפים שכשלו. יש חלפים שבדרך לשם (ואף אחד לא באמת יודע בדיוק כמה זמן זה ייקח).

קודם כל אני מאמין שאחד הדברים הבסיסיים במידה ואתה לא סומך על המוסך זה לבקש לראות את החלק הפגום.  אם אתה לא מבין בזה כלום, תצלם אותו ותתייעץ עם מישהו שכן מבין. 

ובגדול, חלק מעצות פה מרגישות כאילו כל אחד יש לו איזה שיטה כזאת שהוא המציא לעצמו, שלא ממש קשורה למציאות ולפיה הוא מחליט כל מיני החלטות שקשורות לצורך בהחלפת חלק ואמינות המוסך שמולו.

אני עוד מחכה להוא שיסביר למה המפלס נוזל בלמים שנמצא בגובה תקין הוא האינדיקציה להחלפת רפידות.

(אני יודע שמפלס הנוזל יורד כאשר יש בלאי לרפידה, אבל מפלס נוזל בלמים הוא ממש ממש ממש לא האינדיקציה להחלפת רפידות)

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני שעה, YoJ כתב:

זה בגלל שהשתרשה פה תרבות עקומה מחוסר ידע/אכפתיות של אנשים של ״הכנה לטסט = טיפול שנתי״, למרות שלרוב אין שום קשר בין השניים.

בכלי רכב שנוסעים מתחת לק"מ השנתי לטיפול, אז הטסט והטיפול השנתי אמורים לצאת באותו זמן - זה הקשר.

עריכה אחרונה על ידי גור אדם
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתור אחד שמטפל לבד, אני מחליף הרבה חלקים כאלו סביב ה200-250 אלף קמ של הרכב, כי באמת הגיע זמנם, או אפילו אני מקדים את זמנם. כי לי הם עולים בין כמה עשרות שקלים ל200+- לחלק, לאדם אחר זה יעלה 50 אחוז יותר עבור החלק, ועוד 200-800 שקל על העבודה, ולכן צריך לחשוב פעמיים.

אפשר להסתכל בשרשור על הקיה שלי (בחתימה) ולראות שאת רוב הדברים שרשמת, החלפתי גם כן בעצמי למרות שלא הייתי חייב באותו רגע, ויכולתי למשוך אותם במצב שהיו, עוד שנה או שנתיים, כפי שאמר לך המוסך השני.

עכשיו כשקניתי רכב 'חדש', הלכתי למוסך (מורשה יבואן) שחבר שלי המנכ"ל שלו, על מנת שיציץ עליו גם מכונאי ולא אסתמך רק על הבדיקה שלי. כל הדברים שבדקתי - הוא ציין גם כן, ומעבר לכך הוסיף עוד דברים שממש לא היה דחוף להחליף: "יש לך נזילה מהשייבה של נוזל הגה" כשבפועל יש שם רטיבות שהגיעה מהפילטר שמן שלא סגרו עד הסוף, שהרי מפלס נוזל ההגה לא יורד בכלל. "צריך להחליף את הגומיות של המוט מייצב" כשהן עוד במצב די סביר, וזה לא דחוף (ובכל זאת אני אחליף כי זה עולה 3 דולר 😄 )

בשורה התחתונה - יש טווח גדול בין חלק ש'כדאי להחליף' לבין חלק ש'חייב להחליף' וכל מכונאי שתפגוש, יחליט על פי המיקום שלו בטווח הזה, אם הוא עושה את העבודה הזו הפעם, או יפגוש אותה בטיפול הבא, בעוד 15K\שנה

פורסם
לפני 4 שעות, GR8Day כתב:

לאחרונה נתקלתי ברכב שבצמיג הקדמי שלו הייתה בליטה די גדולה בדופן.

הוא עבר אצל הצמיגאי הקבוע שלו כמה ימים לפני הטסט שפסק חד משמעית: אין סיכוי שתעבור טסט עם זה.

והוא עבר.

הבוחן פקשש.

זה מתכון בטוח להתפוצצות הצמיג בנסיעה מהירה.

• רעיון טוב! 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...