Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פוקוס 2001 לאחרונה שמתי לב שהאוטו ממש נמוך מאחורה (עשיתי השוואה עם כמה רכבים) כנראה בעקבות נשיאת תא מטען מלא באבנים משתלבות בחיים הקודמים שלו אז כנראה הקפיצים גמורים.

אני מנסה להשיג חלופי אבל בשני מקומות ששאלתי אמרו לי שאפשר להשיג רק מקורי.

יש למישהו מושג אם זה נכון? / איפה אפשר להשיג קפיצים חלופיים?

ואם כבר אני מחליף , יש מצב להחליף לקשיחים יותר? בלי להכנס לפרטים יותר מדי , על הוו גרירה יש 60ק"ג ואני לא רוצה שהאוטו ישקע כל כך ולכן הייתי רוצה שיהיו קשיחים באיזה 15%-20%.

תודה מראש,

נתיב

פורסם

1. קפיצים שוקעים עם הזמן, בטח ברכב בן 17 ובטח ובטח אם הוא עבד קשה כל חייו.

2. קפיצים מקוריים יחזירו את הגובה המקורי של הרכב ויהיו גם קשיחים מאלו המותקנים היום.

3. אתה יכול לנסות לברר אם הפוקוס נמכרה בחו"ל (מזרח אירופה, אוסטרליה) עם קפיצים אחרים, לפעמים הם יותר ארוכים ולפעמים יותר קשיחים. שם שנתקלתי בו בעבר הוא rough road package מקורי של היצרן, לפעמים גם כולל מיגוני גחון למדינות עם תשתיות בעייתיות.

4. ניתן לשים ספייסרים / אוקלונים שיגיבהו את הרכב ב 2-3-4 ס"מ. לא פותר את בעיית הקפיצים הרכים, מגביה את הרכב (ובהתאם את מרכז הכובד שלו ועלול לפגוע ביציבות) וגם אני לא בטוח עד כמה זה חוקי. לשאול במכוני פרונט.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

תודה ,

בשלב זה אסתפק בחליפיים בלבד אבל אשמח להקשייה נוספת , לא מדובר בשינוי רציני של מרכז הכובד סה"כ עכשיו האוטו יציב ונוסע בסדר , זה פשוט נראה ממש רע...כנראה שזה באמת רע.

שמעתי על עניין האוקולונים , נשמע לי חאפר משהו , זה מקטין לי מהלך המתלה וזה לא משהו שהייתי רוצה לעשות. אבל בכל זאת אשאל , איפה אפשר להשיג כאלו אוקולונים?

עריכה אחרונה על ידי yz250il
פורסם
האם בדקת שהבולמים עצמם במצב תקין?

לא, לא בדקתי. האוטו מרגיש בסדר מבחינת השיכוך, ממה שאני מבין אם הקפיץ תקין והבולם לא עדיין הקפיץ יפתח את הבולם ...אולי לאט מדי אבל עדיין זה יקרה , לא?

פורסם

בולם שמן רגיל לא משפיע על גובה הרכב במצב סטטי. אם הרכב יושב נמוך במצב סטטי ותחליף לו בולמים לחדשים, הגובה שלו ישאר בדיוק אותו דבר.

• תוכן חדש...