Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

or_b7 - השאלה מה עדיף, לסיים עם ממוצע ~80 בלי ניסיון או עם ממוצע שקרוב ל-80 ועם ניסיון? יש פה כוונה לפרוס את התואר כדי שהעבודה גם לא תפגע בלימודים יותר מדי. אין לי כוונה לקחת מערכת מלאה ולעבוד, זה גובל בהתאבדות. תקופת המבחנים כמעט הסתיימה, נשאר לי לקבל עוד ציון אחד, את שאר הקורסים סיימתי.

כאשר HR או ראש צוות מסתכלים על קורות חיים של בוגר הם מחפשים איזושהי נקודת ייחוס.

במידה ואתה בוגר בלי ניסיון הם יתעניינו בעיקר בציונים ובתוכניות/דברים מיוחדים שאולי עשית בתואר.

במידה וכבר יש לך ניסיון (רלוונטי) יהיה להם הרבה יותר חשוב לדעת איך תפקדת בעבודה וכו׳ וההשגים בלימודים יתפסו מקום פחות חשוב, וגם כמובן אתה תגיע עם ניסיון שיתן לך יתרון על פני מועמדים אחרים.

לכן לדעתי ניסיון הוא חלק בלתי נפרד מהתואר, ובהחלט שווה נקודה או שתיים בממוצע הסופי.

• תגובות 121
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השנקל שלי, מפרספקטיבה של מהנדס בתחום אחר לגמרי. לא עבדתי בתואר I, עבדתי במהלך תואר II במהלך הלימודים באחת מארצות ניכר.

כן, בהחלט, בתנאי שמדובר בעבודה משמעותית בתחום. הלימודים והעבודה מפרים זה את זה, והתוצאה היא בוגר שלם ועגול יותר.

חזיר דיזל

פורסם
malcishua - מדובר בעבודה לשנה וחצי, זה בערך מה שאוכל לתת במשרת סטודנט אם אפרוס את התואר.

מניסיוני (ואני מסייג - ברור לי שאחרים כאן יטענו אחרת) - רוב משרות הסטודנט יתנו לך בעיקר טעימה והתנסות בעבודה בחוץ, ופחות יתרון בקבלה לעבודה "אמיתית" אחרי התואר. זה נחמד, אבל לטעמי לא שווה להסתכן במדרון החלקלק של מריחת התואר.

רוב חברי מהתואר הראשון שהתחילו לעבוד בשנה האחרונה לתואר עשו זאת מטעמי אילוץ כלכלי. אף אחד מהם לא ציפה (ובצדק) שזה יתן לו יתרון ממשי בהמשך.

יתרון - הכוונה בקבלה למקום עבודה, ביכולת לפתור בעיות, כנראה שמתכנת טוב יותר זה לא יעשה אותי.

הנושא הזה (החלטה אם להמשיך לתואר שני) הוא מורכב ויש לו הרבה אספקטים, והוא לא מסתכם סתם ב"האם זה נותן יתרון". לדעתי, בשלב הנוכחי, זו לא החלטה שאתה צריך להתמודד אתה.

פורסם

אשר - ונשאלת השאלה - מה נחשבת עבודה משמעותית בתחום? אני מניח שאם אני מכוון למשרות פיתוח אז ברור ש-QA/IT אינם רלוונטיים בתור משרת סטודנט, השאלה אם יש משרות פיתוח לסטודנטים שיקנו יתרון גדול יותר ממשרות פיתוח אחרות לסטודנטים? (לצורך העניין תחום מסוים או חברה מסוימת?)

malcishua - כרגע לא צריך להתמודד עם זה, אמת. בעוד שנה בערך, אם אני לא מתחיל לעבוד - כנראה שכן. תהיה לי התלבטות (בהנחה שהממוצע יתאים לדרישות) האם להמשיך לתואר שני או לצאת לשוק התעסוקה ואולי לאחר מכן לחזור לספסל הלימודים? נראה לי שזה לא יהיה פשוט, כי לחזור אחרי הצבא גם לא היה פשוט במיוחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן, בהחלט, בתנאי שמדובר בעבודה משמעותית בתחום. הלימודים והעבודה מפרים זה את זה, והתוצאה היא בוגר שלם ועגול יותר.

מניסיוני, זה נכון בעיקר בתארים מתקדמים, ופחות בתואר הראשון.

פורסם
אשר - ונשאלת השאלה - מה נחשבת עבודה משמעותית בתחום? אני מניח שאם אני מכוון למשרות פיתוח אז ברור ש-QA/IT אינם רלוונטיים בתור משרת סטודנט, השאלה אם יש משרות פיתוח לסטודנטים שיקנו יתרון גדול יותר ממשרות פיתוח אחרות לסטודנטים? (לצורך העניין תחום מסוים או חברה מסוימת?)

אני לא בטוח לגמרי שמשרת IT לא תעזור לך (כשהכוונה למשרה רצינית, לא הלפ-דסק של PC). מפתחים לרוב מתרכזים בתחום מאוד מאוד מצומצם, קצת ניסיון IT עוזר לך מאוד להכיר את המערכת כולה מבחוץ.

לגבי QA, זה קצת מורכב יותר, גם כי זה עלול לגרום למעסיקים להציע לך משרת QA גם בהמשך, וגם כי זה תחום די דומה לפיתוח, וגם בו אתה לרוב מתרכז בנושא די ספציפי.

malcishua - כרגע לא צריך להתמודד עם זה, אמת. בעוד שנה בערך, אם אני לא מתחיל לעבוד - כנראה שכן. תהיה לי התלבטות (בהנחה שהממוצע יתאים לדרישות) האם להמשיך לתואר שני או לצאת לשוק התעסוקה ואולי לאחר מכן לחזור לספסל הלימודים? נראה לי שזה לא יהיה פשוט, כי לחזור אחרי הצבא גם לא היה פשוט במיוחד.

אני אמנם לא מלכישוע, אבל מניסיוני תואר שני בלבד לא יקנה לך יתרון משמעותי. אם אתה רוצה להמשיך לכיוון מחקרי יותר (לפחות במדמ"ח), דוקטורט (אם לא פוסט) יהיה אופציה הרבה יותר מוצלחת שתאפשר לך להשתלב בכל מיני תפקידים מחקריים. אבל לא הייתי הולך לכיוון כזה אם זה לא מעניין אותך, בסוף מדובר בהמון השקעה ובהמון זמן, אם אתה לא נהנה מזה משכורת גבוהה יותר בהמשך לא תפצה אותך על כמעט עשור של השקעה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

^ הכל כמובן תלוי במה השאיפות שלך ולא פחות מזה - באיזה תחום מדובר.

חברה טובה שלי המשיכה לתואר שני בתחום ה-computer vision וזה נתן לה בוסט אדיר מבחינת המשרות שהיא הגיעה אליהן לעומת אחרי התואר הראשון. היא פרסמה מאמר די מוצלח בתור התזה שלה ועברה כמה משרות r&d באותו התחום. היום היא נחשבת בחוגים מסוימים לאחת המומחיות בתחום. לא מפסיקה לקבל הצעות עבודה (בכנות, יותר שוות מאלה שאני מקבל. ובצדק, היא יותר מוצלחת ממני :)). לא המשיכה לדוקטורט וגם אין לה טעם לעשות זאת - מבחינה מקצועית, כמובן.

לעומת זאת חברה אחרת המשיכה לתואר שני בתקשורת מחשבים (מודה שזה לא התחום שלי, לכן לא יכול לומר מה בדיוק) אצל אחד אנשי הסגל המובילים אצלנו בתחום. כשיצאה לשוק חזרה לעבוד בדיוק באותו סוג משרה שעבדה בו לפני כן (פיתוח).

חברה שלישית עשתה תואר שני (בתחום ה-machine learning) במקביל לעבודה, וכשסיימה קודמה לתפקיד מחקרי (ומעניין הרבה) יותר במקום העבודה שלה.

אולי המסקנה היא שתואר שני יכול לעזור המון בתחום הנכון, ובתנאי שאתה יודע ״למנף״ אותו נכון.

דוקטורט זו השקעה הרבה, הרבה יותר משמעותית שלא כדאי להכנס אליה אם לא בטוחים בזה. וגם ככה הרוב המוחלט של האנשים יצטרכו לעבור בתחנת התואר השני לפני כן.

פורסם

זה כנראה הרבה עניין של תחום. ML ו-computer vision הם תחומים מאוד חמים היום, ובהתאמה יהיה יחסית קל למצוא בהם עבודה (לפחות בארץ, לא יודע איך זה במקומות אחרים). בתחומים מצומצמים יותר, לדעתי תואר שני לא תמיד מספיק.

וזה גם הרבה עניין של כישרון - אפשר לסיים דוקטורט ולא להיות מסוגל לעשות שום דבר טכני, או לסיים תואר ראשון ולהיות לינוס טורבלדס.

וגם, קצת עניין של מזל.

אני מסכים איתך

פורסם

לגביי התואר השני יש עוד זמן, גם אם אחליט שכן ואעמוד בדרישות הקבלה, אוכל להתחיל רק בעוד שנה וקצת, כלומר אי שם בסמסטר סתיו 2020 במקרה הטוב. (סוף 2019 בפועל)

כרגע נשאלת השאלה המרכזית - האם באמת שווה לי לעשות את זה (משרת סטודנט), וממה שאני מבין כאן זה תלוי פשוט באופי המשרה. כסף לא כל כך דחוף לי, כמובן שכמה אלפי שקלים בחודש (אני מניח שזה לא יהיה סכום מטורף, בטח משהו כמו 2000-3000₪ בחודש בהנחה שעובדים איזה יומיים בשבוע?) לא יזיקו לי ויאפשרו לי מרווח תמרון טוב יותר וקצת פחות להתכלב.

הייתי שמח לקבל איזו הכוונה איזה משרות סטודנט כן יתרמו לי כדי שאדע במה להתמקד בחיפושים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני חושב שזה עניין של גישה.

יש כאלו שיעדיפו להתרכז בתואר. היתרונות של הגישה הזו הם סיום מוקדם יותר של התואר, היכולת לרכז מאמץ כשצריך ובהתאם לכך גם אולי לקבל ציונים גבוהים יותר, ובאופן כללי הרבה פחות context switches.

יש את הגישה ההפוכה, שתיתן לך ניסיון (לא תמיד מאוד רלוונטי) ותזרים מזומנים סביר יותר במהלך התואר.

לדעתי מה שאנשים פחות נוטים לקחת בחשבון היא העלות של ה-context switch מהעבודה ללימודים. כשאתה עסוק בבעיה מתחום אחד, לא תמיד קל לשכוח ממנה ולעבור לחשוב על בעיה מתחום אחר. מעבר לזה יש גם את כל העניין של הלוגיסטיקה (נסיעות למרכז פעמיים בשבוע זה גם מעייף).

הציון של התואר חשוב לא רק כדי למצוא עבודה, אלא בעיקר אם תחליט להמשיך לתואר שני. אפילו אם תחליט לעשות MBA יום אחד, ממוצע תואר ראשון יהיה חשוב. ודוקא שם, אין שום פקטור לטובת בוגרי מדמ"ח (או הנדסה), מול חוגים אחרים (בלי להזכיר שמות) שבהם הממוצע לרוב גבוה יותר.

לגבי גוגל ואיביי - ממש לא מסכים. אלו חברות גדולות, עם מגוון רחב מאוד של תפקידים. להיות איש QA בגוגל ממש, אבל ממש, לא הופך אותך לדבר החם הבא בשוק העבודה.

אני מסכים איתך

פורסם

זאת הנקודה, אני תוהה לעצמי האם אפשר להמשיך להתנהל בלימודים גם תוך כדי עבודה של יומיים בשבוע, נניח.

השאלה כמה מקומות העבודה גמישים בנושא של תקופת מבחנים, האם יסכימו שאעדר לשבועיים לפחות או שאצטרך להמשיך לעבוד בתקופת בחינות? אני בתקופת בחינות בדרך כלל "מתאבד", יושב וחורש מהבוקר עד הלילה, אם יהיה מקום עבודה שיקבל את זה ויקבל אותי בחופשת סמסטר שנשארת מתקופת הבחינות, זה יהיה אחלה כמובן. השאלה איך המעסיקים מתייחסים למשרות סטודנט בנושא הנ"ל, וזה שיקול לא פחות חשוב שיכריע אם אני אכנס לזה בכלל או אנסה לסיים ב-3 שנים וזהו.

פורסם

בלי לקרוא את כל התגובות פה אני אומר לך באופן חד משמעי - לך תעבוד.

לא רק שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא עבודה נורמאלית אח"כ כי יהיה לך איזשהו נסיון אמיתי ולא חתכת נייר עם ציונים, יהיה לך גם יותר קל בלימודים - לרוב הקורסים של הסמסטר-שניים האחרונים עוסקים בדברים קצת יותר 'תאכלס', אני אמנם מגיע מתחום אחר, אבל מבחינתי הוצאתי 90 בשני קורסים אחרי שלמדתי למבחנים פחות משעתיים - בדיוק בגלל זה.

נבחנתי פחות יותר על מה שאני עוסק בו בעבודה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השאלה כמה זה קורה במדמ"ח.

את רוב קורסי החובה כבר סיימתי.

כנראה שעל דברים כמו אנליזה נומרית או עקרונות הקומפילציה, אף אחד לא ישאל אותי בשום מבחן. לעומת זאת לגביי קורס כמו מערכת הפעלה - אני מניח שיש סיכוי.

ללמוד שעתיים למבחן, הייתה פעם אחת שיכולתי לעשות את זה וזה בקורס כללי שעשיתי (גרמנית), ללמוד שעתיים ולקבל מעל 90. בשאר הקורסים אצלנו אם תלמד שעתיים כנראה שתקבל 2 במבחן.

שני הסמסטרים האחרונים אצלי בתואר כוללים בעיקר בחירה - בחירה במתמטיקה, השלמה למדעים ובחירה במדמ"ח.

• תוכן חדש...