Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז עברו 11 חודשים ו 9,500 ק"מ מהטיפול האחרון והגיע הזמן לעוד אחד.

IS250 שנת 2008 עם 90,000 ק"מ.

במוסך המרכזי רוצים 1073 כולל מע"מ ועבודה על:

החלפת שמן

פילטר שמן

פקק ריקון שמן.

לא אעשה אצלם את הטיפול, אלא אצל מוסך שחבר מנהל. (מוזר, המחירים שלהם היו מאוד הוגנים בטיפולים האחרונים).

ועכשיו לנושא, חשבתי אולי לקנות שמן אחר, טוב יותר מהמקורי (אם יש כזה).

אני זוכר שברכים הקודמים שלי, ברגע שהחלפתי לשמן של Royal Perple, הרגשתי שינוי מיידי באופי פעולת המנוע.

היה שקט משמעותית והרבה יותר חלק/פחות וויברציות בסרק לעומת השמן המקורי.

אני מאוד אוהב את הרכב ומתכוון להשאיר אותו אצלי עד המוות (שלו או שלי) ואין לי שום בעיה להשקיע עוד כמה גרושים פעם בשנה לטובת הנושא.

האם יש הצדקה לקנות שוב RP?

או אולי יש המלצות לשמנים איכותיים יותר?

תודה רבה.

עודד

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

אם הוא עומד בתקן הייתי רוכש RP.

ברכב הקודם (פריוס) שמתי RP כי הוא עמד בתקנים שדרש היצרן. ברכב הנוכחי (אאוטלנדר) לצערי השמן לא עומד בדרישות היצרן ולכן נאלצתי לחפש תחליף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני זוכר שברכים הקודמים שלי, ברגע שהחלפתי לשמן של Royal Perple, הרגשתי שינוי מיידי באופי פעולת המנוע.

היה שקט משמעותית והרבה יותר חלק/פחות וויברציות בסרק לעומת השמן המקורי. - אין שום קשר בין הוויברציות להחלפת השמן.

האם יש הצדקה לקנות שוב RP?

או אולי יש המלצות לשמנים איכותיים יותר?

תודה רבה.

עודד

לא רואה הצדקה כלכלית לשלם מחיר כפול עבור המותג RP כאשר יש שפע שמנים מתאימים ואיכותים לרכבך בחצי מחיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מדוע הוא צריך שמן עם תקן VW/מרצדס למנוע טויוטה?

לפי חיפוש קל במרשתת השמן הנדרש הוא 5W30 בתקן ILSAC עדכני (GF-4 לפחות). יחד עם זאת, מדובר בעיקר באתרים אמריקאים, איני יודע אם קיים הבדל.

האם קיים ספר רכב - ואם כן, מה רשום בו?

מה צמיגות השמן שמשתמשים בו במוסך המרכזי?

פורסם

מדוע לא? אלה התקנים הכי מחמירים שיש בתעשייה היום, זה מה שהוא ביקש. למנוע הזה דרישות בסיסיות של תקן API, זה אומר שרוב השמנים שיש על מדפים מתאימים. אפשר למצוא גם שמן ב70 שקל שמתאים, אבל כנראה שהוא לא ישים שמן כזה בלקסוס.

פורסם

מה צמיגות השמן שמשתמשים בו במוסך המרכזי?

5w-40

איזה מנוע יש לך ברכב? נפח ודגם

2500 סמ"ק V6

דגם GSE-20

פורסם
לא רואה הצדקה כלכלית לשלם מחיר כפול עבור המותג RP כאשר יש שפע שמנים מתאימים ואיכותים לרכבך בחצי מחיר.

אשמח לקבל המלצה.

לגבי הוויברציות, אני הרגשתי קשר ישיר בין החלפת שמן בסוזוקי סוויפט שהייתה לי לבין הפסקת הרעידות.

לאחר טיפול לרכב, שבו הוחלפו בין היתר גם מסנן אוויר וגם שמן, לא הייתי מרוצה מהתוצאה (זה היה טיפול במוסך מרכזי של סוזוקי).

לפני הטיפול גם היה לי RP ולא היו רעידות, אחרי הטיפול (עם שמן מקורי), כן היו רעידות.

לקחתי את הרכב למוסך של חבר, החלפתי שוב ל RP והרעידות פסקו.

לא יודע אם "רעידות" זו ההגדרה הנכונה.

אבל חד משמעית המנוע הרגיש הרבה יותר חלק ועגול באופי הפעולה שלו עם ה RP

עודד

• תוכן חדש...