Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הלכתי לראות דירה במגדל, 24 קומות. היה ממש נחמד. הבעיה שבכל המגדלים החדשים היום יש כל מיני דברים שהם פתח לצרות בעתיד. כמו מועדון דיירים, חדרי אופניים ועגלות שדי ברור שמתישהו הם יהפכו למחסן לא רשמי לכל מיני דיירים שיאכסנו שם לנצח דברים שהם לא צריכים, אבל מתקשים להיפרד מהם.

והכי מדאיג אותי זה פיר האשפה. ליד המעלית בכל קומה יש חדר שאנחנו קוראים לו "חדר האימה" שבאחד מהקירות שלו יש פתח לפיר האשפה של הבניין. מהנסיון שלכם, האם זה עובד פירי האשפה האלה?

בכל הבניינים שהייתי בהם, תמיד חדר האשפה של הבניין הוא מגעיל ולא משנה כמה הבניין חדש ויקר. ופה שמו אחד כזה בכל קומה.

האם החדר הזה לא הופך להיות מקום דוחה ומגעיל שצריך לאטום את האף ולדאוג שלא יקפוץ עליכם איזה ג'וק מפלצתי בכל פעם שאתם נכנסים לשם פותחים את הדלת של הפיר?

הפירים האלה לא נסתמים בגלל דיירים שזורקים דברים שלא עוברים טוב בפיר?

הפיר לא הופך למקום מצחין?

האם בתחתית יש דחסן אשפה (שכחתי לשאול)?

בגדול, הפיר הזה, זה לא כאב ראש תחזוקתי ותברואתי?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אני גר בקומה 24 ויש לי בבניין פיר אשפה.
הבניין נבנה לפני כ-15-17 שנה.
מבחינתי זה ממש פיצ׳ר מטורף, לא צריך לצאת לזרוק את הזבל, לרדת במעלית, לקוות שלא ייקרע/יטפטף, ואז לצאת בחום/קור/גשם, וגם להתלבש לכבוד היציאה.
ככה פותח את הדלת, בפיג׳מה ונעלי בית, הולך 4 מטר ונפטר מהעניין.
כשיש תינוק וחיתולים מסריחים זה ממש מציל חיים.

אין שום לכלוך בחדר של הפיר, יש משב ריח קל כשפותחים את הדלתית, אבל זה ממש לשניה. יש דלת כפולה לחדרון הזה ככה ששום דבר לא מגיע למסדרון עצמו.

לגבי תקיעות ובעיות - זה תלוי כמה הדיירים ממושמעים ולא מנסים לדחוף דברים שלא אמורים לדחוף לשם. אצלנו אין כמעט בעיות כאלה.
כמובן שלמטה יש דחסנית.
ממה ששמעתי הקומות התחתונות (2-3 מעל הדחסנית) קצת סובלים מריחות ורעשים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אולי יש בזה הגיון. אם חדר אשפה נועד להיות מלוכלך ומסריח, כי מה לעשות שתמיד יש את הדיירים שיוצאים עם שקית מטפטפת, אז עדיף להיכנס לחדר כזה שמשרת רק 4 דירות מאשר חדר שמשרת 100 דיירים.

פורסם
לפני 8 שעות, bobi כתב:

הלכתי לראות דירה במגדל, 24 קומות. היה ממש נחמד. הבעיה שבכל המגדלים החדשים היום יש כל מיני דברים שהם פתח לצרות בעתיד. כמו מועדון דיירים, חדרי אופניים ועגלות שדי ברור שמתישהו הם יהפכו למחסן לא רשמי לכל מיני דיירים שיאכסנו שם לנצח דברים שהם לא צריכים, אבל מתקשים להיפרד מהם.

והכי מדאיג אותי זה פיר האשפה. ליד המעלית בכל קומה יש חדר שאנחנו קוראים לו "חדר האימה" שבאחד מהקירות שלו יש פתח לפיר האשפה של הבניין. מהנסיון שלכם, האם זה עובד פירי האשפה האלה?

בכל הבניינים שהייתי בהם, תמיד חדר האשפה של הבניין הוא מגעיל ולא משנה כמה הבניין חדש ויקר. ופה שמו אחד כזה בכל קומה.

האם החדר הזה לא הופך להיות מקום דוחה ומגעיל שצריך לאטום את האף ולדאוג שלא יקפוץ עליכם איזה ג'וק מפלצתי בכל פעם שאתם נכנסים לשם פותחים את הדלת של הפיר?

הפירים האלה לא נסתמים בגלל דיירים שזורקים דברים שלא עוברים טוב בפיר?

הפיר לא הופך למקום מצחין?

האם בתחתית יש דחסן אשפה (שכחתי לשאול)?

בגדול, הפיר הזה, זה לא כאב ראש תחזוקתי ותברואתי?

לפני 10 שנים גרתי בבניין 14 קומות שנבנה בשנות ה80.

כול מה שכתבת לגבי הפיר אשפה נכון, ואצלנו היה אפילו יותר גרוע ממה שאתה מתאר...

כול מה שהיה בפח למטה בסופו של דבר הגיע גם למעלה: גוקים, זבל, ריחות, רעש.

בחורף הרוחות פיזרו את הזבל ובקיץ בגלל החום כול הקומות הסריחו מהריחות מלמטה.

וכמובן תמיד היה משהו שהיה מנסה לדחוס קרטון לפיר והיה גורם לסתימה.

בגלל הסתימה הזבל היה נאגר בפיר ומסריח עוד יותר.

פורסם

אני גר בבניין בקומה 3 מתוך 24 קומות עם פיר אשפה. יש מערכת נידוף אוויר ובנוסף תחזוקה שוטפת של הדברה וניקיון- בלי שום תקלות וריחות (חמסה חמסה).

אנחנו עם תינוקת בת שלושה חודשים, משתמש בפיר מספר פעמים ביום, לא רואה את עצמי מוותר על הנוחות הזאת.

יש הרבה דגים בים....אבל הכל תלוי באורך החכה שלך :wink:

פורסם

אני הבטחתי לעצמי שאם אני עובר דירה ואין פיר אשפה, הבנין נפסל.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה קונה דירה קיימת בבניין מאוכלס, אז אתה יכול לבדוק בעצמך כשאתה הולך לשם אם יש ריח מהפיר ואיך זה נראה.

יש מקומות שזה עובד מעולה ויש מקומות שזה נראה כמו סצנה מהמסור. הכל תלוי בתחזוקה ובדיירים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני גר בבניין 18 קומות ישן מאד (מעריך שנבנה סביב או לפני שנות ה-70) עם פיר אשפה. אין יחידת דחיסה.

עבורי הפיר לא משחק תפקיד, מאחר והפחים בקומת היציאה לחנייה- אני לוקח את השקית איתי וזהו. 

אבל!!!!!!

הכל תלוי בדיירים ובוועד. 

הוועד שלנו מעולה. המבנה מתוחזק ומנוקה באופן קבוע. הדיירים מכבדים ברובם את המבנה, ומשאירים אותו נקי. הפיר בקומה שלי (קומה 3, אגב) נקי, אין ריח או זבל שפוך, הכל מתוקתק.

זה היה נראה לגמרי אחרת אם הדיירים לא היו משתפים פעולה. 

הכל בסופו של דבר תלוי בשכנים שלך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היי, 

גם אצלי יש פיר בבניין ישן אמצע שנות השבעים. אני קומה רביעית, תענוג צרוף. 

הכל תלוי בוועד ובחברת ניהול. 

אוהד

נ.ב. למעשה שאני חושב על זה, מי שהכי נהנה זה הבן שלי בן 7.75, כל פעם אץ לו רץ לו לפיר לזרוק

פורסם
לפני 9 שעות, o_prime כתב:

הבן שלי בן 7.75

לא הבנתי בן כמה הוא.

לגבי פיר אשפה, אני בעד וחבל שבבניין שבו אגור אין פיר כזה. (16 קומות)

• מצחיק 1

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תוכן חדש...