Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה אתה צודק , בעיקרון האוטו של אבי אבל הגענו להסכם שאני משלם על האוטו והוא שלי אז למכור רק הוא יכול כי הוא עדיין רשום על שמו , אבל אני בטוח שהוא ישמח להפטר מהגרוטאה :)

בכל אופן קשה להפרד ככה מאוטו.. והבעיה שהוא גם לא שווה כלום ממיילא , פחות מ10 אלף?

עדיף להשאיר שיהיה כאוטו ראשון ללמוד עליו והכל.

anyway , תודה על העזרה מחר אני אקפוץ למוסך נראה אולי שם ידעו מה קורה לי באוטו ;)

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז ככה , הייתי במוסך היום ואמרו שכנראה זה חלק שנקרא "מגביר טורים" שגוסס וכנראה נצטרך להחליף אותו. מה דעתכם? מישהו נתקל בחלק הזה ? מה העלות שלו וכו'?....

צירפתי כמה תמונות של המנוע של הטמפרה שלי וסימנתי את החלק הזה בעיגול האדום אם זה יעזור למישהו לזהות..

Pict0007.JPG

Pict0005.JPG

פורסם
אז ככה , הייתי במוסך היום ואמרו שכנראה זה חלק שנקרא "מגביר טורים" שגוסס וכנראה נצטרך להחליף אותו. מה דעתכם? מישהו נתקל בחלק הזה ? מה העלות שלו וכו'?....

צירפתי כמה תמונות של המנוע של הטמפרה שלי וסימנתי את החלק הזה בעיגול האדום אם זה יעזור למישהו לזהות..

מר טמפרה הנכבד!

נדמה לי שניתנו לך מספר כוונים אפשריים, לגבי בעייתך, ובכל זאת אתה ניגש למוסך/ מכונאי,

שלא מבין ברכב בכלל , ובקרבורטורים בפרט!

אין קשר בין בין המגביר הטורים , לבין כבוי הרכב!

מגביר הטורים נכנס לפעולה עם הפעלת המזגן בלבד, ולא פעיל עם מזגן כבוי,

בתשעים אחוז מהטמפרות המגביר טורים המקורי לא תקין, ולא פעיל, ולכן מרכיבים מגבר טורים

אוניברסלי, והוא מחליף את המקורי!

אך במקרה שלך למגבר טורים בתמונה אין שום קשר לכבוי הרכב,( אלא אם אתה נוסע עם מזגן דלוק כל הזמן), ויש לחפש את הבעייה בתושבת גומי קרועה או בקרבורטור!

לא חוורה ולא רהט ול מגביר טורים!

מי בכלל אמר לך שהבעייה במגבר טורים??

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אמממ או קיי , אפשר קצת יותר מידע על תושבת הקרבורטור ואיפה לחפש אותו בדיוק והאם אפשר לראות שהוא קרוע?

פורסם
אמממ או קיי , אפשר קצת יותר מידע על תושבת הקרבורטור ואיפה לחפש אותו בדיוק והאם אפשר לראות שהוא קרוע?
הקרבורטור יושב על תושבת הגומי!

יש להניע את הרכב, ולהזיז בעדינות את הקרבורטור לצדדים, במקרה של קרע בתושבת , תחוש

שינוי משמעותי , ועליה בטורים ואחר נפילה, חפש את הקרע , בדרך כלל בצד ימין של התושבת,

אך אם התושבת יבשה, ויש שינוים עם הזזת הקרבורטור לצדדים, התושבת יונקת אוויר, גם

בלי קרע הנראה לעין!

בברכה

צביקה

פורסם

בקיצור , לשחק בעדינוץ עם הקרבורטור , במקרה ואני שומע שהמנוע לא עובד בקצב אחיד סביר להניח שיש לי קרע בתושבת , ואני צריך למצוא חדשה , ומקורית בלבד ! :)

נכון?

פורסם
בקיצור , לשחק בעדינות עם הקרבורטור , במקרה ואני שומע שהמנוע עובד בקצב אחיד סביר להניח שיש לי קרע בתושבת , ואני צריך למצוא חדשה , ומקורית בלבד ! :)

נכון?

אא יש משיכת אוויר, תיווצר עלייה רגעית בטורים, אם יש שנוי קיצוני הבעיה בתושבת,

ויש להחליפה למקורית בלבד!

בברכה

צביקה

פורסם

אני אנסה את זה בהקדם תודה רבה לך!

אבל בכל זאת , איך הגיוני שהמנוע נכבה רק כשאני משתמש בבלמים ומסובב את ההגה??

זה מה שמוזר לי פה..

פורסם

לעניות דעתי, הבלמים וההגה מהווים מעמסה על המנוע, ובהעדר מגביר טורים שאמור להעלות את הסל"ד ו'לעזור' למנוע להתגבר על העומס, המנוע נכבה. (אך קח זאת בערבון מוגבל, והמתן לאישוש/תיקון דבריי)

האם גם בעת הדלקת המזגן המנוע נכבה?

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אני אנסה את זה בהקדם תודה רבה לך!

אבל בכל זאת , איך הגיוני שהמנוע נכבה רק כשאני משתמש בבלמים ומסובב את ההגה??

זה מה שמוזר לי פה..

בהחלט לא מוזר, שימוש בבלמים יוצר שינוי בשסתום חד כווני, הנמצא בדרך קבע בצינור וואקום,

המחובר למגבר בלם, וגורם לפתיחת השסתום ומעבר וואקום, מסעפת היניקה, למגבר הבלם, שינוי התתלחץ, הרגעי , אמור להעלות את הסלד בזמן לחיצה על הבלם, פגם בדיאפרגמה , (קרע),

יכול לגרום לבריחת וואקום, לחלל תוף המגבר, וגורמת , לבריחת וואקום ןלכבוי הרכב, ואו לירידה בסל"ד,

במגבר ושסתום חד כווני תקין, אמור להיות ,עלייה רגעית בסל"ד, ולא להפך, יניקת אוויר מצנרת וואקום ,

או מצרת מגבר בלם, או מתושבת קרבורטור, יגרמו לשנוי דרסטי בסל"ד, ולכבוי הרכב!

לכן יש לבדוק ראשית יניקת אוויר מאחד המקומות שהוזכרו, כוולל בדיקה פשוטה, על ידי רסוס,

תרסיס שמן חלודה, לעבר מיקום החשוד בדליפה, שינוי קצוני בסל"ד יעזור לאתר בריחת וואקום!

משחק עם ההגה כח בטמפרה, יוצר גם שינויים בסל"ד, אך לא אמורים לגרום לכבוי הרכב!

הפעלת מזגן , עם מגבר טוריםתקין אמורה לחפות על כבוי הרכב, במקרים בשצויינו למעלה,

אך כמובן לא באה במקום, פתרון הבעייה, כמו שנסיעה עם צוק לא באה, במקום סדור הפתרון לבעייה, כל דחייה בפתרון הבעייה , גורמת בלאי למכלולים רבים ברכב, ולבזבוז דלק מיותר!

בברכה

צביקה

פורסם
מר טמפרה הנכבד!

נדמה לי שניתנו לך מספר כוונים אפשריים, לגבי בעייתך, ובכל זאת אתה ניגש למוסך/ מכונאי,

שלא מבין ברכב בכלל , ובקרבורטורים בפרט!

אין קשר בין בין המגביר הטורים , לבין כבוי הרכב!

מגביר הטורים נכנס לפעולה עם הפעלת המזגן בלבד, ולא פעיל עם מזגן כבוי,

בתשעים אחוז מהטמפרות המגביר טורים המקורי לא תקין, ולא פעיל, ולכן מרכיבים מגבר טורים

אוניברסלי, והוא מחליף את המקורי!

אך במקרה שלך למגבר טורים בתמונה אין שום קשר לכבוי הרכב,( אלא אם אתה נוסע עם מזגן דלוק כל הזמן), ויש לחפש את הבעייה בתושבת גומי קרועה או בקרבורטור!

לא חוורה ולא רהט ול מגביר טורים!

מי בכלל אמר לך שהבעייה במגבר טורים??

בברכה

צביקה

צביקה אמרת משהו רע על חורה? :wink:

ואתה יכול להגיד באיזה מוסך הלכת לבדוק את הבעיה והוא אמר לך מגביר טורים?

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
צביקה אמרת משהו רע על חורה? :wink:

ואתה יכול להגיד באיזה מוסך הלכת לבדוק את הבעיה והוא אמר לך מגביר טורים?

חס וחלילה, רוצה פיתרון מיידי וזול רק בחוורה!

פורסם

החלק שבתמונה ולא נראה לעין כי הוא מתחת לפחית, זה לא מגביר הטורים (שמחובר לקרבורטור) אלא שסתום חשמלי להעברת ואקום להפעלת מגביר הטורים שבקרבורטור.

מגביר הטורים במכוניתך שהנה עם מזגן מקורי הוא בעל 2 מצבי פעולה.

מצב 1 הפעלה ע"י יוניט חום מנוע להגברת טורים כשהמנוע קר.

מצב 2 (כפי שכתב צביקה) הפעלה להגברת טורים כשמדחס מזגן פועל.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...