Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר, מנועים גדולים יחסית נתנו הספק נמוך ביחס לנפח שלהם. סתם לדוג', מאזדה דמיו ששווקה כאן בתחילת שנות ה-2000 היה לה מנוע בנפח של 1500 סמ"ק שסיפק כ75 כ"ס. והיום לשברולט ספארק בנפח מנוע קטן יותר (1400) יש הספק של 98 כ"ס.

לסיאט מיי עם מנוע 1000 יש הספק של 75 כ"ס.

1. איזה רכב בעל מנוע בנפח של 1000 סמ"ק , נותן הכי הרבה כ"ס / קג"מ.

2. איזה רכב הוא בעל המנוע האטמוספרי הכי גדול/חזק?

3. מהו נתון התאוצה הכי טוב לרכב בעל מנוע אטמוספרי?

4. מהם היתרונות של מנוע אטמוספרי על פני מנוע עם טורבו?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חיפוש קליל בגוגל מצא את זה, אני חשבתי שפורד מוסטנג 350 הכי חזקה עם מנוע פלאט קראנק שלה. אבל לא. 8e6b44337c3bf12a6fe584c19d5f91cf.jpg

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

פורסם

בעיקרון, אם המנוע מספיק עמיד, אפשר להוציא ממנוע קטן הספקים ומומנטים גבוהים, רק שזה יהיה בסל"ד מאוד גבוה.

מנועים של אופנועים הם כאלה, או של מכוניות מירוץ מסויימות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

1.יש מנועים שפותחו ולא הגיעו לייצור עם כל מיני טכנולוגיות מעניינות שלא הצדיקו את עלות הייצור.

מבין הרכבים המיוצרים?צריך לחפש בקטלוגים.

2.אותו דבר,אם אתה מחפש מספרים לחפש בקטלוגים.

למוסטאנג יש מנוע 7.5 ליטר שמוציא בסביבות ה500 סוסים.

לספארק יש מנוע ליטר שמפיק 70 כ"ס.

מצד שני לרכבים משקל שונה...אתה משווה כ"ס לטון?כ"ס לליטר?הספק לספיקת דלק?

להשוות סתם מנועים בלי להתייחס לעומס ולדרישות מהם זה קצת חסר משמעות.

3.תאוצה 0-100?0-200?רבע מייל?

סתם לצורך הדוגמה,חפש FSG,קבוצות פורמולה של סטודנטים,הרכבים שם עושים 0-100 בסביבות ה2 שניות.

לא חושב שהוא יסחוב עד 200.

4.אמינות,רצועת כוח שונה,עבודה לינארית יותר(למרות שם מנועי טורבו מגיעים לזה),עבודה בלחצים נמוכים יותר(לבנות מנוע טורבו עולה יותר).

יש מנועי דיזל אטמוספריים שעובדים שונה ממנועי בנזין,מתנהגים שונה ומשמשים לצרכים שונים ממנועי בנזין אטמוספריים.

וואדים,כמו שרשמתי.

מנוע אטמוספרי זה "עיקרון" שבנויים עליו מלא קונספטים להמון שימושים שונים.

אם לא אכפת לך לעשות אוברול כל 5000 ק"מ דחוף אותו לסל"ד גבוה.

אם אתה צריך לגרור עגלה עם סוסים אתה צריך את הכוח זמין בסל"ד נמוך.

וכו'.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כמו שאמרתי.

היו לי כמה רכבים עם מנוע 1.6 וסביב 100 כ"ס (נראה לי אפילו מומנט דומה), כאשר כל אחד מהם התנהג בצורה שונה לגמרי.

הכל עניין של מתי ההספק והמומנט זמינים, וגם איך הם מועברים אל הכביש, ומה הם אמורים לסחוב באיזה תנאים.

לדעתי מנוע אטמוספרי אידיאלי לחיי יום יום ברכב פרטי זה מנועים אסייתיים עם בוכנות קטנות יחסית, מהלך בוכנה גדול וארבעה שסתומים לבוכנה עם גל זיזים עליון כפול, זה גם מספק לך מומנט זמין בסל"ד נמוך וגם חיסכון בדלק, שזה בתכלס מה שנהג ממוצע רוצה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תקרא על הטכנולוגיה החדשה של מאזדה

SKYACTIVE/SKYACTIVE X

יחדשו לך קצת על מהלך בוכנה וחסכון בדלק בעומס נמוך ועל שריפה וחסכון בדלק.

פורסם

לפרארי gtc 4 luso שנמכרת בישראל יש מנוע אטמוספרי חזק מאוד.

לי יש אוונסיס עם מנוע 2000 אטמוספרי שחשבתי שהוא חזק עד שנהגתי ברכב של אשתי יונדאי קונה 1.6 טורבו שהראה לי מה זה מנוע חזק וזריז.

פורסם
אופנועי ספורט עם מנועי ליטר מגיעים סטוק להספקים של קרוב למאתיים כח סוס.

מאוד רציתי להכנס לתחום של כלי שיט אבל הכותב רשם "רכב".

אופנוע ים וספינה סוחרת זה דוגמאות מעולות למנועים אטמוספריים שעושים עבודה שונה לגמרי.

רק העיקרון אותו עיקרון.

פורסם

רכבים שכבר לא מיוצרים גם נחשב?

הונדה S2000 הפיקה 240 כ"ס ממנוע 2 ליטר אטמוספרי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
סתם לדוג', מאזדה דמיו ששווקה כאן בתחילת שנות ה-2000 היה לה מנוע בנפח של 1500 סמ"ק שסיפק כ75 כ"ס.

דייהו סופר רייסר המהוללת שבסמלון הפיקה ב-1995 100 כ"ס עגולים מ-1500 סמ"ק בלי שום מבנה מתוחכם או בעיות אמינות מיוחדות. אפילו מבחינת גמישות היה בסדר יחסית לאז, עם 14 קג"מ ב-3000 סל"ד.

סע לאחור בזמן ותמצא כל מיני אלפא ושות' עם קרבורטור גדול או כפול ואפילו הספק גבוה יותר לאותו נפח בדיוק.

במילים אחרות, אין הרבה פיתוחים מהפכניים שמפיקים יותר כ"ס לאותו נפח, חוץ מטורבו (שהוא לא מהפכני ולא חדש בכלל). מה כן השתכלל? שיטות שונות ומשונות להשגת חיסכון בדלק. בהגזמה קלה, מנוע מודרני אטמוספרי לרוב יהיה חסכוני בדלק בהשוואה למנוע ישן באותו נפח, עקב תזמון שסתומים משתנה וכיו"ב

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ריסוס מודרני נותן תערובת יותר טובה לשריפה,בתזמון טוב יותר. בנוסף לפעולה לינאריות של המנוע וזיהום אוויר כתוצאה מכך.

יש פיתוחים טכנולוגיים שמפיקים כ"ס לאותו נפח,פשוט הם לא מגיעים לייצור כי לא משתלם לייצר.

וכי הם מונעים על דלק אחר.

פורסם

צודק, פספסתי את זה לגמרי (תקנות הזיהום המחמירות בהדרגה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...