Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לשמוע סיפורים על נזקים ותקריות טכניות שקרו לאנשים פה, כולנו טועים ועשינו דברים מפגרים במהלך השנים.

אני אתחיל 

לפני חודש פתחתי את ההגה כדי להחליף חוט מסוים ולהתקין כפתורים לקרוז קונטרול. בטעות תלשתי את החיבור לכרית אוויר ולמזלי מהצד של החוט.

נסעתי שבועיים/שלוש בלי כרית אוויר לנהג עד שקיבלתי את המחבר ולמזלי זה סתיים רק ב20 שקל וחיווט קטן שווידאתי שמאוד עמיד ובטוח ובנוסף האינדיקציה על לוח השעונים נכבתה מה שמרגיע יותר.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

רכשתי רכב משומש ולא בדקתי מיד את רצועת הטיימינג.

התוצאה-שבוע אחרי הרכישה, בדרך לעבודה, 8 שסתומים עקומים. נזק של 2000 שח.

טעות שניה - לקחתי את הרכב למוסך

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

קניתי פורד פוקוס 2009 לפני כשבועיים פתאום התחילו לקפוץ לי הודעות מוזרות הפכתי את האינטרנט לדעת ממה נובעת התקלה  עד שמצאתי סרטון על הלחמת לוח שעונים שהוא הפתרון לשנים של הרכב הזה. לא חשבתי יותר מדי והלחמתי את הלוח כמעט אותו הדבר רק שההלחמה היתה יותר מדי טובה, ששרפתי את הלוח. בסוף הייתי צריך לקנות סט התנעה 1100₪ לפרק את הכספת לחפש מברג מיוחד לכספת. עבודה של חמורים מה שיצא הוא: קיבלתי את הרכב עם 158,000 קמ עכשיו אני עם 220,000 קמ הרכב חזר לחיים אבל עכשיו הקילומטרז' גבוה והכיס בוכה.

עריכה אחרונה על ידי optimi 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 1
פורסם

רכב ראשון, סוזוקי סוויפט 92, החלטתי להחליף פילטר דלק. מדובר בפילטר חיצוני שיושב ליד גלגל אחורי שמאלי מחובר לשני צינורות גומי עם באנדים.

העליתי גלגל אחורי על מדרכה וירדתי מתחת לרכב להחליף את הפילטר. מה שלא ידעתי הוא שיש קצת לחץ דלק בצנרת, ואז גיליתי מה הטעם של הדלק ואיך הוא מרגיש בתוך העיניים.

רכב שני, רנו מגאן 2001 אוטומטית עם גיר AL4 (DP0) הידוע לשימצה. הבעלים הקודמים של הרכב המליץ לי לבצע החלפות שמן גיר כל 30K, מה שהתברר כהמלצה טובה והגיר האריך שנים.

בהחלפה הראשונה של השמן, אחרי מחקר מעמיק עשיתי הכל כמו שצריך חוץ מפרט אחד קטן שחמק מזיכרוני: כיביתי את המנוע בזמן ניקוז הנוזל העודף מהגיר.

מסתבר שבמצב הזה מתרוקן מהגיר בערך 1-1.5 ליטר יותר נוזל ממה שצריך.

בנסיעה הראשונה מיד הבחנתי שהילוך רביעי לא משתלב. מזל שלקחתי איתי את השמן העודף שניקזתי, כי הייתה לי תחושה שיצא הרבה יותר מידי.

עצרתי בחניון של איזה סופרמרקט גדול, הוצאתי משפך והשלמתי ליטר שמן. יצאתי לכביש ומיד כל ההילוכים חזרו לעבוד כרגיל.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

יום טוב גם לך

פורסם

פוקוס 2005. הפולי קרנק עושה רעש כבר הרבה זמן והגיע החלק החדש.

מנסה לפרק, כל המנוע מסתובב (גיר אוטומט כך שאי אפשר לשים בהילוך).

עוד לא היתה לי אימפקט שזה מה שצריך לעבודה הזאת.

יש סרטון ביוטיוב של מישהו שתופס את הקרנק עם בוקסה ונותן סטרטר... זה באמת נפתח + פרוק ראש מנוע ושסתומים עקומים.

• מבאס 2
פורסם

אוהו, אני יכול לכתוב ספר על זה, אבל מודה לכל אחת מהפדיחות כי למדתי מהן :

• שברולט אופטרה. רציתי להחליף שמן מנוע ופילטר, ניקזתי את השמן, החלפתי פילטר והיה לי מוזר שיוצא מלא שמן עוד מפתח הפילטר אבל התעלמתי והמשכתי. בא למלא שמן ואפעס נכנס די מעט, אולי רק 2 ליטר.  טוב, אמרתי לעצמי "מוזר" אבל המשכתי. מסיים את הטיפול, מניע ונוסע לבדיקה ומייד מרגיש משהו מוזר - ההילוכים (אוטומט) לא עוברים טוב והרכב לא סוחב.  לקח לי כמה רגעים להבין שמה שניקזתי היה נוזל הגיר ולא שמן המנוע.... ייאמר לזכותי שהוא היה עכור מאוד והיה קשה לראות שהוא היה פעם אדום. לא נורא,, הרכב גם זכה להחלפת נוזל גיר בהזדמנות הזו.

• לקסוס IS250. באחת הנגלות של החלפת האלטרנטור התחלתי לעבוד בלי לנתק את המצבר ברוב טמטום, מגע קל של המברג בין הפלוס הראשי לגוף הרכב שרף מיידית את הפיוז הראשי, מה שעלה לי ב600 ש"ח נוספים להחליף אותו.

• דייהו מוסו. עשיתי פעם איזו עבודה שכרוכה בפירוק הגלגלים וכשהחזרתי אותם דעתי הוסחה ושכחתי להדק אותם. 100 מטר אחרי שהתחלתי לנסוע אני חש נפילה ואחד הגלגלים האחוריים יצא לעקוף אותי :) עצרתי באמצע הכביש שלמזלי די נטוש באיזור תעשייה, רצתי להביא את הגלגל, ג'ק והרכבתי אותו חזרה לפני שמישהו שם לב.

• וכשהייתי ממש צעיר, לחבר היתה אסקונה 1.3 אוטומט. פעם נסענו לאיזה פארק והוא שכח את הרכב עם אורות דולקים. טוב, שמענו שאפשר להניע רכב בדחיפה אז דחפנו ודחפנו איזה קילומטר ללא הועיל, עד שהבחור אזר אומץ להתקשר לאבא שלו מטלפון ציבורי (בעל מוסך) ואת הצחוק של האבא שמעו גם דרך השפופרת.
  • מצחיק 9

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בפעם הראשונה שהחלפתי שמן לפיג'ו 107 שהייתה בראשותי, העמדתי את הרכב במקום לא טוב.

אחרי הריקון של השמן נשפך קצת על הכביש של החניה ואחד השכנים ראה זאת ויצא עליי בצרורות...מה אתה עושה? זה מזהם את המי תיהום ,אתה מלכלך את השכונה!! ועוד ועוד.

מהלחץ והרצון לנקות את מה שנעשה באתי להזיז את הרכב והנעתי אותו ! בלי לשים שמן חדש במנוע!.

נסעתי לחניה מסודרת עם מנורת שמן צועקת וכיבתי את המנוע. ואחרי כמה שניות ירד לי האסימון וגם הלב..מלאתי שמן והרכב אח"כ נסע כאילו לא קרה כלום ..עד שמכרתי אותו.

פעם אחת באתי להחליף תושבת גיר ברכב (שברולט) לקח לי חצי שעה - 40 דק' לפרק את החלקים עד שהגעתי אליה. הגעתי אליה ולא הצלחתי לפתוח את הברגים. (לא הייתה לי ידית כוח דאז) באסה של החיים.

כשהגיע הזמן להחליף שמן ברכב. החלפתי ויצאתי לסיבוב לראות שהכל תקין. אני חוזר מהסיבוב ורואה עשן..פותח מכסה מנוע ויש שמן בכל פינה!! מחפש מאיפה הנזילה במשך אולי חצי שעה ..עד שפרקתי את הפילטר של השמן וראיתי שהגומיה קצת זזה מהמקום (יש גומיה שמחליפים ידנית) למזלי איבדתי ליטר + שמן בערך.

פורסם

אני יכול להצטרף לספר של אליבאבא וביחד ניצור מספיק חומר בשביל הפקת טלוויזיה.
-מחליף נוזל בלם, עושה סיבוב בחניון, לא מבין מאיפה הרעש, חבר שהיה איתי הולך ליד האוטו תוך שאני מתגלגל ואז מתחיל לצחוק עליי... להדק ברגי גלגל עד הסוף זה חשוב.
-נפל לי פעם אוטו מג'ק, זה היה היום שבו קניתי ג'ק עגלה.
-למרות שהשתמשתי בידית מומנט גזרתי הברגה (של תושבת מנוע) בראש המנוע, למזלי העניין נפתר עם הליקויל.
-שברתי עשרות קליפסים כנראה.
-פעם באתי לעזור לקרוב משפחה לתקן דלת אחורית של רכב שלא נפתחה מבחוץ אלא רק מבפנים, מפה לשם המוח שלי קיצר והפעלתי את נעילת הילדים, אחרי שעה וחצי מאבק הוזמן פורץ.
יש בטח עוד מליון דברים קטנים שאני לא זוכר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש הרבה.

בחיפושית המתפרקת מודל 62 שהיתה לי כשהייתי חייל גבל המתח מהדינמו עבר על קיר המאורר שהיה עשוי מתכת ותפוס עם בנד מתכת מעל לקרבורטור. כל פעם הוא היה מקצר, המנוע נכבה והקרבורטור היה הופך לגוזניק. תמיד הייתי עוצר, מכבה את הגוזניק, מזיז קצת את הכבל וממשיך עד שפעם אחת לא הספקתי והאוטו הפך ללפיד בצומת כפר שמריהו. 

במילואים כשהבאנו סופה ממוגנת צבאית ליום טיפול  אמרו לנו לנקות מנוע אז שטפנו אותו עם צינור. הלך מחשב ניהול מנוע.

ברום כרמל שהיתה לי כשהייתי סטודנט היתה נזילה מהבית של המשאבת מים (חור של ריקבון באלומיניום). סתמתי אותו זמנית עם מסטיק כדי להגיע לחיפה ונסעתי ככה עוד שנתיים.

חיברתי כבלי הנעה הפוך ופוצצתי מצבר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 7 שעות, Amired כתב:

גם לי נפל אוטו מג'ק, מזל שבמגרש חניה יחסית פנוי ולא בשוליים של כביש

אצלי זה קרה בזמן שהרמתי אותו כדי להכניס בוק (בחצר של הבניין), דנט קטן ברצפה, ושפשופים בתחתית הפגוש הקדמי שגם ככה לא ישב טוב.
באוטו חדש יותר הייתי בוכה, תקנו ג'ק עגלה אם אתם מתעסקים באוטו.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 8 שעות, Shab00 כתב:

לגבי המצבר, פיצוץ מטורף או שריפה קטנה?

פיצוץ פיצוץ. התבקע וכל החומצה נזלה.

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לי לא קרתה שום טעות קריטית או נזק שגרמתי לחלק מסויים ברכב מכמה סיבות והם:

0. אני לא פזיז ובודק כול דבר 3 פעמים.

1. משחר ילדותי בזמנים שעוד לא הייתה ספרות טכנית זמינה או אינטרנט תמיד צפיתי בשכנים שטיפלו באופנוע און ברכב שלהם בחניון של הבית וככה למדתי מספר דברים.

2. בתיכון למדתי בביה"ס טכני ככה שלמדנו לעבוד עם כלי עבודה שונים והכי חשוב כללי בטיחות שאתה משנן בכול שיעור עד אשר הם נהפכים לטבועים בזיכרונך.

כאשר רכשתי את הרכב הראשון שלי בשנת 1985 (סימקה 1000) קיבלתי עם הרכב ספר של היינס שהייתי הולך לישון איתו וקראתי אותו כמה פעמים. :O

כן עשיתי טעויות אבל כאלה שמהר מאוד שמתי לב שעשיתי טעות ולא נגרם שום נזק.

* פלסטיקים, קליפסים שנשברו בגלל פירוק/הרכבה לא נכונים לא נחשבים <3

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1
  • מעניין 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...