Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים.

רציתי לשאול אז אחרי שחבר שלי בדק לי את הרכב אני צריך להחליף 4 בולמים ווישרים חח אז זה בטיפול...

לפני כמה ימים יצא לי לפתוח את המכסה מנוע שהרכב מונע וראיתי שהשמן הגה כאילו בהרתחה הוא כזה ניתז בתוך המיכל שלו וזה לא נראלי הגיוני יש לכם רעיון ? יכול להיות אוויר במערכת ? ההגה מרגיש לי נורמלי לא משהו מיוחד אשמח לעצות.

פורסם

למה לא הגיוני? משאבת ההגה מריצה סירקולציה של הנוזל במערכת...אז הגיוני שתראה את הסיחרור הזה של הנוזל במיכל.

איזה בולמים אתה שם בכמה השגת?

פורסם
למה לא הגיוני? משאבת ההגה מריצה סירקולציה של הנוזל במערכת...אז הגיוני שתראה את הסיחרור הזה של הנוזל במיכל.

איזה בולמים אתה שם בכמה השגת?

אוקיי

לגביי בולמים אמרו לי לבדוק של חברת קאייבה אבל ממש יקר 1600 ל4 וגם זה באיזור המרכז.

יש בנצרת מישהו שהציע לי 4 ב650 של חברת בנדו קוריאני מקורי הוא אומר.

חבר שלי שם 2 בולמים קדמיים שלהם ואמר שהוא מבסוט...

מה אתה אומר ?

פורסם

אם אין לך בעיה לגלוש לכיוון חדרה אז את הקאייאבה אם אני זוכר נכון אוכל להשיג לך רביעייה בסביבות ה 1000 שח. בנדו גם מצויינים. אתה מרכיב לבד או באמצעות מוסך? אם תצטרך כלים ומכווץ קפיצים אל תתבייש לבקש.

פורסם

תודה רבה לך אחי !

לגבי ההרכבה אני וחבר שלי נתלבש על האוטו בשכונה ונעשה את זה הוא מכונאי רכב..

שאלה נוספת יש לי טסט עוד כמה ימים לרכב כדי להחליף משהו או לבדוק משהו נוסף ברכב ?

צמיגים שלי במצב טוב החלפתי ווישרים מנורות תקינות אין נזילות מתחת לרכב אבל מה שכן אני צריך להחליף אטם מכסה שסתומים יכולים להכשיל על זה ?.

ומה כדי לעשות בשביל הזיהום אוויר ?

זה הרכב הראשון שלי והטסט הראשון שאני מגיש אז אשמח לעצות מסויימות

תודה רבה לך

פורסם

בעניין הטסט תבדקו מתחת לרכב מה מצב גומיות הצירטות הפנימיות והחיצוניות. בידקו את תותבי המשולשים, תושבות מנוע שאינן קרועות. אטם מיכסה שסתומים זה המחלה של האקסנטים אטם חדש עולה כ 50 שח תחליף ותגיע יבש לטסט. מבחינת זיהום אויר... האם הרכב מאבד שמן? האם מעשן? מחלה נוספת וידועה זה גומיות השסתומים שמיתנפחות ושמן דולף דרכם אל חלל הצילינדרים. העבודה להחלפה שלהם היא לא מורכבת אבל מצריכה את הכלים הנכונים כמו קופרסור ומכווץ קפיצי שסתומים ומעט סבלנות.

פורסם

כן על האטם אמרו לי שהסכום זה 50 שקל כמו שכתבת.

לגבי עישון הרכב לא מאבד שמן לפחות לפי מה שאני שמתי לב הוא עבר טיפול לפני שקניתי אותו שכלל פלאגים וחוטי הצתה שמן פילטר.

עישון שמתי לב רק אם אני מניע את האוטו כשהוא קר לגמרי ואני נותן גז אז הוא מעשן כי הוא קר כנראה,אבל אם אני לא טועה שהוא בטמפרטורת עבודה הוא מעשן רק אם אני ממש מאמץ לתור גבוהה. חבר שלי שכתבתי לך שהוא מכונאי יש לו את אותו הרכב שנת 2002 רק והוא אמר שיצא שיש לו זיהום אוויר גבוהה ממה שמותר והוא עבר בכל מקרה...

עוד שאלה שהרכב שלי אחרי נסיעה סבירה והוא התחמם והגיע לטמפ עבודה יש לו ריח מוזר בתא מנוע יכול להיות בגלל האטם מכסה שסתומים שנוזל והחום פשוט גורם לשמן להתאדות או משהו ?

פורסם
נכון מאוד. תחליף את האטם מיכסה ותנקה הייטב את המקום והריח יעלם כלא היה.

תודה רבה על כל העזרה שלך אחי.

יש לי שאלה אחרונה שאומנם חוזרת על עצמה אבל זה בגלל שלא היה למוכר את חברת בנדו במלאי הוא אמר שלקחו לפני את הבולמים... הוא הציע לי חברת GSP או GPS משהו כזה הוא אמר שהם סיניים אבל אמר שהם מעולים ויחזיקו לכמה שנים טובות ואומר שאני לא יתאכזב

פורסם

בולמים במיוחד ביונדאי שגם ככה הבולמים לא הכי עמידים ולא הכי נעימים לשיכוך כדאי לשים מותג איכותי ולא סיני. ברכבים אחרים יצא לי להרכיב סיניים שמחזיקים כבר שנים אבל באקסנטים חבל לחסוך בזה...במיוחד אם זה רכב שאתה מתכנן להמשיך להחזיק. אם אתה מיתכוון למכור אותו בשנה שנתיים הקרובות זה כבר משהו אחר.

פורסם
בולמים במיוחד ביונדאי שגם ככה הבולמים לא הכי עמידים ולא הכי נעימים לשיכוך כדאי לשים מותג איכותי ולא סיני. ברכבים אחרים יצא לי להרכיב סיניים שמחזיקים כבר שנים אבל באקסנטים חבל לחסוך בזה...במיוחד אם זה רכב שאתה מתכנן להמשיך להחזיק. אם אתה מיתכוון למכור אותו בשנה שנתיים הקרובות זה כבר משהו אחר.

אני לא ממש יודע כמה אני יוכל להחזיק בו אומנם רק קניתי אותו אבל אין לי שום מושג מה המצב הכללי שלו חוץ מהכמה דברים שכתבתי והוא גם עבר ראש מנוע אז אין לי מושג אני מאמין שגג שנתיים אני אהיה איתו אולי פחות אפילו כן

פורסם

שיקול כלכלי שלך....בולמים סינים ניתן למצוא גם ב 150 שח לבולם. ה gsp היא חברה מוכרת אבל לא מכיר אותם בבולמים. ייתכן והם באמת טובים. בכמה הוא עושה לך אותם מבחינת מחיר?

פורסם

בגלל שזה אדם שאני מכיר אותו המון זמן אז במקום זוג ב400 אז 280 לקדמיים.

ביקשתי ממנו גם הצעה כוללת על 2 תושבות בולמים קדמיות-150 לזוג

בולמים אחוריים 350 זוג כרגע שוקל אם להחליף גם אותם כי מאחורה הם בסדר ומקדימה כל הבעיה

אטם מכסה שסתומים-40

פלאשינג לרדיאטור-25 כי הרדיאטור שלי ממש מלוכלך

ומים ירוקים-50 למים איכותיים ולא סתם צבע

פורסם

בולמים אחוריים אם תקינים אל תיגע בהם חבל על הכסף. תחליף את הקידמיים, תושבות בולמים אני לא מאמין שתצטרך הם מאוד עמידות ביונדאי האלה אבל שתפתח כבר תבחן אותם מקרוב. אטם מיכסה שסתומים בגלל שאתה שם חליפי שים שיכבה עדינה של סיליקון מסוג ויקטור ריינז על מנת שלא תחזור לך נזילה. מיים ירוקים שים פרסטון הם מצויינים לאקסנט וגלון של כמעט 4 ליטר עולה כ 40 שח. חומרי פלאש למיניהם הייתי שוקל פעמיים ואפילו נימנע ומבצע רק שטיפה בלחץ של מערכת הקירור.

פורסם

מחזק את דבריו של מאור, אם תבצע שטיפה של מערכת הקירור עים חומרים למיניהם, יתכן ויפתחו לך תיבות פנדורה ויתחילו נזילות ברכב במיוחד ברדיאטור חימום בתוך הרכב ששם העבודה לא קלה להחלפה.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

• תוכן חדש...