Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להכנס יותר ברצינות לתחום האופניים.

תמיד הרגשתי שהמתקן האחורי שמרכיבים על תא המטען מסורבל, לא הכי בטיחותי והרבה פעמים הסתבכתי איתו.

מאיפה אני מתחיל?

הבנתי שאני צריך גגון לרכב ועליו לשים מתקן גג לאופניים.  

פורסם

יש לי את שניהם. מעדיף את המנשא האחורי. הוא לא מרעיש, כמעט ואינו משפיע על צריכת הדלק ומאוד קל להתקנה.
איזה מנשא יש לך היום?
יש הבדל עצום בין המנשאים האיכותיים של SARIS ו THULE למנשאים הפשוטים יותר.

ברכב הנוכחי אני לא יכול להשתמש במנשא האחורי בשל ספוילר עליון מפלסטיק ולכן משתמש בגגון ומתקן של THULE.

ממליץ בחום לקבל יעוץ מחנות "הצב". יש להם שרות מעולה.

• רעיון טוב! 1

S60 Rdesign

פורסם

מחזק את banjiman.

לאחר מס' המלצות בפורום ראיתי שמומלץ Saris Bones 3  שמתאים עד ל-3 זוגות אופניים.

ע"פ הביקורות נראה שהוא בנוי היטב, לא מסובך להרכבה ואינו פוגם בפח של הרכב.

2 דגשים חשובים:

1. שים לב שיש 2 גרסאות לדגם הזה של SARIS:

כאשר הגרסה שמסתיימת עם "EX", יקרה בכ-250 ש"ח ומתאימה גם לרכבים עם ספויילר אחורי מפלסטיק  (בד"כ ג'יפונים וכו').  

רכשתי את הגרסה הנ"ל, כי אמרתי שאם כבר משקיעים כ-1000 ש"ח אז עדיף  להוסיף עוד קצת כדי שלא להיות מוגבל בהתקנה על רכבים עם ספויילר פלסטיק

2. זה תלוי ברכב ובסוג האופניים אבל ברוב המקרים יש צורך בהפקת לוחית רישוי נוספת כי האופניים יסתירו את לוחית הרישוי. אצל הצב ניתן לקנות לוחית רישוי וגם מתקן מיוחד שמאפשר לתלות אותה על מתקן האופניים - המתקן תופס מקום אופניים אחד

יש כרגע מחסור של הדגם הנ"ל בחלק מהחנויות - אצל הצב המלאי אמור לחזור בחודש הקרוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שלוש אופציות :
1. מתקן קבוע על הגג - מרעיש וצורך דלק
2. מתקן אחורי של saris. לי יש את הדגם הקודם bones rs שהיה מעולה עם מנגנון ראטצ׳ט נוח. התקנה קלה והאופניים מהודקים למתקן בלי צורך לפרק אותם.
3. עברתי לרכב שכבר לא התאים ל saris ומתקן קבוע על הגג לא רציתי. יש מתקן שמתחבר זמנית לגג על ידי מחברי וואקום. החברה המקורית נקראת seasuckers אבל הם יקרים ובעת שחיפשתי לא היה להם נציג בארץ. קניתי מחברה שפיתחה מתקן דומה בשם treefrog. נדבק לגג היטב ולמרות שבהתחלה קצת מפחיד הקיבוע הוא מצויין ולא היו לי תקלות. שתי בעיות עם זאת. האחת היא שכאשר מגיעים לאזור הרכיבה צריך לפרק את המתקן ולהכניס לרכב כי אין מה שימנע גניבה שלו. השני הוא שצריך לפרק את הגלגל הקדמי, לא נורא אבל מעט מעיק.
בהצלחה

Sent from my iPad using Tapatalk

פורסם

המתקן על הגג אינו קבוע.

מרכיבים ומפרקים אותו לפי הצורך.

לדעתי עדיף בהרבה על הגג, כי האופניים הרבה פחות מגבילות את צורת הנהיגה והחניה.

מעבר לכך, אין גישה לתא המטען עם מתקן אחורי וזה חיסרון מהותי.

אני תמיד ממליץ לחפש בלוחות בחו"ל גגון מקורי של הרכב מאנשים שהחליפו רכב, אבל לא יודע כמה קל למצוא לדגם הרכב שלך.

לגבי מתקן האופניים שבא על הגגון - טולה 591/598 הוא כמה רמות לפני כל השאר. הוא גם הרבה יותר מוצלח מהסידרה 530 של טולה שלא אהבתי. 

ניתן למצוא 591 משומשים בחו"ל.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

יש לי מתקן גג של טולה AEROBLADE EDGE קרוב ל3 שנים על הטיגואן שלי עם פס 1 קבוע ולפעמים מוסיף פס נוסף במידת הצורך

ביום יום הגגון + הפס שקטים ולא קיימים לא משנה באיזו מהירות אני נוסע, כנראה טולה ידעו מה הם עושים עם עיצוב הכנף של הגגון

בעבר הייתי כ6 שנים עם מתקן אחורי לתא המטען, ביום שעברתי לפס גג לא הבנתי איך חייתי עם מתקן אחורי עד היום

המתקן גג הרבה יותר נוח, יותר מהיר, לא צריך לפרק ולהרכיב, שקט ולא עושה לי בעיות.. לא משנה באיזו מהירות אני גם עם אופניים על הגג אני תמיד נוסע עם חלון פתוח ולא שומע רעשי רוח מהמתקן

נכון, הגרסאות הזולות והפשוטות יותר של טולה רועשות ושורקות, בדיוק מהסיבה הזו השקעתי בגגון AEROBLADE שלהם ואני נהנה מכל דקה

אין לי בעיה עם הגובה של הפס על הטיגואן

• רעיון טוב! 1

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תוכן חדש...