Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר כמה ימים שאתרי טכנולוגיה מלאים בנושא.

מה הצלחתי להבין (אני חושב):

1. שיש כזה דבר שנקרא SMR, ושהוא בדרך כלל ממומש בכוננים בעלי נפחים גבוהים, בשביל לדחוס יותר מידע לכל פלטה.

2. ש-WD החליטו לממש אותו גם בכונני סדרת ה-RED שלה, בנפחים של 2-6TB, שמיועדים לשרתי NAS.

3. ש-WD עשתה את השינוי בלי להודיע לאף אחד.

4. שמשתמשים גילו ששרתי NAS שלהם לא אוהבים את ה-SMR ומדווחים על שגיאה במערכי RAID, או משהו כזה.

מישהו יכול בבקשה להסביר להדיוטות במה מדובר?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

תודה, לא ראיתי. עוזר להבהיר את המצב.

יש לי בבית שרת QNAP עם 4 כוננים של 1TB (מוגדרים 3 ברייד 5 ועוד אחד כ-hot spare), שחשבתי לשדרג מתישהו לכוננים של 2-3TB. השרת משמש בעיקר לגיבוי מחשבים בבית ולמולטימדיה קלה (לא מאוכסנים בו סרטים). זה אומר שהוא לא עובד קשה, בטח לא 24/7.

עד עכשיו הכוננים האדומים של WD היו בראש רשימת המועמדים אבל הסיפור הזה גגרם לי לחשוב אולי עדיף לשקול חלופות (Ironwolf של סיגייט).

אני מבין מהסרטון שהבעיה היא בעיקר במערכות עם הרבה קריאה, מה שלא קורה אצלנו, אבל, יש דיווחים על בעיות של בנית מערכי raid  מחדש וזה יכול לקרות אצל כל אחד (קרה אצלנו עם אחד הכוננים בעבר).

בקיצור. מה ההמלצה, להמנע מ-SMR?

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

אני רק רוצה להוסיף את זה :

https://www.techpowerup.com/266101/western-digital-defends-dm-smr-on-wd-red-hdds-points-users-to-wd-red-pro-or-wd-gold

המלצה אישית 

לך על ה GOLD הם ה-top of the line

של HDD עבור NAS 

ה"חיסרון" המחיר ביחס לאיכות כמובן בהתאם.

זמין מ 1 עד 14 TB.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...