Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבריה אני עושה פרוייקט קטן ברכב ואני זקוק לעזרתכם בנושא ממסר.

אני צריך ממסר אשר ממשיך להעביר זרם למכשיר גם לאחר שהמתח המפעיל אותו נפסק, והממסר חוזר למצב סגור רק כאשר אני מנתק את הזרם שעובר דרך הממסר למכשיר ולא כאשר אני מנתק את הזרם שמפעיל את הממסר עצמו.

מה דעתכם, האם אפשרי?

פורסם

לממסר יש זוג חיבורים לסליל המפעילו וזוג חיבורים (או יותר) המעבירים זרם דרך מגעי הממסר כשהוא מופעל.

ניתן לבצע חיבור המפעיל את סליל הממסר ע"י לחצן (כמו בחדר מדרגות) ואח"כ העברת הזרם דרך הממסר תפעיל גם הלאה את הסליל. נתוק האספקה של החיבור השני לסליל תפסיק את פעולת הממסר.

כתוב מה אתה רוצה להפעיל ויתכן שתוכל לקבל הסבר מדויק יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מנושא לנושא באותו הנושא:

אני רציתי לשאול מה בדיוק תפקיד הממסר במערכת החשמלית של הרכב? (נראה לי שהבנתי איך מבחינה טכנית הוא פועל...)

לדוגמה:

הוספתי בבגאז' מנורה שמתחברת למתח קבוע - עם מתג toggle ראשי (שאותו אני בדרך כלל ישאיר דלוק) ועם מתג normally closed - (אינני בטוח אם closed או open) כזה שכאשר המגש של הבגאז' לוחץ עליו אין אור, וכאשר פותחים את דלת הבגאז' והמגש מתרומם האור נדלק... (כלומר כל עוד לא לוחצים עליו המתג דלוק).

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

לצביקה - המפסק הקפיצי הנלחץ בזמן סגירת דלת הבגז' נקרא כרגיל סגור, כי השם מתייחס למצב המגע במפסק כשאין לחץ חיצוני.

רק שאינני מבין מה הקשר בין המעגל שתארת ובין ממסר, הלא אין כאן ממסר???

פורסם

זו בדיוק השאלה שלי... כל הזמן אומרים כאן שיש צורך בממסר כשבונים מעגל חשמלי ברכב - אני שואל האם במעגל שלי חסר או שאין צורך בו? ובכלל - מתי צריך ממסר?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ממסר מהווה מגבר זרם גדול וחזק, כלומר מאפשר לזרם פיקוד נמוך לסגור מגע הממתג זרם הפעלה גבוה. ברכב אין שימוש לתכונה נוספת של ממסר והיא פיקוד במתח נמוך על מעגל במתח גבוה.

משתמשים בממסר כשלמשל מערכת המפסקים ברכב מתיישנת ורוצים בכל זאת שהצרכנים (פנסים ראשיים, צופר, ממסר השילוב של הסטרטר וכדומה) לא יסבלו ממפלי מתח אלא יפעלו כראוי. שימוש אחר הוא הרכבת מתגי הפעלה או מפסקים קפיציים קטנים וקלים יחסית כדי להפעיל או לפקד על צרכנים גדולים.

ממסרים גם מאפשרים להפריד בין מעגלים שונים למרות שמפסק ההפעלה הוא משותף, וכך הלאה.

בעזרת מימסרים ניתן גם לממש פונקציות לוגיות פשוטות בקלות רבה - למשל, ניתן לחבר ממסר במקביל לסטרטר. כל צרכן שיוזן דרך מגע כרגיל סגור של הממסר הזה לא יפעל באותן שניות שהסטרטר פועל. בדרך זו למשל ניתן להפסיק את פעולת מדחס המזגן (הכוונה למצמד החשמלי שלו) או את האורות הראשיים בזמן שהסטרטר פועל, כדי להוריד עומס מהמצבר. ישנן עוד אפשרויות רבות.

יוסי

פורסם
חבריה אני עושה פרוייקט קטן ברכב ואני זקוק לעזרתכם בנושא ממסר.

אני צריך ממסר אשר ממשיך להעביר זרם למכשיר גם לאחר שהמתח המפעיל אותו נפסק, והממסר חוזר למצב סגור רק כאשר אני מנתק את הזרם שעובר דרך הממסר למכשיר ולא כאשר אני מנתק את הזרם שמפעיל את הממסר עצמו.

מה דעתכם, האם אפשרי?

בודאי שאפשר ואפילו קל מאד, אתה מבקש שהממסר יהיה בעל אחזקה עצמית ויתפקד כפליפ-פלופ.

כדי לדייק לגבי הסכמה הנדרשת, פרט יותר או עדיף אפילו לצרף סכמה של הצרכן והמפסק שאתה חושב עליהם. אם הצרכן אמור להיות מופעל גם בדרך אחרת, ציין גם את זה.

יוסי

פורסם

ליוסי - אז במצבי שבון אני משתמש בשלושה נורות בהספק 8W כל אחת (כלומר צריכה של 2 אמפר) האם יש צורך בממסר או שמא מתג רגיל יהיה מספיק?

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מה שאני רוצה לעשות הוא מאין אזעקה לרכב.

כאשר אני מפעיל את הסוויץ' הזרם של הסוויץ' יפעיל ממסר אשר יסגור מעגל, והמעגל הוא צופר אזעקה רגיל 12 וולט אשר מקבל זרם מהמצבר. הטריק הוא שהצופר ממשיך לעבוד גם אם מכבים את הסוויץ' ונכבה רק כאשר מנתקים ע"י כפתור את הזרם לצופר, כמובן אז הממסר חוזר למצבו הסגור (ההתחלתי).

תודה

פורסם

הפעלת אזעקה, כפי שכתבת, ניתן לבצע בקלות בעזרת ממסר רגיל, מתג הזנת מתח (+) שיהיה מחוץ לרכב במקום סמוי ומתג הדלת, שמדליק האור הפנימי, יפעיל האזעקה בזמן פתיחת דלת ולאחר שהדלת תסגר צופר האזעקה ימשיך לצפור עד שינותק המתג החיצוני הראשון.

יש בעיה בהפעלה כזאת של גרימת מפגע סביבתי של רעש מתמשך. רצוי להתקין גם קוצב שיפסיק הפעולה כעבור כדקה. בעקרון אין כל סיבה לסוג התקנה כזה של אזעקה שבוצע כבר בשנות ה 60 ויעילותה נמוכה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

ממש לא יעבוד, ואני גם לא מבין את הלוגיקה שמאחורי המעגל.

יתרה מזו, אתה מזין מתח לסליל הממסר ולצופר דרך מגע כרגיל סגור ובמקביל לו מגע כרגיל פתוח של אותו ממסר - זו טעות יסודית וקלסית, כי בזמן שהממסר ינסה להחליף מצב אתה מנתק לו רגעית את אספקת המתח, סביר שהממסר יעבוד כמו רטט (ויברטור). אינני חושב שלזה התכוונת, אף כי האפשרויות מענינות.:-)

המושג המקצועי שקשור לתופעה הוא שהמגע המחליף של הממסר הוא מסוג BREAK BEFORE MAKE. קיימים כמובן ממסרי MAKE BEFORE BREAK אבל הם יקרים ולשימושים מיוחדים וממש אין צורך להשתמש בהם ליישום פשוט כזה.

כמו שכתב לך רפי לין, היינו בסרט הזה לפני 40 שנה.

אם בכל זאת אתה מתעקש וגר באזור המרכז, שלח הודעה בפרטי כולל הטלפון שלך ואנסה להסביר לך, אולי גם בפגישת פנים אל פנים.

יוסי

• תוכן חדש...