Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיויק 2014 אוטומט.

בעקבות נקישות בהגה - בדקתי במספר מוסכים וכולם אפיינו את הבעיה במסרק ההגה.

מסרתי את הרכב למוסכניק שאני סומך עליו והוא ביצע את השיפוץ למסרק ההגה (שלח אותו לאחד המקומות המורשים שמבצעים שיפוץ ) .

לאחר קבלת הרכב מהמוסך (התקלה טופלה)- נכנסתי לאוטו להניע והתברר שהקודן לא עובד - לא נדלק ולא מגיב ללחיצה על המקשים.

ניגשתי עם המוסכניק לרכב והוא אמר שהוא הניע את הרכב בפעמים שהיה צריך מהרגע שמסרתי לו את הרכב ללא הקודן - למרות שמסרתי לו את הקוד במסירת הרכב (בפעם הראשונה הוא הניע לידי וזה היה כן על ידי הקשת הקוד הנכון).

כששאלתי אותו איך זה ייתכן שהניע את הרכב ללא הקשת הקוד ואיך בכלל חשב על זה הוא לא כל כך ידע לענות לי - כאילו באינסטינקט שלו היה לנסות בהתחלה להניע בלי קוד.

אמרתי לו שהיו פעמים שטעיתי בקוד והרכב לא נתן להניע אז לא כל כך ברור לי איך על ההתחלה הרכב הניע לו בלי קוד.

כשאמרתי לו מה הוא חושב שקרה והרי לא הגיוני שזה צירוף מקרים שעכשיו הקודן לא מגיב ואין צורך בקודן על מנת להניע - לא כל כך היה לו מה להגיד, רק אמר שאין מצב שזה קשור לעבודה שלו שכן המסרק לא נמצא בכלל במקום שהחיווט של הקודן מגיע אליו (משאבת דלק וכו').

* יש לציין שהקודן היה במצב דיי רעוע והכבלים שלו היו חשופים עוד לפני שהגעתי אליו - לי לא היה בעיה עם זה , ואני לא יודע אם בכלל אפשר "בטעות" לגעת שם ולגרום לזה שהרכב יניע מבלי איזשהי עבודה יזומה על החיווט על מנת לעקוף את הקודן - ובתכלס באמת אין שום סיבה למוסכניק לעשות את זה שכן הוא ידע את הקוד (אפילו זכר אותו בע"פ כשדיברתי איתו לגבי הקודן ) .

כעיקרון המוסכניק דיי דבק בגרסתו שהוא לא נגע שם ושאלך לכל חשמלאי שארצה ואם יגידו לי שזה בעקבות העבודה שלו (לא יודע איך ניתן לקבוע את זה) אז הוא יישא בעלות של זה.

שוב, יש לציין שאני מאוד סומך על המוסכניק ולכן כל המצב מוזר מאוד.

האם אתם יכולים לחשוב על סיבה שהדבר הזה יכל לקרות ?

עוד שאלה זה האם המצב הנוכחי שהרכב מניע ללא הקשת הקודן מסוכן איכשהו? שכן אם לא הייתה פעולה יזומה לניתוק הקודן, האם יכול הרכב להכבות באיזשהו רגע בנסיעה (אם פתאום הקודן יחליט שהוא חוזר לעבוד ולגרום לניתוק משאבת הדלק) ?

תודה.

פורסם

יש קודניות שיש להן מצב מוסך.

ייתכן שהקודן שלך כזה ומבלי לשים לב הקודן נכנס למצב הזה.

במצב מוסך ניתן להניע את הרכב ללא קוד.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

לא, אין לזה הגבלת זמן. זה עד שאתה מחזיר אותו למצב הרגיל.

זכור לי שזה היה בקודניות של פוינטר אך אני מניח שזה היה בעוד קודניות. זה בעיקר בקודניות של רכבים עם מערכת איתור מהסיבות הבאות:

1) לא לחשוף את הקוד הסודי במוסך.

2) כאשר הרכב בטיפול שלא ישגע את המוקד.

לאחר סיום הטיפול יש להחזיר את הקודן למצב הרגיל.

איזה קודן יש לך? יש מערכת איתור ברכב?

פורסם

הרכב במקור מליסינג, אז אני מניח שהייתה לו איזשהי מערכת איתור .

לגבי יצרן הקודן אני לא יודע להגיד, מצרף פה תמונה של הקודן ( דיי סטדנרטי - 4 מקשים בסה"כ ).

יש איזשהי דרך לא יזומה שהקודן יכול להכנס אליו למצב מוסך בעקבות ניתוק של רכיב כזה או אחר של מערכת ההיגוי (בוצע שיפוץ מסרק הגה) ?

קודן.jpg

פורסם

למיטב ידיעתי הקודן הזה לא מגיע עם מערכת איתור ואין לו מצב מוסך.

זה קודן שחברת אוויס משתמשת בו ( אני מניח שהרכב נרכש דרכה).

לפי דעתי יש תקלה בקודן. אם חברת הביטוח לא מחייבת אותך בקודן כאמצעי מיגון הייתי מסיר אותו לחלוטין מהרכב.

אם כן, ממליץ בחום להסירו לחלוטין ןלהתקין אחד חדש במקומו.

פורסם

אז זה מחזיר לשאלה של איך הטיפול ברכב יכל לפגוע בקודן - שכן אלה מערכות נפרדות.

בנוסף, איך זה הגיע למצב שאפשר להתניע את הרכב בלי הקודן .

פורסם

תשמ'ע, זה קורה. גם בקודן שברכב שלי קרה מספר פעמים שהתנעתי את הרכב ללא קוד בכלל.

מדובר על מוצרים סינים שעולים שקל וחצי באיביי לכן אל תצפה מהם ליותר מידי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אחלה, תודה לכולם.

בכל אופן - אין איזה חשש שעד שאגיע לחשמלאי (ייקח לי כמה ימים) שהרכב ייתקע באמצע נסיעה בגלל שהקודן יחליט שבא לו לחזור לפעילות ?

פורסם
אחלה, תודה לכולם.

בכל אופן - אין איזה חשש שעד שאגיע לחשמלאי (ייקח לי כמה ימים) שהרכב ייתקע באמצע נסיעה בגלל שהקודן יחליט שבא לו לחזור לפעילות ?

לא נהוג לבצע ניתוקים על ידי הקודן על מערכות שמנועת מהמנוע לעבוד אלא רק על מערכות שמנועות התנעה.

פורסם

את הקוד בוודאי שלא אשכח, הכוונה הייתה לגבי כיבוי הרכב בזמן נסיעה בגלל חזרה פתאומית לחיים של הקודן.

תודה לכם .

• תוכן חדש...