Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מעוניין לקנות סופר מיני ידנית עם בקרת שיוט. הנסועה הממוצעת היא בערך 30k בשנה, ב90% בין עירוני עם נסיעה מישורית שברובה היא במהירות של 100 קמ"ש.

מעדיף ידני משיקולי חסכון בדלק וחווית נהיגה בגיר ידני (רוב השנים נהגתי בידני).

ההתלבטות היא בין סוזוקי סוויפט לבין רנו קליאו.

בסוזוקי סוויפט בקרת השיוט היא אדפטיבית כמו ביונדאי איוניק שאני נוהג בה כרגע, וזו חוויה אמיתית של בקרת שיוט.

מובן לי שזה יהיה שונה בידני מאחר ובמהירות שיורדת מכ-80 קמ"ש אצטרך לתפעל את התיבה אך לרוב הנסיעות שלי הם בכבישים פתוחים.

מעבר לבקרת שיוט אדפטיבית, יש מערכות בטיחות נוספות שאין בקליאו כמו: תיקון סטייה מנתיב, זיהוי שטח מת וכד'.

לעומת זאת, הקליאו מגיעה עם 6 הילוכים ומנוע שמוגדש בטורבו, בקרת שיוט (לא אדפטיבית, יש גם מגביל מהירות) ולפי מה שקראתי משיג ביצועי טובים בהשוואה לסוויפט.

אשמח לעזרתכם בבחירה מבין השניים ובכלל לאופציות נוספות.

תודה!

פורסם

הקליאו רכב יותר איכותי אבל כיום נמכר במחיר מוגזם לחלוטין. כשהיא היתה עולה 85K זה היה נו בריינר עבור הדרישות שלך. 

הייתי הולך על קליאו ידנית מהדור הזה ביד 2, בטוח משהו יצוץ בתקווה עם ירידת ערך ראויה ביחס למחיר המקורי שבו מסרו את הרכבים האלה. 

פורסם

פחות או יותר מעבר לשתי אלה יש לך רק את המיקרה(אותם מכלולים כמו הקליאו, אולי רק הילוכים, מובילאיי במקום מערכת מקורית) ואת האיגניס שקטנה עוד יותר.

לסוויפט יש תיקון סטייה מנתיב ולקליאו רק התראה. 

מפתיע שלסוויפט הידנית יש בקרת שיוט אדפטיבית. 

פורסם

הייתי בוחר בקליאו מהסיבה שהוא נוחה יותר ועם מושבים עדיפים.

הקליאו בטיחותית יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנוסף למה שנאמר כאן, קיימת גם האפשרות של קליאו דיזל סטיישן ידנית.

נשמע כמו אפשרות מעט טובה יותר בהתחשב בנסועה שלך כל שנה.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

אין קליאו סטיישן חדשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 שעות, nati86 כתב:

שלום לכולם,

מעוניין לקנות סופר מיני ידנית עם בקרת שיוט. הנסועה הממוצעת היא בערך 30k בשנה, ב90% בין עירוני עם נסיעה מישורית שברובה היא במהירות של 100 קמ"ש.

מעדיף ידני משיקולי חסכון בדלק וחווית נהיגה בגיר ידני (רוב השנים נהגתי בידני).

זו בדיוק אבל בדיוק מתווה הנסועה שלי, וגם אני עושה 30k ק"מ בשנה, עם סוויפט ידנית, ללא בקרת שיוט אמנם שנת 2013. עברתי איתה כבר 255k ק"מ ואני יותר ממרוצה, רכב אמין בטירוף ואני אישית נהנה לנהוג איתו.

החודש אני עושה מעבר הפוך ממך לאיונק חדשה בגלל הרחבת המשפחה מוכר את הסוויפט. לך על הסוויפט, לא מכיר את הקליאו בכלל, אבל ממליץ מאד על הסוזוקי בפני עצמה.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

• תוכן חדש...