Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לבדוק אם בסיס גומי הקרבורטור המחברו אל הסעפת אינו קרוע ועקב משיכת אויר דרכו נגרמת התקלה,

אם כן אז יש להחליפו.

בברכה - רפי לין :-)

סגבירות גבוהה שהתושבת קרועה, ויונקת אוויר, מחלה ידועה , בטיפו טמפרה ופיאט אונו 1400 !

יש להחליף תושבת מקורית בלבד ולא תחליפית!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני נוסע עם צ'וק פועל עד שחום המנוע מגיע כמעט לחצי ואז סוגר אותו לגמרי, אם לא אז המנוע יתכבה כמעט בכל עצירה. היום המנוע התכבה לי פעמיים ברמזורים שונים והצ'וק עבד והיה משוך עד הסוף. את הפטנט הזה של נסיעה עם צ'וק פועל אני כבר מבצע חצי שנה וחוץ מצריכת דלק גבוהה אין שום נזק.

פורסם
גם אני נוסע עם צ'וק פועל עד שחום המנוע מגיע כמעט לחצי ואז סוגר אותו לגמרי, אם לא אז המנוע יתכבה כמעט בכל עצירה. היום המנוע התכבה לי פעמיים ברמזורים שונים והצ'וק עבד והיה משוך עד הסוף. את הפטנט הזה של נסיעה עם צ'וק פועל אני כבר מבצע חצי שנה וחוץ מצריכת דלק גבוהה אין שום נזק.
מה עם נזק לכיס, בגלל תצרוכת דלק גבוהה= הוצאה חודשית על דלק גבוהה יותר?! מה עם העובדה שבנסיעה עם צוק משוך,

אתה מדלל את השמן עלידי מהילת דלק= נזק למנוע?!

בברכה

צביקה

פורסם

לפעמים אני לא מבין את הטפשות של אנשים לחסוך בפינה אחת 300 שקל על שיפוץ קרב', ולשרוף פי כמה מההפרש הזה בצריכת דלק מוגברת כל חודש... נסתרות הן דרכי מחשבתו של האדם.

את הפטנט הזה של נסיעה עם צ'וק פועל אני כבר מבצע חצי שנה וחוץ מצריכת דלק גבוהה אין שום נזק.

סבלנות חביבי.

תתחיל לחסוך לאוברול.

-ארז-

פורסם

נסיעה עם צ'וק גורמת לנזק מצטבר,ציינו כאן החברים ובצדק כי הדבר גורם למהילת השמן בדלק מה שמאיץ את הבלאי המיכני במנוע אך תוצר לוואי אחר של שימוש ממושך ומיותר בצ'וק הוא פיח,הפיח מצטבר בחלל השריפה,על הבוכנה,על השסתומים וגורם לירידה משמעותית בביצועים וכן לתופעה של צילצולים במנוע,במיוחד ברכבים בעלי יחס דחיסה גבוה.

מעבר לכך מזהם מאד,לעיתים מרעיל ומסרטן גם את הנהג שברכב (ואם אתה מריח ריח של דלק או ריח "מהאגזוז" דע לך שאתה מקצר גם את חייך.

האגזוז גם הוא נסתם לו לאיטו מהפיח והדלק בחישוב מצטבר יעלה לך יותר מהתיקון הנדרש.

אין כמו רכב מכוון,נורא פשוט לפתור את התקלה וזה משתלם גם בביצועים,גם בהנאה וגם בכיס.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

תשמע,

עזוב אותך מנסיעה קבועה עם צוק פתוח,

אני בבוקר אחרי 5 דקות סוגר את הצ'וק לגמרי כאשר מד החום מגיע לאמצע (ודרך אגב נשאר שם ).

-זה פוגע לך בביצועים עקב חסימה חלקית של בית המצערת. .

אתה פשוט חונק את המנוע ,הוא "נושם" פחות טוב ו"סוחב" פחות טוב עקב כך.

בנוסף לדברים שכתבו קודמי כמו הצטברות פיח מהילת דלק בשמן ועוד..

כמו כן אתה מגביר את זיהום הסביבה עם פליטת מזהמים מוגברת ו-CO בשמיים,

אשר כידוע גורם ל"אפקט החממה" ושינויים אקלימיים בעולם.....

אז יאללה,

לקחת יום חופש ולרוץ לצביקה :wink: אשר במחיר כמה מאות(?) יחסוך לך אף אלפים...

ניצן

פורסם
לפעמים אני לא מבין את הטפשות של אנשים לחסוך בפינה אחת 300 שקל על שיפוץ קרב', ולשרוף פי כמה מההפרש הזה בצריכת דלק מוגברת כל חודש... נסתרות הן דרכי מחשבתו של האדם.

סבלנות חביבי.

תתחיל לחסוך לאוברול.

-ארז-

אתה לא מבין למה? כי אם אני יוצא מהבית בסביבות 6:00 בבוקר וחוזר ב- 19:30 אז לא נשאר לי זמן ללכת לשפץ את הקרבורטור. בהזדמנות הראשונה שתהיה לי אני ייסע דבר ראשון לסדר את הבעיה הזאת כי זה כבר ממש מוגזם. תאמינו לי שזה יקרה כולכם תדעו מזה...

חוץ מזה אולי יש נזק קטן אבל לא עד כדי לעשות אוברול למנוע! זה לא שאני נוסע עם מנוע בלי שמן או מנוע שהתחמם זה כולה עם צ'וק פועל וזה רק עד שהמנוע מתחמם. אם אחרי ההנעה הראשונית אני יכבה את הצ'וק לא רק שהוא יתכבה אלא גם הוא ייקרטע אז אין לי כוח לדברים האלו ואני מפעיל את הצ'וק. אין לי פשוט ברירה אחרת, אני לא נהנה לבזבז כסף על דלק. (חוץ מזה המנוע מתכבה לפעמים גם שהצ'וק עובד).

ולפותח השירשור המקורי: אם ברכבך מותקן קרבורטור הבעיה היא בו! אני ממליץ לך לפנות לצביקה. אם יש ברכבך מע' הזרקת דלק תפנה למוסך שמתמחה בזה. כיבויי מנוע יכולים לנבוע מזה בין היתר שהדיזה החשמלית לא עובדת ואז צריך או להחליף אותה או לבטל אותה כמו שאני עשיתי.

פורסם
מסיבות אלו ואחרות אני נאלץ לנסוע עם צ'וק משוך כל הזמן , אחרי שהרכב מתחמם אני סוגר(מבטל) את הצו'ק כמעט עד הסוף אבל משאיר טיפה. ז"א שאני נוסע על הרמה הכי נמוכה של צ'וק משוך.

למה? כי המנוע נוטה להתכבות הרבה :)

השאלה האם זה מזיק?

לאורך זמן הדבר מזיק ואפילו מזיק מאוד.

בגלל שאתה מעשיר מידי את התערובת לבערה שהמנוע מקבל משקעי דלק שלא נשרף נמהלים עם הזמן בשמן ומדללים אותו [כמו שאתה בטח יודע, דלק ממיס שמן, אם יצא לך לנקות פעם מנוע מבחוץ בעזרת פח דלק ומברשת] - בכל מקרה, עם דילול השמן הוא מאבד את תכונותיו המסככות, ולמעשה הופך ל-לא משמן.

את התוצאה אני לא צריך להסביר אני מניח.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תשאל את צביקה, אצלי הייתה אותה הבעיה (ובגלל שהאוטו היה בתהליכי שיפוץ כלליים, הזנחתי אותה לטובת בעיות גדולות יותר), עד שהחלפתי תושבת קרבורטור (התחליפית שהשתמשתי בה נקרעה אחרי 3 שבועות) למקורית וחדשה.

זה בתוספת שיפוץ קרב' אצל צביקה החזיר את האוטו לחיים ולצריכת דלק שפויה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

גם לי הייתה פיאט אונו וגם לי היו תבעיות האלה

דרך הכי פשוטה זה להיפתר מהאוטו הזה

------ CLUBBER IN SEARCH OF THE PERFECT SOUND -------

פורסם

תודה על התגובות עד כה! :)

אני אפרט על הבעיה(ולמה לדעתי הלא מקצועית הבעיה לא בקארבורטור) - כשאני נוסע עם מנוע חם בלי צ'וק בכלל בכל פעם שאני משחרר לניוטרל(אני לא על הילוך) ומתחיל לבלום/לסובב את ההגה(בפניות) נכבה המנוע.

סתם ככה הוא לא נכבה , רק כשאני משתמש בבלמים/הגה(ההגה הוא הגה כוח).

נושא אשמח אם למישו יש רעיונות מה קורה פה..

פורסם
גם לי הייתה פיאט אונו וגם לי היו תבעיות האלה

דרך הכי פשוטה זה להיפתר מהאוטו הזה

ולהעיר הערות ציניות ומתחכמות...

לידיעתך האונו מס'1 שלי אצלי כבר כמעט 10 שנים, ומעולם לא נתקעתי איתה בצד הדרך.

אונו מס' 2 קניתי כי אני אוהב את האוטו ורציתי ללמוד איך לפרק ולהרכיב אותו (ולא להשאר בלי אוטו לעבודה בסוף) לפני שנתיים בערך.

הכל תלוי באיכות הטיפול שנותנים לאוטו....

ודבר אחרון, ראיתי כבר אפילו מזדה 3, פורד פוקוס, מרצדס וגם טויוטה תקועים בצד הדרך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אני אפרט על הבעיה(ולמה לדעתי הלא מקצועית הבעיה לא בקארבורטור) - כשאני נוסע עם מנוע חם בלי צ'וק בכלל בכל פעם שאני משחרר לניוטרל(אני לא על הילוך) ומתחיל לבלום/לסובב את ההגה(בפניות) נכבה המנוע.

סתם ככה הוא לא נכבה , רק כשאני משתמש בבלמים/הגה(ההגה הוא הגה כוח).

אפשרות אחת היא מפלס דלק לא תקין בתא המצוף.

במקום לנחש, הנח לבעל מקצוע לאתר את התקלה ולתקנה. גם אם תתקן את התקלה, ספק אם תוכל לכוון כהלכה את מפלס הדלק ולכוון הצתה ותערובת סרק.

יוסי

פורסם

הבנתי שיש כלשהו חלק שקשור בחלוקת האוויר בין המנוע לבין המערכת ההידרואלית וכל זה.. החשד שהוא נפגם , יש חלק כזה באמת? ומה שמו בדרך אגב?

נ.ב

בקשר לקחת את האוטו למוסך הסיבה שלא לקחתי היא שאני מתגייס בעוד פחות משבוע ובאמת שלא יצא לי לנהוג הרבה ב3 שנים הקרובות :)

פורסם
הבנתי שיש כלשהו חלק שקשור בחלוקת האוויר בין המנוע לבין המערכת ההידרואלית וכל זה.. החשד שהוא נפגם , יש חלק כזה באמת? ומה שמו בדרך אגב?שמו ניחושי!!

נ.ב

בקשר לקחת את האוטו למוסך הסיבה שלא לקחתי היא שאני מתגייס בעוד פחות משבוע ובאמת שלא יצא לי לנהוג הרבה ב3 שנים הקרובות :)

אם כך מכור את הרכב כעת, התגייס לצהל , חזור הבייתה בשלום, סע עם מוניות / עם חברים בחופשות,

תמורת מימון הדלק,ותוריד ממך הרבה כאבי לב, ותוכל לחסוך הרבה כסף ב3 שנים הבאות!

גיוס נעים!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...