Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במערכת המקורית של מזדה 3 "ספורט" 2018.

הכל טוב עם המערכת, חוץ מדבר אחד. היא הגיעה עם תוכנת ניווט אייגו, שאחרי כמה דקות שימוש בה, נאמרו על ידי שלל מילים לא הכי מנומסות בשפת האם שלי, וגם קיבלתי את התמונה הכללית של אופי תעסוקתן של אמהות מפתחי השיקוץ הזה.

עכשיו לגוף השאלה. מגיגול קצר הבנתי שהמולטימדיה המקורית מריצה אנדרואיד כלשהו, וניתנת לפריצה, ואפילו ניתן לאפשר בה אנדרואיד אוטו:

https://rotter.name/nor/motors/21644.shtml

האם מישהו התנסה בזה? האם יש דרך אחרת? או שאין מנוס מלהחליף את המערכת (מה שפחות בא לי)?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, לגבי האמהות - אל תתנפל עליהן באשמת המעשים של הבנים. אולי זו אשמת האבות בכלל?

לגבי המערכת במאזדה - ברמת העיקרון הפריצה אפשרית, אבל הדבר תלוי בגרסת המערכת שלך. עיקר הבעיה כרגע נובע מזה שברוב הגרסאות צריך את קובץ העדכון של המערכת, ומאזדה עשתה עבודה מדהימה בלנקות את הרשת מהקבצים הללו (לפחות אלו שמתאימים לישראל).

כדי לקבל תשובה קצת יותר טובה, צריך קודם כל לבדוק את גרסת המערכת (מופיע בתפריט ההגדרות במערכת). אם אני זוכר נכון, החל מגרסה 30 ומשהו ניתן לבצע את הפריצה והחל מגרסה 56 בערך יש צורך בפירוק של הדשבורד ובקובץ עדכון המערכת.

שים לב, גם אחרי הפריצה, האנדרואיד אוטו יהיה קצת באגי ולא ירוץ מושלם.

לגבי עדכון רשמי לצורך האנדרואיד אוטו, כבר כתבתי על זה בשרשור אחר - אני מאוד לא מרוצה מזה. מכיוון שכל השליטה על המערכת היא דרך הגלגלת, השימושיות של תכנות הניווט נפגעת מאוד (הן נועדו למסך מגע). ידעתי את זה מראש וזה בכלל לא היה נורא אם ניתן היה להשתמש במקביל מהטלפון, אבל החיבור לרכב מבטל לחלוטין את התפעול מהטלפון (האפליקציות בכלל לא מופיעות על המסך), אז זה לא כל כך עובד. במחיר של 1400 שקל, זו לא הייתה עסקה טובה בכלל בעיני. דרך אגב, הבנתי (לא מניסיון אישי) שבאפל קאר המצב הרבה יותר טוב.

כיום, חזרתי להשתמש בטלפון כשהוא מחובר בבלוטות'. גם ככה הוא לא כזה רחוק בגודל ממסך המולטימדיה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, daniel.asu כתב:

לגבי המערכת במאזדה - ברמת העיקרון הפריצה אפשרית, אבל הדבר תלוי בגרסת המערכת שלך. עיקר הבעיה כרגע נובע מזה שברוב הגרסאות צריך את קובץ העדכון של המערכת, ומאזדה עשתה עבודה מדהימה בלנקות את הרשת מהקבצים הללו (לפחות אלו שמתאימים לישראל).

האתר הזה נראה חי וקיים

https://mazdatweaks.com/

לפני 8 שעות, daniel.asu כתב:

כדי לקבל תשובה קצת יותר טובה, צריך קודם כל לבדוק את גרסת המערכת (מופיע בתפריט ההגדרות במערכת). אם אני זוכר נכון, החל מגרסה 30 ומשהו ניתן לבצע את הפריצה והחל מגרסה 56 בערך יש צורך בפירוק של הדשבורד ובקובץ עדכון המערכת.

שים לב, גם אחרי הפריצה, האנדרואיד אוטו יהיה קצת באגי ולא ירוץ מושלם.

הגירסה אצלי 59

אני הבנתי שהפריצה מהאתר עובדת החל מגירסה 55, ובגירסה 70 כבר צריך לפרק את הדשבורד ולהתחבר בסריאל.

התפעול של המערכת אפשרי גם בטאץ׳, הוא פשוט לא נוח לעומת הגלגלת (המצאה גאונית יש לציין).

אופציה נוספת - צריך לחקור ולראות איך האייגו הזה יושב על כרטיס זיכרון. אם המערכת מריצה אנדרואיד כלשהו, אולי אפשר לגרום לה להריץ את וייז, ואז לא צריך שום פריצה ואפילו את אנדרואיד אוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

האתר הזה נראה חי וקיים

https://mazdatweaks.com/

אכן, וזה האתר של הפריצה. מה שהתייחסתי אליו ושמאזדה דאגה להסיר מהרמרשתת הוא קבצי העדכון הרשמיים של המערכת. הם הוסרו בעקבות הפרת זכויות יוצרים של מאזדה ורדיפתה את כל המעורבים בדבר (דרך אגב, זה עניין של החודשים האחרונים שזה קרה בהם). השמועה אומרת שהחברה שמאחורי מאזדה טוויקס גם ירדו מהעניין הזה, אבל זו רק שמועה.

הגירסה אצלי 59

אני הבנתי שהפריצה מהאתר עובדת החל מגירסה 55, ובגירסה 70 כבר צריך לפרק את הדשבורד ולהתחבר בסריאל.

מתוך מאזדה טוויקס:

image.thumb.png.1220015ff85c76757e7298c7d8dc6dc3.png

התפעול של המערכת אפשרי גם בטאץ׳, הוא פשוט לא נוח לעומת הגלגלת (המצאה גאונית יש לציין).

בתוך אנדרואיד אוטו הרשמי אין שום אפשרות להשתמש במסך המגע בשום אפליקציה, גם כשהרכב סטטי בהילוך P. אם אתה מצליח להתקין את הפירצה, אתה גם יכול להתקין טוויק שמבטל את המגבלה על מסך המגע בזמן נסיעה (אישית, לגמרי הייתי הולך על זה, גם אם זה כולל חיבורי סריאלי ופירוק של הדשבורד ובאגים פה ושם).

אין ספק שהגלגלת עושה עבודה מצוינת במערכת המקורית של מאזדה (אני גם שונא מסכי מגע ברכבים, וגם הגלגלת ממוקמת מעולה וסופר נוחה). עם זאת, ברגע שמגיעים לניווט ב-AA הרשמי של מאזדה, יש כל מיני פונקציות שלא אפשרי להגיע אליהן רק עם הגלגלת, ויש צורך בתפעול של מסך המגע (שכאמור, אינו אפשרי ב-AA הרשמי). למשל, לא ניתן לזוז על המפה ולשחק איתה כדי לראות את המשך המסלול, וכפועל יוצא - לא ניתן לעשות Overview של כל המסלול. היו עוד כמה קטנות כאלו שהיו מאוד לא נוחות או לא אפשריות עם הגלגלת, אבל עבר יותר מחודש מאז שהתעסקתי עם זה לאחרונה, אז אני לא זוכר. כפי שציינתי, זה היה נפתר בקלות אם היה אפשר לעבוד במקביל עם ווייז בטלפון, אבל זה לא אפשרי*. יש בעיות כאלו גם עם גוגל מאפס. דרך אגב, בספוטיפיי למשל, הממשק של אנדרואיד אוטו+גלגלת עובד מעולה.

* - מצאתי אפליקציה שמאפשרת שיקוף מלא של מסך הטלפון למסך המולטימדיה דרך אנדרואיד אוטו. כרגע, אני מחפש דרך להריץ את ווייז דרך הטלפון בזמן ש-AA מחובר, כי זה פשוט פותר לי את כל הבעיות: התפעול של ווייז נעשה דרך הטלפון, וההצגה שלו - על המסך.

אופציה נוספת - צריך לחקור ולראות איך האייגו הזה יושב על כרטיס זיכרון. אם המערכת מריצה אנדרואיד כלשהו, אולי אפשר לגרום לה להריץ את וייז, ואז לא צריך שום פריצה ואפילו את אנדרואיד אוטו.

בזמנו, מצאתי איזה שרשור באתר כלשהו שטוען שהמערכת של מאזדה מבוססת UNIX, אבל כלל לא קשור לאנדרואיד. אם הייתה איזושהי צורה של אנדרואיד במערכת, זה בוודאי היה מפשט את כל עניין הפריצה. לגבי היוניקס, לא יודע כמה זה באמת נכון, לא כזה שינה לי. לגבי האנדרואיד, אני נוטה להאמין שאם אכן הייתה איזושהי צורה של אנדרואיד במערכת הזו - היא כבר הייתה נפרצת. לא מצאתי שום צורה של עדות של זה בשום מקום.

על כל פנים, האייגו שבמערכת זו גרסה שפותחה במיוחד עבור מאזדה. התכנה עצמה יושבת כחלק מובנה מהמערכת, ועל כרטיס הזכרון יש את קבצי המפות, נקודות עניין וכו'. האמת? האייגו של מאזדה הייתה לי מאוד נוחה. העניין הוא שהם רוצים 300 שקל לעדכון של המפות (אצלי הן מאיזה 2014), ולמרות מה שנטען באינטרנט - לא הצלחתי להביא אותה להציג עדכוני תנועה. גם ניסיון לעדכן באופן עצמאי את המפות ל-2019 (הפעם האחרונה שהן חולקו בחינם) עלה בתוהו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, daniel.asu כתב:

מתוך מאזדה טוויקס:

image.thumb.png.1220015ff85c76757e7298c7d8dc6dc3.png

נכון.

אז נראה לי שאוותר, פחות בא לי להתעסק עם פירוקים, פריצות, ואז לקבל באגים במקרה הטוב ובריק במקרה הרע.

סך הכל אני מרוצה מהמערכת, נשמעת טוב, מאוד נוחה לתפעול (עדיף פי כמה על זאת של טויוטה או כלמוביל), תומכת בעברית.

רק האייגו ה<הכנס שלל קללות ברוסית> הזה די הורס, אבל זה כי אני רגיל לניווט יותר נורמלי עם וייז/גוגל.

אמצא מקום לתקוע את העריסה של הטלפון (מאזדה לא עושים חיים קלים פה) ולמשוך אליה כבל בצורה מסודרת וזהו.

לפני 45 דקות, daniel.asu כתב:

על כל פנים, האייגו שבמערכת זו גרסה שפותחה במיוחד עבור מאזדה. התכנה עצמה יושבת כחלק מובנה מהמערכת, ועל כרטיס הזכרון יש את קבצי המפות, נקודות עניין וכו'. האמת? האייגו של מאזדה הייתה לי מאוד נוחה. העניין הוא שהם רוצים 300 שקל לעדכון של המפות (אצלי הן מאיזה 2014), ולמרות מה שנטען באינטרנט - לא הצלחתי להביא אותה להציג עדכוני תנועה. גם ניסיון לעדכן באופן עצמאי את המפות ל-2019 (הפעם האחרונה שהן חולקו בחינם) עלה בתוהו.

למערכת יש אפשרות להתחבר להוטספוט בטלפון, וגם לאייגו עצמו יש את האפשרות לטעון נקודות עניין ועדכוני תנועה. אז יש מצב שהיא גם מעדכנת את המפות, כי יצא לי לעבור במקום עם שיפוצים והגבלת מהירות ל70, והאייגו הציגה את את ההגבלת מהירות העדכנית.

עוד שאלה, אולי אתה מכיר - איך הופכים את שפת ההנחיה של אייגו לעברית?

לא מצאתי את האפשרות להחליף שפת ניווט בתפריטים. ז"א התפריט של אייגו בעברית אבל הקול באנגלית.

בכל מקרה, תודה רבה על ההסבר המפורט.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)

כי אני לא מעוניין להוציא כמה אלפים ובסוף לקבל משהו פחות מוצלח מהמערכת המקורית שחוץ מעניין האייגו היא בסדר גמור מבחינתי, הגם שהיא נשמעת מעולה.

אין לי עניין בלהתקין אפליקציות או לראות סרטים. רק רציתי ניווט אנושי (ואולי ספוטיפיי), אבל אסתדר עם הטלפון וBT.

אני גם לא רוצה מסך יותר גדול, מעדיף לשמור על מראה מקורי ושליטה עם הגלגלת של מאזדה (פתרון גאוני לדעתי).

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

עוד שאלה, אולי אתה מכיר - איך הופכים את שפת ההנחיה של אייגו לעברית?

לא מצאתי את האפשרות להחליף שפת ניווט בתפריטים. ז"א התפריט של אייגו בעברית אבל הקול באנגלית.

ראיתי על זה כמה דיונים בכמה פורומים והמסקנה הייתה שזה לא אפשרי, אבל אלו דיונים מן העבר אז לך תדע מה השתנה. לי אישית זה לא מפריע, אבל אפשר לנסות לפנות לאייגו (NNG) לראות מה הם חושבים על זה.

לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

למערכת יש אפשרות להתחבר להוטספוט בטלפון, וגם לאייגו עצמו יש את האפשרות לטעון נקודות עניין ועדכוני תנועה. אז יש מצב שהיא גם מעדכנת את המפות, כי יצא לי לעבור במקום עם שיפוצים והגבלת מהירות ל70, והאייגו הציגה את את ההגבלת מהירות העדכנית.

ניסיתי את עניין ההוטספוט בעבר וזה נכשל כשלון מביך בעדכוני תנועה, אבל אולי הגרסה של המערכת הייתה ישנה מדי (זה היה כשעוד הייתה מותקנת גרסה 28 או משהו כזה). אנסה שוב לראות מה קורה שם עכשיו, אחרי עדכון התוכנה. תודה על העצה.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • תוכן חדש...