Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחזוקה של דוד חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשאול האם אתם מבצעים תחזוקה לדוד החשמלי שלכם ? 

אם כן למשל איך אתם מנקים אבנית? או כל טיפול כזה או אחר?

האם זה משהו שניתן לעשות בקלות או שצריך חשמלאי או איש מקצוע אחר? 

תודה

פורסם

יש פה שירשור מקיף ביותר על תחזוקת דוד חשמלי, הוא מכסה את כל ההיבטים האפשריים כולל מדריכים מצולמים. 

תקציר בכמה מילים - כן כדאי אחת לכמה שנים לרוקן את הדוד, לפרק פלאנץ' ובזמן שהוא בחוץ להוציא את האבנית, מה שניתן. אחרי זה להתקין פלאנץ' חדש. פלאנץ' אוניברסאלי עולה 70-100 שקל. 

ניתן לעשות את זה עצמאית בקלות אם אתה יודע להחזיק כלי עבודה ביד ולא מפחד קצת להתלכלך ולהירטב. 

• רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

כן עברתי ברפרוף על דיון דומה מ2013.. ..

חשבתי אולי יש כבר משהו חדש מאז 2013 😊

עריכה אחרונה על ידי arik100
פורסם

כדי להאריך את חיי הדוד כדאי לשים פילטר בכניסה של המים לבית, זה יפחית את כמות האבנית בכל הבית.

נתקלתי גם בזה אבל לא התנסיתי: פתרונות מניעת אבנית וסינון מים - פילטר לדוד שמש (avnit.co.il)

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מגניב

קראתי שזה בעצם משחרר פוספטים למים ומונע התגבשות אבנית - מעלה טמפרטורת התגבשות.

אבל שזה לא בטוח בטוח מבחינה בריאותית

מצד שני גם קראתי על סלמנדר

מעניין

פורסם
בתאריך 26.12.2020 בשעה 22:31, Michazzz כתב:

כדי להאריך את חיי הדוד כדאי לשים פילטר בכניסה של המים לבית, זה יפחית את כמות האבנית בכל הבית.

נתקלתי גם בזה אבל לא התנסיתי: פתרונות מניעת אבנית וסינון מים - פילטר לדוד שמש (avnit.co.il)

אני ממליץ בחום על פילטר אבנית בכניסה לבית. כששמים אחד כזה, אין צורך באחד נוסף ייעודי לדוד. הראשי מגן גם על מכונת הכביסה ולא רק על הדוד. סתם עוד משהו ששוכחים להחליף לו את המילוי אחת לתקופה, ולדוד זה הרבה פחות נוח לגשת ולהחליף מאשר על הברז הראשי.

מבחינה בריאותית, כדי שיקרה נזק אתה תצטרך לשתות כמות כל כך גדולה של מים, שאתה תמות מהרעלת מים הרבה הרבה הרבה לפני שיהיו השפעות כלשהן מהסיליפוס... בטוח לשימוש למיטב ידיעתי והבנתי בתחום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בגלל שאני לומד כימיה החלטתי קצת לבדוק את הנושא ומסתבר שהפתרון היותר מתקדם היום זה שימוש בהתקן שמיינן את הסידן במים באמצעות אבץ.

זה ההתקן:

https://www.plumbnation.co.uk/site/fernox-electrolytic-15mm-compression-scale-reducer/

רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתו?

ויותר חשוב איך מתקינים כזה דבר? האם ניתן לבד או שצריך שרברב? וכמה זה צפוי לעלות ההתקנה? 

יש 2 מוצרים בגדול, אחד בצינור הראשי שנכנס לבית ויש גם התקן אחר שמגיע בצינור של הדוד

• תוכן חדש...