Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק ומזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה 1 :

האם יש הבדל בצריכת דלק כאשר מזגן עובד בעוצמה מינימלית לבין מצב שבו מזגן עובד בעוצמה מקסימלית ומה הוא ?

שאלה 2 : האם יש הבדל מבחינת צריכת דלק בין נסיעה בינעירונית עם חלונות סגורים + מזגן פועל ובין נסיעה בינעירונית ללא מזגן עם חלון פתוח ( דרוש יותר כוח הנעה בגלל אירודינמיקה )

פורסם
שאלה 1 :

האם יש הבדל בצריכת דלק כאשר מזגן עובד בעוצמה מינימלית לבין מצב שבו מזגן עובד בעוצמה מקסימלית ומה הוא ?

שאלה 2 : האם יש הבדל מבחינת צריכת דלק בין נסיעה בינעירונית עם חלונות סגורים + מזגן פועל ובין נסיעה בינעירונית ללא מזגן עם חלון פתוח ( דרוש יותר כוח הנעה בגלל אירודינמיקה )

1. אין הבדל. המדחס עובד באותה העוצמה.

2. כמעט ואין הבדל (בדיוק מהסיבות שציינת בעצמך), עדיף לנסוע עם מזגן (הרבה יותר שקט באוזניים והרבה יותר נעים בתוך הרכב).

איציק - שמעולם לא יבין את נטיית הישראלים לשייט בכביש החוף עם חלון מעט פתוח (רעש מעצבן באוזניים !!!) ומזגן עובד.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - שמעולם לא יבין את נטיית הישראלים לשייט בכביש החוף עם חלון מעט פתוח (רעש מעצבן באוזניים !!!) ומזגן עובד.

אני אישית משייט עם החלונות פתוחים עד הסוף ועם מזגן עובד.

:)

פורסם

יש הבדלים בין הרכבים השונים. ולכן תבדוק זאת. כשהמנוע דלוק בלי רגל על דוושת הדלק, ותשחק בין האפשרויות של המזגן, עם אוזן לכוון המנוע או עיניים על מד-סל"ד. ביונדאי גטס היה הבדל בין העוצמות השונות, ובסובארו DL לא היה. לפי הבנתי שינוי עוצמת המאוורר לא יכולה לעשות את ההבדל הזה, ולכן זה מעיד על שינוי מסויים בפעולת המדחס. אני לא מבין כ"כ במזגנים, לכן אם אני טועה ויש מי שיודע בבירור שטעיתי, שיעדכן!

פורסם

אני אחדד:

במזגני רכב אי אפשר לשנות את פעולת המדחס, או פועל או כבוי.

שינו הטמפ' נעשת ע"י הזרמת אויר חם מהרדיאטור הפנימי + האויר של המזגן, ע"י שינוי החום ולא הקור.

יכול מאוד להיות שכאשר אתה משחק עם בורר הטמפ' ורואה את הסל"ד מתרוצץ לו למטה ולמעלה, זה בגלל שאתה מכניס לפעולה גם את מערכת החימום ברכבך.

הדבר הפוך מן מזגנים רגילים בבתים, ששם אפשר לשנות את פעולת המדחס וכך לצרוך פחות חשמל.

במזגני רכב כאשר אתה מעלה את הטמפ' של המזגן אתה בעצם צורך יותר דלק מכוון שאתה מפעיל גם את מערכת החימום ברכבך וגם את המזגן, וכאשר אתה נותן למזגן לעבוד על העוצמה הגבוהה ביותר אתה מפעיל רק את מדחס המזגן. (והמאוורר כמובן.)

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
אני אחדד:

במזגני רכב אי אפשר לשנות את פעולת המדחס, או פועל או כבוי.

שינו הטמפ' נעשת ע"י הזרמת אויר חם מהרדיאטור הפנימי + האויר של המזגן, ע"י שינוי החום ולא הקור.

יכול מאוד להיות שכאשר אתה משחק עם בורר הטמפ' ורואה את הסל"ד מתרוצץ לו למטה ולמעלה זה בגלל שאתה מכניס לפעולה גם את המאוורר של הרדיאטור הפנימי ומפעיל אותו.

הדבר הפוך מן מן מזגנים רגילים בבתים,ששם אפשר לשנות את פעולת המדחס וכך לצרוך פחות חשמל.

במזגני רכב כאשר אתה מעלה את הטמפ' של המזגן אתה בעצם צורך יותר דלק מכוון שאתה מפעיל גם את החימום ברכבך, וכאשר אתה נותן למזגן לעבוד על העוצמה הגבוהה ביותר אתה מפעיל רק את המדחס.

עשית סלט שלם ואין שום קשר בין הדברים שציינת (מה גם שחלקם שגויים !!!).

הסיבה שהסלד יורד ככל שמהירות המאוורר עולה (בסרק) היא צריכת הזרם המוגברת של המפוח שמכבידה על האלטרנטור בסרק - זהו !

אין קשר לחימום, אין קשר לאויר חם/קר ואין קשר לפעולת המדחס (שכבר פועל).

במזגנים בבית, לפחות לפי מה שאני מכיר ולפי מה שיש לי בבית (חדשים), זה עובד על אותו העיקרון; המדחס כבוי או פועל, אין באמצע.

השליטה על המדחס נעשית באמצעות טרמוסטט דיגיטלי, מה שברוב המכוניות הוא רכיב קבוע והנוסעים לא יכולים לשנות אותו - וברכבים המודרניים עם בקרת אקלים כן אפשר לשלוט על הטמפרטורה ופעולת המדחס כפועל יוצא.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין לי מושג לגבי כלל הרכבים אבל ברוב הרכבים שאני ראיתי, שינוי הסל"ד, במקרה של הפעלת מזגן, נובע מכניסת המדחס לפעולה. דבר זה נשלט ע"י הטרמוסטט שמקבל קריאה מאיזשהו יוניט (לרוב תרמוקפל) שיושב בין צלעות הקירור של המאדה. ברכבים עם מנועים קטנים יחסית (וחלשים) יש מגביר טורים (מכני או ע"י מחשב ניהול מנוע) שנכנס לפעולה באותו זמן כמו המדחס. ברכבים בריאים יותר (מבחינת המנוע) אין אלמנט כזה מאחר והעומס של 5-7 כ"ס הוא בקושי מורגש. קשה לי להאמין שישי שינוי מורגש בסל"ד כאשר מפעילים את המאוורר עצמו אבל יתכן ואני טועה.

נראה לי שהחדרת אויר חם במקביל לפעולת המזגן זה בבחינת חוסר יעילות משווע- פשוט חבל על האנרגיה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
עשית סלט שלם ואין שום קשר בין הדברים שציינת (מה גם שחלקם שגויים !!!).

הסיבה שהסלד יורד ככל שמהירות המאוורר עולה (בסרק) היא צריכת הזרם המוגברת של המפוח שמכבידה על האלטרנטור בסרק - זהו !

אין קשר לחימום, אין קשר לאויר חם/קר ואין קשר לפעולת המדחס (שכבר פועל).

במזגנים בבית, לפחות לפי מה שאני מכיר ולפי מה שיש לי בבית (חדשים), זה עובד על אותו העיקרון; המדחס כבוי או פועל, אין באמצע.

השליטה על המדחס נעשית באמצעות טרמוסטט דיגיטלי, מה שברוב המכוניות הוא רכיב קבוע והנוסעים לא יכולים לשנות אותו - וברכבים המודרניים עם בקרת אקלים כן אפשר לשלוט על הטמפרטורה ופעולת המדחס כפועל יוצא.

איציק

לא אמרתי שהסל"ד לא עולה, אך yosle דיבר על משחק עם הטמפ' של המזגן, הסברתי מדוע זה קורה.

זה הכל לא צריך לתקוף !

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...