Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

ברשותי סוזוקי בלנו 1998 אוטומטית שבדיוק השבוע עברה 200,000 ק"מ (לא זיוף, הרכב אצלנו 13 שנים).

יצא המצב ואבא שלי טיפל ברכב לאורך שנים אצל מוסכניק שגזל ושדד אותנו.

כשאני נכנסתי לתמונה סירבתי להמשיך לטפל אצלו ברכב. מן הסתם, כראוי למוסכניקים גזלנים ולבעלי רכב שלא שמים לב, אין תיעוד טיפולים לאורך כל חיי הרכב.

אין לנו מושג מה נעשה, מה לא נעשה- כל מה שאנחנו יודעים זה שברכב הושקעו אלפי שקלים לאורך השנים, נכנס כל חצי שנה לטיפול או תיקון ואין לנו מושג מה קרה בטיפולים האלה כי פשוט סמכנו בעיניים עצומות על שודד.

מה מומלץ לעשות במקרה כזה? הטיפול האחרון היה לפני כשמונה חודשים והרכב לא עבר 10,000 ק"מ מאז.

מצאתי כבר מוסכניק חדש שאני סומך עליו- מה עליי לבקש ממנו או לצפות ממנו לעשות?

מבין שזו סוגייה קשה אבל אשמח בכל אופן לדעתכם :)

יום טוב!

פורסם

בס"ד

יישור קו כולל, קרי:

1. שמנים-מנוע, גיר, בלמים, אולי גם הגה כח.

2. נוזל קירור

3. פילטרים-שמן, אוויר, מזגן בהתאם לצורך.

4. לעבור על תא המנוע לתת דגש על צינורות יבשים

5. לבדוק רפידות + צלחות בילום

6. פלגים

7. בהצלחה

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

בסוזוקי אפשר לטפל לבד מלבד הטיימניג שאוליי תצטרך מוסך.

זה הדגם אחריי מתיחת הפנים?

תוריד WORKSHOP MANUAL של באלנו שמה רשום הכל.

האם בוצע טיימינג?

זה מנוע שיש לו מפגש שסתומים במקרה של קריעת רצועה,זה הדבר הראשון שהייתי דואג לבדוק.

בנסוף למרות שלא עשית שימיניג למוסכניק אפשר למתן את רמת עצבים עליו ואפילו שתף אותנו למה הוא גרם לך לחשוב שהוא בעייתי?

פורסם

תוסיף גם לרשימה החלפת רצועת תזמון (כולל מותחן, משאבת מים ומחזיר שמן)

(מומלץ תוצרת GATES או פירמה ידועה אחרת)

פורסם
היי חברים,

ברשותי סוזוקי בלנו 1998 אוטומטית שבדיוק השבוע עברה 200,000 ק"מ (לא זיוף, הרכב אצלנו 13 שנים).

יצא המצב ואבא שלי טיפל ברכב לאורך שנים אצל מוסכניק שגזל ושדד אותנו.

כשאני נכנסתי לתמונה סירבתי להמשיך לטפל אצלו ברכב. מן הסתם, כראוי למוסכניקים גזלנים ולבעלי רכב שלא שמים לב, אין תיעוד טיפולים לאורך כל חיי הרכב.

אין לנו מושג מה נעשה, מה לא נעשה- כל מה שאנחנו יודעים זה שברכב הושקעו אלפי שקלים לאורך השנים, נכנס כל חצי שנה לטיפול או תיקון ואין לנו מושג מה קרה בטיפולים האלה כי פשוט סמכנו בעיניים עצומות על שודד.

מה מומלץ לעשות במקרה כזה? הטיפול האחרון היה לפני כשמונה חודשים והרכב לא עבר 10,000 ק"מ מאז.

מצאתי כבר מוסכניק חדש שאני סומך עליו- מה עליי לבקש ממנו או לצפות ממנו לעשות?

מבין שזו סוגייה קשה אבל אשמח בכל אופן לדעתכם :)

יום טוב!

אם מצאת מוסכניק שאתה סומך עליו ,אז מה יש לבקש ממנו ?לזה הוא מוסכניק ובעל מקצוע שצריך להבין לבד מה

נדרש לעשות עם רכב בכל מצב נתון

פורסם
בסוזוקי אפשר לטפל לבד מלבד הטיימניג שאוליי תצטרך מוסך.

זה הדגם אחריי מתיחת הפנים?

תוריד WORKSHOP MANUAL של באלנו שמה רשום הכל.

האם בוצע טיימינג?

זה מנוע שיש לו מפגש שסתומים במקרה של קריעת רצועה,זה הדבר הראשון שהייתי דואג לבדוק.

בנסוף למרות שלא עשית שימיניג למוסכניק אפשר למתן את רמת עצבים עליו ואפילו שתף אותנו למה הוא גרם לך לחשוב שהוא בעייתי?

לדעתי הרכב עבר טיימינג ב190,000, יש יכולת לבדוק את זה? לראות אם הרצועה חדשה או לא בלויה וכו'?

לגבי המוסכניק הגזלן- לאורך השנים הוא ידע שלהורים יש כיס פתוח בנוגע לאחזקה השוטפת של האוטו וכך כל טיפול שאליו נכנס הרכב הסתיים בטווח מחירים שבין 2500-3500 ש"ח ללא הסבר מספק לגבי מה עבר הרכב.

היו טיפולים שבאמת ראינו שהתבצעו דברים (משולשים למשל), או תיקוני שבר שהסתיימו בהצלחה במחירים גבוהים מאד. תמיד חשבתי שזה משונה לשלם כ"כ הרבה כסף ולא לקבל פירוט ומסמכים על הטיפולים אבל סמכתי על שיקול הדעת של אבא.

בכניסה האחרונה של האוטו למוסך אני זה שהכניס אותו והוציא אותו מהמוסך.

ביקשתי שיכין את האוטו לטסט ויעביר אותו (סידור נחמד דווקא).

בסיום הוא דרש 1000 ש"ח וכששאלתי לפירוט הדברים שהתבצעו ועל מה הוא דורש אלף שקלים, קיבלתי בעיקר גמגום מביך וחצאי מושגים טכניים שאין לי מושג בהם.

ביקשתי מסמך מפורט על הטיפול וקיבלתי חתיכת דף קרוע עם כתב לא ברור.

בנוסף כשהיו לי דפיקות מציקות מכיוון גלגל שמאל האוטו נכנס אחר כבוד למוסך פעם נוספת כשהפעם הוכרז שצריך להחליף לרכב בולמי זעזועים בעלות של בין 2500-3000 ש"ח. במצב הזה הוא הציע לקנות את הרכב ב3,500 שקלים כי "כבר לא משתלם לטפל בו" (כנראה הבין שברז הכסף של אבא נסגר).

הלכתי למוסך אחר ותוך שלוש דקות שחררו אותי עם אוטו שנוסע חלק בלי דפיקות. מסתבר שהיה אום פתוח מעל בולם הזעזועים השמאלי שהיה פשוט צריך לחזק עם פטיש אוויר.

על הטיפול הזה המוסכניק החדש לא דרש שקל- התרשמתי סוף סוף מהתנהלות מקצועית ושקיפות מלאה מבעל מקצוע.

מעתה אנסה להתחיל לטפל ברכב בעצמי בכל הנוגע לטיפולים שוטפים. הבנתי שזה לא קשה.

תודה לכל החברים על העצות המקצועיות ותודה גם על הנכונות לעזור. אתם עשר!!!! :-D:-D

פורסם

אם אתה מאזור הרכז יש מוסכניק שמתמחה בסוזוקי בבני ברק רח' ברוך הירש 9 ושמו דני הוא מקצועי סופר סופר כל הרכבים של הבני ברקים עוברים אצלו והוא מזהה בעיות באופן מדויק ביותר ונותן חוות דעת מה כדאי לטפל ומה לא והכי חשוב מחירים זולים 0505770393 תגיד לו שבני עם הסוויפט שלח אותך

בהצלחה

פורסם

אם תוכל לטפל ברכב בעצמך אתה רק תרוויח מזה גם בפאן הכלכלי וגם בפאן המיקצועי שאתה זה שתדע מה נעשה בדיוק ונעשה על הצד הטוב ביותר. אם תרצה הכוונות מדוייקות וכלי עבודה יעודיים אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי ואפילו אשאיר לך טלפון שלי...אני מכיר את הרכב הזה על בוריו ולא מעט אנשים היה להם רכב כזה וטיפלו בו בעצמם.

• תוכן חדש...