Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב

יש ברשותי מאזדה 3 שנת 2010 ספיריט ואני צריך להחליף את הרפידות והדיסקים קדימה.

מחיפוש לא ממש הצלחתי להבין אילו הם המקוריים לרכב שלי?

והאם עדיף לרכוש בעצמי את החלקים או ללכת למוסך לעבודה פלוס חלקים.

אני רוצה לפני שאני עושה סקר שוק לדעת אילו חלקים של אילו יצרנים עלי להתמקד.

תודה מראש

רועי

פורסם

לך תקנה את החלקים בעצמך וגש למישהו שירכיב לך. רפידות של רמסה עולות כ 140 של. צלחות של ברמבו עולות כ 150-200 שח לצלחת.סהכ עלות חלקים כ 500 שח. עבודה במוסך עוד בערך כ 300 שח. לא לשכוח לדרוש ניקוי וגירוז בגריז יעודי טרם ההרכבה.

פורסם

תודה אז מה שאני מבין זה צלחות brembo ורפידות ferrodo.

העניין הוא שהייתי בשני מוסכים שלא הסכימו להחליף בלמים אם הם לא נקנו מהם.. מישהו יכול להמליץ או לכוון על מישהו במרכז שעושה את זה?

פורסם

כל החברות אשר נרשמו, הן טובות ומתאימות.

חשובה מאוד איכות העבודה.

פירוק נכון ולחיצה נכונה של בוכנות הבלמים לאחור.

גירוז מובילי הרפידות, ובדיקת איכות שמן/נוזל הבלמים.

הבעיה עם הבאת החלפים למוסך - אפשר ואח"כ תהיה בעיה, והמוסך יאשים

את החלפים אשר הבאנו מבחוץ.

וכאשר המוסך מביא את החלפים ומבצע את העבודה - הוא אחראי על-הכל ויסדר את הבעיות.

לכן - יש מוסכים אשר מעדיפים, שלא להשתמש בחלפים אשר הם לא אחראים להם.

כדאי תמיד להתקשר או לדבר עם המוסך, ולשאול על האפשרויות, יש גם מוסכים אשר מסכימים.

ובכל מצב - כאשר מתקשרים ומדברים מראש, מראים כי יש ידע בנושא.

והמוסכים בד"כ, באים לקראת הלקוח ומבקשים מחירים סבירים עבור החלפים.

עבור הבדל של 100-200 ש"ח על-כלל ההתקנה , לפעמים כדאי לספוג את ההפרש.

ולקבל אחריות מלאה מהמוסך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
והדסקיות? גם ate?

דיסקיות זה רפידות בשפת המוסכניקים :) אתה בטח מתכוון לצלחות, ולדעתי גם הן תוצרת ATE אם כי אני לא בטוח ב-100%. דרך אגב, זה לא שהבכרח תוצרת אחרת תהיה נחותה או פחות עדיפה...

פורסם
תודה אז מה שאני מבין זה צלחות brembo ורפידות ferrodo.

העניין הוא שהייתי בשני מוסכים שלא הסכימו להחליף בלמים אם הם לא נקנו מהם.. מישהו יכול להמליץ או לכוון על מישהו במרכז שעושה את זה?

החוק מחייב אותם לקבל חלקים שאתה מביא. מנסים פשוט להתחזר עליך גם במחירי החלפים. גש לעוד מוסך או שתיים ותראה שתיפול בסוף על מישהו שיסכים. במידה ולא כניראה שלא יהיה מנוס מלומר מהיכן אתה בדיוק ואנשים פה באיזורך ירימו את הכפפה, יישנסו מותניים ויעזרו לך לבצע את ההחלפה.

פורסם (נערך)

מבחינת בחירת צלחות כדאי לשים לב לשני פרמטרים: (1) האם מדובר בצלחות עם מתכת שהיא high carbon ו-(2) האם יש ציפוי מגן על הצלחת. כמו בכל דבר, לחברות המוכרות יש מספר רמות איכות גם בצלחות בלמים, ובד"כ ברמת כניסה הזולה מדובר במתכת שהיא לא high carbon וללא ציפוי מגן. אם מדובר באותו מחיר הייתי קונה צלחת של חברה פחות מוכרת, אבל עם שני המאפיינים הללו. לא חסר כאלה.

מבחינת הרפידות יש הרבה יותר אפשרויות מאשר צלחות, כשההבדל העיקרי הוא בין רפידות רכות מחומרים אורגניים לבין רפידות מתכתיות/קרמיות קשות. גם כאן לחברות המוכרות יש כמה רמות מחיר, לדוגמא ל-TRW יש כמה מותגים, כל מותג והמחיר שלו. TRW כמובן ברמה היקרה יותר.

כמו כן, בטיפול בלמים גדול כזה כדאי לטפל בשלב ההתקנה גם בחלקים נוספים של הבלם שנשחקים או מחלידים עם הזמן, ודורשים מעקב וסיכוך שוטף. מדובר במובילי קליפר, בתופי בלם, והגומיות שאוטמות אותם. אם הגומיות התייבשו, אז זה אומר לרוב שהן כבר לא אוטמות את מוביל הקליפר ושבגלל המים והלכלוך הסיכוך שלו נשטף והתייבש. קליפר חלוד ותקוע גורם לשחיקת צלחת הבלם ופוגע בבלימה. במקרה כזה מנקים ומייבשים את מוביל הקליפר ומורחים מחדש עם חומר סיכה ואיטום (במאזדה עד כמה זכור לי זהו גריז סיליקון טהור Motocraft XG-3 או גריז סיליקון טהור אחר שעמיד בטמפרטורה עד 200 מעלות (לדוגמא גריז מוליקוט 111). את גומיות האטימה של מובילי קליפר התואמות למאזדה אפשר להשיג במוסך היבואן או אצל היבואנים של חלקי גומי לרכב. בהתקנת בלמים כדאי לפעמים גם למרוח את הצד האחורי של הרפידות (לא הצד שבא במגע עם הצלחת!!) בגריז ייעודי לפי הוראות יצרן (הסיליקון שהוזכר קודם יכול לשמש גם לזה, אם כי יש חומרים מתקדמים יותר).

הרבה מוסכים לא מחזיקים במלאי חומרי סיכה ייעודיים (כי הרוב לא מתעניינים מה מרחו), ולכן כדאי להתארגן עם החומר :) מראש.

עריכה אחרונה על ידי carrano
  • תוכן חדש...