Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישה, אניקורא בעיניים של הדיוט.

מתוך חוק המקרקעין:

car_me - לא מדובר בענייני "הגיון". יש כאן חוק ברור (עם אפשרות לשינוי בהתאם לתקנון המוסכם על בעלי הדירות):

.

להבנתי car_me התכוון לדבר הבא:

פות"ש ציין שיש 3 קומות בבניין, אך לא ציין כמה דיירים יש בכל קומה.

ייתכן שיש 2 דיירים בכל קומה ולכל צד יש את הקו ביוב שלו ז"א שיש שני קווי ביוב (בהתאמה אולי יש 12 דיירים בבניין ויש 4 קווי ביוב בבניין). כך או כך תיקון הביוב צריך להיות מותקן ע"י כלל הדיירים ולא רק ע"י הדיירים שבצד שלהם הסתימה.

פורסם

אכן אתה צודק - יש לכל צד קו משלו. אני לא רואה סיבה הגיונית למה גם דיירים שלא משתמשים צריכים לשלם?

בכל אופן,

הכנתי מכתב מנוסח, החלטתי להתקשר אליו לפני שאני שם לו את זה בתיבה. הוא ענה ואמר לי שהוא מתכוון להביא לי את הכסף. אני כבר חיכיתי הרבה אז אמתין עוד שבוע ואז אחליט אם להניח לו את המכתב במידה ולא.

תודה לכולם על העזרה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

א. ברור שאתה צודק במקרה הזה. אין בדברים שאכתוב בסעיף ב כדי לשלול את צדקתך.

ב. ואף על פי כן, לא הייתי פוצח בסכסוך משפטי עם שכן בשביל אי אלו מאות שקלים (אם כאמור הוא מתכוון לשלם אבל רק מורח זמן).

סכסוך שכנים זה דבר שאתה יודע איך הוא מתחיל אבל לעולם לא תדע כיצד יסתיים ומה יקרה בדרך.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בבניין אתם עושים סיוד/זיפות?

אם כן מי משלם על זה?

אם לא, לשכן בקומה העליונה זה לא מפריע?

מה אני רוצה להגיד, שחובה לעשות זיפות או אמצעי איטום פעם בכמה שנים בהתאם לסוג איטום, כנ"ל לגבי הלבנה כל שהיא.

אם אתם לא מבצעים את חובתכם בבניין, ייתכן שגם הדייר בקומה העליונה גומל לכם בדרך דומה... לא שזה נכון לתקן עוול בעוול.

(נ.ב, אני חושד שהדבר לא מבוצע בגלל שאין וועד)

פורסם
א. ברור שאתה צודק במקרה הזה. אין בדברים שאכתוב בסעיף ב כדי לשלול את צדקתך.

ב. ואף על פי כן, לא הייתי פוצח בסכסוך משפטי עם שכן בשביל אי אלו מאות שקלים (אם כאמור הוא מתכוון לשלם אבל רק מורח זמן).

סכסוך שכנים זה דבר שאתה יודע איך הוא מתחיל אבל לעולם לא תדע כיצד יסתיים ומה יקרה בדרך.

אכן סכסוך זה הדבר האחרון שאני ארצה. אני יעדיף לוותר על הסכום הפעוט ובלבד שלא להסתכסך

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם (נערך)
אכן אתה צודק - יש לכל צד קו משלו. אני לא רואה סיבה הגיונית למה גם דיירים שלא משתמשים צריכים לשלם?

אולי אתה לא רואה סיבה, אבל החוק כן. היום זה בצד שלך, מחר בצד השני. ואם הדיירים בצד השני יתבעו אותך הם יזכו בתביעה.

הרכוש המשותף משותף לכולם (לפי שטח הדירה או התקנון) נהנים ממנו וחייבים בתחזוקתו. כל הדיירים חייבים בתחזוקתו הגג, הביוב, החשמל, הגינה וכל שאר הרכוש המשותף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עדכון - לאחר שיחת טלפון ומתן אולטימטום (והכל ברוח טובה ) נתתי לו להבין שיעשה מה שהוא חושב לנכון, שגם אם ירצה לא לשלם נפעל בדרך הארוכה. בכל מקרה תשלום יועבר, השאלה מתי וכמה... לאחר כל זאת:

אתמול הוא העביר את הסכום במזומן במלואו.

תודה לכולם

פורסם

היה שווה, כיון שהסיפור צפוי לחזור בעתיד. פעם דליפת מים, פעם סתימת ביוב, פעם תקלת חשמל או איזה שיפוצון בכניסה. עדיף שידע מלכתחילה שעליו לשלם את חלקו.

ומומלץ להקים ועד בית ולהתחיל לגבות מסי ועד, לנהל ספרים מסודרים ולנהל את הבניין כראוי. במסגרת זו שתי המלצות חשובות:

1. לדאוג לאיזה רזרבה קטנה לצורך תיקונים לא צפויים.

2. לדאוג לביטוח הרכוז המשותף. עלות קטנה שעשויה להשתלם במקרה של נזק. אזכיר ניסיון שהיה לי - נזק בהיקף קרוב ל-500,000 ש"ח כתצאה מדליפה מצינור ביוב משותף בבניין, שטופל על ידי חברת הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנו 6 דיירים במבנה מדורג.

מתוכם שני דיירים אטומים לחלוטין,איך אפשר לעשות ועד עם שליש אטום

לחלוטין?

פורסם

מקימים ועד ומסדרים את התקנון שלו בעזרת רוב הדיירים שאינם אטומים, מצטרפים לאגודה לתרבות הדיור ואז אוכפים על האטומים את מרות הוועד בעזרתה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
היה שווה, כיון שהסיפור צפוי לחזור בעתיד. פעם דליפת מים, פעם סתימת ביוב, פעם תקלת חשמל או איזה שיפוצון בכניסה. עדיף שידע מלכתחילה שעליו לשלם את חלקו.

ומומלץ להקים ועד בית ולהתחיל לגבות מסי ועד, לנהל ספרים מסודרים ולנהל את הבניין כראוי. במסגרת זו שתי המלצות חשובות:

1. לדאוג לאיזה רזרבה קטנה לצורך תיקונים לא צפויים.

2. לדאוג לביטוח הרכוז המשותף. עלות קטנה שעשויה להשתלם במקרה של נזק. אזכיר ניסיון שהיה לי - נזק בהיקף קרוב ל-500,000 ש"ח כתצאה מדליפה מצינור ביוב משותף בבניין, שטופל על ידי חברת הביטוח.

דברי חכמה -אין מה להגיד. ושום פחד מסכסוך שכנים לא עולה עליהם.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...