Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1899 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי לחוות את זה לפני שנה בערך, אבל בקושי נסעתי בתקופה של הקורונה אז לא טרחתי לבדוק את העניין, ועכשיו אני צריך את הרכב שוב. יש רעש חזק מהמנוע (הרעש נשמע חזק יותר מהמנוע עצמו, מזכיר לי יותר מכל שואב אבק...) שנמשך דקה או שתיים ואז מפסיק, ואחרי כמה דקות חוזר חלילה, שוב ושוב. קורה גם בנסיעות קצרות. נדמה לי שזה בעיקר קורה במהירויות נמוכות וגם מלווה ברעידה קלה של הרכב כשזה מתחיל, אבל לא מאה אחוז בטוח. 

לעיתים די קרובות הרעש נשאר אחרי שאני מכבה את המנוע, ואז מפסיק מעצמו אחרי זמן די ממושך (5 דקות ככה?), או אם אני מתניע חזרה ונותן קצת גאז בניוטרל, אז הוא גם מפסיק (אבל רק אם אני נותן גז).

התופעה לא עברה גם אחרי טיפול גדול (החלפת שמן, פילטר שמן, פלאגים...), הרעש לא מלווה בהתחממות של המנוע לפי מד החום על לוח המחוונים, והרעש לא גרם לפסילה של הרכב בטסט על אף שהופיע כמה פעמים במהלך הטסט עצמו, כולל בדיקת הזיהום. בעבר היה לי חשד שזה קורה בעיקר כשהמזגן דולק על עוצמה גבוהה, אבל המזגן עצמו מקרר בסדר, ושמתי לב לאחרונה שגם כשהמזגן כבוי זה עדיין קורה.

למישהו יש כיוון מה זה יכול להיות והאם הארנק שלי צריך לדאוג?

פורסם

כנראה שאתה שומע את מאורר הרדיאטור פועל וזה תקין.

בעמידה, כשאתה שומע זאת, הרם את מכסה המנוע וראה אם אכן מאורר הרדיאטור

פועל ושאותו אתה שומע, דומם את המנוע והמתן עד שיפסיק המאורר לפעול (עד כמה דקות)

ואם הרעש גם נעלם, אז הכל תקין.

כמובן שלא לשכוח לבדוק לפעמים את גובה נוזל הקירור ברדיאטור וכו'.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, רפי לין כתב:

כנראה שאתה שומע את מאורר הרדיאטור פועל וזה תקין.

בעמידה, כשאתה שומע זאת, הרם את מכסה המנוע וראה אם אכן מאורר הרדיאטור

פועל ושאותו אתה שומע, דומם את המנוע והמתן עד שיפסיק המאורר לפעול (עד כמה דקות)

ואם הרעש גם נעלם, אז הכל תקין.

כמובן שלא לשכוח לבדוק לפעמים את גובה נוזל הקירור ברדיאטור וכו'.

בברכה  -  רפי לין

הגיוני שעד לפני שנה או שנה וחצי התופעה כמעט ולא הייתה (הופיעה אולי פעם או פעמיים בשלוש שנים עם הרכב) ועכשיו זה בכל נסיעה? זה יכול לקרות כתוצאה ממפלס נמוך של נוזל קירור?

עריכה אחרונה על ידי MostlyWicked
פורסם

יתכן שמנוע המאורר רועש כעת יותר בגלל תקלה שבו או שהוא רועד יותר 

ויותר סביר לי שאולי המהירות הראשונה והאיטית שלו אינה פועלת אלא רק המהירות הגבוהה

ולכן אתה שומע אותו פועל ואז צריך לתקן זאת במוסך.

בדוק במוסך, ליתר בטחון.

אם אתה מאזור המרכז, אז תוכל להיעזר בחבר הפורום, עדי, שב"שי לי מרכז שירות לרכב מזדה ופורד"

שבאור יהודה.

בברכה  -  רפי לין

• אהבתי 1
פורסם

האם זה קורה גם בעמידה והאם הטורים (הסל"ד) יציבים בזמן שזה קורה?. 

ממליץ לך מאוד להעמיד הרכב במקום ישר ולבדוק מפלס נוזל קירור - אם יש בעיה בנושא הנזק עלול להיות משמעותי אם לא יטופל.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

• תוכן חדש...