Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבוקר ניגשתי לתחנה לתדלק את הרכב. ציפיתי לראות ירידה של כ 11 אגורות לליטר (כירידה במחיר הבנזין המפוקח) כפי שקורא בד"כ כאשר מחיר הבנזין יורד, להפתעתי ראיתי עליה של 8 אג'. שאלתי את הקופאית בתחנה לסיבה לכך. כמובן שלא היתה לה שום סיבה הגיונית. חיפשתי ברשת סיבה הגיונית ולא מצאתי כלום. הבנזין והסולר הנם שני מוצרים המופקים מהנפט. מחיר שניהם תלוי בשער הדולר ובמחיר הנפט (וכמובן במיסוי). אם המיסוי על הסולר לא עלה החודש (ולא מצאתי שום עדות לעליה כזו), הרי שאין סיבה הגיונית לתופעה הזו, חוץ מהסיבה הרגילה של חוסר תחרות במשק הישראלי. אגב, הצצתי במחירי תחנת דלק ליד התחנה בה אני מתדלק, גם שם היתה עליה במחיר הסולר.

הגיע הזמן לדרוש ממקבלי ההחלטות להחזיר את הפיקוח על הסולר. הסרת הפיקוח לא הובילה לשום תחרות, לבד מהתייקרות מחירים לצרכן.

פורסם

גם אני מתדלק סולר אבל אף פעם לא בדקתי אם זה בהתאמה מדוייקת לעליה במחיר הבנזין כשהוא עולה.

אם כך, זה לא פייר, לא הגיוני ומאד מעצבן.

אז מתי מחירי הסולר יורדים?

פורסם

האמת, גם אם השאלה מדוע שני סוגי הדלקים מתנהגים אחרת (לפחות הפעם) מעניינת, מהבחינה המעשית, ה"עוול" זניח ביותר, בהנחה שפרטי סולר צורך 200 ליטר בחודש, 8 אג' משמען תוספת של 16 ש"ח.... כלום ושום דבר במונחים של אחזקת רכב/ירידת ערך..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

מן הסתם הקופאית/מתדלקת זאת לא הכתובת לשאלה מדוע עלו מחירי הסולר.

אני שלאחרונה במיוחד מרגיש שיש מגמה כזאת נגד רכבי הדיזל, עקב הזיהום לכאורה.

פורסם
גם אני מתדלק סולר אבל אף פעם לא בדקתי אם זה בהתאמה מדוייקת לעליה במחיר הבנזין כשהוא עולה.

אם כך, זה לא פייר, לא הגיוני ומאד מעצבן.

אז מתי מחירי הסולר יורדים?

בדרך כלל יש התאמה. כאשר מחירי הבנזין עולים או יורדים גם מחירי הסולר עולים או יורדים בהתאמה. ההתאמה אינה 1 ל 1. בדרך כלל הירידה במחיר הסולר תהיה פחותה במקצת מהירידה במחיר הבנזין (ככה זה כשנותנים לחתול לשמור על השמנת) וזו הסיבה לכך שמאז הוסר הפיקוח על הסולר מחירו עלה בעשרות אחוזים יותר מהעליה במחיר הבנזין, ואני לא מדבר על מחירי המחירון המגוחכים של 16 שקלים לליטר שמפרסמים בתחנות הדלק השונות (זו כבר עליה של מאות אחוזים), אלא על המחיר בפועל לאחר "הנחות".

פורסם (נערך)
האמת, גם אם השאלה מדוע שני סוגי הדלקים מתנהגים אחרת (לפחות הפעם) מעניינת, מהבחינה המעשית, ה"עוול" זניח ביותר, בהנחה שפרטי סולר צורך 200 ליטר בחודש, 8 אג' משמען תוספת של 16 ש"ח.... כלום ושום דבר במונחים של אחזקת רכב/ירידת ערך..

לא מדוייק. זה לא 8 אג' זה 19 אג'. 11 אג' שהיו צריכים לרדת ולא ירדו ועוד 8 אג' של עליה. זה כבר 38 שקלים לחודש לרכב פרטי. אם תשכלל את העליה עבור נהגי מוניות ומשאיות שם העליה כבר של מאות שקלים. תכפיל במספר כלי הרכב תקבל מיליונים. אם תקח בחשבון את ההשפעה של זה על עלית המחירים בכלל המשק (עקב עלית מחיר הסולר) כבר מדובר במיליארדים לשנה. קח בחשבון שזה עוול אחד מיני רבים. העליה העודפת במחיר הסולר כבר מצטברת לעשרות אחוזים מאז הסרת הפיקוח.

עריכה אחרונה על ידי shha
פורסם

בנק ישראל מודה בגלוי כי מחיר הסולר עולה עקב שיתוף פעולה של תחנות הדלק (ראו בכתבה שבקישור). אז אני שואל איפה הממונה על ההגבלים העסקיים?! איפה ועדות הכנסת שאמונות על הוזלת יוקר המחיה? איפה הרגולטור?

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001246579

פורסם

אני שלאחרונה במיוחד מרגיש שיש מגמה כזאת נגד רכבי הדיזל, עקב הזיהום לכאורה.

אין לעליה הזו שום קשר לבעיית הזיהום. אם היה קשר הרי שזה צריך לבוא לביטוי בהכבדת נטל המס על הסולר. במקרה הזה הכסף הולך לתחנות/חברות הדלק/בתי הזיקוק ולא לאוצר.

פורסם

מחיר הסולר אינו בפיקוח, יש לא מעט תחנות דלק שמשנות את המחיר לליטר, אפילו כמה פעמים ביום(!) מן המפורסמות הוא שבאיזור שיש תחנות בהן מוצע הסולר בזול, המחירים נמוכים יותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...