Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

אשמח מאוד לקבל עזרה בכיוון המערכת כדי לקבל את הסאונד הכי איכותי שאני יכול מהמערכת הזאת, ישבתי קצת בדקתי הגדרות אבל לפני שאני אעשה משהו שאני לא מבין בו אני קודם כל אתייעץ פה.

בעתיד אני אקנה סט קומפוננט חדש לקדימה ולאחורה (פוקל\הרץ\מוראל), אבל כרגע אני רוצה להנות מאיכות מהמערכת שיש לי.

קודם כל לפני הכל המגבר שלי מכוון ל 4 ערוצים במקום 5 (כשאני מעביר ל 5ערוצים האיכות משתנה לא לטובה, כל הכיוונים שרואים למטה נעשו כשהמגבר על 4 ערוצים), מהמגבר יוצאים למולטימדיה קומפוננט,6X9,סאב.

המערכת שיש לי:

JBL GTO 609C

Kenwood PS 6985

Alpine SBG-1244BP

JVC KS-AX3205D DRVN Series 5-channel

הבנתי שכל מה שאני יכול לעשות במגבר עכשיו אני יכול לעשות במולטימדיה, חיפשתי קצת ומצאתי את האפשרות שנקראת קרוס אובר, מה שאני רואה שם שרק האוצפיה סאב וופר דולקת, קדמי+אחורי מכובים, כשאני אני מדליק אותם האיכות לא הכי טובה - כיוון לא נכון ככל הנראה.

נעבור לתמונות,

תמונה של כיוון הסאב במולטימדיה (ההגדרה דולקת באופק קבוע, לא מכובה)

http://prntscr.com/dbxxhy

במידה וזה לא אמור להיות ככה אשמח לדעת למה לשנות.

נעבור לקדמי+אחורי, כמו שאמרתי כרגע הם מכובים אבל כשאני מדליק אותם אלו הן ההגדרות

http://prntscr.com/dbxxu3 - קדמי

http://prntscr.com/dbxxyd - אחורי

כמו שהבנתי זה לא אמור להיות ככה כי כשהם דולקים האיכות לא טובה, אשמח לדעת מה לשנות.

ונעבור לדבר האחרון שרציתי לשאול עליו זה האקווליזר, המתקין עשה לי את הכיוון הזה (*אין אפשרות לחזור אליו) אבל אני מרגיש לפעמים שיש יותר מדי רעש מהטוויטרים ופחות באס,

http://prntscr.com/dbxyqd

אשמח לקבל כיוון אקווליזר יותר טוב ממה שיש כרגע (במידה ואפשר).

*** אם אתם רוצים לדעת איך סאב,קדימה,אחורה מכוונים במגבר אז תגידו ואני אענה לכם.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם (נערך)

ראשית, חוברת הוראות אונליין לפרוטוקול.

פלוס המלצה לחפש סרטונים ביוטיוב גם של מכשירים מקבילים (כמו סדרה 5, דור קודם-ספרה שניה 7, אמריקאים 00 במקום 50 וסיומת אותיות שונה וכד'). כמו כן, חפש שרשורים הולמים בפורום עם דיונים דומים, או כלליים כדוגמת שרשור "האודיופיל המתחיל" של אדי (lanosforce).

שנית, נדמה לי שכתבתי לך בעבר שהייתי ממליץ (בגדר צריך) להעביר זוג RCA נוסף (סה"כ 3 זוגות) נפרד עבור כניסת הסאבוופר במגבר ולהחזיר אותו למוד 5 ערוצים. כרגע, כל כיוון שתעשה שנוגע לערוצים האחוריים או הקדמיים (לא יודע אילו ערוצים המגבר משכפל/מסכם עבור הסאב במוד 4 ערוצים) ישפיע גם על הסאב ולכן הכיוונים (שוב, קדמי או אחורי או אולי שניהם) צריכים להיות ניטרליים ב-HU ולהתבצע דרך המגבר בלבד. אחרי שתבצע הנ"ל, תוכל לשלוט על כל החיתוכים (עד כמה שיתאפשר) דרך ה-HU.

- למרות שמשתמע מהתמונות, וודא שהמכשיר נמצא ב-Standard Mode (עמ' 8 ). אם יש צורך בשינוי, יתכן וכל ההגדרות למיניהן יתאפסו.

- רצוי שכל הלאודנסים/באס בוסטים למיניהם יהיו מכובים או על הגדרה מינימלית (עמ' 40-41). כמו כן, בתור התחלה לאפס את האיקוולייזר.

- נקודת חיתוך אופיינית בתור התחלה, בין הקומפוננט לסאב היא כ-80 הרץ. עם האחוריים אפשר לעלות קצת יותר גבוהה.

- את צד שמאל אפשר להנמיך בכ-3dB ולאחר מכן להתחיל בהליך כיוון תיקוני הזמנים שמפורט בחוברת (עמ' 41-42).

- את האיקוולייזר תקן לפי טעמך האישי או העזר במדידה פשוטה דרך אפליקציה וניגון רעש וורוד כדי לאתר בורות וגבעות בתדרים.

אגב, כבר פעם שניה שאתה מתייחס לסאב מדגם Alpine SBG-1244BP בעוד שבעבר כשהחלפת את הסאב ציינת שמדובר בדגם Alpine SBG-1224BP. זה לא בהכרח רלוונטי לכיוונים (אם כי יתכן בעיקר לגיין מאחר והאחרון עם התנגדות 2 אוהם). אבל חשוב לדעת בדיוק מה הציוד.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

בקשר ל זוג RCA נוסף זה מה שעשיתי, ברגע שהיתה לי אפשרות אני קניתי והעבירו לי אותם למולטימדיה.

כרגע מהמגבר יש 3 זוגות RCA, של חלק קידמי, חלק אחורי, סאב - הכל עובר מהמגבר למולטימדיה,

אני אצלם היום תמונה ואראה לך.

בקשר לסאב אתה צודק זה 1224, לא יודע למה רשמתי 1244 כנראה לא שמתי לב.

המערכת נמצאת על

Standard Mode זה גם בדקתי עוד פעם קודמת כשרשמת לי

אם אני לא טועה לאודנסים/באס בוסטים מכובים כי לא נגענו בהם בכלל בזמן ההתקנה אבל אני אבדוק את זה.

נקודת חיתוך זה ה HPF אם אני לא טועה, אני אעביר אותה במולטימדיה ל 80 גם בסאב וגם בקדמי.

ובאחוריים אני אעלה אותה (במולטימדיה) ל 200 כמו שהצעת לי פעם קודמת וכמו שכרגע זה נמצא במגבר.

משום מה לוקח זמן לטעון את חוברת ההפעלה אבל בקשר ל DB, מה הכוונה "את צד שמאל אפשר להנמיך בכ-3dB"

במולטימדיה כל האפשרויות אצלי כרגע על מינוס 12DB, להנמיך הכוונה להפוך אותם למינוס 9 DB? (את כולם? סאב,קדימה,אחורה?)

פורסם (נערך)

אז אם אתה כבר עם 3 זוגות RCA, תעביר כאמור את המגבר למוד 5 ערוצים בחזרה.

מציע לבחון שהם גם מחוברים נכון, אם יש ספק, באמצעות משחק באלאנס/פיידר וכד'.

העלה גם תמונה מחדש של הכיוונים שם לטובת השרשור הנוכחי.

עבור הרמקולים הקדמיים והאחוריים יהיה מדובר ב-HPF. עבור הסאב ב-LPF.

המינוס 12 שאתה מתייחס אליו זה הסלופ (מתלול, כמה חד החיתוך). אפשר להישאר עליו בינתיים.

לאחר כיוון בסיסי ו"מוגן", ניתן יהיה לכבות את הפילטרים מהמגבר.

המינוס 3 שהתכוונתי אליו נוגע לכיוונים תחת הכותרת Speaker level output.

הרעיון לעזור לאיזון בין הצד שקרוב אליך לצד השני, מבלי להשתמש בבאלאנס.

זה חלק אינטגרלי מתהליך כיוון מתקדם יותר שכולל גם את ענין כיווני הזמנים (Time Alignment).

לגבי החוברת, אם משתמש בכרום, לפחות אצלי לפעמים הוא נתקע בהעלאת PDF.

השתמש במקשים SHIFT+ESC לפתוח את מנהל היישום שלו ולסגור את הפלאגין של ה-PDF, ואז לנסות לפתוח מחדש את הלינק.

פורסם

תמונה של הכיוונים כרגע במגבר (עוד לא עשיתי כלום, אין לי זמן בנתיים)

http://prntscr.com/dc158o

ווזאת תמונה של ה RCA מהמגבר למולטימדיה

http://prntscr.com/dc15zt

הדבר הראשון שבדקתי כשהתקינו לי זה את הבאלאנס ופיידר והכל תקין.

אז אתה אומר להפעיל במולטימדיה את כל ההגדרות

(סאב וופר - 120 LPF, קדמי - 80 HPF, אחורי - 200 HPF)

נקודת החיתוך אצלי בסאב במגבר זה 120, אם זה על 80 בקושי מרגישים את הבאס אז גם במולטימדיה נשים 120 (או שאני טועה פה?)

אין לי מושג מה זה בכלל כיוון תיקוני זמן (פעם שנייה שומע על זה) אבל אני אתסכל בחוברת איפה שרשמת לי ונראה על מה מדובר, בנוסף גם העניין של המינוס 3DB נקרא על זה קצת,

תודה טום :)

פורסם

קודם תפעיל את החיתוכים דרך ה-HU. מה שרשמת בתור נקודת פתיחה זה בסדר.

ב-HU מדובר בקפיצות מסויימות בין התדרים לעומת המגבר שיש בו פוטנציומטר רציף ואפשר לשחק בין כל הטווח. רק נקודה למחשבה.

לאחר מכן במגבר (הייתי מבצע הכל כשהמערכת כבויה למעט כמובן הליך כיוון הגיין מחדש) -

- Input Mode להעביר ל-5ch.

- קרוס קדמי ואחורי אפשר לכבות (OFF). מיקום הכפתורים הסיבוביים לא יהיה רלוונטי לאחר מכן.

- כפתור סיבובי של הקרוס של הסאבוופר פתח עד הסוף לכיוון ה-200 מאחר והחיתוך יתבצע בשלב זה בנקודה נמוכה יותר דרך ה-HU.

- גיין אני מציע להוריד בכל הערוצים למינימום (5V) ולהתחיל כיוון מחדש שלהם באופן דומה למה שכבר עברנו עליו בפעם הקודמת. זאת משום שהמכשיר הנוכחי בעל יציאת אות מקסימלית של 4V ולא 2V כמו שלמיטב זכרוני היה קודם.

פורסם (נערך)

"

כפתור סיבובי של הקרוס של הסאבוופר פתח עד הסוף לכיוון ה-200"

אתה מתכוון ל LPF נכון? במגבר להעביר אותו מ 120 ל 200, ובמולטימדיה להשאיר 120?

התפנו לי כמה דקות אני אלך לעשות את כל מה שרשמת עכשיו ונבדוק איך נשמע.

וכן עכשיו זה 4V ולא 2V כמו קודם.

פורסם

אתה מתכוון ל LPF נכון? במגבר להעביר אותו מ 120 ל 200, ובמולטימדיה להשאיר 120?

כן. במגבר לסאב יש רק LPF.

וכמו שכתבתי, ב-HU יש לך נקודות קבועות לעומת המגבר שליניארי.

הנק' ב-HU הן - 50, 63, 80, 100, 125, 160, 200 הרץ.

שים על 80 או 125. יהיה בסדר.

פורסם

כל מה שאמרת עשיתי

מבדיקה של 5 דקות הכל נשמע מצוין, עכשיו אני אסע למקום כלשהו נבדוק את הסאונד בצורה יותר מעמיקה.

גיין קדמי - על 1 (שמתי על 2 אבל הסאב גובר על הקומפוננט בקטנה אז העליתי ל 1)

גיין אחורי - באמצע של 3-2 (3וחצי בערך) עוד לא בטוח אם להשאיר אותו ככה או להעלות, נשמע עם הזמן את החלק האחורי ברצינות.

גיין של סאב - 2

במולטימדיה:

HPF FRONT - 80

HPF REAR - 200

LPF - 125

מרגיש עכשיו את הסאב ממש טוב, קודם עשה חצי עבודה ולא הורגש כמו שצריך.

שוב פעם, תודה רבה על העזרה שלך! :)

נעדכן בהמשך לאחר עוד כמה בדיקות.

פורסם (נערך)

ממליץ בחום להוריד את הגיינים ולכייל אותם מחדש.

אתה תתחיל להכניס עיוותים מוקדם מאוד במצב הנוכחי לדעתי.

והגיין של הסאב בכלל צריך להיות סגור יותר (גם ביחס לרמקולים) בגלל התנגדות 2 אוהם שלו שמובילה את המגבר לספק הספק גבוה מהמוצהר כנומינלי לסאב (מגבר מוצהר ב-300W ב-2 אוהם לעומת סאב שמוצהר 250W).

אות המוצא האמיתי שיוצא מה-HU (עם ובלי קשר לרמת העיוות שלו) עשוי להשתנות כתלות במשתנים נוספים כמו כיווני האיקוולייזר, הנחתות/הגברות למיניהן, עוצמת ההקלטה של השיר המתנגן, יציאת קדם הגברה (רמקולים מול סאב), תדר וכד'.

פורסם

יכול להיות שאני לא מבין אותך אבל עשיתי בדיוק מה שאמרת להוריד אותם ל 5v ולכוון מחדש.

כשהכל היה מכובה והעברתי ל5 ערוצים וכיביתי במגבר את הקרוסים אז הורדתי את כל הגיינים ל 5v

ברגע שהדלקתי את הרכב והמערכת התחלתי לעלות את הגיינים לפי איך שנשמע לי, כנראה שאני לא מבין בכל העניין הזה של הכיוונים, בעיה גם כל בעל מקצוע שעברתי לא עשה כיוון כמו שצריך אז אני לא יודע מה לעשות כבר.

אם אתה אומר שזה גבוה מדי אז אני יכול להוריד גיין קדמי ל 2 וגיין של סאב ל 3, לפי איך שאני מבין.

פורסם (נערך)

בצע חיפוש. נידון עשרות פעמים.

למיטב זכרוני, מופיע גם (מספר שיטות) באותו שרשור שהמלצתי לך של אדי (אודיופיל מתחיל).

השיטה הבסיסית מופיעה גם ב-FAQ בראש פורום אודיו.

אגב, ע"ס סרטון או שניים ביוטיוב, עושה רושם שה-HU החדשים מתחילים לעוות סביב ה-38 מתוך 40 בווליום.

אבל זה לדעתי גם במצב של איקוולייזר על פלאט ובלי הגברות אחרות למיניהן.

פורסם (נערך)

לפותח השרשור, הכיוון לוקח לא מעט זמן ועדיף ללמוד לבצע זאת לבד, לא ע"י מתקינים. במקרה הטוב - חבר.

עוד לא נתקלתי במתקין שמשתמש בסינוסים או מוזיקה איכותית מיוחדת לכיוונים. חוץ מזה מה שיהיה טוב למכוון, לא בהכרח יהיה טוב לך.

Tom_22 איפשהוא ציינתי זאת גם אני

שזה מגיע ל38 מתוך 40, וב38 זה 2.4 וולט, שלא רע, אבל על קרטון מופיע 4 וולט :)

עריכה אחרונה על ידי אנדרוחה
  • תוכן חדש...