Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחכמי הפורום.

לאחרונה התחלתי להתעניין בהשקעות באופציות. קראתי כמה מדריכים, יש מערכת מסחר. הכל מוכן.

רק דבר אחד אין, וזה מעשים. אני מרגיש שיש עוד כמה דברים שאני צריך לדעת (המון המון המון דברים) ולכן עוד לא מתחיל משהו בפועל.

מה דעתכם? רעיון טוב, רע? מאיפה אפשר או מומלץ ללמוד את התחום?

המטרה היא לא מסחר אינטנסיבי אלא השקעה יחסית מינימלית של זמן. מחפש לראות תשואה מסוימת לאורך זמן יחסית קצר (מה שמונע ממני עכשיו לפתוח איזו תוכנית חסכון או לקנות מניה שיהיה ממנה רווח עוד חצי שנה).

לספקנים, אני לא מייתמר להבין מעבר למעט שהספקתי לקרוא. ניכר שהדבר אפשרי אם נעשה נכון ובזהירות, ולכן אני פונה לעצתכם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אופציות זה אופציות בינאריות? כאילו השקעה בהאם המניה תעלה או תרד? כי אם כן, הדבר היחיד שחסר לך זה לעשות אחורה פנה ולשכוח מההונאה הזאת ויפה שעה אחת קודם.

יש שלושה סוגים של אנשים שחושבים שהם יכולים להרוויח "כסף קל" - ולכל אחד מהם המציאו הונאה.

אלה שחושבים שהם יודעים למכור - "שיווק רשתי/חברתי".

אלה שחושבים שהם מבינים בטכנולוגיה - "חנויות באמאזון".

אלה שחושבים שהם מבינים בכלכלה - "אופציות בינאריות".

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

השקעה באופציות על מניות (לא בינאריות ) היא השקעה מסוכנת יותר מהשקעה במניה. אתה יכול לקבל תשואה גבוהה תוך זמן קצר ומצד שני לאבד את כל הכסף (כאשר האופציה יוצאת מחוץ לכסף ) אם ההשקעה של הזמן היא נמוכה ואתה רק מתחיל, אז אני ממליץ להתחיל עם משהו סולידי יותר כמו מניה. ועם סכומי כסף שאתה יכול להרשות לעצמך לאבד עד 40-50% מהסכום. אם אתה ממש רוצה לנסות את זה , אז קח סכום כסף שאתה מניח שתפסיד את כולו ותנסה עליו. רק להמחיש . אם מניה עולה 100 שח ואתה קונה אופציה לקנות את המניה ב 90 כלומר האופציה עולה 10 ש"ח.אם המניה עולה ב 10% , אז במקרה כזה האופציה תטפס לה ב 100 % לשווי של 20 אם המניה תרד ב 10% אז במקרה כזה האופציה תתאפס לה לשווי של אפס. וכמובן שעוד לא דיברנו על פקיעה של אופציה בניגוד למניה שכל עוד שהחברה לא פשטה רגל, עדיין שווה משהו

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לפי המטרה שלך, נראה, כי אתה מחפש לעשות סיבוב מהיר, וזה מסוכן.

יש לך ניסיון בניהול השקעות? אם לא, אז עדיף להימנע אופציות ונגזרים בתחילת הדרך.

הם משמשים בעיקר לגידור סיכונים ו/או מינוף חשיפה לנכס מסוים.

פורסם

במסגרת עבודתי יצא לי לבקר אצל אדם שעוסק בזה למחייתו, יש לו מחשב שסופק מהבנק אצלו בבית לצורך מסחר בנגזרות.

דיברתי איתו על הנושא והוא טען לרווחים מאוד יפים, כך שזה אפשרי, אבל עם הרבה לימודים וטעייה.

פורסם

תרשו לי רגע - פחחחחח. אני מכיר גם כאלו "שמתפרנסים מלהביא מכות" בטוטו.

אני עבדתי בעברי בבנק מסויים בצוות שמשרת את סוחרי האופציות. אם בא לך להפסיד את התחתונים - לך על זה.

שום אדם פרטי לא מרוויח ממסחר באופציות. היחידים שמרוויחים הם גופים ענקיים שיש להם יכולת להזיז את השוק, יש להם ציוד מחשוב במיליונים וכוח אדם מקצועי וחד בטירוף בעשרות מיליונים (מפתחי אלגוריתמים, לא סוחרים ממולחים).

למען הסר ספק, אני מדבר על אופציות מעוף, מט"ח, בינאריות וכו'.

יש גם אופציות על מניות שהם פחות תנודתיות ואת התחום הזה אני לא מכיר.

אם אתה בכל זאת רוצה ללכת על זה, אני מציע לך להתחיל בחשבון מסחר וירטואלי. אם במשך 3 חודשים תצליח להראות תשואה חיובית, לך על זה.

בשורה התחתונה, שומר נפשו וכספו ושפיותו ירחק.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

בנוסף להמלצה של גולש גבוה , קח בחשבון שרוב המסחר הוירטואלי לא לוקח בחשבון את עמלות הקניה ומכירה שיכולה לאכול לך את כל הרווח. (לפחות באלו שאני מכיר, אולי יש דברים חדשים בשוק )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
במסגרת עבודתי יצא לי לבקר אצל אדם שעוסק בזה למחייתו, יש לו מחשב שסופק מהבנק אצלו בבית לצורך מסחר בנגזרות.

דיברתי איתו על הנושא והוא טען לרווחים מאוד יפים, כך שזה אפשרי, אבל עם הרבה לימודים וטעייה.

קח בחשבון שכל שקל שהוא הרויח מישהו אחר הפסיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בתור אחד שהכיר את השוק ועדיין עוקב (היום לא משקיע, רק עוקב)

אני יכול לומר לך שגם אלה שטענו שהם מרוויחים בטירוף או בעלי ידע עצום, וגם אלה שטענו שיש להם למעלה מ-15 שנות נסיון בשוק

בשלב כזה או אחר "פרשו" "לקחו הפסקה" "ירדו למחתרת"

אף אחד לא פורש כשהוא ברווח של מליונים.

מה שאני בא להגיד - שבמיוחד בתחום הזה של בורסה, כולם חושבים שהם מבינים ויודעים הכל.

אתה מתמכר לזה ומשכנע את עצמך בהמון דברים, רובם פסיכולוגים כדי לגרום לעצמך לכפר על הפסד, להסביר לעצמך למה צדקת למרות שהפסדת וכו'.

מה שכן,

בתקופות שפל אתה יכול להרוויח אם תשקיע בתחומים חזקים שהתרסקו ואתה מוכן לשים עליהם כסף לטווח ארוך

כמו שהיה משבר עם הנפט והוא ירד לתחתית

אף אחד לא ידע מתי הוא יעלה בחזרה, אבל ידעו שהוא מאוד נמוך

זה יכול לקחת חצי שנה, שנה, 3 שנים

רווחים לטווח קצר זה דברים שאפשר לעשות בעיקר עם מזל וצריך לזכור שכמו שהיום הרווחת מחר אתה יכול להפסיד

קח בחשבון שכל שקל שהוא הרויח מישהו אחר הפסיד.

ושכל שקל שהוא מרוויח היום, הוא הפסיד 20 כאלה בעבר

אנשים תמיד ידעו לספר לך על ההצלחות הכי גדולות שלהם

אבל לא יספרו על ההפסדים הכי גדולים (שבד"כ עולים בהרבה על ההצלחות)

דבר מאוד חשוב שכדאי לדעת

לפעמים אתה מבין את השוק ויודע מה הולך לקרות,

אבל פיזית מקבל החלטה הפוכה, כי זה מה שהראש רוצה

ואז אתה אומר "ידעתי שככה וככה יקרה, פעם הבאה אני פשוט אקשיב לעצמי"

ופעם הבאה תהיה פסיכולוגיה אחרת שתגרום לך לקבל את ההחלטה ההפוכה

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

סלח לי על הבוטות, אבל אין לך שום סיכוי לעשות כסף באופציות ונגזרים. אם ממש בא לך לשרוף כסף יש לך 3 אופציות:

1. לתת לי אותו.

2. לתרום אותו.

3. לשרוף אותו - פיזית.

main-qimg-869a911f3051d6942a7e73509e3b66b5.jpeg

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

יש סימוכין לכל הטענות שעולות פה? שזה 100% להפסיד ואין סיכוי לעשות את זה נכון? (זה מה שאני מסיק מהתגובות האחרונות)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מה אתה מבקש? צילומי חשבונות בנק?

כולם אומרים לך פה אחד - זה הכביש המהיר להפסיד כסף.

כתבתי לך, תסחור 3 חודשים בחשבון וירטואלי. אם תישאר עם שקל בזכות, תשקול להביא כסף מהבית.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

היי,

לא אמרת על איזה שוק אתה מתכוון לסחור, במידה ואתה מתכוון לסחור על השוק הישראלי, שים לב שבתור אדם מן השורה, אין לך אפשרות למכור אופציות אלא רק לקנות, כך שאתה מוגבל מאוד באפשרויות המסחר שלך.

במידה ואתה מתכוון לסחור על השוק האמריקאי, אז תוכל לפתוח חשבון באחד הברוקרים הרבים שיש (אני אישית עובד עם IB), שים לב שהיו לאחרונה מספר חברות ישראליות שסיפקו שירותי ברוקראז' אשר פשטו את הרגל ונעלמו עם כספי הלקוחות, לכן מומלץ לבחור בזהירות היכן לשים את הכסף.

בנוסף לכך שים לב שמחיר האופציות הוא נגזרת של מחיר המניה, כלומר כאשר מחיר המניה משתנה, האופציה מתומחרת מחדש, כיוון שאני מניח שאין לך מחשב על שיושב ודוגם את מחיר המניה ובהתאם לזאת מעדכן את מחירי הקנייה והמכירה, התוצאה של זה היא שתמיד תכנס לפוזיציה במחיר שהוא "פחות טוב" , בנוסף לכך ישנן גם עמלות מסחר.

לכן אתה מבין שאתה נמצא בנקודת פתיחה לא טובה אל מול שאר הגופים הגדולים, ולכן הדרך היחידה שלך לנצח אותם לאורך זמן היא בהינתן ויש לך איזשהו יתרון עליהם, נניח מצאת איזושהו חוסר יעילות בשוק - כאן אתה מתמודד עם מתמטיקאים ופיזיקאים מהשורה הראשונה שמרוויחים משכורות עתק ועוסקים בכך למחייתם, או אולי ניחנת ביכולות מופלאות לניתוח וחיזוי מגמות של מניות וכאן אתה מתמודד אל מול טובי האנליסטים בעולם.

שלא תבין לא נכון, אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אבל גם לא פשוט.

ד''א במידה ואתה שוקל לסחור על אסטרטגיות המבוססות ניתוח טכני , תעשה לעצמך טובה ואל תעשה זאת .

ועוד משהו, במידה ואתה שוקל להוציא אלפי שקלים על קורסים למסחר שמבטיחים שתוך חודש תהיה הסוחר הטוב בעולם , תמיד תשאל את עצמך את השאלה הפשוטה הבאה: במידה ומרצה הקורס אכן מסוגל לסחור בהצלחה לאורך זמן, מדוע אינו פותח קרן גידור או חברת מסחר ומגלגל מיליונים בעצמו ?

על כל פנים, בהצלחה.

פורסם
יש סימוכין לכל הטענות שעולות פה? שזה 100% להפסיד ואין סיכוי לעשות את זה נכון? (זה מה שאני מסיק מהתגובות האחרונות)

בניתי ברוקראג' פורקס מפוקח עם רשיון אירופאי אמיתי (סימוכין בפרטי אם תרצה), תאמין לי שאין לך שום סיכוי להרוויח.

Leasingfahrzeug oder nichts

• תוכן חדש...