Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מתגרשים ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיש הסכמה בין בני הזוג על חלוקת רכוש ומשמורת ילדים? שום עורך דין לא יכול לסבך

את ההסכמה הזו. מה שנותר לו לעשות זה לכתוב את הדברים בצורה משפטית. לאחר מכן לוקח

שני מפגשים עד הגט. (כמובן שני עדים)

לא נתקלתי בעורך דין שניסה להפיל את אחד מבני הזוג - כי לא היה צורך בזה.

הבעיה מתחילה (ולא נגמרת) שאין הסכמה ונכנסים למלחמות מיותרות על גאווה.

כאן העורך דין אכן חוגג בגדול, לדאבוני.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כשאתה לוקח עו"ד, גם עסקי, את המדיניות אתה צריך לנהל. הוא יועץ. צריך להסביר לך את המצב החוקי/טכני, לפרוס בפניך את האופציות, האלטרנטיבות, הסיכונים לדעתו וכו' - ואתה צריך לקבל החלטות.

נכון בהחלט. זה סכום קצר של המציאות.

יוסי

פורסם
משעשע זה כנראה עניין יחסי - וזה שבישראל ("הדמוקרטיה היחידה", "אור לגויים", וכו') זוגות צריכים לעבור את השעשוע הזה, זה עניין בזיוני.

סתם שני הסנט שלי :-)

בתור כופרת מוחלטת אוכל לומר שלא היה שם שום דבר בזיוני.

הטקס עצמו לא מדבר אלי, הגעתי בגישה "אנתרופולוגית" וקיבלתי את אחת ההצגות הכי משעשעות שהייתי בחיי, כולל טקס הזוי שבו סופר הסת"ם נותן במתנה את הכסת והעט לבעל רק כדי שזה ישאיל לו אותם בחזרה על מנת שיכתוב עבורו את הגט... באמת שהתאפקתי לא להתפוצץ מצחוק.

כן, יכולתי לוותר עליו, הוא לא אמר לי כלום, ולכן הוא גם לא היה נורא או משפיל. בעיקר מצחיק.

פורסם

בזמנו, כסטודנט למשפטים ניסחתי הסכם בין זוג אשר היה בדיוק באותו הסטטוס.

הם ניגשו לבית משפט לענייני משפחה כדי לקבל תוקף של פס"ד ומשם לרבנות.

שקל אחד לא יצא מהכיס.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אומר מילה בקשר לנושא

יש לא מעט בני זוג שלא יודעים מה מגיע להם, ומה הזכויות שיגיעו להם בעתיד

לכן לאמר כי לא נזקקים ליעוץ מקצועי זו עצה לא הכי חכמה.

זה לא אומר שצריך להיכנס למלחמות , אבל רצוי בהחלט לדעת את כל הזכויות המגיעות לכל אחד מבני הזוג.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מסכים עם ישה לגמרי.

המינימום זה לעשות שיחת ייעוץ שמסבירה לצדדים מה הזכויות והחובות שלהם, לפחות המשוערות (יש סוגיות ממון ואחרות שהן לא חד משמעיות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חלוקת רכוש והסכמים עדיף לעשות בעזרת מגשר (אם תרצה יש לי אחד מומלץ). את ההסכם שעושים בעזרתו עדיף לאשר בבית דין לענייני משפחה.

עדיף לא להתקרב לעורכי דין. הם רק מחממים את שני הצדדים ויוצרים לעצמם פרנסה.

טקס הגירושין ליהודים הוא רק ברבנות, גם אם לא התחתנת דרכם.

פורסם

כוונתי לא היתה שהטקס עצמו בזיוני - כל אחד ומה שמתאים לו - כוונתי היתה שהכפיה וחוסר האופציה לעשות דברים אחרת היא הביזיון.

פורסם (נערך)

אצלי היה משהו אחר.

חילקנו רכוש עצמאית (גם ככה לא היה הרבה), הפרדנו חשבונות בנק והפרדנו מגורים

באתי לבית דין הרבני, קבעו לנו גישור שהיה לפרוטוקול בלבד, שם אמרנו שאין צורך בהסכם ורק מחכים לטקס הגט.

כרגע אני לפני מתן גט.

עורכי דין סתם ינפחו את התיק ויחפשו מאיפה למצוץ את הדם.

אין לנו ילדים, לא קנינו דירה, הרכב שלי רשום על אמי עוד לפני החתונה ואת החסכונות לפני החתונה לא איחדנו אחרי הנישואים.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
שיש הסכמה בין בני הזוג על חלוקת רכוש ומשמורת ילדים? שום עורך דין לא יכול לסבך

את ההסכמה הזו. מה שנותר לו לעשות זה לכתוב את הדברים בצורה משפטית. לאחר מכן לוקח

שני מפגשים עד הגט. (כמובן שני עדים)

לא נתקלתי בעורך דין שניסה להפיל את אחד מבני הזוג - כי לא היה צורך בזה.

הבעיה מתחילה (ולא נגמרת) שאין הסכמה ונכנסים למלחמות מיותרות על גאווה.

כאן העורך דין אכן חוגג בגדול, לדאבוני.

מניסיוני, עו"ד מפילים גם את ההסכמות בין בני הזוג על מנת למשוך את התהליך. זה קל ופשוט מאוד.

כמו כל יום, הבוקר הונחו על שולחני עוד 3 בקשות לצורך פירוק שיתוף במקרקעין.

כשאתה קורא את הבקשות לעומק, זה ברור מאוד איך כל התהליך הרע החל ויכל שלא להגיע.

אני ממליץ להגיע להסכמה משותפת בין בני זוג, בלי עו"ד, יהיה מה שיהיה.

כמו כן, אני ממליץ בחום לקרוא את הכתבה הבאה ולהבין בדיוק מדוע אני לא ממליץ לערב עו"ד, אלא לחתור להגיע להסכמות בגישור או בהסכמה.

http://www.israelhayom.co.il/article/454581

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

הטקס עצמו לא מדבר אלי, הגעתי בגישה "אנתרופולוגית" וקיבלתי את אחת ההצגות הכי משעשעות שהייתי בחיי, כולל טקס הזוי שבו סופר הסת"ם נותן במתנה את הכסת והעט לבעל רק כדי שזה ישאיל לו אותם בחזרה על מנת שיכתוב עבורו את הגט... באמת שהתאפקתי לא להתפוצץ מצחוק.

כן, יכולתי לוותר עליו, הוא לא אמר לי כלום, ולכן הוא גם לא היה נורא או משפיל. בעיקר מצחיק.

אני מנחש (תקני אותי אם אני טועה) שהגעתם לטקס כשהיחסים ביניכם טובים, כלומר בלי הרבה טינה או כעס.

מניסיון (של חברה קרובה), אם הפרידה היתה קשה מאוד ונשארו הרבה משקעים, הטקס יכול להיות חוויה מאוד לא נעימה.

פורסם (נערך)

כן, היוחסים היו טובים אבל אין קשר בין הדברים.

למי שהטקס לא מדבר אליו, אין סיבה שתוכנו ישפיע על הלך הרוח. אם גירושים היו רעים הטקס יהיה רע בגלל המשקע, לא בגלל הטקס עצמו, שעבור מי שהוא הליך פורמלי בלבד לא מבזה יותר או פחות מלחתום על החוזה. ברור שמי שמגיע אחרי קרב מתיש רק רוצה שזה יגמר ולא רואה שום צד משעשע בעניין.

אני התחלתי בלצחוק על האימפוטנטיות הבירוקטית שזימנה אותנו לרב שבאותו יום נשלח בכלל לעיר אחרת, כדי לשמוע איך העוזר (שליש? פקיד?) שלו מבטיח שינסה לשכנע רב אחר לקבל אותנו.

אחרי זה שנמצא רב התברר שהעד שכח להביא כיפה ולכן נאלץ לחבוש כיפת סטן ורודה (מישהו שכח גרב אדום בכביסה?), ואז גם ברח לו מהראש שמו של אבי החתן....

בהמשך היתה הצגת התרפסות של שני העדים מטעם הרבנות שלא הפסיקו למלמל "כבוד הרב, כבוד הרב..." כשכבודו לובש חליפה דהויה, עם כתמים על העניבה ופירורי אוכל בזקן.

ואז כאמור הגיע הפינלה הגדול של קסת הדיו - 3 דקות של: "שלי - שלך, שלך - שלי....." הסוציאליזם בהתגלמותו).

באמת שהתאפקתי לא לצחוק.....

אבל כן, לא סביר שכף רגלי תדרוך שוב ברבנות (תודה לאל שאשה לא יכולה להיות עדה.... יש יתרון בדת שובוניסטית).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
אני מנחש (תקני אותי אם אני טועה) שהגעתם לטקס כשהיחסים ביניכם טובים, כלומר בלי הרבה טינה או כעס.

מניסיון (של חברה קרובה), אם הפרידה היתה קשה מאוד ונשארו הרבה משקעים, הטקס יכול להיות חוויה מאוד לא נעימה.

אני שמעתי שלל סיפורי בלהות על גירושין ברבנות.

אצלי לא היה שום דבר מיוחד.

פתחתי תיק ברבני, קבעו לנו גישור - גם המגשרת וגם העורכת דין אחר כך שניהם היו נשים (שגם לא נראו דתיות בכלל - למרות שזה היה ברבנות), עברנו את התהליך וסיימנו.

הבעיה היא שבגירושים שכל החרא בין בני הזוג מתחיל לצוף, אז לא משנה איפה זה יהיה - תמיד החוויה תהיה שלילית.

מצד שני שמעתי גם סיפורי בלהות של זוגות שנרשמו לנישואים - אצלי למזלי לא קרה משהו מיוחד, שהתחתנו באנו מראש עם כל המסמכים שהם דורשים, התהליך נארך פחות מחצי שעה, קיבלתי כתובה למלא בזמן החופה ובסוף התעודת נישואים נשלחה בדואר.

אני מכיר אנשים שלא רוצים גם להתגרש ברבנות (כל אחד ואמונותיו), אבל לדעתי צריך להיות בן אדם ממש סכיזופרן כדי לא להתגרש רק בגלל שזה נערך ברבנות, הרצון להיות לא רשום כנשוי לאותה בת זוג גובר לדעתי על הצורך לא ללכת לרבנות.

אני בן אדם מסורתי ומכבד את כל אחד ובחירותיו - שאם הוא בחר אותן סימן שכנראה זה הכי נוח לו...

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

itsik170, הבעיה פה במדינה שלא נותנים לך אפשרות לבחור איפה להתחתן או להתגרש. יש הפרה של זכות היסוד להתחתן.

מי שיהודי לא יכול להתחתן בארץ, אלא ברבנות בלבד.

גם אם הזוג (יהודי) חילוני שהתחתן בחו"ל, ללא טקס דתי ורוצה להתגרש אין לו ברירה אחרת חוץ מלהתגרש ברבנות.

• תוכן חדש...