Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ChemGuy85 כתב:

ה-5 אלף נטו שאתה מזלזל בהם עושים הבדל ענק בהנחה ושני האנשים מנהלים את אותה רמת חיים במקום להשתמש באקסטרה 5 אלף נטו בשביל לשרוף על מכוניות, מסעדות ודירה בשכירות קצת יותר קרובה לעבודה. 

5 אלף נטו זה חסכון של 60 אלף בשנה, 600 אלף ב-10 שנים, 1.2 מיליון שקל ב-20 שנה בלי לקחת בחשבון את אפקט הריבית והשקעות כי מה לעשות כסף מייצר עוד כסף. ככה בדיוק מתקדמים בחיים לאט לאט לאורך קריירה ארוכה ואם לא בשבילך אז לפחות בשביל ילדיך או נכדיך. 

הגישה הזאת של 5 אלף נטו לא קונים לי פורש או דירה אז פאק איט אני אבזבז הכל על הטיולים ופלאפונים זה בדיוק מה שכולא אנשים במעגל אינסופי של חובות וטחינת מים.  

אדם שסובל בעבודה שלו לא יהיה עובד טוב והימים של קביעות ופנסיה תקציבית הסתיימו. סבלנות של מעסיק לעובדים לא יעילים בשכר גבוה היא הרבה יותר קצרה מאשר לעובד בשכר נמוך במיוחד בתקופה של חוסר יציבות במשק. 

לדעתי אדם צריך לאהוב את מה שהוא עושה. אם הוא לא אוהב את העבודה שלו הוא לא יהיה טוב וזה נכון לכל היבט בחיים שלנו. אדם שמתוסכל בעבודה צריך לחשוב האם התסכול נובע מהעבודה/מקצוע או מגורמים אחרים בחיים שלו שזולגים גם לתוך הקריירה שלו. 

בן אדם יכול לעבוד גם בלי לאהוב את מה שהוא עושה.

אולי לא במקצוע כמו הוראה,אבל במקצועות שלא דורשים כריזמה ועמידה מול קהל,אפשר לנעול בן אדם במשרד ולתת לו לעבוד.

אני לא סובל לעשות אקסלים,אבל אם זה מה שיידרש בעבודה אני אעשה בידיעה שעל זה משלמים לי.

אתה נשמע כמו ילד בן 17 שלמד 5 פקודות בפייתון ובטוח שהוא מצא את הייעוד שלו בחיים.

בסוף 99% מהעבודות הן רוטיניות,ויש גבול לכמה גרוע אתה יכול להיות אחרי שעשית משהו בפעם ה130.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 233
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ברור, אבל הוא לא יהיה טוב בזה. הוא יעשה את המינימום שצריך בשביל לשרוד בעבודה בלי להגדיל ראש, בלי להתפתח, בלי לחשוב מחוץ לקופסא. 

במקצוע שלי אפשר להיות סופר רובוט טכני ורוב העובדים הם אכן כאלה. ויש את המיעוט שהוא יותר יצירתי, יותר מגדיל ראש, יותר יוזם. הפערים האלה בין העובדים גדלים בין השנים אדם אחד הופך להיות סמנכ"ל כספים ואדם אחר פקיד אפור שיושב במשרד ומזיז ניירות מערימה לערימה. כמובן שיש עוד גורמים אישיים ומקצועיים שיוצרים פערים במהלך השנים. 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הלפרין, אם יש לאדם את האפשרות לנסות לרכוש מקצוע שהוא אוהב ולעבוד בו, מן הסתם זה עדיף.

אני גם לא מבין את הזלזול בחסכון אפשרי של 5000 בחודש. כסף זה חשוב. קונים איתו דברים. וכן, גם אושר, למרות הקלישאות. אם אני נהנה מנהיגה, כסף לימי למסלול או רכב ספורטיבי תורמים להנאה, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
Just now, יבגניפ כתב:

הלפרין, אם יש לאדם את האפשרות לנסות לרכוש מקצוע שהוא אוהב ולעבוד בו, מן הסתם זה עדיף.

אני גם לא מבין את הזלזול בחסכון אפשרי של 5000 בחודש. כסף זה חשוב. קונים איתו דברים. וכן, גם אושר, למרות הקלישאות. אם אני נהנה מנהיגה, כסף לימי למסלול או רכב ספורטיבי תורמים להנאה, לא?

ברור שזה עדיף.

רק אל תשכח שעבודה היא 8 שעות ביום,אבל 75% מהחיים שלך הם לא בעבודה.

אם אתה מוכן "להקריב" את ה25% הראשונים בשביל כסף טוב זיקנה לך חיים טובים ונוחים יותר בזמן הנותר?

לפני 4 דקות, ChemGuy85 כתב:

ברור, אבל הוא לא יהיה טוב בזה. הוא יעשה את המינימום שצריך בשביל לשרוד בעבודה בלי להגדיל ראש, בלי להתפתח, בלי לחשוב מחוץ לקופסא. 

במקצוע שלי אפשר להיות סופר רובוט טכני ורוב העובדים הם אכן כאלה. ויש את המיעוט שהוא יותר יצירתי, יותר מגדיל ראש, יותר יוזם. זה מה שמביא אדם אחד להיות סמנכ"ל כספים ואדם אחר פקיד אפור שיושב במשרד ומזיז ניירות מערימה לערימה. 

ומה רע בזה?

יש כאלה שזה מתאים להם ומתאים למעסיק.

פורסם
לפני 4 שעות, ninickname כתב:

משכורת של 20 לא שונה בהרבה ממשכורת של 10, זה בקושי 5 אלף שקל נטו בחודש

ההבדל בנטו הוא 5200 ש"ח. אבל בנוסף יש גם הפרשות שמסתכמות ב- 3080 ש"ח (בהנחה והפרשה לקרן השתלמות מלאה). ככה שאתה מקבל בפועל עוד 8280 ש"ח. לי זה נראה לא רע בכלל.

אני לא מצליח להבין למה כל כך הרבה אנשים מפספסים את זה ומסתכלים רק על הנטו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מאותה הסיבה שאנשים מתחייבים לספורטאג׳ חדש החנייה כל 3 שנים והבת מצווה של הילדה עולה 6 ספרות.

חיים את הרגע.

וההבדל בין 10 ל15000 הוא ענקי.

עליה של 50% בהכנסות,לא ברור לי הזלזול.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

פורסם
לפני 12 דקות, halperin96 כתב:

ברור שזה עדיף.

רק אל תשכח שעבודה היא 8 שעות ביום,אבל 75% מהחיים שלך הם לא בעבודה.

אם אתה מוכן "להקריב" את ה25% הראשונים בשביל כסף טוב זיקנה לך חיים טובים ונוחים יותר בזמן הנותר?

אני חושב שאתה שוב מכוון את השאלה למקום לא נכון, וזה מייצר ויכוח דמגוגי.

לא הייתי רוצה להיות רופא או רואה חשבון, לא משנה כמה כל אחד מהם מרוויח.

אבל בוודאות עדיף להיות רופא שמרוויח טוב, מאשר שומר בכניסה לחניון בקניון שלא מרוויח טוב.

אם יש רופאים לא מאושרים? כן. היו כמה שהתאבדו לאחרונה. אבל בהכללה לבעל מקצוע עם משכורת טובה יש גם הרבה, הרבה, הרבה, הרבה יותר אמצעים להתמודד עם בעיות בחייו.

בעיות רפאויות? משכורת טובה יכולה לממן ביטוח רפואי פרטי, בדיקות, פניה לרופאים הכי שכסף יכול להשיג.

בעיות נפשיות? מפגש עם פסיכולוג עולה מאות שקלים למפגש.

סביבת מגורים? מיטה, מזרון, מוצרי חשמל סבירים עולים הון. דיור בשכונה טובה עם סביבה טובה למשפחה עולה הון. אוכל טוב גם מוסיף.

פנאי והגשמה עצמית? מעטים הם התחביבים שלא עולים כסף. אנחנו בפורום נהיגה. אומנם אני הולך פחות לימי מסלול בשנים האחרונות, אבל בימי עבר רוב האנשים שיצא לי להכיר בתחום היו בעלי הכנסה גבוהה הרבה יותר מהממוצע. שיעורי נהיגה מתקדמת, רכב, ימי מסלול עצמם עולים הון.

אפשר להמשיך עד מחר.

ובוא נחזור צעד אחורה: במקצועות שמרוויחים בהם הרבה, שדורשים התמקצעות, למידה, אהבה לתחום, הסיכוי שתמצא אנשים שסובלים מהמקצוע שלהם בטופ הוא די נמוך, כנראה, בהשוואה לסיכוי למצוא כאלו בעשירונים התחתונים בהכנסות; ולמרות שזו אינטואיציה, אני מנחש שיש קורלציה עם הסבר סביר מאחורי זה. וגם אם לפעמים נח לכולנו ליפול בקלישאות של "כסף לא קונה אושר", בממוצ הוא כנראה בהחלט כן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 34 דקות, ChemGuy85 כתב:

לדעתי אדם צריך לאהוב את מה שהוא עושה. אם הוא לא אוהב את העבודה שלו הוא לא יהיה טוב וזה נכון לכל היבט בחיים שלנו. אדם שמתוסכל בעבודה צריך לחשוב האם התסכול נובע מהעבודה/מקצוע או מגורמים אחרים בחיים שלו שזולגים גם לתוך הקריירה שלו. 

לא חייב לאהוב אלא שלא יהיה עבורו סבל. אתה יכול להיות טוב ומקצועי בתחום מסויים גם אם הוא לא התשוקה שלך בחיים. תסכול בעבודה יכול להגרם לא רק מהתפקיד והמקצוע אלא מהאנשים שאתה נמצא איתם, מחוסר תגמול על המאמצים שלך, מהרבה דברים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו כל מי שעסק אי פעם באופן מקצועי במוסיקה, הייתי בכל השילובים האפשריים של עבודה מהנה או לא, עם פרנסה או בלי.

יש זמנים שזה לגמרי מתאים להרוויח כלום אבל ליהנות מהדרך, ואף אחד לא נפגע מזה ומתגבשים זיכרונות טובים ונעימים כל החיים, ויש זמנים שאתה חייב כסף ועכשיו וכמה שיותר ולא משנה איך - כשיש ילדים, למשל.

הסוד הוא להתגבר על גישת ה"הכול או לא כלום" שנורא נפוצה בתרבות פופולרית, סרטים וסיפורת. פשוט לזרוק את הגישה הזאת מחוץ לחלון ולדרוס אותה שוב ושוב עם האוטו.

פשרה זה דבר *טוב* כשהוא נעשה מתוך גישה נכונה. החוכמה היא לא להשתגע, ואם העבודה משגעת אותך - תמצא איך לא להשתגע ממנה, זה יכול להתבטא בסדר יום, ארגון שולחן בצורה מסוימת, החלטה להתמחות בתת תחום מסוים ולהימנע מאחר ועוד ועוד. כל הזמן לחתור לטוב יותר במסגרת הקיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

לא חייב לאהוב אלא שלא יהיה עבורו סבל. אתה יכול להיות טוב ומקצועי בתחום מסויים גם אם הוא לא התשוקה שלך בחיים. תסכול בעבודה יכול להגרם לא רק מהתפקיד והמקצוע אלא מהאנשים שאתה נמצא איתם, מחוסר תגמול על המאמצים שלך, מהרבה דברים.

נכון מאוד. אני מכיר את זה מניסיון אישי. אני במשך שנים מסתובב עם תחושה שאני מייצר המון כסף למעסיקים שלי (וזה מדיד) ולא מתוגמל על כך כלכלית. זה גרם להרבה התפרצויות זעם ותסכול חלקן נכתבו כאן על דפי הפורום. 

פורסם

למה שלא תגיד להם את זה?

אם אתה נמצא בארגון לפרק זמן וחוסך להם המון טעויות וכסף,יש סיכוי שתתוגמל,לא?

פורסם (נערך)

אוי זה מסובך... אני נמצא בסוג של בית ספר מתמשך קרוב ל-8 שנים כי אני כל הזמן מחליף התמחויות. התחלתי בתור מנהל חשבונות -> מיסוי ישראלי -> מיסוי אמריקאי -> חשבות 

יצא כך שכמעט עשור אני צומח לרוחב. מצד אחד יש לי המון ידע מקצועי וניסיון פרקטי. מצד שני אני כל הזמן מוצא את עצמי די למטה בהיררכיה הארגונית. ברגע שאני מתחיל לצמוח אני מחליף התמחות ואז עוד הפעם מוצא את עצמי יורד למטה בהיררכיה. ועכשיו יש את משבר הקורונה זה לא בדיוק הזמן לבקש העלאות שכר. ובאוקטובר אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה אז אפשר לשכוח מקפיצה במשכורת ב-3-4 השנים הקרובות. 

חלק מזה נבע מכך שאני אף פעם לא ידעתי מה אני אוהב לעשות וחלק מזה נובע מהפחד שלי להינעל בתוך איזה נישה שתהפוך אותי ל-one trick pony ואז בשנייה הראשונה שמביאים איזה תוכנה מראים לי את הדלת החוצה. 

בקיצור זה מסובך 

פורסם

תתעודד מזה שהלכת ללמוד אחרי המון שנים ב"תעשייה" ושהבנת מה מעניין אותך/יקדם אותך הכי טוב וזה לא 3-4 שנים שילכו לפח כי למדת מקצוע שלא יכניס לך כסף או לא מעניין אותך.

פורסם (נערך)

תשמע אני עד היום לא יודע אם זו הייתה הבחירה הנכונה. רואה חברים שלי בהייטק כמה הם מרוויחים, רואה עובדים שגוזרים מיליונים מאקזיטים. הנה אתמול הייתה בשיחה עם עובד של Moovit שהולך לגזור קרוב למיליון שקל על כלום אינטל קונה את כל האופציות שלו גם vested וגם unvested. תוסיף גם חוסר יכולת שלי להגר למדינה אחרת ועוד אלף ואחד דברים.

• תוכן חדש...