Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2656 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כידוע לכם, הזמנתי טויוטה קורולה סטיישן (ספייס פלוס) ורק שילמתי מקדמה. העלות היא 137 אלף ₪.

אבל בדיוק קיבלתי היום עלון של מבצע ״חבר״ על דגמי סיאט והוא הכניס לי התלבטות.

המחירים לא רק שלא עלו בגלל שינוי המס אלא יש הנחות יפות.

מעניין אותי דגם סיאט אטקה סטייל פלוס.

מחיר מחירון 143 אלף ₪, אבל יש הנחה של 10 אלף ₪ כך שהמחיר לאחר הנחה הוא 133 אלף ₪.

אנחנו זוג + 2 (גילאי בית ספר יסודי).

ההתלבטות היא:

מצד אחד הקורולה רכב יפני אמין עם שמירת ערך מצויינת וצריכת דלק נמוכה במיוחד ומצד שני האטקה רכב אירופאי מתוצרת קונצרן פולקסווגן עם טכנולוגיה שהאמינות שלה מוטלת בספק, שמירת הערך דווקא לא רעה מבדיקה שערכתי פעם (ויש כאמור גם את ההנחה הנ״ל) וצריכת הדלק רק בינונית כך הבנתי (בעיקר בתוך העיר, המנוע הזה פחות חסכוני מהמנוע 1.5 שהחליף אותו).

לגבי הגיר כפול המצמדים באטקה אציין כי אנחנו נוסעים 6 ימים בשבוע רק נסיעות עירוניות באזור הררי ורק בימי שבת אנחנו נוסעים לטיולים מחוץ לעיר, האם הגיר כפול המצמדים ישרוד בכלל בתנאים הללו? (החשש שלי שתהיה תקלה גדולה אחרי סיום האחריות, מוח גיר או אפילו כל הגיר, או שהמצמדים פשוט יישחקו כל איזה שנה) וגם אם הגיר ישרוד ולא יתקלקל עד כדי תקלה, האם אופי הפעולה שלו לא ייפגע עקב אופי הנסיעה הנ״ל? כנראה שלא אסגל אופי נסיעה ״מותאם״ לגיר הזה, אולי רק באופן חלקי, אישתי בכלל לא, אבל היא נוהגת מעט ברכב.

מצד אחד הקורולה רכב משפחתי סטיישן נמוך וארוך (פחות מרווח ובעל תנוחת ישיבה נמוכה) ומצד שני האטקה ג׳יפון גבוה יותר וקצר יותר (מרווח יותר משמעותית ובעל תנוחת נהיגה גבוהה ונוחה לי הרבה יותר).

מצד אחד בקורולה יש קרינה (בלתי מייננת) ברמה מסויימת נמוכה יחסית (תלוי את מי שואלים) (וגם במושבים האחוריים בהם יושבים ילדים) ומצד שני באטקה צפוי שאין קרינה בכלל במושבים הללו.

מצד אחד הקורולה מאובזר יותר (כניסה ויציאה ללא מפתח, כפתור הנעה, מערכת מולטימדיה תומכת עברית עם אפשרות להתקשר לאנשי קשר בעברית עם חיבור בלוטוס, בקרת סטייה מנתיב עם תיקון) מצד שני באטקה פחות אבזור (כניסה ויציאה עם שלט והנעה עם מפתח, מערכת מולטימדיה באנגלית לא פתוחה לאפל קאר ואנדרואיד אוטו, פתיחה עולה משהו כמו 2,000 ₪ למיטב זכרוני וללא אפשרות לחייג לאנשי קשר בעברית, אולי רק אם פותחים את המערכת ומשנים את שפת הממשק של הטלפון לעברית והחיבור של הטלפון הוא קווי, באטקה אין בקרת סטייה מנתיב ויש מוביליי (האם יש כפתור כיבוי למוביליי או שנאלצים לסבול את הצפצופים?)

במבצע חבר המחיר באטקה כולל מערכת קונקט איט בחינם, מאחר ונותנים בחינם אז לא נראה לי שכדאי לוותר עליה (כוללת מערכת מיגון, ניווט וייז ורדיו אינטרנטי. רשום שמערכת המיגון כוללת תשלום דמי שימוש כנראה זה איתוראן).

אני חושב שבקורולה בידוד רעשי הכביש פחות טוב מהאטקה וגם שהמנוע שקט יותר באטקה.

הביצועים של הקורולה פחות טובים, אבל זה פרמטר פחות חשוב לי, חשוב לי זמינות כוח בלי התעסקות שלי בהעברת הילוכים ואני שונא שגיר עם הילוכים ממהר להעלות הילוכים להילוכים גבוהים מדי שלא מותאמים לתוואי הנסיעה בייחוד יש לכך השפעה באזור הררי, איך הגיר של האטקה מבחינה זאת?)

הנסועה שלנו דרך אגב היא כ- 15 אלף ק״מ בשנה.

מה הייתם בוחרים בין שני הרכבים הנ״ל (עדיף תשובות לעניין ולא תשובות של אוהדי מחנות :-))

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ברשותי קארוק 1.5 ובזמנו בחנתי גם את האטקה. Vסיאט מהווה בחירה מאוד אטרקטיבית במחיר המוצע לך. הרכב נוח, מרווח וישיבה יחסית גבוהה. מנוע 1.4 איכוותי ומוכח שלטעמי מעט יותר זריז מה 1.5. היה לי גולף 2015 עם מנוע 1.4 והרכב היה זריז וחסכוני יותר במעט ממנוע 1.5 שברשותי היום (אולי כי הקארוק מעט כבד יותר). היה לי את הגולף עם 95,000 ק"מ ללא שום העיה במנוע (היו הרבה בעיות אחרות, אבל לא קשורות למנוע). האטקה תתן לך איבזור בטיחות אקטיבי מקיף, עם השלמת החוסר של בקרת סטייה מנתיב ע"י מובילאיי. האטקה כוללת התראה על שטח מת ותנועה חוצה מאחור שאין בקארוק וגם אין בקורולה. זה פיטשר חשוב מאוד לדעתי שחסר לי ויש באטקה. בסאט יש גם בקרת שיוט אדפטיבית נוחה שעובדת גם בפקקים וזה מאוד נוח. הסיאט נוחה ושקטה ומהנה לנהיגה. מערכת המולטימדיה של קבוצת VW מאוד איכותית (המורת, לא ההתקנההמקורית) ואם תפתח את הסמארט לינק תוכל להתממשק עם AA או CP ותקבל פתרון מאוד איכותי.

גם הגיר DSG 7 הילוכים שיש בקארוק מאוד רהוט ומרגיש לי כגירסא יותר טובה מהגיר הזהה שיה לי בגולף (בסיאט הגיר זהה).

לעומת זה, הקורולה תתן לך שקט בנושא האמינות לאורך זמן, שבסיאט זה לא בטוח. אני בסקודה מגיע לצריכת דלק ממוצעת בנהיגה מעורבת של כ 15 ק"מ לליטר מדוד במשאבה ומחוץ לעיר גם 18-19 ק"מ לליטר, כך שההפרש מהיברידי לא מאוד גדול, אבל זה דורש נהיגה נכונה (בלחיצות הרכב פחות חסכוני משמעותית אבל מתגמל בתאוצות יפות). גם הקורולה החגשה מפגינה איכות גימור טובה ואני מאוד אהבי את דגם הסטיישן באיך שהוא נראה ובפרקטיות שלו.

לסיכום, ברכישה פרטית, אני הייתי מאוד מתלבט שכם המחיר בסיאט מאוד אטרקטיבי, אבל פוט הבעיות גדול יותר ולעומת זה תקבל שקט בגיזרה הזו מהקורולה. אם אני צריך לבחור, הייתי בוחר בטיוטה למרות שאם היו מבטיחים לי אמינות זהה בסיאט, הייתי בוחרבאטקה שנותנת יותר ביחס למחיר המוצע. בהצלחה.

פורסם

green - לאחר שהזמנת את הטויוטה קורולה סטיישן.

לדעתי כדי שתמתין בסבלנות עד הודעת היבואן

על הגעת הרכב והזמנתך לביצוע התשלום המלא עבורו.

כאחד שנהג עד לאחרונה על הרכב ההיברידי קיה נירו,

חבל שתשנה את דפוס נהיגתך ותחזור לרכב רגיל.

בפוסט שרשמת בתחילת השירשור נראה שאתה מודע

למרבית החסרונות שברכישת הרכב סיאט אטקה.

פורסם

אייני יכול לתת לך חוו"ד לגבי קורולה אבל כבעלים חדש של אטקה יש לי רק מילים טובות לומר על הרכב,

חזק, מאובזר מבחינה בטיחותית, שקט, חסכוני וכד'

עברתי מסוזוקי קרוסאובר ששירתה אותי בנאמנות

בהצלחה בבחירה

פורסם (נערך)

תודה על התגובות,

הייתי בסוכנות טיוטה היום וגם בסוכנות סיאט כדי לבחון את ההבדלים בתא הנוסעים,

האטקה אכן מרווח מאד, מרווח הרגליים במושב האחורי פשוט ענק, הגג גבוה והתחושה אוורירית, תנוחת הנהיגה מעולה (בין היתר משענות היד ממוקמות מצויין) ותנוחת הישיבה בכל המושבים גבוהה וטובה מאד.

הכל נראה מוצק, החלק העליון של הדשבורד עשוי מפלסטיק רך ואיכותי, שאר הפלסטיקה בינונית, ריפוד המושבים פשוט (באקסלנס פלוס).

אני גם אוהב את המראה החיצוני של האטקה.

תא המטען גדול מאד.

לדעתי באטקה הצליחו למקסם את גודל המרכב החיצוני, הזהה לסקודה קארוק, בצורה טובה יותר מהקארוק לטובת מרווח הפנים, הן במרחב הרגליים במושב האחורי (נראה שהדבר נובע מכך שהן הנהג והן הנוסע לצידו יכולים לסגל תנוחת נהיגה קדמית יותר מהאקארוק) והן בגודל תא המטען שהוא עמוק יותר.

בשורה התחתונה אני אוהב את האטקה.

הקורולה מרגישה פחות מרווחת, עיקר הסיבה לכך היא הגג הנמוך, כאשר בחלקו העליון בצידי הרכב הוא נהיה צר ומכיוון שחלק זה קרוב אל הנוסעים, נגרמת תחושת צפיפות.

תנוחת הנהיגה בקורולה טובה מאד גם כן (בגירסת האצ׳בק עם משענת היד המתכווננת) אבל פשוט נמוכה יותר (משענות היד ממקומות פחות טוב מהאטקה). בהתחלה יש הרגשה שההגה לא יוצא מספיק החוצה, אבל אפשר פשוט להתקרב אליו עוד ועוד עד שמגיעים לקרבה המתאימה וזה מרגיש בסדר, אין הפרעה לרגליים מהקונסולה המרכזית וזווית הרגליים בסדר.

בסך הכל מרווח הרגליים בקורולה במושב האחורי גם טוב מאד, אבל פחות טוב מהאטקה בכמה ס״מ.

בקורולה כל הדשבורד עשוי מחומר מאד איכותי ומסיבי ואני אוהב את מיקום מסך המולטימדיה הצף.

אם היה מבצע ״חבר״ של סיאט לפני שהזמנתי את הקורולה, אני הייתי סוגר רכישה על האטקה ולא הולך לראות אפילו את הקורולה.

אבל הסדר היה אחר וכעת כבר ישנה התלבטות.

עיקר ההתלבטות היא כאמור בגלל שאופי הנסיעה שלי, עירוני והררי כמעט כולו, הוא התוואי שהכי פחות מתאים לגיר הרובוטי לא מתאים לתוואי הנסיעה שלי.

עוד דבר שיכול להפריע לתוואי הנסיעה שלי הוא שמסרטון שראיתי על האטקה נאמר שמערכת האוטו הולד בשילוב עם מערכת העצור וסע, גורמת לזינוקים קופצניים מהמקום.

אמרו שפתרון לכך הוא לתת לחיצה קלה על דוושת התאוצה ולעזוב ורק אחר כך להמשיך. אבל זה פחות טבעי מפשוט ללחוץ על דוושת התאוצה באופן רגיל.

מאיר ו- search האם אתם משתמשים בפונקציית אוטו הולד בשילוב עם מערכת העצור וסע בקארוק? איך הזינוקים אצלכם?

מעבר לכך האם אתם נוהגים באופן ״מותאם״ לגיר (לא זוחלים עם דוושת בלם לחוצה חלקית) או שאתם נוהגים רגיל?

איך תפקוד הגיר לדעתכם בנסיעה עירונית, בין היתר האם הגיר לא מעלה הילוכים מהר מדי להילוכים לא מתאימים? ואם כן האם המומנט של המנוע מספיק זמין כדי להתגבר על כך או שנגרמת התניידות בהילוכים?

האם הרגשתם פעם תופעות הנוגעות למצמדים או נורת אזהרה לגבי הגיר נדלקה?

מנגד בקורולה בגלל שהיא היברידית אין בכלל מערכת עצור וסע ומנוע החשמל עובד בזינוקים והם אמורים להיות נעימים יותר.

התלבטות נוספת עיקרית הוא שנראה שהאטקה מבודדת את רעשי הכביש טוב מאד ואילו הקורולה לוקה בחסר בתחום הזה, וזה יכול להציק (בנירו הרעש מתא המטען הפריע לי מאד).

נסיעת המבחן שלי הייתה קצרה מדי מכדי לבחון את הנקודה הזאת בצורה טובה יותר.

search איזה דגם של אטקה יש לך? אם יש לך סטייל פלוס, האם פתחת את המולטימדיה ל- fulllink? (איפה פתחת וכמה עלה) ואיך אתה משתמש בטלפון עם המערכת?

אישתי מעדיפה את הקורולה, רוצה ראש שקט.

אני עוד מתלבט.

פורסם

הי

הרבה שאלות והדילמה ברורה

אענה בקצרה: אני נוהג על אטקה ברמת גימור סטייל + (רכב שקיבלתי בעבודה ולכן רמת הגימור הוכתבה לי)

אני עדיין מנסה להתרגל לגיר DSG, אכן דורש תקופת התרגלות, היתרון המשמעותי שלו הוא רצועת כח מאוד רחבה (החל בסל"ד נמוך) ואם אתה מעביר למצב ספורטיבי , אין לתאר :-)

מצד שני, התחלת הנסיעה מעט מוזרה (לי לפחות) משום שהגיר מעביר הילוכים די מהר והאוטו מתקדם לאט (נגזרת של כוונון הגיר לחסכון בדלק) , זה דורש התרגלות. ברגע שאתה בשיוט , הכל דבש

לי מותקנת מערכת המולטימדיה (לא הוספתי כסף) , היא עובדת בסדר אבל האינטגרציה שלה עם המערכת המקורית מסורבלת (צריך ללחוץ כל מיני כפתורים כדי שהשמע יגיע לרמקולים). אם הרכב היה בבעלותי, היתי שוקל לפתוח גם את ה Full link (יש מספר מקומות לעשות זאת בעלות של סביב 1000 ש"ח) כדי לאפשר אנדרואיד אוטו/אפל קארפליי.

בסה"כ אני מאוד נהנה מהרכב וממליץ , קשה לי להשוות לרכב אחר (זו היתה הבחירה שלי אחרי שקראתי לא מעט)

מקווה שעזרתי, בהצלחה!

פורסם

אני משתמש בפונקצית אוטו הולד תמיד, בחלק מהמקרים עם הסטארט סטופ והתחלת הנסיעה חלקה ונעימה ללא כל בעיה, כמובן שלוחצים על הגז בצורה עדינה (בגולף שהיתה לי התחלת הנסיעה עם האוטו הולד היתה פחות נעימה ולכן לא הייתי משתמש בפונקציה). אני משתדל לנהוג נכון עם הגיר, כלומר למשל לא לזחול עם חצי ברקס. בפקקים מתישים מעביר למצב ספורט שפחות מעביר בין ההילוכים. בסך הכל הגיר מתנהג בסדר גמור ללא בעיות עד כה וללא שום נורת התראה. לטעמי גם בעיר הגיר מתפקד בסדר, מעלה הילוכים מעט מהר, אבל הצנוע חזק מספיק בכדי להתגבר על כך.

מסכים איתך שבסיאט ניתן לכוון את משענת היד גם לגובה וזה ממד אידאלי למציאת תנוחה נוחה לעומת בטויוטה ששם אין כיוון גובה.

פורסם (נערך)

אני מניח שניהוג פחות משנה לך, אבל אפשר באמת להנות מהאטקה, בזמן שהקורולה פשוט משעממת מבחינה זו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם (נערך)
green, מה אתה מחליט בסוף? טויוטה או סיאט?

אני מסכים איתך שההתלבטות קשה למרות שהרכבים שונים.....

אם אני במקומך ושאלת האמינות הרכבים של קונצרן VW לא היתה בסימן שאלה, הייתי הולך על הסיאט.

שתף אותנו בהחלטה שלך.

החלטתי לא להחליט וזה אומר שאני נשאר עם הקורולה.

זה קשור לחוסר ידיעה לגבי פרמטרים מרכזיים ברכבים הנ"ל, ביצעתי נסיעות מבחן על הרכבים הנ"ל של חצי שעה בלבד (על האטקה לפני כשנה בערך) ולא הספקתי להתרשם מספיק מהרכבים כדי להחליט לגבי הפרמטרים הנ"ל.

אמנם קיבלתי מידע מהשרשור הזה ושרשורים אחרים אבל זה לא מספיק בין היתר לאור דעות סותרות.

זאת בעיה כללית ברכישת רכבים, אתה רוכש רכב לכמה שנים ואין לך יכולת לבצע את הבדיקה הבסיסית ביותר, של נסיעה ברכב באופן מספק.

בסופו של דבר צימצמתי את הדילמה לשני פרמטרים:

לגבי הקורולה הפרמטר של רעשי הכביש (ואני שמעתי גם רעשי תמסורת) שהבנתי שהקורולה לא מצטיינת בו (כנראה בלשון המעטה) וזה יכול מאד להפריע לי.

לגבי האטקה הפרמטר של הגיר הן מבחינת התנהלות הגיר והן מבחינת אמינות הגיר והצורך לסגל נסיעה מסוימת "מותאמת" כדי לשמור על המצמדים.

קראתי הרבה מידע על הגיר הזה והדעות סותרות.

כיף למי שנוסע ברכב בעיסקת ליסינג (למרות שאתה מקפיד על נסיעה מותאמת בכל זאת וזה יפה מאד).

ויש גם איזה ענין של הטבה כספית שקיבלתי בגין רכישת הקורולה (לא מהיבואן) בסך של 20 אלף ש"ח שהאפשרות לקבל אותה חלפה לפני כמה ימים ואני לא יכול לקבל אותה ברכישת האטקה. אז זה עומד על הנחת יבואן של 10 אלף ש"ח על האטקה אל מול הטבה כספית של 20 אלף ש"ח על הקורולה.

זה בסופו של דבר הטה את כף המאזניים לטובת הישארות עם הקורולה.

אם הייתי חוזר אחורה בזמן והיה לי את שני הרכבים למשך שבוע נסיעה, ההחלטה שלי הייתה מבוססת יותר והנטיה שלי לחשוב שהייתי בוחר באטקה.

אני אוהב את האטקה, בחירה בו היא שילוב של בחירה רגשית ובחירה מושכלת. לעומת זאת הבחירה בקורולה היא מושכלת בלבד, כמו לרכוש מקרר מרעיש אבל בדירוג אנרגטי A :).

• תוכן חדש...