Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיפוי שטחים חקלאיים בעזרת GPS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם!

כפי שמפורט בכותרת - אני זקוק לעצה לגבי מיפוי בעזרת GPS לשימושים חקלאיים.

בגלל העובדה שאני גם מבצע סקרים בחו"ל,בעיקר במדינות עולם שלישי ללא תשתית סלולארית טובה,

הצרכים שלי הם:

1. מכשיר GPS נישא ביד שיכול לפעול ללא ציוד הקפי נוסף.

2. מכשיר שלא יהיה תלוי ברשתות סלולאריות.ברור שעדיף שהאופציה הזו תהיה קיימת לשיפור דיוק במקומות שאכן התמיכה הזו קיימת,אבל שלא יהיה תלוי בהן.

3. רמת דיוק בתנאים הללו של מטר או פחות.

4. נושא העלות יבחן בנפרד,קודם כל אני צריך לדעת האם בכלל קיים מכשיר העונה על הצרכים המקצועיים הללו.

כרגע אני משתמש ב-GPS של המכשיר הסלולארי שלי ולפעמים במכשיר של Gramin.

לאחרונה הוצע לי המכשיר הנ"ל - MobileMapper 100.

חברים,אשמח לעזרה והכוונה!

תודה מראש,adz.

*עריכה:

רציתי להוסיף כי השימוש שלי הוא איסוף נקודות,לאחר מכן אני מעביר את אוסף הנקודות לקובץ excel שבין היתר יודע לתרגם מ-Lat-Long ל-UTM והיהפך, ומשם הקובץ מעביר את הנתונים ליישומי אוטוקאד ע"י קוד VBA באופן אוטומטי לפי הגדרות,כך שהצורך שלי הוא מכשיר שיתן דיוק,פחות דרישה שיבצע בעצמו מניפולציות ועיבוד נתונים.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

למיטב ידיעתי לא קיימת חיה כזו המאפשרת מדידה stand-alone בדיוק submeter. לצורך כך אתה צריך מקלט DGPS או RTK, כלומר בכל מקרה נדרשת תקשורת משלימה לתחנות קרקעיות. עם זאת אני חושב שאפשר להתקרב לדיוק של מטר מלמעלה ע"י עיבוד post processing באמצעות תוכנות כמו Trimble Positions.

אני מציע שתתחיל לעבור על הקטלוג של Trimble ולהשוות את המכשירים, יכולותיהם ועלותם. לי יש Trimble Juno שמגיע לדיוקים של סביבות 2 מ', וזה מספיק לצרכיי.

המכשיר שהוצע לך נראה מעניין, אופציית low-cost סבירה ונורמלית למכשיר עם דיוק סנטימטר בעלות שפויה. מעניין לדעת מה העלויות, האם יש לך מידע בנושא? עם זאת שים לב שהדיוק שהם מציינים מושג אף הוא באמצעות תחנות RTK בארה"ב, כך שבהיעדר תחנות זמינות לא ברור מה היתרון בו מבחינתך על פני מכשיר עם מקלט stand-alone רגיל.

חזיר דיזל

פורסם

עוד כמה חודשים תוכל לקנות סמרטפון עם הצ'יפ החדש של ברודקום שמאפשר דיוק של כ-30 ס"מ, וזה יעבוד בכל מקום בעולם (באמצעות שימוש בסיגנל חדש שמשדרים הלויינים שנקרא - L5).

https://newatlas.com/broadcom-gnss-chip-accuracy/51481/

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

קורן תודה על התגובה המפורטת!

1. אכן אעבור על המוצרים של Trimble.ידוע לך מי משווק אותם בארץ,ע"מ שאוכל להתייעץ איתם?

2. תוכל להסביר לי מה זה אומר post processing? האם זה סוג של תוכנות שניתן להפעיל על כל סט מדידה או תוכנה הצמודה למכשיר ספציפי,ובאופן כללי מה סדר העבודה עם תוכנות כאלו?

3. לגבי גבהים - מה רמת הדיוק של המכשיר שלך? אני יודע שנהוג לא להתייחס לגבהים שמספקים המכשירים הללו אלא רק לקואורדינטות X-Y.

adz

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם (נערך)

בנוסף,

ראיתי באתר של trimble שלושה מכשירים תחת השם juno:

1. Juno T41 R

2. Juno T41 C

3. Juno 5

אם הבנתי נכון אז השניים הראשונים קשורים לתחנה קרקעית והאחרון - juno 5 - הוא GPS עצמאי?

adz

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם
עוד כמה חודשים תוכל לקנות סמרטפון עם הצ'יפ החדש של ברודקום שמאפשר דיוק של כ-30 ס"מ, וזה יעבוד בכל מקום בעולם (באמצעות שימוש בסיגנל חדש שמשדרים הלויינים שנקרא - L5).

https://newatlas.com/broadcom-gnss-chip-accuracy/51481/

נראה טוב מדי בכדי להיות אמיתי...

אנשים בכל העולם משלמים אלפי דולרים עבור רמת דיוק כזו.

אבל תודה בכל מקרה - אנסה לבדוק את זה.

אם אכן אמיתי אז זה בהחלט פתרון.

פורסם

הציוד של Trimble, Leica וכו' מיועד לעולם ה-GIS והגיאודזיה ועולה הרבה מאוד כסף, ולכן אתה צריך לבחון היטב אם הצרכים שלך מצדיקים את ההשקעה. אלה מכשירים שמיועדים לעבודת שדה, אפשר להריץ עליהם תוכנות צד שלישי כגון ESRI ArcMap שמקלות על איסוף המידע.

היבואן של טרימבל בארץ הוא היפרטק מערכות מפתח תקווה, אתה יכול להתייעץ גם איתם בין השאר.

post-processing - הכוונה לעיבוד נתונים המבוצע בבית על מידע שנאסף בשדה. אני מניח (לא יודע בוודאות) שהתוכנות של Trimble , למשל, עובדות עם מכשירים של Trimble מכיוון שלצורך העיבוד הן משתמשות בפרמטרים "חבויים" רבים שהמכשיר אוגר בזמן איסוף המדידה. מעבר לכך אני לא יכול לסייע מכיון שאני לא עובד בשוטף עם תוכנה זו.

גבהים - ידוע שדיוק GPS סטנדרטי בגובה קטן בסדר גודל מהדיוק האופקי. לא טרחתי אף פעם לעשות בדיקה יסודית, אבל הרושם שלי הוא שדיוק הגובה הוא בסביבות 10-15 מ'. אל תשכח שמה שאתה מקבל הוא גובה אליפסואידלי, אותו יש (במידת הצורך) להמיר למערכת הקואורדינטות המקומית.

L5 - למען האמת לא הייתי מעודכן במצב המבצעיות שלו, במידה וזה נכון זו מהפכה משמעותית שעל פניו מייתרת את הצורך ב-DGPS ותוכנות post-processing להשגת דיוקי submeter. אני במקומך הייתי דואג לבדוק את הסוגיה הזו (תמיכה ב-L5) היטב לפני כל רכישת ציוד חדש.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

היבואן של טרימבל בארץ הוא היפרטק מערכות מפתח תקווה, אתה יכול להתייעץ גם איתם בין השאר. אחלה,תודה.

גבהים - ידוע שדיוק GPS סטנדרטי בגובה קטן בסדר גודל מהדיוק האופקי. לא טרחתי אף פעם לעשות בדיקה יסודית, אבל הרושם שלי הוא שדיוק הגובה הוא בסביבות 10-15 מ'. אל תשכח שמה שאתה מקבל הוא גובה אליפסואידלי - תוכל מעט להרחיב על המושג הזה?, אותו יש (במידת הצורך) להמיר למערכת הקואורדינטות המקומית.

L5 - למען האמת לא הייתי מעודכן במצב המבצעיות שלו, במידה וזה נכון זו מהפכה משמעותית שעל פניו מייתרת את הצורך ב-DGPS ותוכנות post-processing להשגת דיוקי submeter. אני במקומך הייתי דואג לבדוק את הסוגיה הזו (תמיכה ב-L5) היטב לפני כל רכישת ציוד חדש.

התגובות בכחול.

בנוסף,לגבי הגובה בעיקר מעניין אותי הפרש הגבהים בין הנקודות שאני מודד,פחות את הגובה האבסולוטי שלהן.

*עריכה:

לגבי הגבהים -

האם נכון לומר שלמרות שה-GPS לא נותן גובה אורתומטרי מדויק,שאותו יש כמו שכתבת,צורך להמיר לדאטום של האזור הספציפי,הגובה האליפסואידלי המתקבל במדידה הוא יחסית מדויק (ע"פ רמת הדיוק של המקלט) ומכאן שהפרשי הגבהים בין הנקודות שמדדתי יהיו מדויקים,שוב - בהתאם לרמת הדיוק של המקלט?

עריכה אחרונה על ידי adz

פורסם (נערך)
בנוסף,

ראיתי באתר של trimble שלושה מכשירים תחת השם juno:

1. Juno T41 R

2. Juno T41 C

3. Juno 5

אם הבנתי נכון אז השניים הראשונים קשורים לתחנה קרקעית והאחרון - juno 5 - הוא GPS עצמאי?

adz

כולם מכשירי כף יד עם GPS סטנדרטי ועם אפשרות לשיפור הדיוק באמצעות סיגנל SBAS הזמין בארה"ב - התיקון עדיין לא מביא לדיוק submeter ואתה יכול לראות זאת במפרטים. עם זאת לכל המכשירים האלה יש למיטב זכרוני אפשרות לתקשר עם מקלט Trimble חיצוני כלשהו, שיכול להיות גם מקלט DGPS או RTK.

לי יש Juno 3B.

לגבי "נראה טוב מדי בכדי להיות אמיתי..." - נחיה ונראה. יכולות הניווט שיש לכל אחד מאיתנו בכיס בעלות שווה לכל נפש היו עד לפני ממש לא מזמן דמיוניות לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
...

לגבי "נראה טוב מדי בכדי להיות אמיתי..." - נחיה ונראה. יכולות הניווט שיש לכל אחד מאיתנו בכיס בעלות שווה לכל נפש היו עד לפני ממש לא מזמן דמיוניות לחלוטין.

הלוואי,

מהפה שלך לאוזן של samsung.....

פורסם

לא מדובר בשמועות, אלא בהכרזה רשמית של ברודקום, הצ'יפ קיים זמין ועובד ויש חוזים עם מספר יצרניות כבר שיכניסו אותו לדגמי 2018 שלהן. הטכנולוגיה בלויינים קיימת (יש לפחות 30 לויינים שתומכים ב-L5 כרגע), אז אין סיבה לחשוב שזה טוב מדי בכדי להיות אמיתי.

https://www.broadcom.com/products/wireless/gnss-gps-socs/bcm47755

http://www.zdnet.com/article/your-phones-gps-is-about-to-get-a-massive-upgrade/

אם יש לך אפשרות לחכות כמה חודשים במקום להשקיע כמה אלפי דולרים סתם - תעשה את זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לא מדובר בשמועות, אלא בהכרזה רשמית של ברודקום, הצ'יפ קיים זמין ועובד ויש חוזים עם מספר יצרניות כבר שיכניסו אותו לדגמי 2018 שלהן. הטכנולוגיה בלויינים קיימת (יש לפחות 30 לויינים שתומכים ב-L5 כרגע), אז אין סיבה לחשוב שזה טוב מדי בכדי להיות אמיתי.

https://www.broadcom.com/products/wireless/gnss-gps-socs/bcm47755

http://www.zdnet.com/article/your-phones-gps-is-about-to-get-a-massive-upgrade/

אם יש לך אפשרות לחכות כמה חודשים במקום להשקיע כמה אלפי דולרים סתם - תעשה את זה.

תודה רבה על העדכון!!

פורסם (נערך)

לגבי הגבהים -

האם נכון לומר שלמרות שה-GPS לא נותן גובה אורתומטרי מדויק,שאותו יש כמו שכתבת,צורך להמיר לדאטום של האזור הספציפי,הגובה האליפסואידלי המתקבל במדידה הוא יחסית מדויק (ע"פ רמת הדיוק של המקלט) ומכאן שהפרשי הגבהים בין הנקודות שמדדתי יהיו מדויקים,שוב - בהתאם לרמת הדיוק של המקלט?

נכון, עד כדי דיוק המכשיר, שכאמור ב-GPS סטנדרטי נעה סביב 10-15 מ'. (מעניין מה השלכות L5 בנושא זה.)

מה דרישת הדיוק שלך?

האם אתה מכיר את SRTM?

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

1. רמת הדיוק בנושא גבהים היא סביב ה-5 מטר +/-.

2. פעם ראשונה שאני נתקל במושג SRTM.

אני יודע שיש אתרים שמעלים אליהם קובץ kml ומקבלים חזרה גבהים עבור הקואורדינטות בקובץ.האם הגבהים הם תוצאה של הפרויקט הזה?

• תוכן חדש...